sgosia5 05.08.04, 22:51 Gdzie można wyskoczyć na weekend z dwulatką tak, aby można było wejść do czystej wody i trochę się poopalać? Najchętniej w okolicy Zalewu Zegrz. ale niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katryn Re: Gdzie nad wodę w okolicy? 08.08.04, 23:50 Kierunek niestety przeciwny, ale jesli szukasz dzikiego wypoczynku to polecam rzeke Swider w okolicach Otwocka. Super laki, w wielu miejscach piaszczyste plaze, czysta i plyciutka woda, piekne skarpy, las. W upalne dni roi sie tam od maluchow. Odpowiedz Link Zgłoś
hedom1 Re: Gdzie nad wodę w okolicy? 09.08.04, 09:19 Zalewu raczej nie polecam. Woda na pierwszy rzut oka jest brudna a jakieś 3 tygodnie temu czytałam w gazecie, że trzy plaże (również najpopularniejsza w Ryni) zostały zamknięte przez sanepid z powodu obecności pałeczek coli i salmonelli w wodzie. Uroczo, nieprwadaż? Propozycja poprzedniczki z kolei brzmi bardzo ciekawie! Pozdrawiam, D Odpowiedz Link Zgłoś
xena_music Re: Gdzie nad wodę w okolicy? 09.08.04, 09:28 Zapraszam do zielonki) między kobyłką a wołominem, od strony kobyłki, sa tzw. Glinki, woda nie przeźroczysta, ale nie pływają wniej salmonelle), ja z moją 20 mies małą jezdze tam czesto.ode mnie to godzinka spacerkiem, wiec spacerek, ochłoda w wodzie i spacerek)acha, jest tam tez plaza strzezona z ratownikami polecam xena Odpowiedz Link Zgłoś
mamadawida1 Re: Gdzie nad wodę w okolicy? 09.08.04, 11:43 W samej Warszawie polecam Jeziorko Czerniakowskie na Sadybie, często tam jeździmy z mężem i 9 mies synkiem. Minusem jest zawsze duża liczba ludzi ale jako że nie mamy samochodu, to dobre i to. Woda w miarę czysta, ratownicy, można wypożyczyć łódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
basia-bma Re: Gdzie nad wodę w okolicy? 13.08.04, 09:09 Słyszałam w TV ostrzeżenia Sanepidu, że jeziorko Czerniakowskie nie nadaje się do kąpieli z powodu sinic, poza tym woda nie jest tam zbyt czysta. My jeździmy nad staw w Książenicach koło Grodziska Mazowieckiego. Mimo że na pierwszy rzut oka staw nie robi najlepszego wrażenia, bo z jednej strony zwalone są 2 betonowe bloki i z wody sterczą druty, to woda tam jest cudowna - również dla dorosłych. My jeździmy tam od lat, uwielbiam tam pływać. Zejścia do wody do wyboru - strome i łagodne, jest trawa i piach jak kto woli, w pobliżu las, można łowić ryby, jest też cień. Staw jest niewielki i raczej nie ma tam tłoku - do 12.00 jest praktycznie pusto. My lubimy wysoki trawiasty brzeg, bo jest tam spokojniej, a głęboka woda nie stanowi problemu, bo córcia (3,5 roku) pływa w "rękawkach" i gotowa w nich wypłynąć na środek stawu . Na piaszczystym brzegu jest dużo maluchów i tam dno obniża się łagodnie. Nam tam się podoba, ale jak ktoś szuka typowego kąpieliska dla maluchów, to też polecam Świder. Pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
waldus5 Re: Gdzie nad wodę w okolicy? 13.08.04, 15:22 Niedaleko jest też tutaj: www.owsgrzymek.oit.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś