anulkaz 07.09.05, 10:30 Witajcie, moja 2 letnia córeczka najprawdopodobniej ma dziurkę w górnej 4ce. Czy możecie mi polecić dobrego stomatologa dziecięcego w Warszawie? Chciałabym ustrzec córeczkę przed "traumą dentystyczną" : ) Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ikaes Re: Stomatolog dziecięcy Warszawa 07.09.05, 10:34 polecam dr Dudek w Primadent na Króżańskiej (przecznica od Madalińskiego - pierwsza za Al. Niepodległości). Nasz mały też ma popsute wszystkie 4-ki, możecie najpierw umówić się na wizytę do kontroli i zapytać się, czy ew. ozonowanie w tym wypadku jest możliwe i potem umówić się na ozonowanie. Kosztuje to 100 zł za zęba, a potem każde następne na tym samym zębie jest za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: Stomatolog dziecięcy Warszawa 07.09.05, 10:38 zapomniałam dodać, że nasz mały też miał w jednej 4-ce dziurkę i p. doktor nie borowała, tylko wydłubała mu to zepsute i założyła specjalną plombę dla dzieci, potem wszystkie te ząbki, które były po ozonowaniu zalakierowała bezbarwnym lakierem. Byliśmy już u niej kilka razy i mały lubi tam chodzić. Dobra jest też dr Kurek, ale ona jest raczej od starszych dzieci (przyjmowała nas raz w zastępstwie). Odpowiedz Link Zgłoś
blamblam Re: Stomatolog dziecięcy Warszawa 07.09.05, 11:36 Właśnie tam dzwoniłam. koszt jednego zeba to 130 zł ale to i tak nie najdrozej. Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: Stomatolog dziecięcy Warszawa 07.09.05, 11:39 ale to chyba borowanie z plombowaniem, bo ozonowanie 100 zł za zęba, a plombka dziecięca bez borowania za darmo, albo jakieś grosze, a lakierowanie po ozonowaniu miałam za darmo (w sierpniu) Odpowiedz Link Zgłoś
blamblam Re: Stomatolog dziecięcy Warszawa 07.09.05, 11:52 Jestem na bieżaco bo chcę się wybrać z synkiem na taki zabieg. ozonowanie jednego zęba 130 zł. Dzwoniłam 5 min temu. A np na Nowolipkach 150 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: Stomatolog dziecięcy Warszawa 07.09.05, 12:27 czyli od września musieli zdrożeć, bo w sierpniu (a może to był lipiec - jeszcze 100 zł). Tak to był lipiec, bo w sierpniu byłam na kontroli. Dobrze wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
blamblam Re: Stomatolog dziecięcy Warszawa 07.09.05, 14:51 no niestety... A przy okazji chciałabym zapytać czy kupowałas jakis preparat do smarowania zabków po tym ozonowaniu. bo na Nowolipkach gdzie sie z synkiem wybieram proponują preparat za 150 zł. To dla mnie trochę drogo ale zapłace jesli naprawde warto. Ale czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: Stomatolog dziecięcy Warszawa 07.09.05, 15:10 żadnego preparatu mi nie proponowali, bo on jest chyba tylko dla dorosłych (przy mnie proponowali to jakiejś kobiecie), tylko, żeby myć małemu zęby pastą Elmex. Odpowiedz Link Zgłoś
aniak04 Re: Stomatolog dziecięcy Warszawa 07.09.05, 22:15 polecam przychodnię "elefant" na ul. Szolc-Rogozińskiego 3 w Warszawie. Bardzo miła i fachowa kadra dentystyczna, bez typowych białych fartuchów, dzieci mogą oglądać bajki na telewizorku podczas plombowania polecam "bezstresowe" leczenie - znieczulenie "głupi jasio" - koszt 40 zł Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: Stomatolog dziecięcy Warszawa 08.09.05, 08:40 a nie wpadłaś czasem na to, że to znieczulenie może mieć wpływ na mózg twojego dziecka i potem będziesz miała takiego głupiego jasia w domu. W życiu nie pozwoliłabym na znieczulenia typu głupi jasio albo gaz rozweselający - do takiej dentystki chodzi z dziećmi moja koleżanka - jeżeli już znieczulenie to normalne. A dentyści idą na łatwiznę proponując znieczulenia, gazy i narkozy - bo pozbywają się kłopotu Odpowiedz Link Zgłoś
aniak04 do ikaes 08.09.05, 22:19 hmm, to jak Twoim zdaniem mam przekonać 6-latka do leczenia zębów, kiedy on nie chce otworzyć nawet buzi? dodam, że nie są to jego pierwsze kontakty z dentystami, bo próbowałam w wielu przychodniach i tylko w tej jednej udało nam się wyleczyć ząbki. To nie jest już błachy problem bo zaczynają mu się już psuć stałe zęby - 6-tki, a na to nie mogę pozwolić. Zadne prośby, groźby czy zwykłe znieczulenie (nie wchodzi w grę, bo nie da sobie zrobić zastrzyku) nie pomagają. Nie chcę dodatkowo stresować dziecka dentystą na siłę, zresztą nikt nie chciał się podjąć takiego leczenia. dla mnie to była ostatnia deska ratunku - zakończona sukcesem i tylko w ten sposób mam szansę na to aby syn wyleczył zęby - ma bardzo słabe kości, nie objada się słodyczami, po prostu ma to dziedziczne, zęby ma bardzo słabe po mnie. Co w takiej sytuacji radzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
anulkaz Re: Stomatolog dziecięcy Warszawa 08.09.05, 10:16 Umówiłam nas za tydzień (czwartek) rano do Dr Dudek. Dziękuję za Waszą pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
anulkaz Po wizycie 15.09.05, 12:04 Jesteśmy po pierwszej wizycie - przeglądzie. Pierwsze wrażenia bardzo dobrze. Choć w poczekalni nie ma nic dla maluchów (zabawek, kącika z klockami) widać, że z maluchami mają sporo doczynienia. Nikt nie pospieszał mojej córeczki gdy oswajała się z gabinetem. Pani Dr Dudek najpierw na mnie demonstrowała wszystkie czynności. Dała pobawić się narzędziami. Dzięki temu potem moja córeczka spokojnie dała sobie obejrzeć ząbki. Mamy 2 dziurki - za 2 tygodnie ozonowanie - były tu spory o koszt - ozonowanie 1 ząbka kosztuje 110 zł + 20 zł za jednorazowy kapturek, który jednak może być użyty przy drugim ząbku. Po wizycie maluch otrzymuje książeczkę - historię wizyt, do której przy każdej wizycie wkleja wybraną przez siebie naklejkę oraz prezent nagrodę, który sam wybiera (spineczka, breloczek lub naklejka). Efekt - moja córeczka z radością za 2 tygodnie pójdzie jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: Po wizycie 15.09.05, 12:51 czyli po strachu i bardzo dobrze. A ten kapturek może być używany nawet więcej razy. Tylko pilnuj karty jak oka w głowie, bo oni nie mają kartotek i to jest jedyne potwierdzenie, że coś było już z ząbkami robione. Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: Po wizycie 15.09.05, 12:52 i przepraszam, że zapomniałam napisać o tym kapturku za 20 zł, a wizyty widocznie zdrożały (ja ostatnio byłam na ozonowaniu w lipcu i wtedy kosztowało 100 zł). Odpowiedz Link Zgłoś