kalokagathia 02.02.09, 12:32 Witam wszystkich, wkrótce mam mieć założony quad-helix. Czy nosił ktoś może to cudo i mógłby się podzielić wrażeniami? Na wygląd nie jest tak "masywny" jak hyrax, więc może i w noszeniu przyjemniejszy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalokagathia Re: Quad-helix 02.02.09, 15:25 Aha, i jeszcze jedno. Jak to możliwe, że takie quad-helixy oferowane są w sklepach internetowych (nb. za ok. 20 zł!!), skoro niby powinny byc wykonane przez technika, specjalnie dla konkretnej szczęki, na podstawie odlewu?? Czy ja tu czegoś nie rozumiem? A jeśli quad-helix jest uniwersalny i tylko końcówki trzeba odpowiednio podgiąc, to dlaczego w gabinecie ort. żądają za niego kilkaset zł? Odpowiedz Link
tigra.14 Re: Quad-helix 04.02.09, 12:58 Przez internet wszystko mozna kupić. Aarat, jego wszystkie elementy...no ale co z tego? przecież sami go sobie nie założymy O quadhelixie było już kilkanaście razy pisane, chyba wszystko również zostało tam wyjaśnione Więc użyj wyszukiwarki i poszukaj trochę Odpowiedz Link
luis_enrique Re: Quad-helix 08.02.09, 10:28 mam obecnie quada 3 miesiąc i szczerze mówiąc dyskomfort występuje tylko na samym początku 2 może 3 dni. Potem właściwie się o nim zapomina także bez obaw efekty jego działania też są dość szybko widoczne. powodzenia Odpowiedz Link
kalokagathia Re: Quad-helix 08.02.09, 17:56 Dziękuję za słowa otuchy Już myślałam, że na parę miesięcy będzie trzeba przestawić się na dietę płynną... Odpowiedz Link
luis_enrique Re: Quad-helix 08.02.09, 19:19 haha nie nic z tych rzeczy nie powinno się zdarzyć choć przyznam że pierwsze 2 posiłki wspominam niezbyt mile ze względu na posmak metalu poza tym przez pierwsze dni zanim język "przyzwyczaił się" do obcego ciała na podniebieniu mówiłem z prawdziwym "amerykańskim" akcentem. pozdrawiam i głowa do góry Odpowiedz Link