Dodaj do ulubionych

centrum medyczne LIM

27.11.03, 22:33
witam wszystkie e-mamy!!
Czy któras z Was korzysta z uslug centrum medycznego LIM? W tej chwili
korzystam z Medicover, a mam możliwość zmiany na LIM. Nie wiem tylko czy to
byłaby dobra zamiana. Proszę o radę.
Dziękuje. Joanna
Obserwuj wątek
    • zyna Re: centrum medyczne LIM 28.11.03, 08:46
      Nie korzystałam nigdy z Medicover więc nie wiem jaka tam jest opieka.
      Natomiast z CM Lim korzystam bardzo często i jestem zadowolona.
      Przy dwójce dzieci obskoczyliśmy juz chyba wszystkich specjalistów.
    • mamusiamaciusia Re: centrum medyczne LIM 28.11.03, 09:36
      ja niestety raczej nie mogę polecić żadnego pediatry. na pewno jest komfort
      korzystania z usług medycznych, chociaż nie mam porównania. jednak ostantnio
      musiałam nawet złożyć skargę na lekarkę!
      • matrasza Re: centrum medyczne LIM 28.11.03, 10:08
        Ja mogę polecić z CM LIM dr Olszewskiego (nie pamiętam imienia). Bardzo
        konkretny i za każdym razem pomógł mojemu synkowi. Jest zwolennikiem zaczynania
        leczenie od środków jak najlżejszych, homeopatycznych i jeśli takie nie
        pomagają to dopiero potem farmaceutyki i na końcu antybiotyk.
        Nigdy nie odczułam żeby jakiś mój problem bagatelizował lub go denerwował (bo
        tacy lekarze też się zdarzają)
        Polecam Go.
        Pozdrawiam.
    • matrasza Re: centrum medyczne LIM 28.11.03, 10:03
      Ja również jak poprzednia e-mama nie korzystalam z Medicover ale od kilku juz
      lat korzystam z LIM Centrum i jestem bardzo zadowolona. Nie chodze tam
      prywatnie ale firma w ktorej pracuje jest "obslugiwana" przez LIM.
      Po krotce moge podac kilka interesujacych informacji:
      - maja 2 przychodnie + Całodobowe Pogotowie Ratunkowe,
      - maja ok. 30 współpracujących placówek w całej Polsce (szczególnie przydatne
      gdy wyjeżdzamy np. na urlop - wtedy z pomocy takiej placówki można skorzystać)
      - mają 100 lekarzy i 30 specjalistów (jeśli okaże się że niezbędna jest pomoc
      specjalisty którego nie mają to zapewniają bezpłatną konsultację)
      - w razie nagłego zachorowania można w ramach abonamentu zamówić wizytę domową
      jeśli jest się z Warszawy (jeśli spoza wtedy LIM zwraca koszty wizyty u innego
      lekarza - trzeba wziąć rachunek na LIM)
      To kilka takich podstawowych info muślę że bardzo przydatnych.
      Nie chciałabym żeby to wyglądało wręcz na jakąś reklamę LIMu ale kilka razy
      próbowałam z dzieckiem dostać się do różnych innych placówek odpłatnie, żeby
      nie stać w kolejkach i nie czekać tygodniami na wizytę ale była to po prostu
      porażka - lekceważenie mnie i mojego dziecka (np. próbowałam się dostać
      odpłatnie do lekarza w Centrum Zdrowia Dziecka w Międzylesiu, to musiałam z
      malutkim dzieckiem na ręku po opłaceniu wizyty biegać po całym szpitalu i
      szukać lekarza, po czym okazało się że tego lekarza nie ma tego dnia na dyżurze
      i żadnego innego zresztą też nie więc wizyta nie doszła do skutku (dobrze że
      oddali pieniądze)
      Takie przykłady mogłabym mnożyć ale chyba każda z nas miała przykre
      doświadczenia z różnymi placówkami słóżby zdrowia w naszym kraju w
      szczególności państwowymi.....niestety.
      Pozdrawiam.
      • agent11 Re: do matrasza 28.11.03, 11:11
        dziekuję za informacje.Medicover jest również profesjonalnym centrum medycznym,
        choć dość sporo płacimy za cały abonament rodzinny (prywatnie). Mój maż będzie
        miał kartę standart LIM w pracy i za sume 70 zł.??? (chyba troche mało) będzie
        miał rozrzeszony do pakietu rodzinnego. Czy w zakresie tego pakietu będe mogła
        zamawiać wizyty domowe, ale nie tylko do bardzo chorego dziecka ? Jeśli możesz
        i znasz odpowiedź to bardzo Cie proszę napisz.
        Dziękuje jeszcze raz i pozdrawiam.Joanna
        PS. Fajowe te Twoje chłopakismile))
        • matrasza Re: do matrasza 28.11.03, 11:37
          To nie moje chłopaki tylko Zyny, ale też muszę powiedzieć ze fajne!!
          Powiem Ci ze jestem troche zaskoczona ceną bo mi sponsoruje firma płacąc 95 PLN
          a gdybym chciała mieć pakiet rodzinny to musiałabym zapłacić kolejne 95. Wiec
          nie wiem czy są różne pakiety rodzinne i za różną kwotę czy po prostu firma
          Twojego męża jest bardziej hojna dla swoich pracowników (jeśli tak to
          zazdroszczę).
          A propos wzywania lekarza do dziecka to wzywałam lekarza nawet jak mój Franek
          dostał jakiejś wysypki więc nie musi to chyba być nic super poważnego. Zresztą
          o wszelkie info radzę wypytać się bezpośrednio w LIMie.
          Podaję namiary:
          - Centralna Rejestracja i Informacja: (22)458 70 00
          - e-mail: cmed@cm-lim.com.pl
          - www.cm-lim.com.pl
          Pozdrawiam Marta
          • pisiomek Re: do matrasza 28.11.03, 12:24
            Mojemu mezowi tez placi firma a do pakietu rodzinnego doplacamy tylko 40 PLN. To
            pewnie zalezy od tego jaka umowe ma firma z LIM.
            pozdrawiam
        • anna223 Re: do matrasza 10.12.03, 17:33
          Mój mąż też ma ubezpieczenie, niebieską kartę i dopłacamy 70 PLn i w tym jest
          karetka i wizyty domowe, generalnie wszystko co potrzeba na co dzień prócz
          dentysty.
    • agent11 Re: do matrasza 28.11.03, 11:38
      pomyliłam dzieci , myslałam, że to twoje a to chłopaki zyny. Sorry. Joanna
      • matrasza Re: do matrasza 28.11.03, 12:08
        agent11 napisała:

> pomyliłam dzieci , myslałam, że to twoje a to chłopaki zyny. Sorry. Joanna

no problem
        Pa
        • poziomka_122 Re: do matrasza 28.11.03, 13:31
          U nas ja płacę firmie za pakiet rodzinny 75 zł miesięcznie
          ale z pediatrów za bardzo nie korzystamy, nie mam o o nich zbyt dobrej opinii,
          poza dr. Fedyną-Kwiatkowską (ale do Niej trudniej się dostać) i dr. Kindracką.
          pozdrowienia,

poziomka
          • matrasza Re: do matrasza 28.11.03, 14:12
            Wydaje mi się że kwestia ceny za pakiet jest najprawdopodobniej wynikiem
            warunków jakie sobie firma wynegocjowała. Jan pisałam moja firma zawierała
            umowę z LIMem dobrych kilka lat temu. Od tego czasu pojawiły się różne inne
            temu podobne i jak wiadomo na takiej konkurencji zyskuje klient.
            Pozdrawiam.
            • jokky Re: do matrasza 28.11.03, 15:17
              ja również korzystam z Lim-u ale w Krakowie. Wcześniej mieliśmy kartę w
              Medicoverze.Ogólnie opieka jest porównywalna, chociaż pediatra w CM-LIM jest
              nie szczególny. Chodzimy do pediatry prywatnie, poza Centrum.
              • mumin_ek Re: do matrasza 28.11.03, 15:58
                witam,
                A mi sie nie podoba ta przychodnia (LIM) i nie jestem nia zachwycona.
                Dlaczego:
                1) wzywam karetke z pogotowia ratunkowego LIM do synka - powazna sprawa, a oni,
                ze 'szkoda czasu' i powinnam na ostry dyzur jechac, co uczynilam, a tam lekarka
                (przesympatyczna i wogole super) zaczela od podstawowego badania (osluchanie,
                gardlo i uszy) i na tej podstawie wyslala na dalsze badania. MOgli to zrobic
                lekarze z CM LIM, tylko im sie nie oplacalo/chcialo jechac. Dzieki temu w
                srodku nocy moje dziecko mialo wyprawe do Wwy (mieszkam w Piastowie).
                2) Problem ze mna - potrzebna szybka interwencja lekarza - nie chce sie im
                przyjechac znowu i mam jechac do szpitala, co uczynilam. Reszta historii jak w
                punkcie 1 - podstawowe badanie, ktore mogl wykonac kazdy lekarz.
                3) po wypadku - mila gadka szmatka u internisty i dopiero po 2 tygodniach od
                innego lekarza sie dowiedzialam, ze powinien byl mnie wyslac do ortopedy i
                neurologa na specjalistyczne badania.
                4) wiecznie mylone wyniki badan
                5) klika lekarska - reka reke myje. Jeden sie pomyli, reszta nie przyzna, ze
                zrobil blad, tylko najazd na pacjenta.
                6) niezapisywania wynikow badan, ktore moga sugerowac dalsze badania lub
                kontrole u innego specjalisty w karcie.
                7) uwagi przy badaniu u ginekologa 'to nie boli, co pani opowiada? jak pani
                dziecko urodzi?' urodzilam i nawet przez chwile nikt mnie tak w szpitalu
                panstwowym nie potraktowal. wrecz przeciwnie - polozna i lekarz (nie oplaceni
                dodatkowo a w ramach obowiazkow sluzbowych) byli delikatni, profesjonalni i
                bardzo opiekunczy.

Przy tym wszystkim wymieniam naprawde dobrych specjalistow przyjmujacych w CM
                LIM: dr Maciorowski (bardzo dokladny, nie przegapi zadnego szczegolu, wie,
                kiedy odeslac na konsultacje do innego specjalisty - taktowny i delikatny), dr
                Wasniewski (alergolog - SUPER!), dr Kraszewski (kardiolog), dr Wejroch
                (neurolog - spokojny, delikatny, dokladny); dr Szymanek (dokladny, delikatny,
                prawdziwy spec); dr Trams (super); dr Maj (spokojny, delikatny, wydaje sie ze b
                lubi swoja prace).

Jesli masz sprawdzonych lekarzy w MediCoverze odradzam CM LIM. Nawet ich
                przyjazd na wizyte domowa jest ciezko organizowalny - trzeba wszystko
                tlumaczyc, nie rozumieja, ze jak wszyscy w domu chorzy, to nie pojedziemy do
                przychodni czekac w kolejce.

Aha, zapomnialam o kolejkach - czesto sie zdarzaja.

Pozdrawiam,
                Kasia
                • beta32 LIM contra Medicover 06.12.04, 12:02
                  Moim zdaniem ta przychodnia jest dobra w której są dobrzy lekarze. Miałam już
                  sponsorowaną opiekę zarówno w LIM-ie jak i w Medicover o co mogę powiedzieć o
                  tych przychodniach:
                  W Medicover jest dużo bajerów: pełna elgancja, super obsługa, nowe budynki,
                  wizyty domowe w promieniu 30 km od W-wy więc nie było problemu nawet z
                  dojechaniem na moją wiochę ( 26 km od centrum ), ALE profesjonalność
                  pracujących tam lekarzy pozostawiała wiele do życzenia...np. gdy podczas ciąży
                  wystąpiły u mnie obiawy alregii - lekarz ginekolog skierowała mnie do
                  dermatologa, a dermatolog zapisała maść sterydową..podobnych przykładów
                  mogłabym podać jeszcze kilka. Poza tym oszczędzają na czym się da, niechętnie
                  kierują na badania, nie wiem jak jest teraz ale wizyty u specjalistów były
                  możliwe dopiero po otrzymaniu skierowania od ich lekarza pierwszego kontaktu.

W LIM-ie mają trochę bałaganu, pracownicy są często niedoinformowani, system
                  informatyczny mają chyba niedopracowany, często sami nie mogą się połapać w
                  tych swoich pakietach. Za to nie miałam nigdy złego doświadczenia z samymi
                  lekarzami. Co prawda nie korzystałam tam z opieki pediatry, ale pozostali u
                  których się leczyliśmy byli OK. Mumin_ek - dzięki za nazwiska lekarzy których
                  polecasz - ja mogę ze swojej strony dorzucić dr Majkowskiego ( internista -
                  byłam co prawda tylko raz - ale wrażenie bardzo pozytywne ).
                  Teraz mamy opiekę w LIM-ie i nie zamieniłabym go na żaden Medicover wink
    • mamajulii2 Re: centrum medyczne LIM 09.12.03, 16:55
      Bardzo gorąco polecam mądrą lekarkę-pediatrę (i mamę kilkuletniej córki), dr
      Fedynę-Kwiatkowską, z której wiedzy i rad korzystamy od 1,5 roku. Odwiedzałam
      też parę razy ortopedę dr Sławomira Kroczaka, którego również można
      rekomendować. Życzę zdrowia!
      • rysia_mama_wiktorka Re: centrum medyczne LIM 09.12.03, 21:24
        Ja ze swojej strony polecam super specjalistkę dr. Geatz/ chyba tak się pisze
        jej nazwisko/ jest okulistką. Super kobieta baardzo dobry specjalista, u nas
        firmie wszyscy ją sobie bardzo chwalą. Poza tym już wcześniej wspomniana lekarz
        pediatra dr Fedyna. Osobiście u niej byłam ale koleżanki z pracy nie mają co do
        niej żadnych zastrzeżeń.
        Jeżeli chodzi o stomatologa to jest dr Roszkiewicz- chirurg szczękowy do
        którego kolejka jest na miesiąc wcześniej.
        I jeszcze jeden sprawdzony lekarz rodzinny dr Bochenek. Osoba wyjątkowo
        sympatyczna, wyjasniająca wszystkie problemy a także co zdarza się rzadko sama
        doradzająca lub odwrotnie pewne szczepienia lub metody leczenia. Spotkanie z
        doktorem Bochenkiem pozwala mieć nadzieję, że z naszą służbą zdrowia nie jest
        tak źle.
        A tak w ogóle to nikomu nie życzę wizyt u jakichkolwiek lekarzysmile)

pozdrawiam,

Paulina
    • domisiu Re: centrum medyczne LIM 19.12.03, 17:10
      chwalę sobie to Centrum, ale nie pediatrów tam pracujących - czyli inni
      specjaliści - ok, pediatrzy do niczego
    • martucha1 Re: centrum medyczne LIM 08.12.04, 16:33
      Ja też korzystam i jestem bardzo zadowolona. Polecam Fedynę (pediatrę) z
      ginekologów dr Barcz i dr Dynowskiego, ortpedę dr Szymanka i neurologa
      dziecięcego dr Wądołowską
      pozdrawiam
      Marta
      • agao_z Re: centrum medyczne LIM 09.12.04, 21:49
        Ja polecam tych samych lekarzy co wyzej. Do listy dodam jeszcze Pania doktor
        okulistke-specjalistke od dzieci Piedos-Sotirov.
        Radze unikac dr Kulpy. Powiem tylko jedno: niekompetentna zimna ryba.Nic dodac,
        nic ujac.

Pozdrawiam
        Agnieszka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka