Dodaj do ulubionych

Tanie leki?

25.02.10, 20:21
Witajcie wszyscy,
poszukuję na terenie Warszawy (najlepiej w centrum) gdzie można dostać tanie
leki takie jak: leki na wątrobę czy antystresowe (ewentualnie jakieś drobne
kosmetyki typu kremy Vichy). Czy ktoś mógłby coś polecić?
Obserwuj wątek
    • pana-sek Re: Tanie leki? 25.02.10, 20:36
      Witaj. Z tanich aptek w centrum miasta przychodzi mi do głowy przede wszystkim
      Apteka za grosze, zlokalizowana na ul. Złotej w bliskim sąsiedztwie Złotych
      Tarasów ( więc łatwo trafić ). Jeśli chodzi o tamtejsze ceny to myślę, że są one
      całkiem atrakcyjne. Sam cierpię na dolegliwości wątrobowe i wspomagam się
      Hepatilem. O ile dobrze pamiętam za opakowanie płacę niecałe 10 zl. Co do leków
      na stres czy kosmetyków to niestety nie jestem w stanie dokładnie określić cen,
      bo po prostu ich nie kupuję. Podejrzewam jednak że są one również tańsze niż w
      innych aptekach. Pozdrawiam serdecznie
      • jagga46 Re: Tanie leki? 25.02.10, 21:17
        jeżeli to ta sama apteka za grosze co na Puławskiej no to o kosmetykach co nie
        co mogę ci powiedziećsmile. A co konkretnie potrzebujesz?? ale tu pana-sek ma
        rację że jest taniej - i to bez gadania. Ja mam np. bardzo suchą skórę i muszę
        kupować Hydroskin do nawilżania. Kiedyś kupowałam go 15 zł a tu kupuje go po 10
        zł. A co mi jeszcze tam odpowiada to to że czesto są jakieś bonusiki w postaci
        darmowych produktów:-p. Aaaa co do leków na na stres to wybacz - nie muszę
        korzystac więc nie wiemwink
        • kama90x Re: Tanie leki? 25.02.10, 21:31
          Skoro tak polecacie to faktycznie chyba przejdę się do tej apteki za grosze,
          szczególnie jeśli jest tak atrakcyjna cenowo jak twierdzicie. Generalnie
          interesują mnie kosmetyki właśnie m.in Vichy oraz preparaty takie jak
          skrzypowita. Kojarzycie czy takie produkty mają w dobrych cenach? Ewentualnie
          może pamiętacie ceny, abym wiedziała od razu czy zrywać się i lecieć big_grin
          • jagga46 Re: Tanie leki? 25.02.10, 22:07
            hmmm Apteka za Grosze wydaje swoją gazetkę reklamową o ile dobrze pamiętam i tam
            są najważniejsze promocje. Nie wiem ile kosztuje Skrzypovita bo nie muszę jej
            stosuje. Natomiast co do Vichy to można dostać dobre kosmetyki za małe
            pieniądze, np ja w poniedziałek kupiłam sobie co nie co i dostałam w prezencie
            krem pod oczkasmile, aaa i Neutrogena jest chyba teraz 15 % tańsza niż zwykle więc
            też sie skusiłam. Spokojnie możesz jechac na zakupysmile.
            • kama90x Re: Tanie leki? 26.02.10, 18:47
              cześć! Wracając dzisiaj z pracy zajrzałam do tej apteki za grosze na ul złotej i
              powiem, że jesem mile zaskoczona! Skrzypowitę zawsze kupowałam po 22-23zł, a w
              aptece za grosze okazało się, że kosztuje nieco ponad 15zł! Z kolei na Vichy
              była promocja taka, że kupując krem do twarzy można dostać krem pod oczy gratis.
              Do tego mają promocje na kosmetyki neutrogeny -15% ceny. Także już wiem gdzie
              będę wpadać do apteki w centrum wink)) Jeszcze raz dzięki za rady!
    • kammik Re: Tanie leki? 26.02.10, 19:21
      Polecam zamawianie przez doz.pl i odbiór w wybranej aptece sieci.
      • teamquattro Re: Tanie leki? 28.02.10, 20:28
        Witam!

Post może nie bezpośrednio o tanich lekach jednak o zmianie polityki cenowej
        doz.pl, która BYŁA tanią:

Z internetowej wersji apteki DOZ korzystam/korzystałem od połowy 2009- od
        chwili, kiedy pojawił się pewien mały człowieczek.. A co za tym idzie produkty
        apteczne wszelakiej maści były potrzebne co chwila i z dużą częstotliwością:
        emolienty, maści, sole fizjologiczne do oczu, witaminy, gaziki, waciki,
        aspiratory, balsamy, smoczki, czopki, mleka itd.- w miesiącu było tego pewnie
        ok. 300 zł. W roku 2009 wszystko było OK, a ceny niższe niż w standardowych
        aptekach. W aptece, z której korzystałem była również kompetentna, miła i
        rzeczowa Pani, która zawsze wiedziała co i jak i nie było żadnych kłopotów.
        Problemy zaczęły się z początkiem 2010- ciągły brak produktów(w przypadku moich
        stałych comiesięcznych pewników), dużo wyższe ceny przebijanie z dnia na dzień,
        lakoniczne odpowiedzi infolinii- od dwóch miesięcy nie korzystam już z apteki-
        wybrałem inną- typowo internetową! Zrobiłem sobie nawet zestawienie w Excelu, z
        dnia na dzień ceny z DOZ przegrywają na rzecz konkurencji.. Opłaca się dorzucić
        kuriera i jeszcze się wychodzi na swoim.. DOZ niestety nie docenił chyba swoich
        niższych cen, które były gwarantem zakupów przez klientów! Zaczęli się chyba
        bawić w burżuazję i comiesięczne 300 zł wydaje już gdzie indziej!

Tak też sobie myślę, że gdzieś trzeba odbić sobie te 25% z programu Senior..

Szkoda!

Pozdrawiam!
        • domi_33 teamquattro 10.03.10, 16:38
          a którą aptekę masz konkretnie na myśli? tę z Białegostoku?
          i czego aż tyle zamawiacie? sama mam małe dziecko, ale takie zamienia składałam
          chyba z 3 razy. surprised
    • kotek15 Re: Tanie leki? 27.02.10, 21:16
      a ja polecam apteke ZIKO , jest przy stacji metra ursynów, na
      puławskiej róg odyńca i na JPII. ja za lek ursopol w pobliskiej aptece
      płaciłam 115 zl a tam 85
      pzdr M
      • 8mar Re: Tanie leki? 07.03.10, 09:48
        Ja mam bardzo tanią aptekę na Pradze przy super expresie, na Rodziewiczówny 7
        kupuję tam Menopur za 97 zł, Falvit duże opakowanie za20.9 parking duży przed
        apteką ceny kosmetyków vichy mają bardzo atrakcyjne.
    • dprada Re: Tanie leki? 07.03.10, 12:57
      Ja wpadam np. po Soyfem też do Apteki za Grosze na ul. Złotej w centrum,
      ponieważ można go tam dostać w cenie ok 22zł za opakowanie 60 tabletek, gdzie w
      innych miejscach muszę dawać nawet 45-50zł ;/ Więc jest tam naprawdę tanio.
    • dziewczyna_kolegi Re: Tanie leki? 08.03.10, 11:16
      Ziko jest też przy pl. Konstytucji, polecam ceny na miejscu jeszcze
      niższe niż na ich stronie internetowej.
    • azyli Re: Tanie leki? 09.03.10, 22:10
      W Aptece Justyna niedaleko pl Wilsona jest Singulair po 1 grosz.
    • owianka Re: Tanie leki? 10.03.10, 17:18
      Ta Apteka za grosze to ma wyjątkowo wiernych klientów:

jagga46 - 5 postów o Aptece za grosze: tinyurl.com/ykuq6c4
      pana-sek - 4 posty: tinyurl.com/y98rks6
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka