Dodaj do ulubionych

Gdzie się kupuje takie rzeczy?

15.03.11, 13:21
Cześć! Za 3 tygodni odbędzie się chrzest mojego pierworodnego smile Już się nie mogę doczekać, no i chciałabym synka ładnie ubrać, na biało oczywiście. Nie chodzę po sklepach, więc nie wiem gdzie można kupić w Warszawie ładne białe rzeczy dla prawie trzymiesięczniaka?
Chodzi mi o jakieś spodenki i sweterek czy coś w tym stylu, no i marzą mi się takie buciki białe. smile
Wiecie gdzie coś takiego można kupić w Warszawie?Najlepiej w sklepach stacjonarnych.
Dziękuję! smile
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Gdzie się kupuje takie rzeczy? 15.03.11, 13:52
      Na przeciwko Universamu Grochów w takich niskich sklepikach jest bodajże jeden( a może i dwa).
    • kozica111 Re: Gdzie się kupuje takie rzeczy? 15.03.11, 13:56
      W Starych Babicach jest sklep gdzie cały pokój zawiera tylko rzeczy do chrztu.
      • matokk Re: Gdzie się kupuje takie rzeczy? 15.03.11, 14:13
        Hmmm, myślałam,że ubranka kupuję się w takich zwykłych sklepach, z tym,że w tych firmówkach jest bardzo mało rzeczy ładnych i białych, szczególnie dla chłopców. Byłam u siebie na mokotowie w takim jednym sklepie, ale tam nawet tych "szat symbolicznych" nie ma.
        Piszcie dziewczyny, pomóżcie zagubionej matce wink
    • paskudek1 Re: Gdzie się kupuje takie rzeczy? 15.03.11, 14:15
      nie wiem jak w Warszawie ale u nas albo w sklepach z ubrankami dla dzieci albo w tzw. dewocjonaliach.
      • matokk Re: Gdzie się kupuje takie rzeczy? 15.03.11, 14:18
        paskudek1 napisała:

> nie wiem jak w Warszawie ale u nas albo w sklepach z ubrankami dla dzieci albo
        > w tzw. dewocjonaliach.
        No właśnie byłam w tych dewocjonaliach i nie ma sad
        • bweiher Re: Gdzie się kupuje takie rzeczy? 15.03.11, 14:25
          U nas tak samo.Albo w dewocjonaliach albo w "zwykłych" sklepach z odzieżą dziecięcą.
        • rosapulchra-0 Re: Gdzie się kupuje takie rzeczy? 15.03.11, 14:54
          A na Chmielnej byłaś w sklepie z dewocjonaliami? I na Starówkę warto zajrzeć.
    • antekcwaniak Salon HUGO BOSS ! 15.03.11, 14:18
      Na Złotej 59 w Warszawie jest Salon HUGO BOSS. Tam na 100% znajdziesz coś na taką uroczystość dla swojej pociechy...
      • andaba W sklepach zdewocjonaliami i w dziecięcych 15.03.11, 14:22
        Ale nie sieciówkach, tylko takich zwykłych, małych, z polskim towarem. W małychmiasteczkach o nie nie trudno, w większych są na targowiskach
    • osa551 Re: Gdzie się kupuje takie rzeczy? 15.03.11, 14:26
      W sklepie Chicco - jeden jest w np. Glamoku, drugi w Arkadii. Ceny niestety z kosmosu, tzn jakieś 300-400 zł za komplet.
      • arwena_11 Re: Gdzie się kupuje takie rzeczy? 15.03.11, 19:21
        W sklepach z dewocjonaliami, na allegro
        • krapheika Re: Gdzie się kupuje takie rzeczy? 15.03.11, 19:33
          Troche mnie dziwi, ze katoliczka nie wie gdzie znajduja sie rzeczy dla katolikow. Przy wiekszych kosciolach sa sklepy z dewocjonaliami, tam sa rzeczy do chrztu.
          Osobiscie nie podoba mi sie ubieranie dziecka na bialo i moj syn nie byl tak ubrany.Z zalozenia tylko szatka powinna byc biala jako symbol.Reszta to zbijanie kasy.Poza tym jak patrze na te tanie koroneczki, pierdolki, badziewne, wyszywane w jakies aniolki kiczowate to stwierdzam, ze albo ludzie gustu nie maja, albo wierza, ze do chrztu musi byc na bialo i kupuja po prostu.
    • polaola Mini niebo 15.03.11, 19:54
      Zerknij tu:
      www.mininiebo.pl/pl/home.html
      --> Ubranka do chtu

A tu jest sklep:

Różowy Kamyczek
      ul. Biały Kamień 2/U6
      02-593 Warszawa
      tel. +48 600 052 555
      email: sklep@rozowykamyczek.pl
      www.rozowykamyczek.pl
    • melodija Re: Gdzie się kupuje takie rzeczy? 15.03.11, 20:53
      W Mothercare jest sporo białych rzeczy, takich normalnych, które dziecko może nosić na co dzień.
      Mothercare jest na pewno w Sadyba Best Mall.
      • marghe_72 Re: Gdzie się kupuje takie rzeczy? 15.03.11, 23:08
        melodija napisała:

> W Mothercare jest sporo białych rzeczy, takich normalnych, które dziecko może n
        > osić na co dzień.
        > Mothercare jest na pewno w Sadyba Best Mall.
        W Arkadii i CH TArgówek też

a szukałaś w zarze i H&M?
        Nie znajdziesz tam typowych ubran do chrztu, ale cos białego powinno być
    • woruska Re: Gdzie się kupuje takie rzeczy? 15.03.11, 23:26
      W Maximusie są dwa sklepy z ubrankami do chrztu, bardzo duży wybór!
      • maghdalena33 Re: Gdzie się kupuje takie rzeczy? 16.03.11, 09:58
        W Blue City masz sklep Confetti. Sprzedają tam cudne ubranka w naprawdę dobrym guście. Tam skompletowałam ubiór właśnie na chrzciny dla córki. Dodam, ze sukieneczkę wykorzystałyśmy jeszcze na inne okazje. Za każdym razem jak tam wchodzę to na serio nie ma tam nic co nie podobałoby mi się.
        Na pewno dobierzesz tam coś dla synka tylko przygotuj się na wysokie ceny.
    • kura28 Re: Gdzie się kupuje takie rzeczy? 16.03.11, 10:04
      Polecam przed pójściem do sklepu stacjonarnego rozejrzeć się po internetowych - choćby po to żeby zdobyć rozeznanie w produktach i cenach.
      Możesz spojrzeć tutaj wszystkonachrzest.pl/serwetki-c-28.html
      Na allegro też sporo ludzi sprzedaje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka