Dodaj do ulubionych

Był ktoś na tej wystawie lego i barbie?

09.11.06, 22:37
Może był ktoś na tej wystawie lego i barbie w Warszawie?
i mógłby sie podzielić wrażeniami? wink
bileciki trochę kosztują i nie wiem czy warto???
z góry dziękuje za odpowiedzi
p.s. dla zainteresowanych link do wystawy:

www.makroconcert.lt/index.php?id=titulinis&renginio_id=298&nuotrauka=1157098548&kalba=pl&en=false
Obserwuj wątek
    • megis1 Re: Był ktoś na tej wystawie lego i barbie? 10.11.06, 22:22
      warszawa.czasdzieci.pl/as,wydarzenia,id,115617.html
      nie byłam, ale znalazłam taka informacje
      • gama11 Re: Był ktoś na tej wystawie lego i barbie? 10.11.06, 22:31
        Ja wybieram sie z dzieciaczkami w niedzielę. Wtedy coś więcej powiem, jeśli
        ktoś będzie zainteresowany. Moja mała bardzo przepada za barbie, tak więc mam
        nadzieję, że będzie jej się podobało. Starszy syn liczy na klocki lego - mam
        nadzieję, że się nie przeliczy....
      • mala.filipinka Re: Był ktoś na tej wystawie lego i barbie? 10.11.06, 22:32
        byłam dziś. Polecam dla dziewczynek - lalek jest rzeczywiście dużo, niektóre
        mają piękne stroje. Ciekawe są też lalki z twarzami znanych osób.

Natomiast rozczarowuje i to bardzo część z Lego - budowli jest bardzo mało.
        Owszem, są ciekawe, ale mojemu synowi i kolegom obejrzenie klocków zajęło
        jedynie 5 minut!
        Wg słów jednej z osób z obsługi - część budowli nie dojechała. Wkurzyłam się,
        bo pomyślałam, że byliśmy za wcześnie, a bilety kosztują tyle samo, co będą
        kosztować np. za tydzień, gdy ekspozyja będzie pełna. Ale potem wyjaśniło się,
        że nic więcej już nie będzie (jedynie będą klocki do kupienia, dziś ich nie
        było).

Dodam jeszcze, że można kupić bilet rodzinny - 2 osoby dorosłe i jedno lub
        dwoje dzieci. Cena to 50 złotych (za dni powszednie), jest to sporo taniej, niż
        przy kupnie biletów oddzielnie.

Dla dziewczynek na 6+, dla chłopców - trzy "na szynach".

mf
        • malekubusie Re: Był ktoś na tej wystawie lego i barbie? 10.11.06, 22:58
          zależy mi bardziej na lego niż na barbie wink
          dzięki za odpowiedzi

z zdjęć, któr znalazłam też wynika, że mało tego lego... niestety
          www.foto.akpa.pl/imprezy.php?id=2862&typ=0
          • obserwator_1971 Re: Był ktoś na tej wystawie lego i barbie? 11.11.06, 11:47
            Cena biletu rodzinnego w weekend jest zaporowa. Mam zapłacic 60 zł za wejście
            razem z żoną i córeczką na wystawę, która zachęca do kupna zabawek. Zatem jest
            to promocja, powinno być bezpłatnie lub prawie bezpłatnie. NIeporozumieniem
            jest także cena biletu dla dorosłego (25 zł w weekend), który lalkami ani
            klockami się nie bawi. Na całym świecie sponsorzy są zapraszani bezpłatnie.

Szukałem materiałów w necie na temat wystawy. Powiedziałbym, że
            jest "skromnie". Ale oczywiście nieocenione sa fora dyskusyjne. Na jednym z
            nich przeczytałem, że częśc wystawy Lego nie dojechała i że obejrzenie tej
            częsci wystawy zajmuje 5 minut.

Podsumowując: wygląda na to, że ktoś probuje zarobić na imprezie mającej z
            definicji charakter promocji producentów zabawek. Na dodatek imprezie niezbyt
            fortunnie zorganizowanej (wpadka Lego). Zastanawiam się czy pójsc...
            • mysz007 szczerze...nic ciekawgo :( 11.11.06, 12:16
              Byłam wczoraj z 3 letnim synkiem o godzinie 17. Lalki nie interesowały go zupełnie, ciągnął mnie na klocki. I jakież było nasze rozczarowanie, gdy zobaczyliśmy 5 małych gablotek z konstrukcjami z auta, albo portu z klocków…fakt, było to ładne i na pewno pochłonęło dużo pracy osobę, która takie coś stworzyła, lecz kupując bilet za 50 zł dla 2 osób i 3 latka (nie wspomnę już, że do 3 lat dzieci wszędzie wchodzą za darmo, a tu trzeba płacić) byłam przekonana, że zobaczę imponując wielkie konstrukcje z klocków lego, a nie samochodziki w gablotkach. Tak naprawdę jedyną atrakcją były stroje lalek Barbie, więc wystawa powinna być raczej skierowana dla kobiet niż dla rodzin z dziećmi. Po obejrzeniu lalek i klocków, co w sumie zajęło 10 minut, poszliśmy do kąciku zabaw, gdzie było porozrzucanych trochę klocków i kilkanaście goluteńkich lalek. Najwidoczniej wszystkie kreacje są w gablotkach do obejrzenia. Według mnie cena biletu powinna sięgać max 5 zł. 20-26 to wieeeelllka przesada.
              • mysz007 Re: szczerze...nic ciekawgo :( 11.11.06, 12:21
                od pn do pt 15-dziecko, 20 - dorosły, 50-rodzinny
                sb, nd 20-dziecko, 25-dorosły, 60-rodzinny
                ceny bardzo wygórowane!!!
            • mala.filipinka Re: Był ktoś na tej wystawie lego i barbie? 11.11.06, 12:34
              "Szukałem materiałów w necie na temat wystawy. Powiedziałbym, że
              jest "skromnie". Ale oczywiście nieocenione sa fora dyskusyjne. Na jednym z
              nich przeczytałem, że częśc wystawy Lego nie dojechała i że obejrzenie tej
              częsci wystawy zajmuje 5 minut".

Coś w tym stylu napisałam 2 posty wyżej wink

mf
    • etato1 Lego - to wielka pomyłka 11.11.06, 14:30
      nam zależało najbardziej na wystawie Lego i zawiedlismy sie
      jest raptem pare konstrukcji w gablotakch tak umieszczonych ze trzeba podnosic
      dziecko aby cos zobaczylo
      zwiedzanie lego to maks 10 min

jak dla mnie za tę cenę biletu to kompromitacja !
      w dodatku brak sklepu z klockami, brak jakis ksiazeczek co zawsze dziecko cieszy
      po prostu zorgaznizowane nieudolnie !

jezeli chodzi o barbie to duzo lepiej bo jest sporo galotek z lalkami i mozna
      przesledzic ich historię
    • gama11 Re: Był ktoś na tej wystawie lego i barbie? 14.11.06, 15:30
      Jak dla mnie ta cała impreza była żenująca. Zero pomysłu na cokolwiek.
      Myślałam, że to wszystko będzie bardziej pomyślane z myślą o dzieciach,
      przecież to one głównie przychodzą na tą wystawę.
      A tam owszem lale, ale wszystkie oczywiście oszklone. Moje mała co spojrzała na
      którąś to mówiła "brzydka". Ostatnie modele lal były chyba tylko na plakatach.
      Druga sprawa - KINO, w którym można niby było obejrzec filmy z Barbie. Zaraz
      przy wejściu informacja, że ze względu na dużą liczbę zwiedzających prosi się o
      przebywanie w kinie max 15 min. Szkoda słów.

Trzy - Klocki lego - a przepraszam , gdzie one były. Kilka nędznych modeli.

Cztery . Sklepik w którym można było kupić upominki. Putam sie jakie? Na
      półkach stały dokładnie 3 lale o wyglądzie wręcz odstraszającym.
      Duzo większy i lepszy wybór jest w każdym innym sklepie z zabawkami.

Pięć - Placyk zabaw. dwa razy więcej dorosłych niż dzieci. Z lalek to widziałam
      tylko głowy do czesania. Klocki lego - gdzieś mi mignęły.

Rozumiem , że jest to wystawa, ale przeznaczona dla dzieci, więc organizatorzy
      powinny pomyśleć również o atrakcjach dla najmłodszych.
      Wszyscy wyszliśmy rozczarowani. Bilety drogie , a wystawa zorganizowana po
      najmniejszej linii oporu. To , że coś niedojechało nie jest wytłumaczeniem.
      Chciałm zrobic dzieciom przyjemność, a tak naprawdę było to beznadziejne.
      Mocno rozdmuchane, za duże pieniądze, nieoferujące nic w zamian. Nie
      wiem "gdzie to coś" i "czy" zrobiło taką furrorę, jak opisywane to było w
      prasie i internecie.

Nie polecam....
      • antysia30 Re:ŻENADA!!!! 15.11.06, 23:27
        NIe idźcie na tę wystawę!!!! Już na kolejnym forum to piszę, bo stwierdziliśmy
        po wyjściu , że to moralny i obywatelski obowiązek przestrzec ludzi przed tą
        kichą!!!za 60 zeta można kupić fajna lalkę albo niezłe pudełko lego!
        MOj syn był tak zawiedziony, ze az szkoda gadac!!!!

szkoda dzieci! szkoda czasu! szkoda kasy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka