agent11 27.11.03, 22:33 witam wszystkie e-mamy!! Czy któras z Was korzysta z uslug centrum medycznego LIM? W tej chwili korzystam z Medicover, a mam możliwość zmiany na LIM. Nie wiem tylko czy to byłaby dobra zamiana. Proszę o radę. Dziękuje. Joanna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zyna Re: centrum medyczne LIM 28.11.03, 08:46 Nie korzystałam nigdy z Medicover więc nie wiem jaka tam jest opieka. Natomiast z CM Lim korzystam bardzo często i jestem zadowolona. Przy dwójce dzieci obskoczyliśmy juz chyba wszystkich specjalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamaciusia Re: centrum medyczne LIM 28.11.03, 09:36 ja niestety raczej nie mogę polecić żadnego pediatry. na pewno jest komfort korzystania z usług medycznych, chociaż nie mam porównania. jednak ostantnio musiałam nawet złożyć skargę na lekarkę! Odpowiedz Link Zgłoś
matrasza Re: centrum medyczne LIM 28.11.03, 10:08 Ja mogę polecić z CM LIM dr Olszewskiego (nie pamiętam imienia). Bardzo konkretny i za każdym razem pomógł mojemu synkowi. Jest zwolennikiem zaczynania leczenie od środków jak najlżejszych, homeopatycznych i jeśli takie nie pomagają to dopiero potem farmaceutyki i na końcu antybiotyk. Nigdy nie odczułam żeby jakiś mój problem bagatelizował lub go denerwował (bo tacy lekarze też się zdarzają) Polecam Go. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
matrasza Re: centrum medyczne LIM 28.11.03, 10:03 Ja również jak poprzednia e-mama nie korzystalam z Medicover ale od kilku juz lat korzystam z LIM Centrum i jestem bardzo zadowolona. Nie chodze tam prywatnie ale firma w ktorej pracuje jest "obslugiwana" przez LIM. Po krotce moge podac kilka interesujacych informacji: - maja 2 przychodnie + Całodobowe Pogotowie Ratunkowe, - maja ok. 30 współpracujących placówek w całej Polsce (szczególnie przydatne gdy wyjeżdzamy np. na urlop - wtedy z pomocy takiej placówki można skorzystać) - mają 100 lekarzy i 30 specjalistów (jeśli okaże się że niezbędna jest pomoc specjalisty którego nie mają to zapewniają bezpłatną konsultację) - w razie nagłego zachorowania można w ramach abonamentu zamówić wizytę domową jeśli jest się z Warszawy (jeśli spoza wtedy LIM zwraca koszty wizyty u innego lekarza - trzeba wziąć rachunek na LIM) To kilka takich podstawowych info muślę że bardzo przydatnych. Nie chciałabym żeby to wyglądało wręcz na jakąś reklamę LIMu ale kilka razy próbowałam z dzieckiem dostać się do różnych innych placówek odpłatnie, żeby nie stać w kolejkach i nie czekać tygodniami na wizytę ale była to po prostu porażka - lekceważenie mnie i mojego dziecka (np. próbowałam się dostać odpłatnie do lekarza w Centrum Zdrowia Dziecka w Międzylesiu, to musiałam z malutkim dzieckiem na ręku po opłaceniu wizyty biegać po całym szpitalu i szukać lekarza, po czym okazało się że tego lekarza nie ma tego dnia na dyżurze i żadnego innego zresztą też nie więc wizyta nie doszła do skutku (dobrze że oddali pieniądze) Takie przykłady mogłabym mnożyć ale chyba każda z nas miała przykre doświadczenia z różnymi placówkami słóżby zdrowia w naszym kraju w szczególności państwowymi.....niestety. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agent11 Re: do matrasza 28.11.03, 11:11 dziekuję za informacje.Medicover jest również profesjonalnym centrum medycznym, choć dość sporo płacimy za cały abonament rodzinny (prywatnie). Mój maż będzie miał kartę standart LIM w pracy i za sume 70 zł.??? (chyba troche mało) będzie miał rozrzeszony do pakietu rodzinnego. Czy w zakresie tego pakietu będe mogła zamawiać wizyty domowe, ale nie tylko do bardzo chorego dziecka ? Jeśli możesz i znasz odpowiedź to bardzo Cie proszę napisz. Dziękuje jeszcze raz i pozdrawiam.Joanna PS. Fajowe te Twoje chłopaki)) Odpowiedz Link Zgłoś
matrasza Re: do matrasza 28.11.03, 11:37 To nie moje chłopaki tylko Zyny, ale też muszę powiedzieć ze fajne!! Powiem Ci ze jestem troche zaskoczona ceną bo mi sponsoruje firma płacąc 95 PLN a gdybym chciała mieć pakiet rodzinny to musiałabym zapłacić kolejne 95. Wiec nie wiem czy są różne pakiety rodzinne i za różną kwotę czy po prostu firma Twojego męża jest bardziej hojna dla swoich pracowników (jeśli tak to zazdroszczę). A propos wzywania lekarza do dziecka to wzywałam lekarza nawet jak mój Franek dostał jakiejś wysypki więc nie musi to chyba być nic super poważnego. Zresztą o wszelkie info radzę wypytać się bezpośrednio w LIMie. Podaję namiary: - Centralna Rejestracja i Informacja: (22)458 70 00 - e-mail: cmed@cm-lim.com.pl - www.cm-lim.com.pl Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
pisiomek Re: do matrasza 28.11.03, 12:24 Mojemu mezowi tez placi firma a do pakietu rodzinnego doplacamy tylko 40 PLN. To pewnie zalezy od tego jaka umowe ma firma z LIM. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna223 Re: do matrasza 10.12.03, 17:33 Mój mąż też ma ubezpieczenie, niebieską kartę i dopłacamy 70 PLn i w tym jest karetka i wizyty domowe, generalnie wszystko co potrzeba na co dzień prócz dentysty. Odpowiedz Link Zgłoś
agent11 Re: do matrasza 28.11.03, 11:38 pomyliłam dzieci , myslałam, że to twoje a to chłopaki zyny. Sorry. Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
matrasza Re: do matrasza 28.11.03, 12:08 agent11 napisała: > pomyliłam dzieci , myslałam, że to twoje a to chłopaki zyny. Sorry. Joanna no problem Pa Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka_122 Re: do matrasza 28.11.03, 13:31 U nas ja płacę firmie za pakiet rodzinny 75 zł miesięcznie ale z pediatrów za bardzo nie korzystamy, nie mam o o nich zbyt dobrej opinii, poza dr. Fedyną-Kwiatkowską (ale do Niej trudniej się dostać) i dr. Kindracką. pozdrowienia, poziomka Odpowiedz Link Zgłoś
matrasza Re: do matrasza 28.11.03, 14:12 Wydaje mi się że kwestia ceny za pakiet jest najprawdopodobniej wynikiem warunków jakie sobie firma wynegocjowała. Jan pisałam moja firma zawierała umowę z LIMem dobrych kilka lat temu. Od tego czasu pojawiły się różne inne temu podobne i jak wiadomo na takiej konkurencji zyskuje klient. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jokky Re: do matrasza 28.11.03, 15:17 ja również korzystam z Lim-u ale w Krakowie. Wcześniej mieliśmy kartę w Medicoverze.Ogólnie opieka jest porównywalna, chociaż pediatra w CM-LIM jest nie szczególny. Chodzimy do pediatry prywatnie, poza Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
mumin_ek Re: do matrasza 28.11.03, 15:58 witam, A mi sie nie podoba ta przychodnia (LIM) i nie jestem nia zachwycona. Dlaczego: 1) wzywam karetke z pogotowia ratunkowego LIM do synka - powazna sprawa, a oni, ze 'szkoda czasu' i powinnam na ostry dyzur jechac, co uczynilam, a tam lekarka (przesympatyczna i wogole super) zaczela od podstawowego badania (osluchanie, gardlo i uszy) i na tej podstawie wyslala na dalsze badania. MOgli to zrobic lekarze z CM LIM, tylko im sie nie oplacalo/chcialo jechac. Dzieki temu w srodku nocy moje dziecko mialo wyprawe do Wwy (mieszkam w Piastowie). 2) Problem ze mna - potrzebna szybka interwencja lekarza - nie chce sie im przyjechac znowu i mam jechac do szpitala, co uczynilam. Reszta historii jak w punkcie 1 - podstawowe badanie, ktore mogl wykonac kazdy lekarz. 3) po wypadku - mila gadka szmatka u internisty i dopiero po 2 tygodniach od innego lekarza sie dowiedzialam, ze powinien byl mnie wyslac do ortopedy i neurologa na specjalistyczne badania. 4) wiecznie mylone wyniki badan 5) klika lekarska - reka reke myje. Jeden sie pomyli, reszta nie przyzna, ze zrobil blad, tylko najazd na pacjenta. 6) niezapisywania wynikow badan, ktore moga sugerowac dalsze badania lub kontrole u innego specjalisty w karcie. 7) uwagi przy badaniu u ginekologa 'to nie boli, co pani opowiada? jak pani dziecko urodzi?' urodzilam i nawet przez chwile nikt mnie tak w szpitalu panstwowym nie potraktowal. wrecz przeciwnie - polozna i lekarz (nie oplaceni dodatkowo a w ramach obowiazkow sluzbowych) byli delikatni, profesjonalni i bardzo opiekunczy. Przy tym wszystkim wymieniam naprawde dobrych specjalistow przyjmujacych w CM LIM: dr Maciorowski (bardzo dokladny, nie przegapi zadnego szczegolu, wie, kiedy odeslac na konsultacje do innego specjalisty - taktowny i delikatny), dr Wasniewski (alergolog - SUPER!), dr Kraszewski (kardiolog), dr Wejroch (neurolog - spokojny, delikatny, dokladny); dr Szymanek (dokladny, delikatny, prawdziwy spec); dr Trams (super); dr Maj (spokojny, delikatny, wydaje sie ze b lubi swoja prace). Jesli masz sprawdzonych lekarzy w MediCoverze odradzam CM LIM. Nawet ich przyjazd na wizyte domowa jest ciezko organizowalny - trzeba wszystko tlumaczyc, nie rozumieja, ze jak wszyscy w domu chorzy, to nie pojedziemy do przychodni czekac w kolejce. Aha, zapomnialam o kolejkach - czesto sie zdarzaja. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
beta32 LIM contra Medicover 06.12.04, 12:02 Moim zdaniem ta przychodnia jest dobra w której są dobrzy lekarze. Miałam już sponsorowaną opiekę zarówno w LIM-ie jak i w Medicover o co mogę powiedzieć o tych przychodniach: W Medicover jest dużo bajerów: pełna elgancja, super obsługa, nowe budynki, wizyty domowe w promieniu 30 km od W-wy więc nie było problemu nawet z dojechaniem na moją wiochę ( 26 km od centrum ), ALE profesjonalność pracujących tam lekarzy pozostawiała wiele do życzenia...np. gdy podczas ciąży wystąpiły u mnie obiawy alregii - lekarz ginekolog skierowała mnie do dermatologa, a dermatolog zapisała maść sterydową..podobnych przykładów mogłabym podać jeszcze kilka. Poza tym oszczędzają na czym się da, niechętnie kierują na badania, nie wiem jak jest teraz ale wizyty u specjalistów były możliwe dopiero po otrzymaniu skierowania od ich lekarza pierwszego kontaktu. W LIM-ie mają trochę bałaganu, pracownicy są często niedoinformowani, system informatyczny mają chyba niedopracowany, często sami nie mogą się połapać w tych swoich pakietach. Za to nie miałam nigdy złego doświadczenia z samymi lekarzami. Co prawda nie korzystałam tam z opieki pediatry, ale pozostali u których się leczyliśmy byli OK. Mumin_ek - dzięki za nazwiska lekarzy których polecasz - ja mogę ze swojej strony dorzucić dr Majkowskiego ( internista - byłam co prawda tylko raz - ale wrażenie bardzo pozytywne ). Teraz mamy opiekę w LIM-ie i nie zamieniłabym go na żaden Medicover Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulii2 Re: centrum medyczne LIM 09.12.03, 16:55 Bardzo gorąco polecam mądrą lekarkę-pediatrę (i mamę kilkuletniej córki), dr Fedynę-Kwiatkowską, z której wiedzy i rad korzystamy od 1,5 roku. Odwiedzałam też parę razy ortopedę dr Sławomira Kroczaka, którego również można rekomendować. Życzę zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
rysia_mama_wiktorka Re: centrum medyczne LIM 09.12.03, 21:24 Ja ze swojej strony polecam super specjalistkę dr. Geatz/ chyba tak się pisze jej nazwisko/ jest okulistką. Super kobieta baardzo dobry specjalista, u nas firmie wszyscy ją sobie bardzo chwalą. Poza tym już wcześniej wspomniana lekarz pediatra dr Fedyna. Osobiście u niej byłam ale koleżanki z pracy nie mają co do niej żadnych zastrzeżeń. Jeżeli chodzi o stomatologa to jest dr Roszkiewicz- chirurg szczękowy do którego kolejka jest na miesiąc wcześniej. I jeszcze jeden sprawdzony lekarz rodzinny dr Bochenek. Osoba wyjątkowo sympatyczna, wyjasniająca wszystkie problemy a także co zdarza się rzadko sama doradzająca lub odwrotnie pewne szczepienia lub metody leczenia. Spotkanie z doktorem Bochenkiem pozwala mieć nadzieję, że z naszą służbą zdrowia nie jest tak źle. A tak w ogóle to nikomu nie życzę wizyt u jakichkolwiek lekarzy) pozdrawiam, Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
domisiu Re: centrum medyczne LIM 19.12.03, 17:10 chwalę sobie to Centrum, ale nie pediatrów tam pracujących - czyli inni specjaliści - ok, pediatrzy do niczego Odpowiedz Link Zgłoś
martucha1 Re: centrum medyczne LIM 08.12.04, 16:33 Ja też korzystam i jestem bardzo zadowolona. Polecam Fedynę (pediatrę) z ginekologów dr Barcz i dr Dynowskiego, ortpedę dr Szymanka i neurologa dziecięcego dr Wądołowską pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
agao_z Re: centrum medyczne LIM 09.12.04, 21:49 Ja polecam tych samych lekarzy co wyzej. Do listy dodam jeszcze Pania doktor okulistke-specjalistke od dzieci Piedos-Sotirov. Radze unikac dr Kulpy. Powiem tylko jedno: niekompetentna zimna ryba.Nic dodac, nic ujac. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś