Dodaj do ulubionych

Ortodonta na fundusz

21.02.07, 11:36
Syn ma wadę zgryzu i musi miec aparat. Nasz ortodonta życzy sobie za niego
500zł. Zdaje się jednak, że fundusz refunduje aparaty do 12 lat, a 500zł
piechotą nie chodzi. Dlatego szukam godnego polecenia ortodonty, który
przyjmuje na fundusz, ale jednocześnie ma podejście do dzieci. Będę bardzo
wdzięczna za każdy namiar.
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: Ortodonta na fundusz 21.02.07, 14:03
      listę masz na stronie nfz
      musisz przedzwonić w wiele miejsc.Nieraz jest tak że konsultacja bezpłtna ta,
      ale na ropoczęcie leczenia czeka się rok(szczególnie państwowe)Ale są miejsca
      że czeka się miesiąc.
      Ja w końcu poszłam najbliżej gdzie mieszkałam i po konsultacji zdecydowałam
      kupić prywatnie.Cena 350 zł razem z wizytą.Do tego dochodzą bkonieczne
      zdjęciaia RTG za nie też płaciłam.
      • makoba Re: Ortodonta na fundusz 21.02.07, 22:38
        Moja corka od roku chodzi do ortodonty na nowym zjezdzie przy starowce. Chodzimy
        do dr Adynowskiej. Przewspaniala kobietka, bardzo serdeczna z super podejsciem.
        Dziecko nie moze miec ukonczonych 12 lat. Wszelkie rtg, wyciski sa za darmo. Za
        darmo sa tez podstawowe aparaty, ale nie wszystkie wady zgryzu mozna nimi
        wyleczyc, wiec nie masz gwarancji, ze za aparat nie zaplacisz. Ja za 1 aparat
        wciskany na stale w podniebienie placilam 350 zl, teraz bedzie kolejny, troche
        inny, za 400 i do niego dodatkowy za 380. Radze zapisac sie na konsultacje,
        wychodzi niecale 20 zl za takie spotkanie prywatne, wtedy dowiesz sie jakie
        bedzie leczenie i czy warto leczyc na fundusz czy nie. Na konsultacje w ramach
        nfz czeka sie okolo 3 miesiecy, wiec sobie przelicz ile syn ma lat i czy sie to
        oplaci. leczenie ortodontyczne to kwestia roku, dwoch lat.
        Pozdrawiam.
        Marta
        • kotek15 Re: Ortodonta na fundusz 22.02.07, 13:43
          mozesz podać nr tel do przychodni na nowy zjazd
          pzdr M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka