osiemrazy 22.02.13, 21:25 czy ktos mi przybliży jakie to sa mniej więcej koszty ?pytam o cenę wizyty , ile powinno byc spotkan w tygodniu z logopeda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edycja_kopiuj_wklej Re: ile kosztuje logopeda w Warszawie 22.02.13, 22:14 Logopeda prywatny od 70 do 100 zl. Najczesciej sa to wizyty raz na tydzien 45 minutowe. Czasami lepiej sie alapac w poradni psychologicznej, za darmo , ale problem z miejscami i tam kieruja z przedszkola lub szkoly. Mozesz tez pediatre poprosic o skierowanie do logopedy panstwowo, ale to roznie bywa z dlugoscia oczekiwania Odpowiedz Link Zgłoś
nasenna Re: ile kosztuje logopeda w Warszawie 22.02.13, 22:38 Jeśli blisko Ci do centrum, spróbuj w Al. Wyzwolenia. Ja się dostałam z marszu (trzeba mieć ubezpieczenie i skierowanie od lekarza pediatry) i chodziłam 1-2 razy w tygodniu, efekty przyszły błyskawicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
nasenna Re: ile kosztuje logopeda w Warszawie 22.02.13, 22:39 Oczywiście w moim wpisie chodzi o wizyty refundowane na NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
osiemrazy Re: ile kosztuje logopeda w Warszawie 22.02.13, 23:15 dziekuję Wam bardzo za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
osiemrazy Re: ile kosztuje logopeda w Warszawie 22.02.13, 23:19 nasenna spróbuje na al. Wyzwolenia może by cos z tego wyszło, jeszcze raz dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
dwojedzieciija Re: ile kosztuje logopeda w Warszawie 24.02.13, 10:18 Na nfz (ze skierowaniem) możesz spróbować też tu: www.logopedia.com.pl/ Chodzę tam z chłopcami i długich terminów oczekiwania nie ma (max. do miesiąca na pierwszą wizytę) Odpowiedz Link Zgłoś
nasenna Re: ile kosztuje logopeda w Warszawie 26.02.13, 10:24 Ja z kolei nie podołałam napiętym terminom w poradni na Bemowie, którą poleca Dwojedzieciija. Byliśmy tam ze 2-3 razy, bardzo miło, profesjonalnie, ale terminy tak napięte, niedogodne, że zrezygnowaliśmy. Poza tym tam na nfz zapisywali tylko na 2 wizyty miesięcznie, w Al. Wyzwolenia - bez ograniczeń. Osiemrazy, bardzo proszę i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
zetka86 do Nasenna 26.02.13, 21:05 Nasenna - zdradzisz nazwisko lekarza (na forum lub zetka86@gazeta.pl )? Również poszukuję logopedy w ramach NFZu. Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: ile kosztuje logopeda w Warszawie 24.02.13, 16:40 Spróbuj w rejonowej poradni pedagogiczno-psychologicznej, tam logopeda bada i kwalifikuje dziecko na terapię. W mojej rejonowej poradni nie było jednak miejsc na ten rok już w styczniu... Prywatnie: 80-120zł mniej więcej. Nikt Ci nie powie, jak częste powinny być wizyty, bo to zależy od problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
987ania Re: ile kosztuje logopeda w Warszawie 24.02.13, 17:18 A znasz kogoś prywatnie, kogo możesz polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaolawa Re: ile kosztuje logopeda w Warszawie 26.02.13, 21:20 Moja znajoma płaci 60 pln na Rondzie Wiatracznam, pierwsza wizyta chyba 90. Odpowiedz Link Zgłoś
987ania Re: ile kosztuje logopeda w Warszawie 27.02.13, 14:05 A jakiś dokładniejszy namiar na tego logopede masz? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaolawa Re: ile kosztuje logopeda w Warszawie 27.02.13, 14:52 Jeśli to do mnie, to podaję al.Stanów Zjednoczonych 72, wejście obok Rosmanna , to jest na Rondzie Wiatraczna.Anna Dudek , 515 23 75 80. Numeru domu czy miejsca gdzie przyjmuje, koleżanka nie pamięta, ale to pewnie pani poda dokładniejszy namiar. My do niej nie chodzimy, póki co synek ma w przedszkolu zajęcia, ale za miesiąc podcinamy wędzidełko i będziemy wtedy potrzebować więcej zajęć i się do niej zapiszemy. Czas zajęć 40 min. /60pln. Koleżanka i jej córka są bardzo zadowolone. Do domu dostają jeszcze ćwiczenia i uczęszczają raz w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
987ania Re: ile kosztuje logopeda w Warszawie 28.02.13, 16:59 Bardzo dziękuję. Ja jeszcze będę próbować w najbliższej mojej przychodni, tzn. jestem umówiona na wizytę i wtedy w zależności od tego co wyjdzie albo państwowo albo prywatnie będziemy chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
peter_piotr Re: ile kosztuje logopeda w Warszawie 08.05.13, 21:57 logopedia raz w tygodniu.......? Bez żartów, co można wypracować z dzieckiem, które ma problemy, ćwicząc RAZ w tygodniu??? A dziecko UTRWALA błędy non stop oprócz pory na sen. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaolawa Re: ile kosztuje logopeda w Warszawie 08.09.13, 10:23 Przeciez w domu ćwiczy się codziennie z rodzicem przed lustrem. Odpowiedz Link Zgłoś