purple.pain 19.01.11, 11:43 drogie mamy czy mozecie polecic szkole rodzenia w stolicy, za ktora nie trzeba placic? najlepiej wawer, grochow, ale jak macie propozycje w innych dzielnicach to rowniez chetnie skorzystam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa_mama_jasia Re: bezplatna szkola rodzenia w warszawie 19.01.11, 13:01 Każda we współpracy z nfz dla osób zameldowanych w Warszawie jest bezpłatna. Jeśli mogę radzić - wybierz szkołę rodzenia przy szpitalu, w którym chcesz rodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
purple.pain Re: bezplatna szkola rodzenia w warszawie 19.01.11, 13:22 ewa_mama_jasia myslisz ze to ma znaczenie dla przyjecia do szpitala na porod jesli sie chodzi do przyszpitalnej? nawet jesli jest bezplatna? to moja pierwsza ciaza, nie wiem jak ro "ugryzc" polecasz jakas szkole? szpital? Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_ninja Re: bezplatna szkola rodzenia w warszawie 19.01.11, 13:28 Podobno nie ma, tak jest napisane na stronie wielu szpitali. I to, czy się chodzi do szkoły rodzenia przy szpitalu również nie. A jak wygląda to w praktyce, to trudno powiedzieć. Najlepiej jednak mieć chyba wszystko w jednym miejscu, bo na szkole rodzenia często są pokazywane sale porodowe i można się sporo dowiedzieć o szpitalu, w którym chce się rodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
purple.pain Re: bezplatna szkola rodzenia w warszawie 19.01.11, 13:36 dziekuje za info, jakby ktos mogl cos doradzic w sprawie szkoly rodzenia lub szpitala to bede wdzieczna, wiem ze sa podobne watki na tym forum, przejrzalam juz setki stron, ale nadal jestem w rozterce. i jak myslicie - warto placic poloznej? uwazam ze opieka na porodowce nalezy sie kazdej z nas jak psu buda, ale wiadomo jak to bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Podobno nie ma..... 19.01.11, 15:36 5 lat temu, kiedy sama byłam przed porodem, też podobno nie miało to znaczenia. Ale podczas zajęć szkoły rodzenia położna powiedziała, ze jak ktoś skończył ją to traktują jak swojego, czyli z pewnością przyjmą do porodu nawet jak nie ma miejsc. Na Starynkiewicza (Ochota) miałam full contact: ginekologa, szkołę rodzenia, poród. Wszystko w ramach NFZ. Ginekologa oceniam rewelacyjnie, szkołę rodzenia przyzwoicie, ciekawy program i dobrze prowadzony, poród - no cóż, jak to w publicznych szpitalach. Nie najgorzej ale mogło być lepiej. Ale boję się polecac, bo rok później rodziła tam koleżanka i dorobiła sie zakażenia wewnątrzszpitalnego przy cesarce. Nie miałam opłaconej połoznej ani lekarza, więc nie odpowiem na pytanie czy warto. Z rozmów ze znajomymi wynika, ze chyba nie warto, bo lekarz publiczny ani położna nie są na telefon, mogą być przy porodzie jeśli się "trafi" na ich zmianę. No, chyba że się sprawę załatwia w momencie przyjścia do porodu. Ale nie wiem, czy tak mozna.. Odpowiedz Link Zgłoś
majaaleksandra Re: Podobno nie ma..... 19.01.11, 15:52 Mam ciut świeższe wrażenia.O ile córkę rodziłam w bielańskim i wolę rodzić na ulicy niż tam to inflancka nie do porównania. Spędziłam na porodówce cały poród od odejścia wód i mini skurczy i było pięknie (nawet nacięcie było tylko z konieczności i z pełnym wyjaśnieniem i osobną zgodą) Niestety sen się skończył po przewiezieniu na położnictwo. Bałagan,nikt nic nie wie. Wypisują kobiety bez wypisu dziecka albo odwrotnie, z leków paracetamol jako złoty środek na wszystko od opuchlizny po raka.... Uciekłam w pierwszej minucie kiedy było wolno. Ale jakby mi się zdarzyło jeszcze raz rodzić to raczej tam bo Izba Przyjęć i Porodówka jak sen jakiś a położnictwo to tylko zacisnąć zęby i przetrwać... Odpowiedz Link Zgłoś
gardenia_nowak Re: bezplatna szkola rodzenia w warszawie 19.01.11, 14:43 Ja w 2008 chodziłam do SzR przy Inflanckiej - za darmo i z późniejszą zniżką na poród rodzinny. Nie mam pojęcia, czy dalej to obowiązuje. Byliśmy w szpitalu na "wycieczce", spotkania prowadziły położne, które tam pracują, więc można się było rozeznać, co i jak. No ale chyba najświeższe info to znajdziesz tu: forum.gazeta.pl/forum/f,588,Szpitale.html Odpowiedz Link Zgłoś
szkola_olenka Re: bezplatna szkola rodzenia w warszawie 20.10.14, 23:39 Witajcie! Bezpłatna szkoła rodzenia to min. Szkoła Rodzenia ,,Oleńka" Warszawa. Zajęcia bezpłatne refundowane przez miasto stołeczne Warszawa. Dla Pań, które nie podlegają refundacji, w każdym miesiącu organizator zapewnia miejsca sponsorowane. Polecam gorąco, gdyż profesjonalna szkoła przygotuje Was najlepiej do roli rodziców. Pamiętajcie, że najtrudniejszy okres jaki Was spotka w związku z ciążą i porodem, jest opieka nad Waszym maleństwem i przejście trudnego okresu połogowego. Poród jest chwilą w porównaniu z setkami godzin jakie są tuż po porodzie. Abyście cudownie wspominały swój okres macierzyństwa zapraszamy Was na szkolenia do ,,Oleńki”. Do porodu i opieki nad Waszym maleństwem najlepiej przygotujecie się z nami. Zapraszamy serdecznie! Szkoła Rodzenia ,,Oleńka” Afrykańska 11, Warszawa, Praga Południe, Gocław Odpowiedz Link Zgłoś
szkola_olenka Re: bezplatna szkola rodzenia w warszawie 21.10.14, 13:49 Szkoła Rodzenia ,,Oleńka" Warszawa, Afrykańska 11 prowadzi nieodpłatne zajęcia dla mieszkanek Warszawy. Dla Pań, którym refundacja nie przysługuje, w każdym miesiącu szkoła zapewnia miejsca sponsorowane. Zajęcia prowadzone z pasją i zaangażowaniem, aby nasi rodzice poradzili sobie po przyjściu maleństwa na świat i ominęły ich problemy. Dla zapracowany par prowadzone są również przyspieszone kursy weekendowe. Chcecie dowiedzieć się więcej zapraszam na www.szkolaolenka.pl Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś