asiamaszkiewicz 05.03.08, 15:35 szukam rodziców dzieci, które przez dłuższy czas przyjmowały / przyjmują lek - steryd pulmicort. Interesuje mnie szczególnie to, czy są i jakie, skutki długotrwałego przyjmowania tego leku.dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anet_jl Re: Pulmicort, skutki 09.03.08, 22:08 My stosujemy przy astmie, ale jest to zazwyczaj ok. 2- 2,5 tygodnia stosowania a potem przerwa od np 1 miesiąca do nawet nie raz i 3-4 miesięcy i tak od co najmniej 4 lat. Skutki długo trwałego przyjmowania...???... -a ty znasz jakieś? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jelly-bean Re: Pulmicort, skutki 10.03.08, 13:25 u nas też tylko tydzień, dwa, po 0,5 ml do nebulizaji i do odstawienia a jedyny skutek jaki był, to koniec kaszlu Odpowiedz Link Zgłoś
asiamaszkiewicz Re: Pulmicort, skutki 11.03.08, 13:52 chodzi o to, że moje dziecko przyjmuje pulmicort w nebulizacji już od listopada non stop... zastanawiam się czy oprócz tego że ten steryd leczy to czy nie zostawia jakiś "gratisów" na minus Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Pulmicort, skutki 11.03.08, 14:41 przeczyraj ulotkę, tam znajdziesz wszystkie potencjalne minusy. Moje od września non stop, w tej krótkiej perspektywie działań ubocznych nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Pulmicort, skutki 13.03.08, 11:56 tu masz link do artukułu bardzo dokłębnie omawiającego skutki stosowania różnych wziewnych sterydów www.esculap.pl/PED/pub.html?pub=2250 Odpowiedz Link Zgłoś