Dodaj do ulubionych

Gdzie nad wodę w okolicy?

05.08.04, 22:51
Gdzie można wyskoczyć na weekend z dwulatką tak, aby można było wejść do
czystej wody i trochę się poopalać? Najchętniej w okolicy Zalewu Zegrz. ale
niekoniecznie.
Obserwuj wątek
    • katryn Re: Gdzie nad wodę w okolicy? 08.08.04, 23:50
      Kierunek niestety przeciwny, ale jesli szukasz dzikiego wypoczynku to polecam
      rzeke Swider w okolicach Otwocka. Super laki, w wielu miejscach piaszczyste
      plaze, czysta i plyciutka woda, piekne skarpy, las. W upalne dni roi sie tam od
      maluchow.
    • hedom1 Re: Gdzie nad wodę w okolicy? 09.08.04, 09:19
      Zalewu raczej nie polecam.
      Woda na pierwszy rzut oka jest brudna a jakieś 3 tygodnie temu czytałam w
      gazecie, że trzy plaże (również najpopularniejsza w Ryni) zostały zamknięte
      przez sanepid z powodu obecności pałeczek coli i salmonelli w wodzie. Uroczo,
      nieprwadażsmile?
      Propozycja poprzedniczki z kolei brzmi bardzo ciekawie!
      Pozdrawiam,
      D
      • xena_music Re: Gdzie nad wodę w okolicy? 09.08.04, 09:28
        Zapraszam do zielonkismile) między kobyłką a wołominem, od strony kobyłki, sa tzw.
        Glinki, woda nie przeźroczysta, ale nie pływają wniej salmonellesmile), ja z moją
        20 mies małą jezdze tam czesto.ode mnie to godzinka spacerkiem, wiec spacerek,
        ochłoda w wodzie i spacereksmile)acha, jest tam tez plaza strzezona z ratownikami
        polecam
        xena
    • mamadawida1 Re: Gdzie nad wodę w okolicy? 09.08.04, 11:43
      W samej Warszawie polecam Jeziorko Czerniakowskie na Sadybie, często tam
      jeździmy z mężem i 9 mies synkiem. Minusem jest zawsze duża liczba ludzi ale
      jako że nie mamy samochodu, to dobre i to. Woda w miarę czysta, ratownicy,
      można wypożyczyć łódkę.
      • basia-bma Re: Gdzie nad wodę w okolicy? 13.08.04, 09:09
        Słyszałam w TV ostrzeżenia Sanepidu, że jeziorko Czerniakowskie nie nadaje się
        do kąpieli z powodu sinic, poza tym woda nie jest tam zbyt czysta.

My jeździmy nad staw w Książenicach koło Grodziska Mazowieckiego. Mimo że na
        pierwszy rzut oka staw nie robi najlepszego wrażenia, bo z jednej strony
        zwalone są 2 betonowe bloki i z wody sterczą druty, to woda tam jest cudowna -
        również dla dorosłych. My jeździmy tam od lat, uwielbiam tam pływać. Zejścia do
        wody do wyboru - strome i łagodne, jest trawa i piach jak kto woli, w pobliżu
        las, można łowić ryby, jest też cień. Staw jest niewielki i raczej nie ma tam
        tłoku - do 12.00 jest praktycznie pusto. My lubimy wysoki trawiasty brzeg, bo
        jest tam spokojniej, a głęboka woda nie stanowi problemu, bo córcia (3,5 roku)
        pływa w "rękawkach" i gotowa w nich wypłynąć na środek stawu smile. Na
        piaszczystym brzegu jest dużo maluchów i tam dno obniża się łagodnie. Nam tam
        się podoba, ale jak ktoś szuka typowego kąpieliska dla maluchów, to też polecam
        Świder.

Pozdrawiam
        Basia
        • waldus5 Re: Gdzie nad wodę w okolicy? 13.08.04, 15:22
          Niedaleko jest też tutaj:
          www.owsgrzymek.oit.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka