aggu 09.06.05, 14:34 Mam pytanie do mam, które korzystają z usłuj Luxmedu - jakich lekarzy dziecięcych poleciłybyście? Chodzi mi o pediatrę, ortopedę, itp... Dzięki, pozdrawiam,a. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzia761 Re: lekarze dziecięcy w Luxmedzie 09.06.05, 15:07 Witaj, jeśli chodzi o ortopedę-to polecam dr Feder - przyjmuje z tego co wiem na Chmielnej. A pediatrzy - dr Kurowska, dr Nitka, dr Sułek - moim zdaniem są w porządku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fikmisio Re: lekarze dziecięcy w Luxmedzie 09.06.05, 16:50 Polecam także dr. Feder. Przemiła, cudowna młoda pani doktor ortopeda. Nawet przzy badaniu mogłam karmić piersią. Pani doktor poczekała i poradziła sobie. Jeśli chodzi o pediatrów polecam dr. Nitkę oraz tzw. dr. interwencyjną dr. Rostropowicz. Jako jedyna wykryła u naszego syna bezgorączkowe zapalenie płuc. A była kolejną tzw. dokktor z kolei. Jeśli cokolwiek cokolwiek dzieje się z moim synem pierwsze co robię to dzwonię kiedy dyżur ma dr. Rostropowicz. Nikomu już tak nie ufam. Dr. Sułek też jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
aggu Re: lekarze dziecięcy w Luxmedzie 10.06.05, 11:31 dziewczyny, dzięki serdeczne! widzę, że nie jest tak źle z lekarzami dziecięcymi w luxie)) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaczarusia Re: lekarze dziecięcy w Luxmedzie 10.06.05, 21:10 Polecam dr Sułek, Stańczak. Natomiast mam zastrzeżenia do dr Nitki.Zgłosiłam sie do niej z moim 4 miesięcznym wówczas synkiem obserwując u niego dziwnie miękkie kości czaszki aż do lekkiego zapadania sie ich włącznie.Podawałam mu wówczas 2kropole wit. d3, ale był kwiecień i sądziłam, ze może przy słonecnej pogodzie nie trzeba mu aż tyle tej witaminy.Dr go zbadała, potwierdziła miękość kości i stwierdziła, ze to krzywica. Kazała zwiększyć liczbe kropli do 5 dziennie robiąc to stopniowo i obserwując dziecko.To kazało mi zastanowić sie nad tym specyfikiem i oczywiscie samym zaleceniem p. dr. Nie zwiekszyłam witaminy, za to odwiedziła innego pediatrę, tez z tytułem dr n. med. I ten powiedział, ze absolutnie nie wolno nam przechodzic do większej liczby kropelek wit. d3, najpierw trzeba zrobić badania jej poziomu w organizmie.Takie badania wykonuje CZDz. Trafiliśmy tam do poradni metabolicznej i okazało się ,ze dziecko ma 3 krotnie przekroczony poziom wit. w organizmie i rozregulowaną tym gospodarke wapniowo-fosforanową. Nie chcę myśleć co by sie stało, gdybyśmy posłuchali się wspomnianej p. dr. Dodam jeszcze, ze jak juz wiedziałam cokolwiek o diagnozie, poczytałam sobie o nadmiarze wit. d3 i okazało się że rozmiękczenia kości zwłaszcza w części potylicznej to typowy tego objaw.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
anikwaw Re: dr Partyka? 10.06.05, 23:40 Sorka,pośpieszyłam sięz ENTER-EM..... A czy ktoś już może był u dr Partyki?? To podobno nowy pediatra-alergolog w LuxMedzie na Racławickiej?? Mi osobiście najbardziej do tej pory przypadła do gustu dr Kurowska. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś