Dodaj do ulubionych

chusta - proszę o radę

05.01.11, 11:51
w czerwcu nasz synek bedzie miał rodzeństwo. Będzie między nimi 2 lata różnicy i tak sobie wymyśliłam, że chusta dla młodszego to super rozwiązanie np. podczas speceru z dwójką (np. starszy na rowerku czy zimą na sankach a małe przy mnie). I tu mam prośbę - poradzcie jaką i gdzie kupić chustę? Jestem z W-wy...czy są jakieś miejsca gdzie wytłumaczą jak to się wiąże, doradzą jaki model itp.
Obserwuj wątek
    • lapwing123 Re: chusta - proszę o radę 05.01.11, 11:56
      W Warszawie jest mnostwo takich miejscsmile

Wejdz na forum chustowe. Do mnie przyjeżdżała pani Julia z Klubu Kangura i mnie uczyła motać, bo ja sama nie mogłam się nauczyć z instrukcji, plus wolałam pod fachowym okiem się uczyć. Ale ja mieszkam pod Warszawą.
      Właśnie w Klubie Kangura są spotkania, warsztaty.
      Moja córka też czerwcowa, chustę kupiłam cienką z bambusem Nati. Możesz kupić na forum chustowym używaną lub w sklepie np. vega.
    • kawka74 Re: chusta - proszę o radę 05.01.11, 12:13
      Warszawa jest pod tym względem uprzywilejowana, jest i sklep stacjonarny (Śródmieście), są sklepy internetowe z odbiorem osobistym, jest i wypożyczalnia chust, jest i Klub Kangura, są liczne spotkania chustowe.
      Możesz też szukać pomocy tu forum.chusty.info/forum/ .
      • maciejska Re: chusta - proszę o radę 05.01.11, 16:48
        dziekuję Wam bardzo
        • eps Re: chusta - proszę o radę 05.01.11, 21:33
          napisze tylko że zimą na sanki to chusta nie bardzo sie chyba sprawdza bo idąc po śniegu albo lodzie łatwo upaść i trochę niebezpiecznie jak ma sie wtedy zachustowanego dzieciaka.
          ale za to przez resztę czasu chusta to Boski wynalazek.
        • moka2 Re: chusta - proszę o radę 05.01.11, 21:59
          wpisz sobie "Kawałek szmaty - chusty i... " i wyskoczy Ci forum gazetowe
    • m_laczynska Re: chusta - proszę o radę 06.01.11, 23:25
      W pon 10-12 k. kangura jest w kalimbie (niedaleko pl. wilsona), a w piątki w stu pociechach na starówce. Można obejrzeć, zachustować dziecko lub lalkę, a nawet wypożyczyć chustę. I ogólnie przyjemnie jest.
    • budzik11 Re: chusta - proszę o radę 07.01.11, 09:14
      maciejska napisała:

>Będzie między nimi 2 lata różnicy
      > i tak sobie wymyśliłam, że chusta dla młodszego to super rozwiązanie np. podcza
      > s speceru z dwójką (np. starszy na rowerku czy zimą na sankach a małe przy mni
      > e).

Poza tym, co już dziewczyny napisały o miejscach gdzi emożna kupić/przmierzyć/poczytać/nauczyć się wiązać - dodam, że konfiguracja noszenia może być inna - młodsze w wózku a starsze na plecach, bo małe nóżki szybko się męczą. Ja tak czasem nosiłam - młodszy na spacer w wózku a pod wózkiem chusta dla starszej. Chociaz generalnie chusta służyła młodszemu smile
    • desirea Re: chusta - proszę o radę 07.01.11, 10:27
      Niestety nie doradzę Ci gdzie bo jestem z innego miasta, mnie uczyła znajoma, która troche liznęła już chustowania. Czasami też zaglądam do zaprzyjaźnionego KK (raz w miesiacy sa spotkania). W sumie jestem nowicjuszka bo nosze od niedawna. Na drugie pytanie mogę pomoc, my mamy taka i sprawdza sie swietnie
      womar.com.pl/section2.php?page=produkty&zm2=chusty&zm3=1
      ps. duzo zyskuje po pierwszym praniu, jest miekka, splot skosnokrzyzowy, no i cena przystepna (za nowa dalam nieco ponad 100 zl), polska chusta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka