Dodaj do ulubionych

Młode warszawskie mamuśki.

20.04.06, 19:43
Cześć dziewczyny!
W odpowiedzi aby przenieść się z forum "w oczekiwaniu" z oczywistych powodów,
zakładam ten post jako naszą chwilowo wirtualną kafejkę zanim zrobi się
cieplej i zapakujemy nasze maluchy w wózek i pobiegniemy na podbój parków.
Pozdrawiam
Bożena
Obserwuj wątek
    • 7betinka9 Re: Młode warszawskie mamuśki. 20.04.06, 23:55
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=611
      to adres forum warszawa
      tu równiez znajdziesz mamuśki smile
    • emiraf Re: Młode warszawskie mamuśki. 23.04.06, 21:09
      Hej Mamuśki smile,
      kurcze jak to fajnie brzmi smile))). My już spacerujemy i to codziennie. Ale Domiś
      skończył w sobotę 4 tygodnie. No i teraz mały kryzysik laktacyjny....Ale
      trzymam się dzielnie. Nawet z nim przy piersi 20 godz.dzienniesmile.

No to kiedy spotkanko naszych pociech...?

Pozdrawiam cieplutko
      Emila i Dominik
      Nigdy nie byłam szczęśliwsza...
      • bozenka74 Re: Młode warszawskie mamuśki. 24.04.06, 00:54
        Cześć
        spotkać się by było fajnie tylko jak na razie Antek zaliczył dziś pierwsze
        dwadzieścia minut przy otwartym balkonie, więc zanim wyjdziemy na jakiś dłuższy
        spacerek to minie troszkę czasu. Ale jak tylko to nastąpi to my bardzo chętnie.
        Pozdrawiamy
        Bożena i Antoś
    • bozenka74 Jak pomóc??????????? 24.04.06, 11:31
      Od kilku dni a raczej nocy mój synek ma kolkę w wersji light tzn. pręży się,
      stęka ale brzuszek go chyba nie boli bo nie płacze. Położna zaleciła dla mnie
      szklanke kopru włskiego dziennie a dla Antosia wodę koperkową i masowanie
      brzuszka przez rozgrzaną żelazkiem pieluchę. Czy znacie jeszcze jakieś inne
      sprawdzone "babcine" sposoby?
      Bożena
      • karolina2 spacery 24.04.06, 18:55
        Chyba musimy trochę poczekać z tym spotkaniem.
        My chcemy za tydzień albo pod koniec tego tygodnia (w zależności od pogody) iść
        na pierwszy spacer.

Karolina
        • vogue22 Re: kolka 25.04.06, 09:40
          czesc baby rozdwojone smile
          Bozenko nie pociesze cie u nas zaczynalo sie wzdeciami i tez nie plakal teraz
          mamy kolke codziennie od 19.30-21.00 i placz nic nie pomaga lagodzi koperek a
          od dzis zaczynamy z czopkami viburcol to na kolke zabkowanie i uspokojenie
          dziecka zobaczymy
          co do spotkania jestem chetna smile my juz cale dnie chodzimy smile bylismy u Emilki
          i Misia i jedziemy do Agi i Zuzy za kilka dni smile
          jak dobrze karmic cycem ide gdzie chce siadam na lawce wyciagam cyca i daje
          Adusiowi zakrywam tylko pieluszka tetrowa imam w nosie czy ktos sie patrzy smile
          dzis bylismy na szczepieniu ojej ale byl krzyk mielismy 2 szczepionki w obie
          nozki wzielismy platna ponoc lepsza smile jak narazie nie ma skutkow ubocznych
          jak cos bede pisac buuuuuuuuuuuziaki
          pozdrawiam was wszystkie Aga i Adrianek
          • bozenka74 Re: kolka 25.04.06, 17:39
            Ja pije koperek, a dla synka mam kropelki Esputicon, jeszcze nie próbowałam ale
            dziś na "kolację" dam mu pierwszy raz. Mam dawać mu 2 razy dziennie po 1
            kropelce, zobaczymy może to zadziała. Wolałabym nie "trenować" kolki bo
            przechodziłam to z najmłodszą siostrą i nie było to miłe ani dla dziecka ani
            dla jego otoczenia. A propos tych czopków to też zaleciła mi je położna i w
            razie czego jak kropelki nie pomogą to mam je zastosować.
            Aguś a jak tak juz jeździcie po wawce to może Adrianek odwiedzi też Antosia?
            My dziś zaliczyliśmy pierwszy spacerek. Było bardzo fajnie bo i pogoda dopisała.
            Buziaczki
            Bozena z Antosiem
            • vogue22 Re: kolka 25.04.06, 19:22
              czesc
              mozemy odwiedzic Antosia tylko napisz gdzie i kiedy. w piatek jedziemy
              do "Pieczysk na mazury smile ale chyba pogody ma nie byc kurcze zobaczymy jak
              wrocimy odwiedzimy was smile tylko napisz smska z adresem buuuuuuuuuzia
              pozdrawiamy mamusie i dzieci smile))))))
    • pocholita Re: Młode warszawskie mamuśki. 25.04.06, 20:16
      Hej!
      Cieszę się, że już urodziłyście i wszystko jest ok. Jak już zaczniecie chodzić
      na spacery to zapraszam do Parku Ujazdowskiego albo do Łazienek, a jak otworzą
      to do Ogrodów Frascati. Jakbyście miały jakieś problemy to piszcie. Moja
      Paulinka ma już 5 i pół miesiąca i już zaczyna siadać.
      Pozdrawiam Was wszystkie i wasze maleństwa oczywiście też.
      • karolina2 Re: Młode warszawskie mamuśki. 26.04.06, 16:42
        A Pawełek dzisiaj pierwszy raz był na balkonie w wózku przez 2 godziny. Chyba mu
        się podobało bo grzecznie spał.
        Buziaki dla wszystkich
        Karolina
        • bozenka74 Re: Młode warszawskie mamuśki. 26.04.06, 20:07
          Macie wszystkie gorące buziaki od Agatki i Franka. Ona sama nie może podejść do
          komputera bo Franek jest bardzo absorbujący i prawie przez cały dzień jest przy
          cycu. Biedna Agatka nie ma chwili dla siebie.

A my dziś już zaliczylismy drugi dzionek na spacerku, spacerowaliśmy sobie
          prawie 3godziny. Antek jak tylko wyczuje wózek lub samochód zapada w głeboki
          sen. Nadal jest grzeczny a po tych kropelkach już się nie męczy z gazami.

Buziaczki
          Bożena i Antoś
          • emiraf Re: Młode warszawskie mamuśki. 26.04.06, 21:42
            Heja,

u nas również problemy z brzuszkiem... testujemy Grippe Water i jakby troszkę
            lepiej. Rano o 5 Misio budzi się i ma straszne bóle brzuszka i kupka słabo
            idzie, drugi raz po południu. No i wtedy wisi przy cysiu nawet 2 godziny.

Dziewczyny mam pytanko o karmienie naturalne.

Przy jednym karmieniu podajecie jedna czy dwie piersi i jak długo trwa u was
            karmienie i co ile godzin karmicie swoje pociechy?

No i czekam na to spotkanko, chciałabym poznać osobi,ście wasze Skarby.

Pozdrawiam
            3majcie się cieplutko
            Emilia i Dominik

Nigdy nie błam szczęśliwasza...
            • emiraf Re: Młode warszawskie mamuśki. 26.04.06, 22:01
              A tu nowe zdjęcia Dominisia smile

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=39329498&a=40168711&wv.x=2
            • bozenka74 Re: Młode warszawskie mamuśki. 26.04.06, 22:15
              Emilko!
              Jeđli chodzi o mnie to trudno będzie mi się porównać z Tobą bo Antoś ma dopiero
              12 dni. Karmimi co około 3godzinki i jak na razie wystarcza mu jedna pierś, ale
              jak bedzie trzeba to i do drugiej go przystawię.
              Bożena
    • gusia3 Re: Młode warszawskie mamuśki. 27.04.06, 10:50
      Czesc dziewczyny!
      Zuzinka skonczyla juz dwa tygodniesmilePogoda sprzyja,wiec na spacerki chodzimy juz
      od kilku dni (zalecenie dziadka pediatrysmile)))Zuzia uwielbia przebywac na swiezym
      powietrzu,od razu zapada w sen i usmiecha sie slodko.
      Juz nie mozemy doczekac sie wspolnych spotkan w parku.
      Agus,jak wrocicie z mazur,to zapraszamy na herbatke...koperkowa hihihi.
      Pozdrawiamy cieplutko.
      Aga i Zuziaczek
    • rossa20 Re: Młode warszawskie mamuśki. 27.04.06, 12:00
      ja rowniez chetnie dolacze do mlodych mamusiek moja mała ma 2 i poł miesiaca
      jestesmy w centrum czy ktos chetny na spacerkismile?
    • bozenka74 Młode warszawskie mamuśki. 02.05.06, 21:51
      Wrzuciłam nowe foteczki naszego synka, zachęcam do obejrzenia.
      Bożena
    • bozenka74 Spacerki kiedy???????????? 06.05.06, 12:00
      Jest tak pięknie na podwórku, że aż żal siedzieć w domku. My całe dnie spędzamy
      na włóczeniu się tu i tam. Więc proponuję spotkanko w ogrodzie saskim albo
      najlepiej w parku skaryszewskim bo tam jest sporo miejsca i na dodatek ładnego
      miejsca. Kobitki co Wy na to? Tylko kiedy? Ustalmy coś bo chyba to juz pora.
      Buziaczki
      Bożena i Antoś
      • edyta.zan Re: Spacerki kiedy???????????? 06.05.06, 22:57
        Witam rozdwojone smile
        Zdjecie naszej Zosi www.edith.ingwar.eu.org/zosia/
        Ja najblizej na spacerek mam do ogrodka jordanowskiego przy ulicy Odyńca, rog
        Niepodleglosci. Ktoras z mam tam zaglada?
        • karolina2 Re: Spacerki kiedy???????????? 07.05.06, 18:18
          Ja preferuję Park Saski, dla mnie lepszy dojazd.
          Karolina
          • karolina2 Re: Spacerki kiedy???????????? 07.05.06, 18:19
            Bożenko,
            Czy karmisz Antosia na spacerach? Mój mały zrobił się strasznym głodomorem i na
            pewno nie wytrzyma tyle czasu bez jedzenia, a ja nie karmiłam jeszcze na dworze.
            • bozenka74 Re: Spacerki kiedy???????????? 07.05.06, 18:23
              Tak Karolinko, nawet dziś miałam tę przyjemność. Nakrywam mu tylko główkę
              pieluszką żeby się nie nałykał wiatru a przy okazji chowam pierś. Dziś tak
              nagle zgłodniał, że musiałam się zatrzymać na przystanku i go nakarmić. Nawet
              nikogo to nie zdziwiło.
              Pozdrawiam
              Bożena
              • vogue22 Re: Spacerki kiedy???????????? 08.05.06, 12:47
                hej baby smile
                mozemy sie spotkac w parku skarszewskim tam jest fajnie i mozna piwko wypic smile
                dobre na laktacje smile
                ja tez karmie na dworzu Karolka nie ma czym sie przejmowac to normalne smile
                buuuuuziak
                • emiraf Re: Spacerki kiedy???????????? 09.05.06, 16:31
                  Hej mamuśki,

chętnie się z wami spotkamy. Tylko jak ja mam tam dojechać i gdzie to jest...
                  Mój Aniołek ostatnio znowu ma cięższy okres...odstawiamy smoka i są karczemne
                  awantury.

Pozdrawiamy cieplutko i słonecznie
                  Emilia i Dominik

Nigdy nie byłam szczęśliwasza...
                  • bozenka74 Re: Spacerki kiedy???????????? 10.05.06, 12:09
                    Emilko park skaryszewski jest przy stadionie X-lecia przy rondzie waszyngtona.
                    Myślę że wiesz gdzie to jest i trafisz tylko kiedy?
                    Bożena I Antoś
                    • vogue22 Re: Spacerki kiedy???????????? 10.05.06, 17:47
                      ja sie dostosuje jak dla mnie nawet jutro a jak nie to w najblizszych dniach
                      byle nie sobota i niedziela smile tongue_out smile park skarszewski jest ok smile
                      • gusia3 Re: Spacerki kiedy???????????? 11.05.06, 12:25
                        Hej!
                        park skarszewski nam rowniez odpowiadasmileU mnie do poniedzialku jest mama a od
                        wtorku mozemy wyruszyc na spotkanie w parku.
                        Do zobaczenia!
                        Buziaczki
                        • bozenka74 Re: Spacerki kiedy???????????? 11.05.06, 14:28
                          Wtorek może być
                        • bozenka74 Mapka parku 11.05.06, 14:33
                          no to gdzie się spotykamy? w którym miejscu? w załączeniu mampka parku
                          www.skaryszewski.pl/mapa.htm
                          Pozdrawiamy
                          Bożena i Antoś

Ps. Widziałyscie nowe zdjęcia mojego synka?
                          • karolina2 Re: Mapka parku 11.05.06, 15:24
                            Dla mnie wtorek też jest ok. Tylko napiszcie mi gdzie najlepiej tam zaparkować
                            samochodem, zupełnie nie znam tych okolic.
                            • vogue22 Re: Mapka parku 11.05.06, 19:17
                              czesc
                              Karolcia z parkowaniem tam jest problem bo tam nie ma gdzie mozesz zaparkowac u
                              mnie pod domem i dojdziemy 10 min spacerkiem i jestesmy, ewentualnie gdziejs
                              na francuskiej to przedluzenie paryskiej tam gdzie ja mieszkam , wtorek
                              odpowiada mi spotkajmy sie przy 7 numerze najprosciej trafic od ronda przy
                              pomniku smile tylko na ktora godzinke 12.00 ???? co wy na to ??? najcieplej jest w
                              poludnie
                              buuuuuuuuuuuuuuuziaaaaak
                              • karolina2 Re: Mapka parku 12.05.06, 20:41
                                Ok, to zaparkuję może na Francuskiej a jak tam nic nie będzie to koło Ciebie.
                                12 godzina jest ok.
                                • gusia3 Re: Mapka parku 15.05.06, 08:57
                                  My na pewno przyjdziemysmile)))
                                  Do zobaczenia!
                                  • bozenka74 Re: Mapka parku 15.05.06, 09:17
                                    My na 98%, najwyżej się chwilkę spóźnimy.
                                    • sabina9 Re: Mapka parku 15.05.06, 09:42
                                      cześć młode mamusie!

Wy już umawiacie się na spacerki a ja dalej dwa w jednym.... i chyba jeszcze
                                      trochę tak pobędę - pierwszy termin mam na dziś, ale absolutnie nic nie
                                      wskazuje na to, żeby Tosia chciała nam się pokazać w najbliższych dniach.
                                      Przyjdzie mi więc najprawdopodobniej poczekać jeszcze dwa tygodnie do drugiego
                                      terminu. A pogoda taka, że chciałabym już się "rozdwoić"...
                                      mam nadzieję, że jak będę mogła dołączyć do Was z Tosią "po drugiej stronie
                                      brzucha" znajdzie się dla mnie miejsce na alejce? jutro akurat mam cały dzień
                                      załatwiania przeróżnych spraw i biegania po wawie.
                                      Pozdrowienia dla Was i Waszych maluszków i miłego spacerowania!
                                      sabina
                                      • vogue22 Re: Mapka parku 15.05.06, 10:29
                                        my tez bedziemy na 100% buuuuuuuuuuzia
                                        Agata mowila ze jak bedzie to bedzie nie wie smile smile smile
                                        Bozenko to ty chcialas spotkanie wiec jak nie przyjdziesz to sie do mnie nie
                                        odzywaj !!!!! mozesz sie spoznic!!! 5 min nie bedziemy w parku smile wiec
                                        poczekamy !!!!
                                        Sabinko wspolczuje ja bym nie wytrzymala chyba takich upalow z brzuszkiem smile i
                                        zycze powodzenia przy rozwiazaniu buuuuuuuuziak
                                        • karolina2 Re: Mapka parku 15.05.06, 15:21
                                          Też będziemy.
                                          Karolina i Pawełek
    • bozenka74 Deszcz pogonił nas z parku. Ale i tak było fajnie 16.05.06, 16:17
      Spotkałyśmy się we dwie z Agą i nasi chłopcy też hehehe, pochodziłyśmy chwilke
      i nagle z nieba zaczął padać deszcz. I stało sie coś czego bym się nie
      spodziewała Aga zagadała pana z Lublina (chodzi o samochód) i podwiózł nas na
      saską kępę w okolicę domu Agi. Jechałyśmy z naszymi pociechami na pace, hehehe.
      My na prowizorycznym siedzeniu a chłopaki oczywiscie w wózkach. Takiej przygody
      to jeszcze nie miałam.
      Mam nadzieję, że na następne spotkanie w parku wybierzemy lepszą pogodę.
      Buziaczki
      Bożena i Antoś
      • emiraf Re: Wracam do żywych.. 17.05.06, 17:06
        Hej Mamusie,

przepraszam ,że nie odzywałam się tak długo, ale mam bardzo gorący okres.
        Chcemy się przeprowadzić do 15 czerwca do nowego domku i spinamy się, żeby
        wszystko zakończyć. rano biegamy po sklepach i kupujemy różne bajery do domu, a
        popołudniu Dominiś wisi niezmiennie przy cysiu do samej kapieli, a nawet i
        po..smile. Za to w nocy daje pospać. Szkoda, że nie mogłam się z wami spotkać,
        może na następny raz załapię się...

Bożenko twój Antoś jest boski!!!
        Agus dawaj zdjęcdia swego przystojniaka.

A tu można zobaczyć jak zmienia się mój Skarbek...
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=39329498&a=39329498
        Buziaczki
        Emilia i Dominik

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=39329498&a=39329498
      • bozenka74 Zakopane w pieluchach????????? 22.05.06, 15:22
        Dziewczynki czy naprawdę nie macie czsasu na napisanie kilku słów???????
        Może to dziwne ale ja jakoś znajduję czas, czyżby mój synek był aż taki
        grzeczny?????? Ostatnio zaczyna sobie gaworzyć i słodko się uśmiecha, zauważył
        nawet karuzelkę nad łóżeczkiem i sobie do niej gada. Jest już bardzo zajmujący,
        ale też ładnie śpi po kilka godzin a ja mam wtedy czas na obowiązki i
        przyjemności. Oczywiście dni są rózne tak jak pogoda i czasami zdarza się kilka
        razy po 10-15minut snu w ciągu dnia. A noce to bajka, zasypia tak na dobre
        około 21 i z przerwami na jedzenie śpi do 5-6, potem mamy jakieś 2 godzinki
        gadania i śpimy znowu do jakiejś 9-10 a dziś nawet do 10:30. Tfu tfu aby nie
        zapeszyć mam idealne dziecko.
        Pozdrowionka.
        Czekamy na opowiadanka jak to jest z Waszymi pociechami.
        Bożena i Antoś
        • emiraf Re: Zakopane w pieluchach????????? 23.05.06, 18:16
          Bozenko,

twoj Antos to w takim razie Aniołek nad Aniołkami...
          Moj Domiś to tylko Aniołek smile. Noce przesypia ślicznie. Czasami od 20.00 do
          6.00. W dzień jest już bardzo aktywny. Potrzebuje mnie do zabawy i tulenia. Śpi
          bardzo mało i króciutko. Nie to że jest niegrzeczny, ale nie poleży s i muszę
          nosic go na rączkach.W przerwach kiedy śpi załatwiam sprawy związane z nowym
          domem. Dlatego jak jestem sama w domku to ciężko znalezc chwile na internet.
          Dopiero jak mąż wraca z pracy, zajmuje się Misiem (tak jak w tej chwilismile mam
          chwilkę dla siebie.

Pozdrowionka dla wszystkich Mam
          Emilia i Dominik

Nigdy nie byłam szczęsliwasza....
          • vogue22 Re: Zakopane w pieluchach????????? 26.05.06, 22:38
            czesc kobitki smile
            u nas masakra smile moj skarbek ma straszne wzdecia polaczone z kolkami caly
            dzien !!!! przez zmiane mleka, teraz znowu mial zmienione na niskolaktazowe i
            znowu jazda budzi sie w nocy co 30 min niespokojny z krzykiem nie placzem i
            noszenie przytulanie i tak od 8 dni sad nie dosc ze boli to nie moze sie sam
            zalatwic i co 2 dni mu pomagam czopkiem jest beznadziejnie dzis nawet z domu
            nie wyszlam bo nie da sie w poniedzialek jak nie bedzie poprawy przyjdzie
            lekarz i bedziemy myslec co dalej tragedia a juz mi nocki przesypial tylko raz
            sie budzil sad moj maz od poniedzialku ma dodatkowa robote smile bedzie malowal
            szkole z ojcem i wujkiem troche sobie dorobi ale nie bedzie go tydzien w
            domu sad wiec mame przekabacilam i zamieszka z nami smile dlatego nawet nie
            mam czasu wejsc do kompa i cos napisac teraz spi i wreszcie moge sie odezwac .
            w dzien jest placz i chwilami spokoj na 10 min i abarot smile placz ehhh ale
            pocieszam sie za bioderka ma ok bylismy na usg smile aaaaaaaa i moj syn wazy
            6800kg i ma 2 miesiace i 2 tygodnie niezly chlop smile mam co ponosic smile nom jak
            cos to dzwoncie przynajmniej pogadamy smile buuuziaki mamuski pozdrawiamy was i
            dzidzie smile paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
            • bozenka74 Re: Zakopane w pieluchach????????? 26.05.06, 23:34
              Aga zamiast czopków to moja mama używała termometru nawilżonego oliwką i to
              pomagało skuteczniej. Spróbuj.
              U nas też jest nie za wesoło z kolką.
              • natali101 Re: Zakopane w pieluchach????????? 27.05.06, 15:20
                na kolki polecam infacol i herbatki z jagód
                • karolina2 Re: Zakopane w pieluchach????????? 08.06.06, 10:14
                  Może się jakoś spotkamy? Co Wy na to?
                  Karolina
                  • bozenka74 Re: Zakopane w pieluchach????????? 08.06.06, 14:06
                    jestem za
                    • atrawi Re: Zakopane w pieluchach????????? 08.06.06, 18:00
                      Hej baby! Nareeeszcie! Coś napiszę! Boszszszsz. Znalazłam na niego sposób
                      wreszcie! Trzeba z nim wyjść na spacer, tam go dokarmić i łazić ze 2 godziny bez
                      względu na jego marudzeniesmile No i potem śpi trochę dłużej. Jak ja się stęskniłam
                      za wamismile! Czuję się już jak zupełny odludek - tylko pieluchy i cycek, pieluchy
                      i cycek i tak w kółkosmile ale tak naprawdę nie jest tak źle. Co prawda nadal mały
                      je co 45 min. ale zaczynam przywykaćsmile Zdjęcia niedługo wkleję (tak, tak
                      obiecuję) musimy tylko kupić baterie do aparatu, bo chciałabym żeby były
                      aktualne. U mnie kolki się właściwie skończyły (dzięki ci panie!) po odstawieniu
                      przeze mnie nabiału i przejściu na serki kozie (Franek to poprostu burżuj i tyle
                      wink) Nie znaczy to, że nie ryczymy codziennie o stałej porze, ale po małym
                      śledztwie odkryto, że dziecko jest poprostu zmęczone, a nie potrafi samo się
                      wyciszyć. No a czasami zwyczajnie nie mamy pojęcia o co mu może chodzić. I tak
                      nam życie płyniesmile Ale się rozpisałam... kończę więc. Pozdrawiam was bardzo
                      ciepło i do usłyszenia w nastepnym dniu dobroci dla rodzicabig_grin Trzymajcie się
                      ciepło i oby już to lato przyszło bo szału dostanę wink Pa mamuśki. Agata
                    • gusia3 Re: Zakopane w pieluchach????????? 09.06.06, 10:22
                      Hej mamusie!
                      U nas wszystko dobrze,Zuzia rośnie w oczach i jest kochaniutkasmile
                      Zdjecia naszej kruszynki mozecie zobaczyc na stronce - strony.aster.pl/mikej
                      (nie wpisujcie www, bo sie nie wyswietli!)
                      Jestesmy chetne na spotkanie ale tylko do srody.w czwartek jedziemy z Zuzia do
                      moich rodzicow na 2 tyg.,moj maz wyjezdza sluzbowo do USA i nie chcemy byc samesad)
                      Pozdrawiamy cieplutko!
                      Ps.
                      Sabina urodziła Tosię w ubiegla niedzielesmile
                      • vogue22 Re: Zakopane w pieluchach????????? 10.06.06, 21:05
                        cZesc baby
                        my z Bozenka sie spotkalysmy a wy ???
                        mozemy sie spotkac w poniedzialek co wy na to ?????????moze byc park
                        skarszewski tam jest fajnie smile piszcie jak cos smile pozdrawiamy buuuuuuuuziaki
                        ps. dzis mamy 3 miesiace , wazymy 7.400 kg, mamy nadal kolke nic nie pomaga
                        buuuuuuuuuziak
                        • karolina2 Re: Zakopane w pieluchach????????? 11.06.06, 08:33
                          Może wtorek? W Parku Skaryszewskim o 12? Czy komuś nie pasuje?
                          • karolina2 Re: Zakopane w pieluchach????????? 11.06.06, 10:07
                            Po konsultacjach telefonicznych umawiamy się na jutro - poniedziałek na godzinę
                            12 w Parku Skaryszewskim. Zapraszamy wszystkie chętne mamusie.
                            Karolina
                      • karolina2 Re: Zakopane w pieluchach????????? 15.06.06, 15:31
                        Dziewczyny naszego Pawełka można zobaczyć na stronie:
                        wanda.oeiizk.waw.pl/pawelek/
                        Narazie tylko zdjęcia z kwietnia, ale niedługo będą kolejne.

Pozdrawiam
                        Karolina
    • lolinka2 Wreszcie mogę do was dołączyć :)) 11.06.06, 13:56
      Hejka dziewczyny,

My już też po. Z przebojami wprawdzie, ale wreszcie wypuszczone ze szpitala,
      meldujemy się w gromadzie.
      • bozenka74 Re: Wreszcie mogę do was dołączyć :)) 11.06.06, 22:09
        Witamy i zapraszamy na spacerki. Jak przeżycia? Ciężko było? Jak rodziłaś
        naturalnie czy troszkę pomogli i wreszcie w którym szpitalu?
        • stephany Re: Wreszcie mogę do was dołączyć :)) 13.06.06, 17:40
          Ha i ja też rozdwojona smile
        • lolinka2 Re: Wreszcie mogę do was dołączyć :)) 16.06.06, 16:12
          w Św Zofii, znalazłam sponsora na poród z bajerami, pomogli zdecydowanie bo było
          trzeba indukować po 37 ukończonych tygodniach więc generalnie początek sztuczny
          ale koniec 100% naturka, nie nacięta, nie pęknięta i maksymalnie szczęśliwa
          jestem. Wprawdzie finał nieco mętny, bo mała zawinięta w pępowinę na której był
          supełek, a mnie łożysko odkleiło się natychmiast i ją ta cała krew zalała pod
          ciśnieniem więc kondycję miała kiepską na starcie (3 dni w cieplarce pod tlenem)
          ale w 6 dobie opuściłyśmy szpital i jak dotąd cudnie. Tatianka zaczyna
          przypominać człowieka już zasadniczo i kształtami i reakcjami (dopiero po 2
          tygodniach wygląda jak jej siostra w 1-2 dobie życia, musiała nadgonić trochę).

A co do samych przeżyć - udało mi się odczarować to co było 'be' przy tamtym
          porodzie, kontrola pełna, parłam wg własnego rytmu i nikt mi go nie zakłócił.
          Było CUDOWNIE.
    • bozenka74 Ale afera.... 27.07.06, 07:55
      Słuchajcie mama zrobiła wielką aferę z samego rana bo znalazła w mojej buzi
      ząbek. Wielkie mi halo, przecież kiedyś musiał wyrosnąć ten pierwszy. Padło na
      dolną lewą jedynkę. A jak u Was z uzębieniem???
      Antoś
      • karolina2 Re: Ale afera.... 28.07.06, 15:57
        U nas narazie zębów brak, ale za to w niedzielę jedziemy na pierwsze wakacje!!!!
        Buziaki
        Karolina i Pawełek
        • bozenka74 Re: Ale afera.... 29.07.06, 21:28
          My mamy za sobą juz trzy noce w przyczepie campingowej nad jeziorkiem, żeby nie
          ten upał to zostalibyśmy dłużej. A Antek dziś pierwszy raz przewrócił się na
          brzuszek z plecków. Dzielny chłopaczek. Obejrzyjcie nowe fotki. Zapraszamy
          Pozdrowionka
          Bożena i Antoś
          • gusia3 Re: Ale afera.... 31.07.06, 10:25
            Hej!
            My juz po chrzcinachsmileOdbyly sie wczoraj 30.07.Wszystko sie super udalo!!!
            Zuzinka byla bardzo dzielna w kosciele i nie plakala, a bylo az 10 chrztow,msza
            bardzo uroczysta.Przyjecie dla rodzinki mielismy w restauracji u rodzicow
            Agi(mamy Adrianka),jedzonko wysmienite!!! Zuzia juz byla na wakacjach nad
            jeziorkiem a w sierpniu jedzie nad morzesmileZ pleckow na brzusio przekreca sie juz
            od 3 tygodnismile
            Pozdrawiamy
            Aga z Zuzia
            • bozenka74 Re: Ale afera.... 08.10.06, 22:54
              Mamy 6 zębów i rosna nastepne, Antek marudzi bardzo i daje mu rano i wieczorem
              viburcol w doopkę. Jutro ide pierwszy dzien do pracy, jestem tym przerażona.
              Antoś jeszcze troszkę i zacznie raczkować, staje na czworaka i buja się do
              przodu i do tyłu i nawet próbuje przestawiać łapki i nóżki tylko jeszcze nie
              umie zsynchronizować ruchów, ale to kwestia max 2 tygodni. A co u Waszych
              maluchów????????
              • bozenka74 Re: Ale afera.... 08.10.06, 22:56
                a zdjęcia Antosia są tu: antek2006.photoblog.pl Zapraszamy.
                • karolina2 Re: Ale afera.... 09.10.06, 18:38
                  Pawełek na dopiero 2 ząbki. Ja już chodzę do pracy 3 tygodnie. Nie jest źle,
                  jakoś sobie radzimy, mam więcej energii i radości jak wracam do domu.
                  Mam jeden dzień w tygodniu wolny, a Ty Bożenka wracasz na cały etat?
                  • bozenka74 Re: Ale afera.... 10.10.06, 18:18
                    Pracuję od wczoraj po 7 godzin, czyli cały etat z wolną godziną dla matki
                    karmiącej. Myślałam, że będzie gorzej, ale jakoś dajemy sobie radę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka