mzosia 18.04.08, 08:18 Jestem w 34 tyg ciąży i zastanawiam się nad wyborem przychodni na Tarchominie. Czy możecie polecić przychodnię a konkrtnie pediatrę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krolikos99 Re: przychodnia/pediatra Tarchomin 18.04.08, 09:56 Witam My chodzimy z córcia do Medycyny Rodzinnej na Mysliborską i tam polecam doktor Gawryluk, a do państwowej przychodni chodzimy tylko na szczepienia do doktor MArciniak pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: przychodnia/pediatra Tarchomin 18.04.08, 11:01 bardzo polecam dr marciniak z przychodni na milenijnej.jest swietnym diagnosta i mozna zbadac u niej nawet uszy czego pozostali pediatrzy nie robia.z tego powodu czasami trudno sie do niej dostac bo to jedyny sensowny lekarz w tej przychodni.korzystam z jej pomocy juz 9 lat i nigdy sie nie zawiodlam.zarowno jesli chodzi o niemowlaka jak i dziecko w wieku szkolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: przychodnia/pediatra Tarchomin 18.04.08, 11:38 nie wiem jak jest na Milenijnej, ale na Myśliborskiej zawsze jest problem z chorym dzieckiem do zapisania się na wizytę.Z tego względu zapisałam się na Odktytą do Dagis-u. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
agunai Re: przychodnia/pediatra Tarchomin 18.04.08, 21:12 Nie polecam -Myśliborskiej [chociaż tam chodzę z dzieciaczkiem -ale chyba z przyzwyczajenia ].Zapisanie dziecka do pediatry graniczy z cudem -najczęściej dzwoniąc np .w poniedzialek wolny termin jest na srodę.Owszem ,można przyjść jako tzw .dodatkowy pacjent ,ale trzeba liczyc się z dlugim oczekiwaniem .Sympatyczna [ i kompetentna ]jest w tej przychodni drAdamczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
copy77 Re: przychodnia/pediatra Tarchomin 19.04.08, 16:59 Słyszałam, że dr Adamczyk jest najbardziej ok. w tej dzielnicy, tylko że do przychodni nawet dziecka nie można zapisać, jeśli nie jest tam już zapisany rodzic. Poza tym brak wolnych miejsc też owiany legendą. Podobnie jest na Milenijnej (pani zaproponowała w piątek, że dziecko z biegunką może na poniedziałek zapisać!!!) A tam zdecydowanie odradzam dr Martynę, polecam wspomnianą dr Marciniak. Ja zaczęłam chodzić do dr Sochoń (prywatnie, ale wizyta 40 zł, więc myślę, że bardzo przystępnie) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek_aa Re: przychodnia/pediatra Tarchomin 19.04.08, 20:58 A gdzie przyjmuje dr. Sochoń bo faktycznie koszt wizyty nie wysoki. Jakbyś mogła jakiś namiar na tę Panią doktor. Odpowiedz Link Zgłoś
copy77 Re: przychodnia/pediatra Tarchomin 19.04.08, 23:19 Doktor przyjmuje na ul. Grzymalitów. Jest też pumonologiem. Podaj e-mail to prześlę nr tel., ewentualnie, jeśli wrzucisz w wyszukiwarkę dr Sochoń, to znajdziesz na forum. pozdraw Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-87 Re: przychodnia/pediatra Tarchomin 20.04.08, 09:35 Ja również chodzę do Medycyny Rodzinnej, ale tylko, dlatego że mam blisko. Z większym problemem dzwonię do Falck. Jeżeli chodzi o Dr. Gawryluk- Korzepską to musze przyznać super lekarz, ale dostać sie do niej to raczej nie możliwe. Czas oczekiwania przynajmniej 3 dni. Dr. Adamczyk nie polecam. Owszem miła jak idzie się na wizytę prywatna koszt 100zł przyjmuje prywatnie w gabinecie w godzinach pracy. Zresztą ja chodziłam do niej z niemowlakiem dziecko miało 2 tyg. i przy bilirubinie 16,6 powiedziała ze nic sie nie dzieje a chodziłam do niej od tygodnia i z dnia na dzień bilirubina rosła. Wylądowałam w końcu z dzieckiem w szpitalu bez skierowania, bo ona nie widziała takiej potrzeby. Dziecko w szpitalu leżało ponad tydzień. Całe szczęście ze trafiliśmy tam w porę, bo jeszcze ze trzy dni i dziecko miałoby zmiany w mózgu. Tak powiedział lekarz na oddziale. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, ale u Adamczyk juz nikt mnie nie zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
katinka Re: przychodnia/pediatra Tarchomin 21.04.08, 18:46 A ja raczej nie polecam dr. Marciniak. Jak dla mnie jest za bardzo nerwowa, nigdy nie ma czasu, wszystko odbywa się u niej szybko. Jak chcesz się czegoś zapytać, skonsultować to ona tak robi żeby jak najszybciej wyjść bo ma już innych pacjentów.Za szybko stawia diagnozy i wysyła do szpitala bez wcześniejszych badań. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: przychodnia/pediatra Tarchomin 21.04.08, 20:51 z Medycyny rodzinnej Adamczyk coraz częściej przez znajome jest krytykowana że nie zauważyła asymetrii i kilka innych wpadek miała/ ciężko się tam dostać - z chorym dzieckiem trzeba czekać i 3 dni żeby się dostać... chodzę tam do dr. Korzepskiej - polecam, dr Krzycka (taka starsza kobietka) - najbardziej ją cenie, dr Kołodziejczyk - dokładna ale naciąga na wszystkie szczepienia/ Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: przychodnia/pediatra Tarchomin 21.04.08, 21:28 tak to prawda dr marciniak jest szybka i zabiegana.dlatego ze cala ta przychodnia opiera sie praktycznie na niej .ona ma najwiecej pacjetow a o czym to swiadczy?ja jej ufam od 9 lat i nigdy sie nie zawiodlam Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Wklejone przez moderatora 08.05.08, 15:37 Pytanie do rodziców z Tarchomina mzosia 08.05.08, 14:10 Odpowiedz Za moment zostane mamą, przede mną wybór przychodni. Zastanawiam się którą przychodnię i pediatrę wybrać. Jakie macie doświadczenia? Zastanawiam się nad przychdnia na Mehoffera (mam najbliżej ale nigdy tam nie byłam) do wyboru jest jeszcze Dagis, Medycyna Rodzinna i przychodnia na Milenijnej. Jak długo czekałyście na wizytę położnej środowiskowej? (dzwoniłam do Medycyny Rodzinnej gdzie poinfrmowali mnie, że położna ma czas do 4 tygodni od urodzenia, nie ukrywam że zależy mi na szybkiej wizycie, to pierwsze dziecko i pewnie będę miała sporo wątpliwości i pytań). Czy możecie polecić pediatrę Z którym w nagłej sytuacji można się kontaktować o każdej porze, mam na mysli wizyty prywatne. Dziękuję za pomoc Re: Pytanie do rodziców z Tarchomina tsd 08.05.08, 14:37 Odpowiedz Witaj! Nie polecam przychodni na Milenijnej - pediatrzy okropni, liczy się biurokracja i papierki, a nie pacjent. Znajomi chwalą pediatrów z Medycyny Rodzinnej, ale ja sama tam nie chodzę. Ja z naszą 8.miesięczną córką(od urodzenia) chodzimy do Centrum Medycznego Białołęka na Książkowej. Polecić mogę tam p. dr Iwonę Ambroziak-Konopkę, lub p. Agnieszkę Ostrowską. Obie panie są bardzo miłe, mają miłe podejście do malucha oraz debiutującej młodej mamy :- ) Nie bagatelizują problemów zdrowotnych dziecka, chętnie kierują na badania, starają się naprawdę jak najlepiej pomóc. Położną jest przemiła pani Maria, która o każdej porze dnia służy pomocą telefonicznie lub bezpośrednio po umówieniu się osobiście na spotkanie. Zaproszona, pojawia się w domu mamy i dziecka zazwyczaj w pierwszym tygodniu po wyjściu ze szpitala. Naprawdę polecam. Re: Pytanie do rodziców z Tarchomina mzosia 08.05.08, 14:50 Odpowiedz Dziękuję za odpowiedź, czy pediatrzy i położna przyjmują w ramach NFZ? Czy w przychodni przeprowadzane są szczepienia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś