Dodaj do ulubionych

Ortopeda dziecięcy LUXMED

03.04.13, 17:53
Czy możecie polecić dobrego ortopedę dziecięcego w Luxmedzie? U mojej córki kolanka trochę za bardzo lecą do środka . Wiem, że u takiego malucha często to jeszcze fizjologiczne, jednak chcę, żeby porządny lekarz ją obejrzał, bez rutyny i zbędnego zalecania butów ortopedycznych.
Obserwuj wątek
    • magusia80 Re: Ortopeda dziecięcy LUXMED 03.04.13, 20:57
      Ja byłam na wizycie u dr Michała Kabacyj na Chmielnej. U nas wszystko było OK. Pan dr jest miły, konkretny.
      • mokrasa Re: Ortopeda dziecięcy LUXMED 03.04.13, 23:21
        Robert Szymanek, przyjmuje w Al. Jerozolimskich. Ma super opinie i ja go właśnie znalazłam na forach, chyba jeden z bardziej znanych i polecanych w W-wie.
      • florka72 Re: Ortopeda dziecięcy LUXMED 07.05.13, 22:16

Kabacyj jest rewela.
        spokojny, dokładny, miły do tego.
    • mother2009 Re: Ortopeda dziecięcy LUXMED 22.04.13, 09:06
      my bylismy z synkiem w enel medzie na Jerozolimskich u dr Henryka Dłuskiego.Troche gburowaty ale dobry w swojej dziedzinie,wszystko tłumaczy robi usg i oglada dokładnie.Bylismy 2 razy polecam.
      • zagatka Re: Ortopeda dziecięcy LUXMED 10.05.13, 13:30
        ja polecam Dziewulskiego, przyjmuje w MR na Mysliborskiej. Nigdy nie spotkalam tak dokładnego ortopedy dziecięcego (a ze starszą córką latałam po kilku, jeśli nie kilkunastu), do tego miły i ma fajny kontakt z dziećmi.
      • mamzuz Re: Ortopeda dziecięcy LUXMED 23.05.13, 11:34
        chyba Eryk Dłuski... ja przynajmniej u takiego byłam- małomówny, ale konkretny. przyjmuje na KENie i Belgradzkiej
    • olgamm Re: Ortopeda dziecięcy LUXMED 25.10.13, 09:21
      Mirosław Czech z MR na Belgradzkiej. Przyjmuje tez w szpitalu dziecięcym na Niekłańskiej. Byliśmy u niego dwa razy. Rzeczowy i dokładny, zrobił na ns bdb wrażenie.
      • olgam3 Re: Ortopeda dziecięcy LUXMED 03.06.15, 14:39
        Ostrzegam przed dr Michałem Kabacyj! Trafiłam do tego lekarza w Luxmedzie z 8 tygodoniową córką. Niestety lekarz stwierdził wadę / niedorozwój stawu biodrowego (symbol d) i zalecił ortezę Tubingera. Ponieważ wizyta była prywatna dlatego za ortezę zapłaciłam ok. 320 zł. Lekarz wskazał nam sklep gdzie mam ją zakupić (mały sklep na tyłach szpitala na Lindleya, może lekarz ma tam jakiś interes?!). Córka bardzo źle znosiła unieruchomienie. Przyszliśmy po tygodniu na kontrolę. Nagle lekarz stwierdził że jest lepiej bo z oceny biodra d , dostaliśmy 1b, ale nadal dziecko miało stale nosić ortezę. Mowa była, że ortezę dziecko może nawet nosić 8 tygodni. Wówczas coś mnie tknęło (poczytałam trochę w internecie) i poszłam jeszcze do 3 innych ortopedów. Każdy z nich wykluczył potrzebę noszenia ortezy. Biodro było zakwalifikowane jako "fizjologicznie niedojrzałe". W związku z tym podjęłam decyzję o zdjeciu ortezy. Całe szczęście dziecko ja nosiło tylko niecałe 2 tygodnie! Lekarz popełnił wielki błąd unieruchamiając dziecko. Uważam, że jest bardzo niekompetentny (ale robi wrażenie profesjonalisty). Gdybym go posłuchała dziecko miałoby zahamowany rozwój i inne konsekwencje unieruchomienia. Wszystkim odradzam!!! Dziś byłam na kontroli i oba biodra są super!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka