Dodaj do ulubionych

do mam z Tarchomina!!!!!

19.04.05, 19:18
Witam,
Mieszkam na Tarchominie od 1,5 roku, jestem zapisana do Poradni Medycyny
Rodzinnej na Myśliborskiej. Mam pytanie- jakiego pediatrę polecacie z tej
przychodni?? niedługo urodzę pierwsze dziecko i nie orientuje sie w tych
kwestiach, czyli pediatra, położna itp. Proszę o pomoc!!!! Chciałabym dokonać
właściwego wyboru. Z góry dziękuję!!!
Obserwuj wątek
    • ant25 Re: do mam z Tarchomina!!!!! 19.04.05, 23:17
      Witam,
      NAsza poradnia według mnie jest jak najbardziej OK, dla mnie najlepsza położną
      działała na mnie jak balsam była Pani Ula Co do pediatry zdecydowanie preferuje
      PAnią Adamczyk jest wesoło ale rzeczowo i kompetentnie nie robi szumu z niczego
      i badania potrafi zawsze sprawdzic bez umawiania wizyty ale musisz się
      przygotować ze do pediatrów jest u nas bardzo duzo dzieciaczków i czasami bywa
      tłok na korytarzu i tzreba czekać mimo że wcześniejj było się umowionym na
      godzine.
      JA się juz tutaj zadomowiłam troszkę, jestem od 5 lat i mam 2 letnią coreczke.
      Natępnym razem tez wybrałabym tę przychodnię według mnie jest miło.
      Jezeli bedziesz potrzebowała jeszcze jakiś infromacji czy poprostu bedziesz
      chciała pogadacto zapraszam.
      • lilka.w Re: do mam z Tarchomina!!!!! 23.04.05, 00:04
        Dr Adamczyk jest rzeczywiście super.Ale od dłuższego czasu jest tak oblegana,że
        ANI RAZU gdy moje dzici były chore w ciągu 12 m-cy nie udało mi się do niej
        dostać przez rejestrację-nigdy nie było numerkó nawet na trzy dni do przodu!!!
        Ona z regułu przyjmuje także bez numerka,ale trzeba się jakoś dogadać z innymi
        pacjentami lub wyczekiwac z chorym dzieckiem b.długo.W rezultacie mamy dobrego
        lekarza ale jedynie na szczepienia...A jak jesteśmy w potrzebie ,to wzywamy
        prywatnie.Przestałam ją więc polecać znajomym .A swoja drogą,to jak rodzice
        planują chorobę dziecka z tygodniowym wyprzedzeniem-u dzieci chorych!!?Pewnie
        wielu wcale w końcu się nie zgłasza,tylko blokuje wizyty. sad
        • sonia15 Re: do mam z Tarchomina!!!!! 23.04.05, 22:29
          A ja polecam Wma przychodnie, któa do tej pory była na Śreniawitów al teraz
          jest na MILENIJNEJ. Nie ma żadnego czekania- oddzielne wejście dla dzieci
          chorych i zdrowych. Zawsze mnie przyjmą- a jęlsi to nie bedzie nasz pediadrta
          ( DR> Marciniak) to potem i tak telefonicznie mogę się z nią
          skonsultować.Uważam żt jet bardzo dobra przychodnia dla dzieci a DR> Marciniak
          jest po prostu super. Polecam Wam!!!
    • kanna Re: do mam z Tarchomina!!!!! 12.05.05, 14:36
      Nie polecam opieki pediatrycznej w PMR. Ja jestem tam zapisana, więc zapisałam
      pierwsze dziecko. Zadzwonilam, czy małego (2 tyg.) może zobaczyc lekarz, bo ma
      katar. Dostalam termin ...ZA 4 DNI! Wiec szybko poszłam na Sreniawitów (teraz
      Milenijna), gdzie przyjeli nas z marszu. Teraz juz drugie dziecko "obsługuje"
      Milenijna i bardzo sobie chwalę.

A położną Panią Ulę z PMR kocham miłoscia czystą i szczerą, i gdyby nie to, ze
      przy porodach mialam męża, to zapłaciłabym jej, żeby mi wtedy pomagała.

pozd. Ania
    • tikuniek Re: do mam z Tarchomina!!!!! 12.05.05, 15:12
      Witam serdecznie, ja polecam przychodnię na Milenijnej i pracującą tam p. dr
      Martynę. Co do Myśliborskiej to nie mam dobrych doświadczeń z tą przychodnią -
      pomijając fakt,że jest strasznie mała więc dzieci zdrowe są z dziećmi chorymi,
      poza tym kiedy moja mała miała gorączkę 40,5 pani dr stwierdziła ,że powinnam
      się wcześniej zapisać (ja niestety nie jestem jasnowidzem i nie potrafię
      przewidziec choroby swojego dziecka z tygodniowym wyprzedzeniem wink ) co do dr
      Adamczyk, to żeczywiście jest chba najlepszym pediatra jaki TAM pracuje ,
      jednak ja tez nie za bardzo byłam z niej zadowolona - zwłaszcza słuchając opini
      innych mam. Przepisałam sie na Milenijną i naprawde polecam.
      • anielciap Re: do mam z Tarchomina!!!!! 01.06.05, 13:24
        Ja nie byłam zadowolona ani z przychodni przy Myśliborskiej ani Milenijnej,
        czułam się tam jak kolejny numerek, a nie pacjent który przychodzi po pomoc.
        Osobiście odradzam te placówki. Obecnie korzystam z placówki prywatnej
        (niestety muszę płacić)ale w sumie się to opłaca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka