Dodaj do ulubionych

naziemna cyfrowka - problem

15.12.09, 16:01
niedawno zakupilem telewizor z dekoderem mpeg4 bo chciałem sie podlaczyc pod naziemna tv cyfrowa.. a tu niespodzianka - czesto pojawiaja mi sie zakłucenia - obraz "krzaczy" i takie piksele wyskakuja. Mieszkam na pradze poludnie przy grochowskiej i podlaczony jestem pod antene zbiorcza na dachu.
Prosze pomozcie bo juz nie wiem co moge z tym zrobic...
Obserwuj wątek
    • mlek-olak Re: naziemna cyfrowka - problem 16.12.09, 11:25
      sygnal w tym miejscu powinienes odbierac.. ja tam łapie bez większych problemów. musi cos na kablach byc spierniczone albo antena jakas lipna..
    • azyli Re: naziemna cyfrowka - problem 16.12.09, 12:35
      Moze z anteną na budynku cośc sie dzieje?
      Ja jakies 2 tyg temu zupelnie starcilam sygnal cyfrowy, ale wystarczylo jeszcze
      raz nastroic i wszystko wrocilo do normy.
      • lubie-koty Re: naziemna cyfrowka - problem 16.12.09, 16:51
        ta nasz naziemna cyfrowka to i tak kurde nic nowego nie oferuje.. no moze jakosc troszke lepsza niz analog.. ciekawe kiedy beda jakies cyfrowe funkcje do tego wprowadzac, bo narazie to kablowki i platformy pod tym wzgledem to niebo a ziemia
        • sarabanda251 Re: naziemna cyfrowka - problem 17.12.09, 11:49
          no w sumie racja.. w kablowkach cyfrowych mamy teraz juz spokojnie ponad setke kanalow i jakies szmery bajery typu przewodniki po programach, blokady rodzicielskie, wypozyczalnie i nagrywaki... na naziemnej raczej jeszcze długo. Ale w sumie nie wszyscy maja dostep, albo ich stać na platnego operatora. i wtedy pozostaje naziemna.
          • lubie-koty Re: naziemna cyfrowka - problem 21.12.09, 11:49
            sarabanda no jasne, że za rozbudowane usługi musisz zapłacić swoją cene. ale uwazam, że jeśli masz kase i lubisz telewizje to inwestycja w cyfrówkę zmiania sposob ogladania telewizji. sama pochodzialam do tego dosc sceptycznie do czasu az mnie mąż nie namówil na dekoder z nagrywarka z vectry (kablówka) -myslalem ze jest to kolejna zabawka dla duzych chlopców, a tu sie okazało że praktycznie dla calej rodziny. płacisz pare złotych miesięcznie a dostajesz w zamian interaktywna telewizje. nagrywasz sobie programy jak jestes w pracy, dzieci maja ponagrywane bajki.. i konczy sie juz walka o pilota smile jak chcemu ogladac jednoczesnie dwa rózne filmy to jeden z nich sie nagrywa i jest spokoj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka