Dodaj do ulubionych

donosicielstwo do US

10.12.10, 19:59
Brak slow jesli osoba z tego forum donosi na inna ktora jak moze stara sie wiazac koniec z koncem..
Osoba uczciwa, nie klamiaca, jawnie od poczatku ujawnia swoja sytuacje...
To nie dokopac jej bo leze...
Nie poprosic MOPS o wyjasnienie sytuacji kiedy sa niejasnosci dotyczace dzieci, ich dobra, i opieki nad nimi..ale osobe ktora na rzesach staje i walczy...
Brak slow..
Obserwuj wątek
    • sylwia11022000 Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 20:30
      może jaśniej?
    • aqua696 Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 20:43
      Na forum jest donosiciel do US ..i donosi a osoby ktore probuja naelegro jakos dorobic..tym co wlasnymi rekoma stworza...
      • payuta Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 20:53
        Wiesz Agua ile ja stracilam czasu i kasy??????
        A teraz po sliwkach,psu spiworek z atlasu musze zrobic,bo dziewczynie klopotow robic nie chce.
        Kurde,ide stad bo mnie rozniesie.Watek nie dla mnie zalozylas.P.P.
        p.s.
        Ale popokorn do mikroweli wsadze tongue_out
        • aqua696 Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 21:00
          patuya
          Mysle ze to co wyszlo na jaw iz ktos kocha donosy telefony..i nudzi mu sie pokazuje nature ludzka z drugiej strony..
          A moze uda sie ten spiworek..wyprodukowac..
          Ja mam gdzie allegro allegrem a zycie zyciem..mozna umowe o dzielo..zrobic... smile
          Ja co ma w glowie to zamow bo mi inaczej reka w nocniku zostanie...
          Ale zal mi jej jak ..oj wyrazac sie nie bede..
          Ty popcorn a ja jablka...
          • payuta Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 21:09
            O umowie na dzielo to ja pomysle......ale na inne okolicznosci.
            Pogoncie mnie stad,P.P.
      • atena12345 Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 20:54
        nie... nie wierze... Ale chamstwo!
        • missmiriam1 Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 21:01
          Duch miłości i życzliwości jak widać kwitnie w narodzie...
        • sylwia11022000 Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 21:02
          ludzie zaczynają mnie przerażać
      • malgoska182 [...] 11.12.10, 06:39
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • aurinko Malgoska182 11.12.10, 09:53
          Poczuwasz się do tłumaczenia, że to nie ty doniosłaś do US, osoba, która nie ma sobie nic do zarzucenia nie wzięłaby do siebie słów, które jej nie dotyczą, nawet by nie pomyślała, że to może być o niej mowa. A ty od samego początku jak tylko pojawiła się zdawkowa informacja o donosie zjawiłaś się święcie oburzona, mimo, że nikt na ciebie nie wskazywał. Ciekawe.

A Niezapominajka nie ma najmniejszego obowiązku tobie na cokolwiek odpowiadać, ani udzielać się w tym czy innym wątku. Nie ma potrzeby żeby zajmowała w tej sprawie jakiekolwiek stanowisko i nie ma to najmniejszego związku z uczciwością i byciem człowiekiem, któremu zależy na lojalności. Tak samo jak Bj nie ma obowiązku wypowiadać się w tym czy innym wątku, nawet jak jest obecna na forum. Nikt nie ma takiego obowiązku, również ty.
          I jeszcze jedno. Otóż wyobraź sobie, że aby złożyć na kogokolwiek doniesienie (obojętnie, czy do US czy na Policję, czy innego urzędu) wystarczy podać link, wydruk wypowiedzi i nick. Tak, tak, anonimowości za nickiem nie ma w ogóle. Niedawno była dość głośna sprawa na innym gazetowym forum, jak dziewczynie Policja zapukała do drzwi aby sprawdzić czy nie maltretuje kota - na forum pochwaliła się, że potraktowała kota muchozolem i wystarczyło, że ktoś zgłosił w odpowiednie miejsce. Nie potrzeba było do tego nazwiska, adresu czy innych danych. Więc nie chrzań głupot, że potrzebny adres.
          • malgoska182 Re: Malgoska182 11.12.10, 10:06
            aurinko to nie bylo pisanie o nikim,to bylo jasno dawano do zrozumienia ,ze ja donioslam.Wiec nie chrzan mi glupot,ze jak sie wytlumaczylam,to donioslam.Czy jestes adwokatem niezapominajki08?Czy Ona sama nie ma odwagi ,zeby cos na ten temat napisac? Watek dotyczy jej i krzywdy jaka ktos jej wyrzadzil.
            Wiec ja wiem,ze zrobila to ktoras z was.falszywych przyjaciolek niezapominajki.Ona wie,ze przez to,ze dalyscie jej zarobic to jest tak jakby podpisala uklad z diablem.
            My piszace tutaj nie jestesmy dla niej zagrozeniem.wy jestescie .Zastraszylyscie dziewczyne.Dlatego Ona tutaj nie napisze.Nie tlumacz co potrzeba do zlozenia donosu,bo mnie to nie interesuje(w zyciu na nikogo nie donioslam i nigdy tego nie zrobie.Skoro masz taka wiedze,to chyba zajmujesz sie tym .Widze,ze masz w tej materii duze doswiadczenie aurinko.

--
            Pewne jest to jedno, że Róbmy swoje,
            Dopóki nam się chce, Drobiazgów parę się uchowa:
            Kultura, sztuka, wolność słowa, dlatego Róbmy swoje,
            Może to coś da? Kto wie?...
            • aurinko Re: Malgoska182 11.12.10, 10:21
              malgoska182 napisała:

> aurinko to nie bylo pisanie o nikim,to bylo jasno dawano do zrozumienia ,ze ja
              > donioslam.

To twoje zdanie, ty tak to odebrałaś, ty wzięłaś słowa o donosicielstwie do siebie.

> Wiec nie chrzan mi glupot,ze jak sie wytlumaczylam,to donioslam.

Ty to napisałaś, nie ja. Nie twierdzę, że wytłumaczenie się jest równoznaczne z donosem. To tylko twoja nadinterpretacja. Ciekawa jestem dlaczego tak sobie to tłumaczysz.

> Czy j
              > estes adwokatem niezapominajki08?

Nie jestem. Ale jestem na otwartym forum dostępnym dla każdego. I wolno mi pisać w każdym wątku, czy ci się to podoba czy nie.

> Czy Ona sama nie ma odwagi ,zeby cos na ten te
              > mat napisac? Watek dotyczy jej i krzywdy jaka ktos jej wyrzadzil.

Skąd przekonanie, że do tego trzeba odwaga? Moim zdaniem potrzebna jest klasa.
              A w twoją troskę o krzywdę Niezapominajki nie wierzę po prostu.

> Wiec ja wiem,ze zrobila to ktoras z was.falszywych przyjaciolek niezapominajki.

Masz dowody na to? Czy tylko pomawiasz kogoś? Sama się burzyłaś o pomawianie a teraz robisz identycznie.

> Ona wie,ze przez to,ze dalyscie jej zarobic to jest tak jakby podpisala uklad z
              > diablem.

Bzdura, jaki układ z diabłem? Może filmów mniej oglądaj.

> My piszace tutaj nie jestesmy dla niej zagrozeniem.wy jestescie .Zastraszylysci
              > e dziewczyne.Dlatego Ona tutaj nie napisze.

"My"? "Wy"? Konkrety moja droga, konkrety. Na jakiej podstawie twierdzisz, że ktoś tu kogoś zastrasza? Potrafisz tylko ogólnikami i pomówieniami pisać? Nie masz odwagi pisać wprost?

> Nie tlumacz co potrzeba do zlozenia
              > donosu,bo mnie to nie interesuje(w zyciu na nikogo nie donioslam i nigdy tego
              > nie zrobie.

Mam w nosie to, co ciebie interesuje a co nie. Przedstawiłam fakt na przykładzie historii z innego forum, jako podważenie bzdur jakie wypisujesz.

> Skoro masz taka wiedze,to chyba zajmujesz sie tym .

Tak, masz rację. Zajmuję się wyszukiwaniem wątków w których są informacje jak to odpowiedni urząd trafił do czyjegoś domu po nicku internetowym.

> Widze,ze masz w t
              > ej materii duze doswiadczenie aurinko.

Zmień okulistę bo ten nie radzi sobie z dobraniem odpowiednich okularów dla ciebie.
              • malgoska182 Re: Malgoska182 11.12.10, 10:36
                aurinko nie zadaj konkretow ode mnie
                piszesz:" Masz dowody na to? Czy tylko pomawiasz kogoś? Sama się burzyłaś o pomawianie a
                > teraz robisz identycznie. "
                wiec ja czekam na dowody,ze Re: bj32
                aurinko 10.12.10, 18:17 Odpowiedz
                Wiedziałam, że malgoski182 w tym wątku nie zabraknie )))))))))
                • aurinko Re: Malgoska182 11.12.10, 10:44
                  malgoska182 napisała:

> aurinko nie zadaj konkretow ode mnie
                  > piszesz:" Masz dowody na to? Czy tylko pomawiasz kogoś? Sama się burzyłaś o pom
                  > awianie a
                  > > teraz robisz identycznie. "
                  > wiec ja czekam na dowody,ze [b]Re: bj32
                  > aurinko 10.12.10, 18:17 Odpowiedz
                  > Wiedziałam, że malgoski182 w tym wątku nie zabraknie )))))))))

Ale co w związku z tym, że napisałam zdanie "Wiedziałam, że malgoski182 w tym wątku nie zabraknie"? Byłam pewna, że nie odpuścisz sobie wpisania się w wątku, w którym ktoś czepia się Bj. Co to ma wspólnego z pomówieniem i z tym o co cię zapytałam - powtórzę - masz dowody na to, że ktoś zastrasza Niezapominajkę czy tylko pomawiasz?

Pozostała część twojego postu mnie nie dotyczy.
                  • aqua696 Re: Malgoska182 11.12.10, 13:55
                    Czy gdzies tu padl twoj nick..lub niezapominajki??
                    Czesc odsawiala inna osobe na ktora tez mzna bylo napisac donos..wiec
                    Chyba wychylilas sie przed szereg mniej lub bardziej swiadomie....
                    • aqua696 Re: Malgoska182 11.12.10, 13:56
                      Wyciete posty sa z inneg watku...ktore tu cytujesz...
                      Jakbys nie pamietala bito do twoich zamilowan telefonicznych...
                      • aqua696 Re: Malgoska182 11.12.10, 14:12
                        Czesc osob mysla o innej na ktora doniesiono...
                        W sprawie Wymienionej niezapominajki..rowniez podejrzenie podlo na wiecej niz jedna osobe...
                        Smutne iz wogole doszlo do sytuacji kiedy dziewczyna wlasnymi rekoma zarywajac noce probowala zapewnic rodzinie swieta.... w pedzie miedzy innymi sprawami ktore sie skumulowaly...
                        Mysle iz czesc z nas ktore maja juz zamowione prezenty nie odpusci...
                        Co do donosiciela kazda paczka..itp to tez mozliwosc doniesienia do MOPS iz rodzina dostaje pomoc z innych zrodel...

Niezapominajka trzymam kciuki ...i trzymaj sie kochana
          • malgoska182 [...] 11.12.10, 10:24
        • diabollos29 Re: donosicielstwo do US 11.12.10, 11:30
          mhm , uderzyc w stol a nozyce sie oddzywaja ...
        • bj32 Malgoska182 11.12.10, 11:58
          Ataki personalne i wszczynanie pyskówek to nie jest dobry pomysł.
          • bj32 Re: Malgoska182 11.12.10, 11:59
            Zaś do rozpatrywania Twoich teorii spiskowych lepszy będzie psychiatra, niż forumowiczki...
    • magdalaena1977 Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 21:22
      Nie wiem, kto miałby być tym donosicielem, ale ja zdecydowanie negatywnie oceniam osoby, które prowadzą niezarejestrowaną działalność gospodarczą czy pracują na czarno.
      • nioma Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 21:27
        magdaleno, ja tez. tylko w tym przypadku chodzilo a zapoczatkowanie etapu "z wędką".
        zarejestrowanie DG i placenie skladek to pieniadze, zeby je miec trzeba od czegos zaczac.
        skala sprzedazy nie byla duza: kilkanascie rzeczy, srednia cena kilkanascie złotych. Nie byloby szans zarobic z tego na skladki.
        OK, oczywiscie, ze wszyscy sa rowni wobec prawa i kazdy powinien podatki placic uczciwie i sumiennie ale ten przypadek to nie byla wielka skala, to byla bardziej proba pomocy w uwierzeniu w siebie. Co wiecej, to MY tutaj na forum zachecalysmy do wystawienia aukcji na allegro.
        • payuta Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 21:29
          Nioma,ukradlas mi slowa.P.P.
        • magdalaena1977 Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 22:57
          nioma napisała:
          > Co wiecej, to MY tutaj na forum zachecalysmy do wystawienia aukcji na allegro.
          Uważam, że postępowałyście nieetycznie namawiając osobę w trudnej sytuacji na działalność sprzeczną z prawem.

Ja robię odwrotnie: forum.gazeta.pl/forum/w,86228,117571413,117571413,kosmetyki_naruralne_no_to_sie_zareklamuje_.html

> zarejestrowanie DG i placenie skladek to pieniadze, zeby je miec trzeba od
          > czegos zaczac.
          No niestety. DG nie jest dla każdego, to działalność na własne ryzyko i każdy powinien dobrze się zastanowić, czy podoła. Zresztą słyszałam, że ostatnio jest sporo programów pomocowych polskich i unijnych, które właśnie mają pomoc przetrwać ten pierwszy ciężki okres.
          • nioma Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 23:12
            magdo> nie do konca. jak widze, nie do konca znasz przepisy: niewielka sprzedaz, nie majaca znamion handlu lub nie bedaca handlem na duza kwote nie podpada pod obowiazek zalozenia DG. Donos do US byl przedwczesny, osoba ta, nie dostala kary/domiaru ani nic takego. Dostala ostrzezenie a to jest najlepszy dowod na to, ze wykroczenia nie popelnila.
            Ja sprzedaje od czasu do czasu rzeczy, ktore nie sa przydatne w domu. Jesli np w marcu sprzedam kilka przedmiotow za ok. 500zł a potem w maju za 300zł to nie MUSZĘ ani placic podatku od tej kwoty ani zglaszac w deklaracji do US
            My doradzajac wstawienie aukcji na allegro mialysmy glownie na mysli to, ze same tam zajrzymy i kupimy. I tak zreszta bylo.
          • missmiriam1 Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 23:15
            Fakt, bardziej etyczne byłoby pozwolić takiej osobie na skrajną nędzę.
          • atena12345 Re: donosicielstwo do US 11.12.10, 08:50
            magdalaena1977 napisała:

> Zresztą słyszałam, że ostatnio jest
            > sporo programów pomocowych polskich i unijnych, które właśnie mają pomoc przetr
            > wać ten pierwszy ciężki okres.

padłam ze smiechu, ale wstalam smile
      • atena12345 Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 21:30
        magdalaena1977 napisała:

> Nie wiem, kto miałby być tym donosicielem, ale ja zdecydowanie negatywnie oceni
        > am osoby, które prowadzą niezarejestrowaną działalność gospodarczą czy pracują
        > na czarno.

dośc ogólna ocena. Ja negatywnie oceniam osoby prcujące na czarno, zarabiające 3000-4000 zł, a stojące w kolejkach do pomocy spol. i mops.
        I zapytam Ciebie:
        czy nigdy w swoim całym życiu nie sprzedalas nic, nie zgłaszające tego do US?
        bo ja np. dawno temu robilam chusty rezerwistom.
        Mój tato np. bardzo chcialby być zarejstrowany na stawkę jaką faktycznie otrzymuje od pracodawcy, ale jest na pensji minimalnej, bo tak taniej pracownik wychodzi. I tak się cieszy, że w końcu ma cały etat.
        • magdalaena1977 Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 22:51
          atena12345 napisała:
          > I zapytam Ciebie:
          > czy nigdy w swoim całym życiu nie sprzedałaś nic, nie zgłaszające tego do US?
          Nie wytwarzam żadnego rękodzieła, ale jeśli sprzedaję na allegro np. nieudane prezenty, to specjalnie trzymam je w domu ponad pół roku, żeby nie płacić podatku.

> Mój tato np. bardzo chcialby być zarejstrowany na stawkę jaką faktycznie
          > otrzymuje od pracodawcy, ale jest na pensji minimalnej, bo tak taniej
          > pracownik wychodzi.
          Uważam, że Twój ojciec oszukuje Skarb Państwa, a pośrednio nas wszystkich, którzy uczciwie płacimy podatki. Przecież niezależnie od zachowania pracodawcy, takie osoby świadomie ukrywają przed Urzędem Skarbowym część swoich dochodów i nie płacą od nich podatków i składek.
          • nioma Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 22:58
            magda> zeby moc sprzedac nieudany prezent ktory posiadasz ponad pol roku, musisz miec do niego rachunek zakupu aby moc to udowodnic.
            dostajesz prezenty razem z rachunkami?
            poza tym sporadyczna sprzedaz nie jest oblozona ani podatkami ani koniecznoscia rejestrowania DG. To jest wymagane tylko w przypadku sprzedazy ciaglej i/lub masowej.

magda> nie masz racji, pracodawca jest obowiazany placic skladki. jesli daje czesc wyplaty pod stołem to łamie prawo.
            piszesz bardzo ładnie o przestrzeganiu prawa, ale pokaz mi pracownika, ktory sprzeciwi sie pracodawcy i powie: mi takie warunki nie odpowiadaja. Co sie stanie?
            a) pracodawca przeprosi i zmieni zasady
            b) pracodawca wypieprzy takiego pracownika i znajdzie drugiego
            Która odpowiedz wybierasz?
            Tu nie jest tak, ze wspomniany taty swiadomie okrada US i ukrywa dochody, tutaj mowimy o sytuacji kiedy nie ma wyjscia. Ewentualnie ma takie, zeby z pracy zrezygnowac. Wtedy bedziemy wiecej stratni bo bedziemy placic na zasilek dla tego pana, a tak, czesc swoich ukrytych dochodow pan wydaje na towary i uslugi i napedza gospodarkę.
            • payuta Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 23:08
              Ty???????Nioma??????
              A ciegielki na stocznie tez opodatkowane?????
              • nioma Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 23:13
                co ja???
                • payuta Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 23:17
                  No pytam sie ciebie,czy cegielki na stocznie opodatkowane byly???????
                  • aqua696 Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 23:56
                    iNie bo cegielk zbieral instytucja koscielna i jak widac stoczni nie ma a cegielki leza na koncie ...i procentuja...
            • magdalaena1977 Re: donosicielstwo do US 11.12.10, 09:31
              nioma napisała:
              > magda> zeby moc sprzedac nieudany prezent ktory posiadasz ponad pol roku,
              > musisz miec do niego rachunek zakupu aby moc to udowodnic.
              podaj mi podstawę prawną

> magda> nie masz racji, pracodawca jest obowiazany placic skladki. jesli
              > daje czesc wyplaty pod stołem to łamie prawo.
              Oczywiście, że pracodawca łamie prawo. Ale ja jestem przeciwna traktowaniu pracownika jako biednej ofiary, która nie może nic zrobić.
              A taki pracownik potem składa PIT, w którym uwzględnia wyłącznie część dochodów.

> piszesz bardzo ładnie o przestrzeganiu prawa, ale pokaz mi pracownika, ktory
              > sprzeciwi sie pracodawcy i powie: mi takie warunki nie odpowiadaja.
              Na przykład może szukać innej pracy. Jeśli pracodawca oszukuje państwo, to jest spore prawdopodobieństwo, że będzie oszukiwał także pracowników - fałszował ewidencję czasu pracy, nie wypłacał nadgodzin itp.
              Jestem pewna, że gdyby pracownicy masowo nie zgadzali się na oszukiwanie US, pracodawcy nie zaniżaliby wynagrodzeń.

Nie słyszałam o przypadku, kiedy pracownik zaproponowałby wpisanie do umowy kwoty brutto niższej od rzeczywistego netto, a wyższej niż minimalna. Ciekawe dlaczego ?

W tym roku płaca minimalna wynosi 1317 zł, co daje 984,15 zł netto. Koszt pracodawcy wynosi 1562,11 zł.
              Jeśli pracodawca dodatkowo da pracownikowi 500 zł pod stołem, to netto dla pracownika wyniesienie 1484,15 zł, a koszt pracodawcy 2062,11 zł.
              Ale gdyby podnieść brutto w umowie do 1750 zł, to koszt pracodawcy pozostałby w zasadzie taki sam jak poprzednio (2075,68 zł), a netto dla pracownika wyniosłoby 1286,16 zł.
              Dlaczego nie dochodzi do takich sytuacji ? czy nie dlatego, że pracownik woli oszukiwać US i dostawać te 200 zł ?
              Korzystałam z kalkulatora www.pracuj.pl/Kalkulatory/kalkulator_podatki.aspx
              • atena12345 Re: donosicielstwo do US 11.12.10, 09:55
                magdalaena1977 napisała:

> nioma napisała:
                > > magda> zeby moc sprzedac nieudany prezent ktory posiadasz ponad pol r
                > oku,
                > > musisz miec do niego rachunek zakupu aby moc to udowodnic.
                > podaj mi podstawę prawną
                >
                > > magda> nie masz racji, pracodawca jest obowiazany placic skladki. jes
                > li
                > > daje czesc wyplaty pod stołem to łamie prawo.
                > Oczywiście, że pracodawca łamie prawo. Ale ja jestem przeciwna traktowaniu prac
                > ownika jako biednej ofiary, która nie może nic zrobić.

to sobie bądź przeciwna, albo zmuś większosc właścicieli małych firm do "uczciwości".

> A taki pracownik potem składa PIT, w którym uwzględnia wyłącznie część dochodów
                > .

A taki pracownik otrzymuje potem emeryture w wynikajacą z faktycznie oplacanych skladek. Czyli grosze.
                Nie wiem na jakim swiecie Ty żyjesz. Myślisz, że pracownikowi nie zależy na LEGALNEJ pracy?
                Moi rodzice nie otrzymuja zadnej pomocy od państwa, żadnych mopsów, dodatków mieszkaniowy itp. A mogliby przecież, bo z dochodów należałoby się.

> > piszesz bardzo ładnie o przestrzeganiu prawa, ale pokaz mi pracownika, kt
                > ory
                > > sprzeciwi sie pracodawcy i powie: mi takie warunki nie odpowiadaja.

no ja tak powiedziałam. Byłam na okresie próbnym, zatrudniona na minimalna stawkę, na "lewo" nic nie dostawałam. Pracodawca wymagał by poza godzinami pracy być dyspozycyjnym, odbierać o każdej godzinie swój prywatny telefon.
                Wydzierał sie na mnie każdego dnia, miałam obsługiwac klientów, robić mu kawkę, i jeszcze jasnowidzieć co ma na myśli. Miałam za sobą 4-letnie doświadczenie w dużej firmie (musiałam zrezygnować ze względu na przeprowadzkę), studia w dwóch kierunkach + podyplomowe. A on mi płacił 650 zł (jakieś 4 lata temu)
                No to mu powiedziałm, że nie za te pieniążki kochany panie szefie. I że nie zyczę sobie krzyków z jego strony, ze strony jego żonki i córusi, która czasem dzwoniła z Australii.
                No to on mi podziekował pieknie za pracę - tzn. pokazał mi drzwi.
                Spoko, mój mąż pracował, było za co zyć. A ja wrócilam do mojego dawnego pracodawcy, z tym, że dojazd w jedną stronę zajmowal mi 2,5 godziny!

> Na przykład może szukać innej pracy.

Może. Szcególnie jak ma 60 lat i w jego branży każdy pracodawca orze jak może, zatrudniając pół legalnie. No tak, mozna sie przekwalifikować. Powiem tacie, by zminił zawód. Ach zapomnialam, że już zmieniał...

>Jeśli pracodawca oszukuje państwo, to jest
                > spore prawdopodobieństwo, że będzie oszukiwał także pracowników - fałszował ew
                > idencję czasu pracy, nie wypłacał nadgodzin itp.

skąd Ty to wszystko wiesz???? na prawdę????

> Jestem pewna, że gdyby pracownicy masowo nie zgadzali się na oszukiwanie US, pr
                > acodawcy nie zaniżaliby wynagrodzeń.
                >

masowo skazywaliby siebie i swoje dzieci na ubóztwo, tak?

> Nie słyszałam o przypadku, kiedy pracownik zaproponowałby wpisanie do umowy kwo
                > ty brutto niższej od rzeczywistego netto, a wyższej niż minimalna. Ciekawe dlac
                > zego ?
                >
                > W tym roku płaca minimalna wynosi 1317 zł, co daje 984,15 zł netto. Koszt praco
                > dawcy wynosi 1562,11 zł.
                > Jeśli pracodawca dodatkowo da pracownikowi 500 zł pod stołem, to netto dla prac
                > ownika wyniesienie 1484,15 zł, a koszt pracodawcy 2062,11 zł.
                > Ale gdyby podnieść brutto w umowie do 1750 zł, to koszt pracodawcy pozostałby w
                > zasadzie taki sam jak poprzednio (2075,68 zł), a netto dla pracownika wyniosło
                > by 1286,16 zł.
                > Dlaczego nie dochodzi do takich sytuacji ? czy nie dlatego, że pracownik woli o
                > szukiwać US i dostawać te 200 zł ?

tak, dlatego. Masz rację całkowtą i jedyną.

• aurinko Magdalaena1977 11.12.10, 10:01
                Chyba sama nie znalazłaś się w takiej sytuacji, gdy pracodawca powiedział Ci - pracujesz za taką pensję na rękę a umowę masz na np. pół etatu od niższej pensji. Ja owszem, byłam w takiej sytuacji. Miałam pracować 8 godzin dziennie przez 5 dni w tygodniu + 2 soboty w miesiącu po 8h. Płaca za godzinę 4,50zł na rękę, umowa na pół etatu z pensją 500zł brutto. I myślisz, że pracodawca się przejął jak mu powiedziałam, że to nieuczciwe i niekorzystne dla mnie? Nie, pracodawca powiedział wprost - nie podoba się to niech pani sobie szuka innej pracy. Na moje miejsce było kilka chętnych kobiet, które tak samo pilnie potrzebowały pracy nie po to aby mieć na swoje widzimisię ale na chleb. Ja uniosłam się honorem i nie podjęłam tej pracy, co zaskutkowało tragicznie i z perspektywy czasu żałuję, że wtedy chociaż trochę nie popracowałam. W tych kwestiach akurat pracownik ma najmniej do powiedzenia, albo przyjmuje warunki jakie daje pracodawca albo wypad. I wola pracownika nie ma tu nic do rzeczy.
          • nioma Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 23:14
            magda> zeby moc sprzedac nieudany prezent ktory posiadasz ponad pol roku, musisz miec do niego rachunek zakupu aby moc to udowodnic.
            dostajesz prezenty razem z rachunkami?
          • mandziola Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 23:21
            Jakie to miłe być ufoludkiem.. Nie wiedzieć w jakim kraju się żyje, jak się ma sytuacja z praca, dziwic się czemu 18 osób wsiadło do jednego busika, żeby zarobic danego dnia 20 zł itp. Jedno jest pewne - syty głodnego nie zrozumie. A ja Ci zazdroszczę takiego życia w kokonie własnej ignorancji na sytuacje innych. Nie wszystko jest czarne lub białe.
          • atena12345 Re: donosicielstwo do US 11.12.10, 08:56
            magdalaena1977 napisała:

> atena12345 napisała:
            > > I zapytam Ciebie:
            > > czy nigdy w swoim całym życiu nie sprzedałaś nic, nie zgłaszające tego do
            > US?
            > Nie wytwarzam żadnego rękodzieła, ale jeśli sprzedaję na allegro np. nieudane p
            > rezenty, to specjalnie trzymam je w domu ponad pół roku, żeby nie płacić podatk
            > u.
            >

taaaak, akurat. Sorki, ale w taką skrajna uczciwość/głupotę nie uwierze.

> > Mój tato np. bardzo chcialby być zarejstrowany na stawkę jaką faktycznie
            > > otrzymuje od pracodawcy, ale jest na pensji minimalnej, bo tak taniej
            > > pracownik wychodzi.
            > Uważam, że Twój ojciec oszukuje Skarb Państwa, a pośrednio nas wszystkich, któr
            > zy uczciwie płacimy podatki. Przecież niezależnie od zachowania pracodawcy, tak
            > ie osoby świadomie ukrywają przed Urzędem Skarbowym część swoich dochodów i nie
            > płacą od nich podatków i składek.

Tak, oszukuje państwo nasze kochane. Podac Ci dane osobowe? Będziesz mogła donieśc na mojego ojaca i jego pracodawcę, który tak zatrudnia wszystkich 6-ciu pracowników. Przypuszczam, że zakład zamkna i osoby te znajdą sie bez pracy, albo pójdą do innego pracodawcy, ktory nie podpisze z nimi żadnej umowy.
            Mój ojciec dobiega wieku emerytanego i bardzo chciałby, by składki na jego emerytuję były wplacane od kwoty jaka faktycznie zarabia. Ale tak oszukuje - najbardziej sam siebie. Pogadaj z nim o tym. Ostatnio był 4-miesiące na L4 i otrzymywał chorobowe od wysokości pensji na umowie - jakieś 800 zł/mc.
      • missmiriam1 Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 21:39
        ''Nie wiem, kto miałby być tym donosicielem, ale ja zdecydowanie negatywnie oceniam osoby, które prowadzą niezarejestrowaną działalność gospodarczą czy pracują na czarno.'' - nawet jeśli to jedyny sposób na nakarmienie dzieci i siebie?
        • maplawczerwonym2 syty glodnego nie zrozumie 11.12.10, 12:34
          Sory dziewczyny, ale ja Magde 77 znam z innego forum, gdzie juz kilka razy napisala, ze jest dobrze sytuowana prawniczka/adwokat czy cos tam. Rozne tematy chodzily o pracy tez juz bylo i o takich co to sie zle wyksztalcili i moga miec pretensje do siebie, kto umie korzystac z wyszukiwarki i pogrzebie - znajdzie, nie ma sensu sie rozpisywac i to chyba nie jest wazne, ale pamietam, ze utkwilo mi to w pamieci. Mysle, ze ona zupelnie nie rozumie relaliow TEGO forum, choc nie ukrywam, ze Jej wypowiedzi sa spojne caly czas i z tym, w co wierzy. Za co tez ja szanuje, bo nie boi sie byc konsekwentna, narazic na krytyke, ale i nie zgadzam sie z Nia w bardzo wielu kwestiach. I martwi mnie, ze pisze ze uwaza, ze ten donos byl dobry, bo bez urazy, ale troche sie obawiam, czy nie uzna, ze nastepnym razem bedzie tez "konieczny" pod adresem kolejnej forumki... Magdo, Ty, jako prawnik powinnas dobrze wiedziec, ze sa rozne punkty widzenia, ze z ta interpretacja litery prawa roznie bywa. Jak w tym wszystkim, jako osoba publicznie ujawniajaca sie jako wierzaca, koncentrujesz sie na tym, co tylko i wylacznie nakazuje prawo, ktore tez sie zmienia, a gubisz czlowieka walczacego o godne zycie i przetrwanie. To nie jest forum cwaniakow, ktorzy kombinuja jak okrasc panstwo i Ciebie, to forum ludzi, ktorzyczesto desperacko walcza o przetrwanie kazdego dnia, o lepsze jutro i godnisc. A Ty, z wysokosci swojego pelnego brzucha wskazujesz palcem i OCENIASZ. Syty glodnego nie zrozumie.

Mam nadzieje, ze mysle na wyrost, ale niedobrze sie na tym forum zaczyna dziac sad

• bj32 Re: syty glodnego nie zrozumie 11.12.10, 12:53
            Chwilowa inwazja trolli. Próbujemy temu zaradzić. To się co jakiś czas zdarza, a już są czynione plany, jak zreformować, żeby było tego mniej.

Mnie to też nie cieszy, ale tak bywa, jak kilka osób postanawia zrobić rewolucję w czymś, co nieźle funkcjonuje, bo mają przerośnięte ambicje i nienawidzą "władzy"...
          • magdalaena1977 Re: syty glodnego nie zrozumie 11.12.10, 13:27
            maplawczerwonym2 napisała:
            > I martwi mnie, ze pisze ze uwaza, ze ten donos byl dobry, bo bez urazy,
            Nie wiem, dlaczego Cię to martwi, ponieważ ja nic takiego nie napisałam.

> To nie jest forum cwaniakow, ktorzy kombinuja jak okrasc panstwo i Ciebie,
            Mam wrażenie, że w Polsce zbyt mały jest szacunek dla prawa i wiele osób w ogóle nie widzi problemu w jego łamaniu. Na tym forum był taki wątek, kiedy dziewczyna chciała się zameldować pod adresem innej forumki i chyba tylko ja pisałam, że to nie w porządku.

> Mam nadzieje, ze mysle na wyrost, ale niedobrze sie na tym forum zaczyna dziac
            > sad
            Od lat biorę udział w akcjach gwiazdkowych, w tym roku poczytałam więcej, myślałam, że zostanę, ale jestem niemile zaskoczona Waszym zachowaniem.
            • maplawczerwonym2 Propozycja 11.12.10, 13:34

W Sparcie panowalo prawo, iz jednostki niepelnosprawne i niepasujace/niedostosowane do spoleczenstwa, czasem noworodki plci zenskiej zrzucano z wysokiej skaly za miastem. TAKIE BYLO PRAWO. Byli tam ludzie, ktorzy w imie tego prawa, obowiazujacego prawa, ktore nalezalo przestrzegac, popychali tych bezradnych i bezbronnych w przepasc. Co che powiedziec, chyba dobrze rozumiesz.. Przeraza mnie jak mozna miec na sztandarze wartosci milosci blizniego, ale w imie abstrakcyjnego prawa, by wypelnic je co do literki popierac podlosc, to spartanskie "zrzucenie ze skaly" tylko po to, by kazda konieczna rubryczka zostala wypelniona.. Gdzie jest w tym prawdziwa wartosc i uszanowanie drugiego czlowieka? Nie moge sie dopatrzec..
            • maplawczerwonym2 tak tylko uzupelnienie 11.12.10, 13:46
              "maplawczerwonym2 napisała:
              > > I martwi mnie, ze pisze ze uwaza, ze ten donos byl dobry, bo bez urazy,
              > Nie wiem, dlaczego Cię to martwi, ponieważ ja nic takiego nie napisałam."

Nie wprost, przyznaje, ale napisalas, cytuje Twoj pierwszy post, ze intencje donosiciela sa dla Ciebie zrozumiale i jak rozumiem zgodne z Twoimi pogladami w twj kwestii, czyli jakims konkretnym "poczuciem sprawiedliwosci" (ciekawe, ze to pojecie mozna tak traktowac..)

"Nie wiem, kto miałby być tym donosicielem, ale ja zdecydowanie negatywnie oceniam osoby, które prowadzą niezarejestrowaną działalność gospodarczą czy pracują na czarno.
              • magdalaena1977 Re: tak tylko uzupelnienie 11.12.10, 19:00
                > I martwi mnie, ze pisze ze uwaza, ze ten donos byl dobry, bo bez urazy,

magdalaena1977:
                > Nie wiem, dlaczego Cię to martwi, ponieważ ja nic takiego nie napisałam.
                >
                > Nie wprost, przyznaje, ale napisalas, cytuje Twoj pierwszy post, ze intencje do
                > nosiciela sa dla Ciebie zrozumiale i jak rozumiem zgodne z Twoimi pogladami w t
                > wj kwestii, czyli jakims konkretnym "poczuciem sprawiedliwosci" (ciekawe, ze to
                > pojecie mozna tak traktowac..)
                Nadal piszesz nieprawdę.
                10.12.10, 21:22 napisałam:
                "Nie wiem, kto miałby być tym donosicielem, ale ja zdecydowanie negatywnie oceniam osoby, które prowadzą niezarejestrowaną działalność gospodarczą czy pracują na czarno. "

Nie wiem, gdzie się tu doszukałaś jakiejkolwiek pochwały donosicielstwa.
          • agnes_nyc [...] 12.12.10, 08:49
    • sylwia11022000 Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 21:22
      teraz możemy sobie myśleć o "miłych inaczej" donosicielkach co chcemy
      ale tak naprawdę potrzebujemy doradcy podatkowego
      • aurinko Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 21:25
        sylwia11022000 napisała:

> ale tak naprawdę potrzebujemy doradcy podatkowego

Nie potrzebujemy. Wszystko pod kontrolą smile
    • lorek08 Magdalena 10.12.10, 21:28
      czyli jak ktoś sprzeda kilka czegoś na allegro za ok 200 zł miesięcznie musi dg założyć ?? I dokładać ze swoich do składek na uibezpieczenie i podatku. CHORE TO JEST.
      trzeba zacząć się kur... bo przynajmniej od tego nie trzeba podatkow placic i dg zakladac
      • nioma Re: Magdalena 10.12.10, 21:33
        mozna sprzedawac bez opodatkowania rzeczy, ktore ma sie w posiadaniu dluzej niz 6 miesiecy
        mozna sprzedawac bez opodatkowania rzeczy sporadycznie (jednorazowa transakcja nie moze przekroczyc bodajze tysiaca złotych). Kazda sprzedaz na allegro majaca znamiona handlu, tj sprzedaz ciagla lub/i w duzych ilosciach wymaga zalozenia dzialalnosci gospodarczej i rozliczania sie z fiskusem, bez wzgledu na wysokosc obrotu.
        dochod moze byc zerowy, podatek takze ale skladki na ZUS odprowadzic trzeba, jest to kilkaset zlotych miesiecznie. przy checi dodatkowego zarobku jest to kompletnie nieoplacalne.
        • lorek08 Re: Magdalena 10.12.10, 21:37
          mówiąc krótko lepiej kraść niż dodatkowo dorabiać.
          • atena12345 Re: Magdalena 10.12.10, 21:41
            lorek08 napisała:

> mówiąc krótko lepiej kraść niż dodatkowo dorabiać.

oczywiście!
            • nioma Re: Magdalena 10.12.10, 21:43
              na pewno brakuje w systemie opcji dla osob najbiedniejszych, chcacych dorobic niewielka kwote.
              wystarczyloby stworzyc maksymalny miesieczny limit, ile mozna dorobic bez zakladania DG i placenia skladek. Od tego odprowdzac podatki wg najnizszej stawki i juz.
              Dorabianie mialoby sens, ludzie robiliby to jawnie i wszyscy by byli zadowoleni.
              • payuta Re: Magdalena 10.12.10, 21:58
                Tak mnie naszlo zdziwienie takie:
                Na niemowlaki w beczkach----nie doniosa
                Na gwal na dzieciach---nie doniosa
                Na katowanie dzieci----nie doniosa
                Na katowanie zwierzat nie ---doniosa
                Na pranie pyska zonie---nie doniosa
                A na 10 zlotych zarobku---doniosa
                I kurde paczta jakie zuchy kozaki wsrod nas.P.P.
                • payuta Re: Magdalena 10.12.10, 22:08
                  Niomcia,moge wybaczyc glupote,bezmyslnosc i amok.
                  Ale takiego szczurostwa........nie potrafie,po prostu nie potrafie.
                  I zeby nie bylo,tez nie jestem zwolennikiem lewizny.Ale rozrozniam lewizne od lewizny.P.P.
                  • claudel6 Re: Magdalena 11.12.10, 17:33
                    ja podobnie sad
                    ten donosiciel to dla mnie najgorsza gnida. życzę jej wszystkiego najgorszego.

donosicielko, wróci ten uczynek do ciebie ze zdwojoną mocą, zobaczysz.
                • claudel6 Re: Magdalena 11.12.10, 17:31
                  takie społeczeństwo. i jego poczucie prawa i sprawiedliwości.
    • agnes_nyc Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 22:10
      zwykla ludzka podlosc

nie bylo mnie kilka dni na forum a tu takie medyje - domyslam sie kto jest tym donosicielem

jak mozna byc tak podlym
      • payuta Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 22:12
        agnes_nyc napisała:

> jak mozna byc tak podlym
        >
        Mi zawsze wychodzilo,ze nie mozna.Ot i macie frajerke w mej postaci.P.P.
        • aqua696 Re: donosicielstwo do US 10.12.10, 22:21
          Powinno byc sprecyzowanenp ilosc tranzakcji w miesiacu, ilosc dochodu na miesiac ktore podchodza pod dzialalnosc...
          W tym przypadku rece opadaja...zal dziewczyny..jej nadzieji na lepsze jutro ktore ktos tak bezmyslnie zbrukal...
          Trzymam kciuki aby to co poszlo wrocilo do donosiciela i w plecki je...
    • agnes_nyc aqua 10.12.10, 22:34
      napisalam na priva tylko z innej poczty jak mozesz odpisz na agnes_nyc
    • seidthe Re: donosicielstwo do US 11.12.10, 02:12
      Jestem zszokowana tą sytuacją, od rana ciężko mi myśleć o czymkolwiek innym. Nie wyobrażam sobie takiej podłości i gnojstwa.
      • beatkaa32 Re: donosicielstwo do US 11.12.10, 12:04
        Wiecie co? trudno jest mi nawet nazwać to, co się tutaj wyprawiasad brak słów... już nigdy nikomu nie polecę tego forum(co wcześniej często robiłam) , bo mi wstyd.
        • payuta Re: donosicielstwo do US 11.12.10, 12:13
          Beatka,wstyd to krasc i donosic...reszta to kwestia upodoban.P.P.
        • missmiriam1 Beatkaa32 11.12.10, 12:15
          Pomocnym czy potrzebującym?
    • aurinko Re: Malgoska182 11.12.10, 10:34
      I jeszcze jedno, malgoska182 - twoją metodą:
      Jeśli jesteś osobą mającą choćby odrobinę honoru i klasy oraz nie jesteś osobą, która doniosła na Niezapominajkę do US to więcej nie wypowiesz się na tym forum.
      (To tak na zasadzie twojego wymysłu o związku uczciwości z pisaniem w tym wątku).
      • malgoska182 Re: Malgoska182 11.12.10, 10:48
        Mam nadzieje,ze wypowiedza sie osoby,ktore o to poprosilam aqua,nioma,payuta oraz agnes_nyc.Niezapominajka08 nie pisala.Jesli na nia doniesiono,to Ona powinna(moim zdaniem) napisac.Jest osoba dorosla i chyba swoje sprawy potrafi zalatwiac.
        Nie jest to powiedzenie komus ,ze jest brzydki i glupi.Ten watek jest oskarzeniem wobec konkretnej osoby.Nie robcie z ludzi idiotow,ze trzeba miec cos na sumieniu zeby takie oskarzenie wziac do siebie.Sugestii wskazujacych na moja osobe bylo duzo.
        Czy uwazasz aurinko ,ze piszac do mnie:" I jeszcze jedno, malgoska182 - twoją metodą:
        > Jeśli jesteś osobą mającą choćby odrobinę honoru i klasy oraz nie jesteś osobą,
        > która doniosła na Niezapominajkę do US to więcej nie wypowiesz się na tym foru
        > m.
        > (To tak na zasadzie twojego wymysłu o związku uczciwości z pisaniem w tym wątku
        > ).
        zamkniesz temat? Nie mam zamiaru sie z Toba klocic.
        Mysle,ze Panie ,ktorych nicki wymienilam,beda mialy cos do dodania w tej sprawie.I nie beda to wykrety w stylu aurinko pouczajace mnie jak ja powinnam sie zachowac. To ,ze niezapominajka08 nie chce sie wypowiedziec to jej sprawa,nie bede jej do tego zmuszala, ani prosila.

--
        • aurinko Re: Malgoska182 11.12.10, 10:55
          malgoska182 napisała:

> Niezapominajka08 nie pisala.Jesli na nia doniesiono,to Ona powinna
          > (moim zdaniem) napisac.Jest osoba dorosla i chyba swoje sprawy potrafi zalatwia
          > c.

Może akurat właśnie załatwia swoje sprawy, a jeśli tak, to przecież nie musi tego robić na twoje życzenie i na forum.

>Ten watek jest oskarzen
          > iem wobec konkretnej osoby.

Konkretna osoba nie została wskazana, nad czym ubolewam.

> Czy uwazasz aurinko ,ze piszac do mnie: (...) zamkniesz temat? Nie mam zamiaru sie z >Toba klocic.

Nie, nie uważam tak. Nie zamierzam zamykać tematu. Wręcz przeciwnie, mam nadzieję, że rozwinie się ale we właściwym kierunku a nie w kierunku obrażania innych tekstami w stylu "siuśmajtki, któe powinny się zgłosić do psychiatryka".

> I nie beda to wykrety w stylu aurinko pouczajace mnie jak ja powinnam sie za
          > chowac.

Pokaż mi, proszę, w którym miejscu pouczałam cię jak powinnaś się zachować.
          • malgoska182 Re: Malgoska182 11.12.10, 11:07
            I jeszcze jedno, malgoska182 - twoją metodą:
            Jeśli jesteś osobą mającą choćby odrobinę honoru i klasy oraz nie jesteś osobą, która doniosła na Niezapominajkę do US to więcej nie wypowiesz się na tym forum.
            (To tak na zasadzie twojego wymysłu o związku uczciwości z pisaniem w tym wątku).
            W tym miejscu aurinko mowisz mi ,co powinnam zrobic.
            Ty nie nakazujesz,Ty radzisz.Wiesz doskonale ,ze zakonczenie wypowiadania sie przeze mnie w tym miejscu byloby rownoznaczne z przyznaniem sie do rzeczy ktorej absolutnie nigdy nie zrobilam .W zyciu kieruje sie zasada"jesli nie moge pomoc,to napewno nie zaszkodze".
            Tak jak pisalam wczesniej ,co innego zepsuc komus humor,co innego zycie .

--
            • aurinko Re: Malgoska182 11.12.10, 11:20
              I tu się pomyliłaś. Przeczytaj jeszcze raz zdanie "To tak na zasadzie twojego wymysłu o związku uczciwości z pisaniem w tym wątku". Miałam nadzieję, że zobaczysz jak nie fair było napisane przez ciebie stwierdzenie że jak Niezapominajka jest uczciwą osobą to się w tym wątku wypowie. Nie zrozumiałaś tej aluzji - trudno, nie mój problem.
        • payuta Re: Malgoska182 11.12.10, 11:14
          Wiesz,Gosia,mialam napisac ci dlugi post wytlumaczyc, pokazac,podyskutowac,dowiedziec sie.....
          Ale wiesz,u ciebie wszystko sie sciaga do Bj.Teraz ona doniosla.
          Wczoraj tak jakos mi sie wszystko na zle skumulowalo.do tego wiadomosc o niezapominajce (Chialam ci o tym wszystkim napisac) .Mialam prawo nieracjonalnie myslec. Gdybym mnie ktos podejrzal o donos,to ja bym tylko jedno zdanie napisala"Dziewczyny to naprawde nie ja,pomoge w szukaniu drania"A ty atakujesz znow Bj.
          Wierze ze to nie ty donioslas,ale nie wierze nie potrafilabys komus zniszczyc zycia.
          A Niezapominajka niech juz nic nie pisze,wystarczajaco ma przesrane.
          Jak masz cos nadal do mnie prywatnie to wiesz.....@gazeta.pl P.P.
          • malgoska182 Re: Malgoska182 11.12.10, 11:27
            payuta wskaz miejsce(wiem,ze to glupio brzmi,bo ciagle wskazujemy cos ,albo kogos,)w ktorym wskazalam bj32 jako osobe ,ktora doniosla.
            Co do mojej osoby ,bylo wyrazne sugestie,ze to ja zrobilam.payuto nigdy do mnie nie pisalas,wiec nie wmawiaj ,ze tym razem by bylo inaczej. Pisaly za to inne osoby,ktore zanim ja sie zoreintowalam,ze taki watek istnieje ,a otworzylam prywatna poczte i przeczytalam"nie przejmuj sie ,nie bierz tego do siebie" Czy te osoby tez uwazasz byly na tyle 'glupie",ze niew iedzialy ,kto jest wskazywany jako donosiciel.
            Niszczenie komus zycia ?Nigdy Obrona,a przynajmniej proba pokazania komus,ze zycie nie kreci sie wokol niego to tak.Teraz znowu bedzie pisanie o bj32(niestey tak sie stalo,ze to Ona wysmiewala sie z mojego stylu pisania),podwazala moja prawdomownosc,moje poglady.Wszystko mozna,ale jak sie umie. bj32 nie sznuje ludzi,wiem ,ze jej to wisi.Otwarcie o tym pisze.Ma do tego prawo w swoim domu,jak zamknie drzwi.Tutaj ,nie jako moderatorka ,ale jako czlowiek ma obowiazek szanowac kazdego. To moje zdanie.Jak zwykle zostane wysmiana, swoje poglady bede mogla sobie w doope wlozyc(wolalabym nie ,bo intensywnie probuje sie doprowadzic do porzadku na przyjazd meza)smile

--
            • payuta Re: Malgoska182 11.12.10, 11:37
              Gosia,ratunku,gdzie a pisalam ze ja do ciebie pisalam????????????
              • malgoska182 Re: Malgoska182 11.12.10, 11:49
                Wiesz,Gosia,mialam napisac ci dlugi post wytlumaczyc, pokazac,podyskutowac,dowiedziec sie... nigdzie nie pisalas,ze do mnie pisalassmile
                payuta ,ja odpisalamsmilepayuto nigdy do mnie nie pisalas,wiec nie wmawiaj ,ze tym razem by bylo inaczej.
                Tak do siebie popisalysmy.

• payuta Re: Malgoska182 11.12.10, 12:01
                  malgoska182 napisała:

> Wiesz,Gosia,mialam napisac ci dlugi post wytlumaczyc, pokazac,podyskutowac,d
                  > owiedziec sie...
                  nigdzie nie pisalas,ze do mnie pisalassmile
                  > payuta ,ja odpisalamsmilepayuto nigdy do mnie nie pisalas,wiec nie wmawiaj ,ze
                  > tym razem by bylo inaczej.

> Tak do siebie popisalysmy.

MIALAM NAPISAM:::::::MIALAM a nie NAPISALAM,No wlasnie nie pisalam bo mialam zamiar napisac,ale juz zamiaru nie mam
                  Nie wmawiam ze do ciebie pisalam,bo ja MIALAM tylko taki zamiar by do ciebie napisac
                  Ot i pogadaly
                  >
                  • malgoska182 Re: Malgoska182 11.12.10, 12:32
                    payuto ja nie chce zebys do mnie pisala.Przeczytaj wyraznie raz jeszcze .Napisalas ,ze mialas do mnie napisac.Bardzo dobrze,ze nie napisalas.W sumie co mialas mi wyjasniac?Ze sie pomylilas?Sprzataczka weszla,pozamiatala.Wiec strach sie wychylic.Dalej nie wiemy kto donosil.
                    Zapewne sie nie dowiemy.Najlepiej zaczac watek,wskazac winnego palcem i udawac,ze nie wiecie o co chodzi.Czy uwazacie ,ze mnie zastraszycie?

• malgoska182 Re: Malgoska182 11.12.10, 12:40
                      payuto naprawde nie rozumiesz mojego slowa pisanego? Nigdzie i nigdy nie napisalam,ze Ty do nie pisalas.Teraz to rzeczywiscie wariatkowo sie zaczyna.
                      Moje posty pousuwane.Jak zwykle ,to co u innych jest norma , w moim przypadku jest lamaniem regulaminu.Co ja na to ?Nic, luzik w ramionkachsmile
                      Czy to juz pod sekte podlega?

• maplawczerwonym2 Re: Malgoska182 11.12.10, 12:42

Cay ty nie wiesz kiedy odpuscic? pytanie retoryczne..
                      • niezapominajka08 Re: Malgoska182 11.12.10, 12:50
                        Witam.
                        Czy Ona sama nie ma odwagi ,zeby cos na ten temat napisac?
                        Nie dysponuję taką ilością czasu jak Pani i nie siedzę non stop na komputerze, cierpię na chroniczny brak czasu.

My piszace tutaj nie jestesmy dla niej zagrozeniem.wy jestescie .Zastraszylyscie dziewczyne.Dlatego Ona tutaj nie napisze.
                        Pani Małgorzato, z zupełnie innych powodów na forum nie piszę.

Robisz wszystko ,zeby niezapominajka 08 nie dpowiedziala na moje pytania.Tak jak napisalam,jezeli jest osoba uczciwa ,zrobi to.
                        Teraz to już pytań nie widzę

Potwierdzam, z panią Małgorzatą nie miałam kontaktu emailowego, prywatnego, duchowego itd. Owszem donos do US był skierowany przeciw mnie, nie uzyskałam informacji kim jest osoba ,,życzliwa’’ , której widocznie się ewidentnie nudzi….

To czy dla kogoś donos jest ,,właściwy'' czy też ,,niewłaściwy'' weryfikujemi sami. Dla wielu z nas postępowanie całkowicie w zgodzie z literą prawa jest niemożliwe nie ze względu czystej złośliwości czy też jak ktos wyżej napisał ,,chęci okradania państwa'' ale z konieczności przeżycia. Pani Maplawczerwonym dobitnie ujęła to co sama bym napisała, więc nie widze konieczności powtarzania tego samego.

Pozdrawiam.
        • bj32 Re: Malgoska182 11.12.10, 12:44
          Ja się wypowiem, malgoska182.
          Wypowiem się, że mam dość twojej psychozy, pyskówek, ataków personalnych, teorii spiskowych i trollowania. Nie mogę cię - jak kiedyś tam wspomniałaś - nienawidzić, bo cię nie znam. Ale twoich głupot tolerować nie muszę. Z czystego zmęczenia. Mam pod opieką kilka forów i całą masę innych zajęć, więc siedzenie godzinami na forum wtedy, kiedy akurat się nudzisz, to nie jest coś, o czym marzę. Ani czytanie twoich obelg tu czy na mailu. W stosunku do mnie i do innych osób. Twoich zdurnowaciałych prowokacji w stylu "niech się wypowiedzą fałszywe przyjaciółki", "niech się wytłumaczy bj32", "niech odpowie niezapominajka08", "bo wy myślicie, "bo wy robicie" i diabli wiedzą, co jeszcze. Zwyczajnie mi to nosem wychodzi.
          Nie interesuje mnie, ze pocą ci się stopy, a na placu zabaw podsłuchujesz innych, bo nikt z tobą gadać nie chce, a potem frustracje rozładowujesz tutaj. Jeśli nie jesteś w stanie rozładować napięcia w inny sposób - pisz do mnie na maila. Ja tego nie będę czytać, ale tobie ulży. Poczujesz się lepiej, wyzywając mnie od leni, oszustów i darmozjadów, wykorzystujących dziecko. Odreagujesz, uzmysławiając mi [też mi novum!], ze jestem zarozumiała i nadęta. Dowalisz, ze ludzie mnie nienawidzą i się mnie boją, o czym tobie i kilku twoim rozgarniętym grabkami koleżaneczkom [nie podam nicków, coby nie czynić prowokacji, ale kto się poczuwa, albo ma oczka w głowie - ten wie] piszą osoby, które "są ode mnie zależne", bo "mam moc boską", "rządzę", "narzucam" i zastraszam". I wszyscy będą szczęśliwi: ty, bo zrzucisz z serduszka ten wielki ciężar, twoje koleżaneczki, bo będą w tobie miały cudnego rzecznika, normalni ludzie, bo nie będą musieli czytać twoich bredni na forum, a ja, bo nie będę musiała czytać twoich bredni wcale, kilometrowych pyskówek będę miała mniej i mniej kasowania.

Przytomne koleżanki proszę o wejście w ustawienia i zrobienie sobie malgoski na "ignorowane". Bo serio nie mam czasu siedzieć i czytać, jak dajecie się prowokować trollowi.
          • aurinko Re: Malgoska182 11.12.10, 13:13
            bj32 napisała:

> Przytomne koleżanki proszę o wejście w ustawienia i zrobienie sobie malgoski na
            > "ignorowane". Bo serio nie mam czasu siedzieć i czytać, jak dajecie się prowok
            > ować trollowi.

Akurat teraz to "troll" został sprowokowany założeniem tego wątku.
            • bj32 Re: Malgoska182 11.12.10, 13:18
              Owszem, w tym wątku tak. Ale co się dwa dni wcześniej użerałam na mailu, to moje. Co jakiś czas się aktywuje i rozrabia. Zresztą skoro się nie poczuwa, to po co jęczy? Mogła napisać, ze to nie ona, albo się nie odzywać, a tymczasem pyszczy, obraża i wywołuje ludzi do odpowiedzi. Dostrzegasz w tym konkretny cel, prócz robienia kolejnej pyskówki? Bo ja nie.

A ja nawet jej wygasić nie mogę, bo mi funkcja nie pozwala...
              • malgoska182 Re: Malgoska182 11.12.10, 13:23
                bj32 napisalas ,ze lepiej by bylo zebym sie nie odzywala i pozwalala oskarzac sie o rzecz ,ktorej nie zrobilam.Tylko dla kogo lepiej?

--
                • bj32 Re: Malgoska182 11.12.10, 13:40
                  Tu gdzieś jest napisane "malgoska182 doniosła"? Dawaj link.

No i jakkolwiek by nie spojrzeć - z pomysłem zgłaszania do US, PCK, caritasu i MOPS wyskoczyłaś Ty. To co cię tak dziwią podejrzenia?
        • asiazych Re: Malgoska182 11.12.10, 15:00
          Małgoska, może zostawisz wreszcie Niezapominajkę w spokoju? Co ona ma tu napisać? Co ma wyjaśniać? Jak to jej strasznie przykro bo ktoś złożył na nią donos? Może jeszcze powinna za to przeprosić, że żyje? Ona już wszystko wyjaśniła, wszystkie dokumenty są u bj.
          Czego by nie zrobiła to i tak ty wiesz swoje, ty, te dwie panny-siostrzyczki i inne im podobne pseudo-pomocne mamy. Któraś była "niezwykle pomocna". A to co zrobiła to szczyt chamstwa i podłości. O takich "przyjaciół" i "pomocników" chroń nas Boże.
          • maplawczerwonym2 A czy..? 11.12.10, 15:32
            nie mogly doniesc owe siostrzyczki przypadkiem? z tego, co do mnie dotarlo, to byly bardzo objowo nastawione do Niezapominajki, mialy wszelkie dane no i wiedze, bo na forum przeciez sie mowilo o rekodziele? Nie bronie na sile Malgoski, bo miala juz rozne wyskoki zdarzylo sie jej i nieprawde mowic i dzwonic do pracy do Izy, ale zeby az tak zagrala? Nie gniewajcie sie, nie kocham jej miloscia wzajemna, ale mam pewien opor przed podejrzewaniem jej o taka podlosc. Za to po numerze z siostrzyczkami, no, zastanowilabym sie..

Chyba, ze Wiecie cos wiecej. Wtedy przepraszam, za wcinanie sie bez powodu.
            • aqua696 Re: A czy..? 11.12.10, 15:39
              No wlasnie Malpoczerwona../oj kocham ten nick..z przyziemnych powodow/
              Wiec nie kumam czemu malgoska tak rzucila sie sobie na obrone i wiedzila czemu chodzi o niezapominajke..bo naprawde z 6 zapytan bylo na priv o inna osobe, ktora tez namowiono na wystawiane na allegro.
              Niestety donosiciel jest chroniony i nawet jak podal swoje dane to jakiekolwiek to nie ma szansy aby sie dowiedziec...
              Choc wsytarczyl telefon..
              Na dzis wiemy iz kolezanka jest na widelcu US..a co za tym idzie nalezy jej pomagac docelowo..nie posrednio proszac o sprzedaz wyrobow..mozna np. zamowic szycie na zasadzie umowy o dzielo smile
              • malgoska182 Re: A czy..? 11.12.10, 16:10
                aqua696 czy Ty naprawde uwazasz mnie za idiotke?( zreszta rob co chcesz)czy po Twoim wpisie"Na forum jest donosiciel do US ..i donosi a osoby ktore probuja naelegro jakos dorobic..tym co wlasnymi rekoma stworza... i komentarzu payuty Wiesz Agua ile ja stracilam czasu i kasy??????
                A teraz po sliwkach,psu spiworek z atlasu musze zrobic,bo dziewczynie klopotow robic nie chce.
                powinnam pomyslec ,ze chodzi o mari40 np.,albo ata07?
                Wiec moze powinnas zaczac kumac dlaczego malgoska182 postawila na niezapominajke08.
                Wiem,ze nie potraficie powiedziec ,ze pomylilyscie sie .Nie chodzi o slowo przepraszam,bo w tej sytuacji,kiedy w dalszym ciagu robicie spekulacje ,ze to jednak moglam byc ja ,bo troll,pseudopomocna ,mogla to zrobic.Nie zrobila.

--
                • aurinko Re: A czy..? 11.12.10, 17:25
                  Ja mogę mówić za siebie. Nie zamierzam cię przepraszać, malgoska182, bo nie mam za co. Nie wskazałam ciebie palcem, nie napisałam, że ty doniosłaś. Ale teraz coś ci napiszę. Jestem przekonana, że zarówno ty jak i jedna z wiadomych sióstr jesteście zdolne do takiego czynu jakim jest donos. Nie wiem czy to zrobiłaś ty czy jedna z wspomnianych sióstr, czy ktoś inny - przypuszczam, że prawdy na ten temat nigdy nie poznam i bardzo tego żałuję.
                  • malgoska182 Re: A czy..? 11.12.10, 17:34
                    aurinko,tak jak napisalam nie oczekuje przeprosin.Mozesz mi napisac,na jakiej podstwie wydalas opinie ,ze ja jestem do takiego czynu zdolna?Czy masz mi cos oprocz pyskowania do zarzucenia?
                    Czyli Ty tez mozesz byc potencjalnym donosicielem?Bez obrazy ale tak to wyglada.

--
                    • aurinko Re: A czy..? 11.12.10, 17:42
                      malgoska182 napisała:

> aurinko,tak jak napisalam nie oczekuje przeprosin.Mozesz mi napisac,na jakiej p
                      > odstwie wydalas opinie ,ze ja jestem do takiego czynu zdolna?Czy masz mi cos o
                      > procz pyskowania do zarzucenia?

Malgoska, dużo musiałabym napisać a nie mam tyle czasu, napiszę więc w skrócie. Patrząc na całokształt twoich wypowiedzi na forum wyrobiłam sobie na twój temat opinię (jak i o większości osób z którymi się stykam na forach) osoby, która nie miałaby większych skrupułów aby komuś zaszkodzić. Nie twierdzę, że jestem alfą i omegą i mam we wszystkim - także w tym temacie rację - po prostu to moje odczucia co do twojej osoby.

> Czyli Ty tez mozesz byc potencjalnym donosicielem?Bez obrazy ale tak to wyglada

Nie obrażę się, spoko. Odpowiedź nie jest jednoznaczna. Wg mnie - nie. Ale jeśli ktoś inny będzie uważać, że mogłabym to zrobić to nie targnę się na linę z tego powodu, ani nie zacznę się tłumaczyć, że to nie ja. Po prostu spłynie taka opinia po mnie jak po kaczce.
                      • missmiriam1 Re: A czy..? 11.12.10, 18:03
                        Dziewczyny, sprawdźcie pocztę, proszęsmile
                        • aqua696 Re: A czy..? 11.12.10, 19:17
                          Odpowiedzilam. jak cos nie poszlo ogolnie rozeslij...ja dzis mam autyzm z glowie...
                      • malgoska182 Re: A czy..? 11.12.10, 18:17
                        aurinko,widzisz ja tez sie nie targne na zycie ,mam duzo powodow do satysfakcji i radosci .Nawet tu na Forum.

--
                        • bj32 Re: A czy..? 11.12.10, 23:43
                          "mam duzo powodow do satysfakcji"
                          W to akurat nie wątpię...
                • bj32 Re: A czy..? 11.12.10, 23:39
                  Hallo! Malgoska! Aqua nie napisała "malgoska182 doniosła na Niezapominajkę08!". Nie ma ani twojego, ani Niezapominajki nicka w starterze.
                  A więcej potrzebujących handluje na allegro. Ciekawe, czemu się poczułaś, ze to chodzi o ciebie i Niezapominajkę. Może jednak "uderz w stół"... Hę?
              • maplawczerwonym2 Re: A czy..? 11.12.10, 16:11

Pozdrawiam serdecznie Aguo! smile

A co do Malgoski, to jak Piszesz - mamy ciekawy zbieg okolicznosci, jesli od razu wiedziala o kogo chodzi..

Kurcze, w tym wszystkim to, co najgorsze, to, ze ciezko pracujaca Niezapominajka, dobra i ciezko doswiadczona przez zycie Osoba zaplacila za czyjas podlosc. Nie rozumiem, jak mozna sobie myslec, ze sie jest w "jakims porzadku", ze sie jest "prawym i sprawiedliwym" (o, ten sam tok myslenia..!!! mentalnosc podsluchow i kreowania winnych), na jakie jeszcze sposoby mozna usprawiedliwiac?? Ktos, kto to zrobil nie jest "porzadnym obywatelem wypelniajacym obowiazek" lecz zawistnym czlowiekiem bez serca, ktoremu zupelnie umknelo to, co w tej historii jest najwazniejsze. Sam siebie ustawil w roli sedziego, wykonal wyrok, co za pycha..
            • penelopa40 Re: A czy..? 11.12.10, 15:42
              ja tez stawiam na "BAD SISTERS" !
              • bazia8 do BJ 11.12.10, 16:28
                niezależnie od tego, kto to zrobił, to myślę, że trzeba wyciągnąć wnioski na przyszłość. Tak naprawdę forum może sobie poczytać dowolny urzędnik US. Może też chcieć się wykazać. A zdobycie adresów osób korzystających z pomocy nie jest trudne. Wystarczy wykazać się chęcią wysłania paczki.
                Poza tym wiele razy pojawiały się posty pt. przelew już poszedł do Ciebie kochana...paczuszka w drodze. Takie rzeczy nie powinny się pojawiać, jak również odnośniki do aukcji allegro. Jak sądzisz moderatorko?
                • nioma Re: do BJ 11.12.10, 16:42
                  i teraz, dzieki jednej mendzie popadniemy w paranoję
                  • aqua696 Re: do BJ 11.12.10, 16:55
                    Nioma w paranoje..
                    Szkoda ze zamiast pomyslec zrobila donos..bo teraz kazda potrzebujaca bedzie sie badz napisac kochane dorobilam 50-100zl..udalo sie.
                    Maz dorobil..
                    A moze trzeba opodatkowac np. dochod z koled..choc raz juz byly to opodatkowane pieniadze to czemu nie drugi...
                    Gdyby system byl wydolny i MOPS, Caritas, banki zywnosci mialy na pomoc to forum nie mialoby potrzeby istniec.
                    Insutycje ktore oficjalnie pomagaja maja wymagania nieraz z ksiezyca..np. odziez ma byc posegregowana rozmiarami..i dostarczona im..sorrki ale osoby potrzebujace nie moglyby w magazynie same posortowac??
                    Pani byla obuzona ze to byloby upakarzajace dla tyc..ciekawe czy gdyby ciucholandy zaproponowaly np segregowac za np. siatke wybranych ciuchow to tez by bylo upakarzajace??
                • aqua696 Re: do BJ 11.12.10, 16:48
                  Bazia ale to tez ma drugie dno...bo jak sie nie ustali kto dostal a kto nie pomoc to moze byc sytuacja iz dostanie kilka osob..reszta nie..
                  Dwa poczytaj jakie sa zarzuty w innych watka..jak ktos komus 10 razy nie podziekuje na forum tylko na priv to potem jazda..ta czy ta nie pomaga..

Przydalaby sie grupka do koordynowania pomocy..majaca w glowie kto co potrzebuje otrzymal..jak wiemy tabela potrzeb tabela..ale wiele osob nie zglasza co dostalo..a co chwile ich wymagania i potrzeby rosna...

Moze jakis podzial ze ktos ma pod soba 5-10 rodzin i dostaje info na priv jaka pomoc poszla..potem co osoba potrzebujaca otrzymaja..i jest ok..a i informowalaby jakie postepy robi rodzina...
                  Ale mi sie marzy za duzo pozycji horyzontalnej i niewygodnych pozycji...
                  Pomoc w pisaniu odwolan...uwierzcie jak czesto odwolania zdzialaja cuda..dwa koordynacja taka rodzina co moze, powinna zalatwic i pilnowanie informacji o postepach..
                  To tak jak koordynator ktory ma kilka rodzin z osobami niepelnoprawnymi i ma zapiski co sie dzieje co potrzeba co mozna zmienic..gdzie pchnac..

Warto tez by bylo gdyby koordynatorzy wymieniglady bo to daje swieze spojrzenia na rodzine..
                  I np. ustalenie terminu w jakim rodzina powinna zaczac sobie dawac rade..
                  To jak nieraz ktos napisze mam 500zl plus rodzinne ale to rodzinne to drugie 500zl..i to zmienia obraz.
                  Albo mam tylko pensje meza plus rodzinnne dodatek mieszkaniowy i celowki...ale to moze dawac nawet wiecej niz pensja meza..
                  Co do podejrzen to i inne osoby sprzedaja na allegro wyrob rak wlasnych.Bazia a jesli jest taki urzednik to tez musi byc bez serca...i nie miec odruchu ciepla dla osob ktore ratuja dzieci przed glodem...
                  • payuta Re: do BJ 11.12.10, 17:09
                    Czyzby forum Pomocne emamy byl dla Urzedu Skarbowego- WikiLeaks?????
                    W godzinach pracy czytanie forum'??????,fuj,fuj panowie urzednicy,za to bierzecie kase od tych biednych podatnikow??????Coz za nieuczciwosc!!! I gdzie to zglosic?????
                    Ton sarkastyczny,dla tych co mnie nie rozumieja.P.P.
                    • aqua696 Re: do BJ 11.12.10, 17:17
                      Patuya i masz kolejne stanowsika pracy dla czynnie czytajacych fora kto co dostal..i czy poszedl przelew...Albo moze jeszcze wycena roczna jak wycenic pomoc ktora potrzebujaca otrzymaja..ciekawe czy mozna opodatkowac otrzymane ciuchy z drugiej reki..lub zywnosci ktora ktos kupil...jak znam zycie znajdzie sie odpowiedni przepis...
                      A co tam...
                    • bj32 Re: do BJ 11.12.10, 23:58
                      Payuta, żebyś Ty wiedziała, ile ja widuję na różnych forach wpisów z .gov.pl, to byś się zdziwiła... Nawet tam, gdzie są niezalogowani.
                  • missmiriam1 Re: do BJ 11.12.10, 17:14
                    Urzędnicy w skarbówce mają w nosie szperanie po allegro i podobnych portalach. Na donosy natomiast po prostu muszą zareagować. Właśnie dlatego dają pouczenia. Bo często widzą, że te parę złotych zarobionych szyciem, pieczeniem ciast, lepieniem pierogów czy zbieraniem grzybów to nie jakiś wielki przekręt a po prostu brak innego sposobu na zapewnienie rodzinie bytu.
                    • moiren Moim zdaniem 11.12.10, 17:28
                      Ja uważam, że tej osobie co doniosła na Niezapominajkę, Niezapominajka musiała nieźle zaleźć w kość, lub w oczy jej kole było to, że Niezapominajka sobie dobrze radziła. Uważam tak, bo to ja powinnam być na pierwszy ciąg doniesiona do US bo ta ja obnosiłam się ze sprzedażą na forum. A nikt na mnie nie doniósł. Nie o to chodzi, że się proszę o takie pouczenie, ale o to, że w takim wypadku ktoś Niezapominajkę musiał dobrze znać. Ja wprawdzie na forum jestem nowa, ale jeśli byłoby to z czystego "bo łamię prawo i to nie w porządku" to i na mnie by doniesiono, mimo, że przecież dużo na tym sprzedawaniu nie dorobiłam. Natomiast Niezapominajka nawet najmniejszego linku nie wstawiła w swoim wątku. Wszystko odbywało się mailowo. Ja np do końca nie wiem co Niezapominajka wystawiała. Wiem tylko tyle, że się bardzo napracowała i jej rzeczy są śliczne. I teraz pytanie. Co za perfidna osoba podstępem wyłudziła link od Niezapominajki? Jak ktoś zawistny musiał być skoro nie docenił tego, że Dorotka pracą swoich rąk próbowała podratować sytuację swojej rodziny? Nie mam podejrzeń o kogo chodzi, bo nie znam tu wiele osób, ale uważam, że ten ktoś nie miał serca i za przeproszeniem, żal mu tyłek ściskał, że takie coś zrobił.
                    • penelopa40 Re: darowizny... 11.12.10, 17:35
                      Aby nie zapłacić podatku od spadku lub darowizny, trzeba spełnić dwa warunki:
                      • darowizny i spadki przekraczające 9637 zł (od jednej osoby w ciągu pięciu lat) trzeba w terminie miesiąca zgłosić „właściwemu naczelnikowi urzędu skarbowego", czyli naczelnikowi urzędu, w którym się rozliczasz z podatków....

jeśli dobrze rozumiem każda z nas może podarować niezapominajce w ciągu najbliższych 5 lat po 9636,99 pln bez konieczności drżenia przed urzędem skarbowym...to spora suma... przynajmniej o darowane datki nie musimy raczej się martwić...
                • bj32 Re: do BJ 11.12.10, 23:55
                  Sądzę, ze nie dajmy się zwariować. To, że jedna czy dwie, pożal się Zeus, praworządne <brzydki_wyraz> wykazują się zawiścią niewiadomą, nie jest powodem do dostawania schizy. Doroty nikt na dekapitacje czy kazamaty nie skazał. Proszenie na forach o pomoc karalne nie jest. Opodatkowanie darowizn ma jakiś limit i wpis na forum, ze poszła paczuszka z kilkoma kartonami mleka nie oznacza, ze odbiorcę należy obciążyć sutym podatkiem, a prośba o numer konta nie oznacza, że natychmiast płyną grube miliony.
                  Ogólnie rzecz biorąc na allegro handluje 70 miliardów osób, które nie mają założonej działalności, a w czasie prywatnym pracownicy US, MOPS, ZUS i policja to zazwyczaj całkiem normalni ludzie i za te krocie, co Niezapominajka zarabiała, nawet by tyłka z krzesła nie podnieśli. Natomiast jak pisemny donos do firmy dojdzie, to muszą interweniować. Zainterweniowali stosownie.
                  Przykre jest to, że jakaś <brzydkie_wyrazy> w ogóle coś takiego zrobiła.

W dodatku mam powody przypuszczać, że tak serio nie idzie o Niezapominajkę, ze ją tylko ochlapała kupa, która miała być rzucona w moje szprychy. Nie warto głosić, że się mnie lubi, bo zołzy atakują słabszych, a po mnie by taki siup spłynął...
            • claudel6 Re: A czy..? 11.12.10, 17:41
              ja obstawiam właśnie je. jakoś w głowie mi się nie mieści taka bezinteresowna podłość i bardziej jestem skłonna uwierzyć w wersję, ze to rodzaj zemsty
              • seidthe Re: A czy..? 11.12.10, 20:22
                Dokładnie.
                Ja cały czas nie mogę sobie z tym w głowie poradzić, jak tępym, bezdusznym, krótkowzrocznym draniem trzeba być żeby odwalić taki numer.
                • anna.k777 Re: A czy..? 12.12.10, 09:05
                  Można sobie miesięcznie do jakiejś kwoty dorabiać nie odprowadzając podatku,a ta co doniosła to po prostu żal jej d..ę ściska.
    • agnes_nyc Pomoc Niezapominajce 12.12.10, 09:29
      Dziewczyny

aby jednak wkurzyc siostrzyczki niezapominajka musi dalej dzialac smile

ja prowadze dzialalnosc gospodarcza i musze tylko pomyslec jak to zrobic aby niezapominajka mogla sprzedawac na allegro legalnie juz

jesli macie jakies pomysly wstepne to rzucajcie na priva albo na forum razem zawsze latwiej cos wymyslec

ostateczne bede konsultowala z ksiegowa
      • aurinko Re: Pomoc Niezapominajce 12.12.10, 10:49
        Ja sprawę sprzedaży na firmę (poprzez Allegro) ruszyłam 2 dni temu i jestem w trakcie załatwiania odpowiednich papierów aby Niezapominajka mogła bez problemu działać dalej.
        • agnes_nyc Re: Pomoc Niezapominajce 12.12.10, 11:16
          to super
          gdbym mogla w czyms pomoc to chetnie
          • aqua696 Re: Pomoc Niezapominajce 12.12.10, 14:26
            Aukcje oficjalnie moze wystawiac firma na ktora bedzie dzialanosc..a niezapominajki wkladem bedzie zawieszanie pilnowanie...finalizowanie...
            Sposob rozliczen miedzy dizewczynami jak uwazaja..firma moze umowe na dzielo / chyba iz propozycja sprzed lat rzadzacych przeszla iz takie umowy moga tylko osoby zawierac po szkalch artystycznych / to umowa zlecenie.
            • agnes_nyc Re: Pomoc Niezapominajce 12.12.10, 15:28
              ja zatrudniam ponad 120 osob na zlecenie bardziej bezpieczna niz dzielo przynajmniej dla mnie smile

aurinko dziala wiec bedzie dobrze smile
              • bj32 Re: Pomoc Niezapominajce 12.12.10, 21:09
                I zapłacisz ZUS? Spokojnie. Czekam na informacje.
                Dziewczyny, zabawa nie polega na tym, żeby kogokolwiek wkurzać. Bo jeśli chcecie kogoś wkurzyć, to mu nawrzucajcie na maila tak, żeby chciał czytać. I się z nim tłuczcie. macie maile obu siostrzyczek i zdziwionej pomysłodawczyni.
                Ale ja wolę, żebyście, zamiast marnować energię na głupoty - przeznaczyły ją na pomoc Niezapominajce i nie tylko jej, ale wszystkim potrzebującym. Nie jesteśmy tu od wojen podjazdowych i szarpania się z idiotami. Tylko od pomocy. Prawda? Głupków kierujcie do mnie - nadaję się znakomicie na tarczę, w którą można rzucać własną kupą. Spływa po mnie.
                • agnes_nyc Re: Pomoc Niezapominajce 13.12.10, 08:09
                  od umowy zlecenia inaczej jest zus naliczany niz przy umowie o prace smile
    • bj32 Nowe wieści 23.12.10, 11:48
      Otóż, Koleżanki miłe, wiem już, z jakiego adresu maila poszedł na Niezapominajkę donos. Adres wskazuje, ze to ja doniosłam. Chociaż w życiu nie miałam poczty na portalu, z którego owa informacja została wysłana. Oraz również w życiu nie miałam loginu ze swoimi danymi - wyjąwszy fejsbóka i RPP.
      Zatem teraz na spokojnie zbiorę wiedzę, co można z tym zrobić, a że nie nazywam się Janina Kowalska, technika zaś pozostawia po sobie ślady - znajdę ową życzliwą osobę i spróbuję się dowiedzieć, czemu do mnie i do Niezapominajki pała aż tak zwyrodniałą nienawiścią. Bo to nie jest normalny objaw...
      Tak samo sprostuję sprawę w instytucjach, do których zwyrodnialec wysłał maila. I kilku innych miejscach.
      • nioma Re: Nowe wieści 23.12.10, 11:53
        o, to mozna zglosic na policje: podszywanie sie pdo inna osobe, szkalowanie itp.
        w chwile moment namierza skad bylo to wysylane i beda miec mendę
        • bj32 Re: Nowe wieści 23.12.10, 11:56
          Spokojnie, Niomo. Szykuje się dłuższa zabawa. Ale troszku za daleko ta "życzliwość" poszła. I podziękowania obywatelki nie miną...
          • nioma Re: Nowe wieści 23.12.10, 11:57
            musze do Ciebie na priv napisac.
            • bj32 Re: Nowe wieści 23.12.10, 11:59
              big_grin Nie będę protestować i się wzbraniać smile
      • aurinko Re: Nowe wieści 23.12.10, 12:02
        Aż mi się wierzyć nie chce, że ktoś może być tak głupi i naiwny i sądzić, że takie coś się nie wyda.
        Bj, mam nadzieję, że teraz ujawnienie donosiciela to tylko kwestia czasu, na szczęście w necie wszystko zostawia ślad i z pomocą techniki i odpowiednich osób powinno już być z górki.
        • bj32 Re: Nowe wieści 23.12.10, 12:14
          Na to też liczę. I jak tylko będę dysponowała kolejnymi wieściami - natychmiast się podzielę.

Ale, na bogów! Jakiej to trzeba nienawiści, rozgoryczenia, jakich kompleksów! Moim zdaniem donosiciel powinien czym prędzej udać się do psychiatry. Bo niebawem może się zrobić groźny dla otoczenia.
          Śmiem przypuszczać, ze grono podejrzanych zdecydowanie nam się zawęża, bowiem osób, które mnie nienawidzą do tego stopnia, ze są skłonne krzywdzić moich bliskich - nie ma tak znowu wiele... Ciekawe, która się pierwsza odezwie z twierdzeniem, ze to nie ona... Jak to w kółko pisze nasza świeżynka? "Uderz w stół..."
          • bj32 Re: Nowe wieści 23.12.10, 13:32
            Ciekawe... Minęła godzina i żadna obrończyni ciemiężonych przez "nas" potrzebujących się nie odzywa. No, po prostu jestem w szoku! Może uszka lepią i przygotowują się do świąt miłości ku bliźnim pełnych, może ta czy owa do spowiedzi poszła - łącznie z donosicielką [i oby dobry Jahwe tak jej odpuścił, jako i ona odpuszcza...], a może kombinują, jak tu jeszcze "obronić" potrzebujące wsparcia duchowego i dania nadziei.

Panie, ochroń mnie od [takich] przyjaciół. Z nieprzyjaciółmi sama sobie poradzę...
            • anngam8388 Re: Nowe wieści 23.12.10, 13:36
              wow.no szok.. właśnie przeczytałam i dziwne to trochę..nagle wszystkie trolle ucichły.. nagle nie ma komentarzy..i dziwne ,ze Małgośka ucichla a tak jej pełno było w tym temacie..i dobrze ,że sprawa się rypła, i miejmy nadzieję ,ze szybko wyjdzie kto taki uprzejmy był...kto pod kim dołki kopie sam w nie wpada smile
              • maplawczerwonym2 Re: Nowe wieści 23.12.10, 13:43

A tu Cie zaskocze. Po tym co napisala Blanka, ja tak sobie mysle, ze biednej Niezapominajce dostalo sie rykoszetem. Ze chodzilo o Blanke, zeby Jej zrobic przykrosc, uderzyc w forum jako takie, pokazac "sile", ze mozna krzywdzic po to, zeby rozwalic cos, co mimo wszystko niezle dziala i Moderatora w szczegolnosci. B.yc moze Dorota wcale nie byla celem glownym. Tak czy siak, niedlugo bedziemy po imieniu mogly nazwac tego padalca, ktory do zrobil i ja czekam z niecierpliwoscia na ten moment. Poza tym Dziewczyny, to, co zrobila ta osoba, jest karalne. smile
                • bj32 Re: Nowe wieści 23.12.10, 14:01
                  Publikować danych nie będziemy. Kto z Mieciem wojuje - od Miecia ginie [to o Wachowskim chyba byłowink]. Niemniej w rzeczy samej zainteresuję sprawą stosowne urzędy. Już choćby w celach dydaktycznych: nie należy oszukiwać urzędników i podawać cudzych danych, bo się można obudzić z ręką w nocniku...

Ale zgadzam się, że tutaj Niezapominajkę ochlapała kupa, rzucona w mój wentylator. Tylko ile trzeba mieć w sobie gniewu, nienawiści do całkiem w sumie obcych ludzi, żalu do świata i zakłamania, żeby zrobić coś takiego? Żeby skazywać na głód dobrą dziewczynę, jej umierającego ojca, małe dziecko - wyłącznie po to, żeby... co właściwie? Pozbyć się moderatora? I daję głowę, ze ta, która to zrobiła, zazwyczaj przedstawia się jako bądź to pokrzywdzona przeze mnie, bądź "pomagająca bez afiszowania się". Albo dwa w jednym.

Dla mnie to totalna paranoja... Znajomy, któremu opowiedziałam zajście, poprosił, żeby donosicielka wzięła dla niego kredyt. I dla mnie drugi. Bo ktoś tak głupi, żeby podszywać się w tej sprawie pode mnie... No... Rozumieciebig_grin

Zatem droga donosicielko! Uprzejmie proszę o kontakt! Ja już ten kredyt dla mnie odpuszczę, ale może chociaż dla mojego kumpla weźmiesz, co? Proszęproszęproszę...

PS.
                  Malpa - musisz się uzbroić w cierpliwość. Nie planuję świąt spędzić na komendzie, w prokuraturze czy sądzie.
                  • piotr_57 Re: Nowe wieści 26.12.10, 14:04
                    bj32 napisała:

> Publikować danych nie będziemy. Kto z Mieciem wojuje - od Miecia ginie [to o Wa
                    > chowskim chyba byłowink].

To jest coś co MUSZĘ sprostować, bo chodziło o ginięcie ludzi w sensie dosłownym!!
                    Ginęło tysiące ludzi, "bohater" ten własnoręcznie wielu zamordował. Mietek Wachowski mógł komuś zwichnąć karierę, ale nikogo nie mordował, a przynajmniej mnie nic na ten temat nie wiadomo.

Prawidłowo cytowane powinno brzmieć : "Kto nie z Mieciem, tego zMieciem.
                    A dotyczyło tej oto kanalii: pl.wikipedia.org/wiki/Mieczys%C5%82aw_Moczar
                    • bj32 Re: Nowe wieści 26.12.10, 14:18
                      To była cytata z bodajże Daukszewicza i nie mam pojęcia, czego dotyczyła, bo znam ją od stu lat.

Acz dziękuję za wyjaśnienie. Zawsze warto poznać fakty historyczne.
                • piotr_57 Re: Nowe wieści 26.12.10, 13:55

>
                  > A tu Cie zaskocze. Po tym co napisala Blanka, ja tak sobie mysle, ze biednej Ni
                  > ezapominajce dostalo sie rykoszetem. Ze chodzilo o Blanke, zeby Jej zrobic przy
                  > krosc, uderzyc w forum jako takie, pokazac "sile", ze mozna krzywdzic po to, ze
                  > by rozwalic cos, co mimo wszystko niezle dziala i Moderatora w szczegolnosci. B
                  > .yc moze Dorota wcale nie byla celem glownym.

Seria bardzo celnych spostrzeżeń.

Tak czy siak, niedlugo bedziemy p
                  > o imieniu mogly nazwac tego padalca, ktory do zrobil i ja czekam z niecierpliwo
                  > scia na ten moment.

Nie sądzę żebyście się dowiedziały. Zdobycie takiej inforamcji mozliwe jest dwoma drogami.
                  1. Kupić taką informację. A nie sądzę żeby którkolwiek z Was chciała na to przeznaczyć około 1000pln.
                  2. Na drodze prawnej, ale to wymaga wielu zabiegów i również ponoszenia kosztow. Sam "wpis" do okręgowki(tylko ona zajmuje się takimi sprawami), wynosi 600pln, a do tego jeszcze koszta pośrednie, jak biegli, opinie itp.

Poza tym Dziewczyny, to, co zrobila ta osoba, jest karalne.

Teoretycznie tak, ale każda prokuratura Ci to odwali z powodu małej szkodliwości.
                  Tą drogą daleko nie zajedziesz.
                  • maplawczerwonym2 Re: Nowe wieści 26.12.10, 21:07

> Poza tym Dziewczyny, to, co zrobila ta osoba, jest karalne.
                    >
                    > Teoretycznie tak, ale każda prokuratura Ci to odwali z powodu małej szkodliwośc
                    > i.
                    > Tą drogą daleko nie zajedziesz.

a jaka droga zajade? tojest zupelnie powazne pytanie - bo troche to "niepedagogiczne", ze nic mamy ze sprawa nie robic, ano chocby dlatego, ze 1.czesc dzialalnosci zeszla nam do podziemia, bo sie boimy, zeby nasze Potrzebujace nie mialy klopotu, bo pani psychopatycznej Donosiielce znowu do lba strzeli, zeby kogos do US-u podac, ze sie nie rozlicza z naszej pomocy 2.ta Psycho moze to zrobic drugi raz czujac sie bezkarna, stad tez gotowa bylabym z pralki na ktorej kupnie jestem zrezygnowac, a wyskoczyc z tysiaka, zeby ja dorwac, jesli Masz jakies propozycje w tym temacie, chetnie na priva pokoresponduje wink moge na tarze w Wisle prac, ale za to miec poczucie, ze za cale te klopoty Doroty i Blanki ktos beknie
                    • piotr_57 Re: Nowe wieści 26.12.10, 23:08

a jaka droga zajade? tojest zupelnie powazne pytanie - bo troche to "niepedagog
                      > iczne", ze nic mamy ze sprawa nie robic, ano chocby dlatego, ze 1.czesc dzialal
                      > nosci zeszla nam do podziemia, bo sie boimy, zeby nasze Potrzebujace nie mialy
                      > klopotu, bo pani psychopatycznej Donosiielce znowu do lba strzeli, zeby kogos d
                      > o US-u podac, ze sie nie rozlicza z naszej pomocy

Mówiłem Blance dwa lata temu, że mogą być tego typu problemy. Jedynym wyjściem jest założenie fundacji "pośredniczącej" w pomocy. Szczelna baza danych w fundacji znacznie utrudni donosicielom dotarcie do danych poszczególnych beneficjentów pomocy.

2.ta Psycho moze to zrobic dr
                      > ugi raz czujac sie bezkarna,

Oczywiscie, że może.

stad tez gotowa bylabym z pralki na ktorej kupnie
                      > jestem zrezygnowac, a wyskoczyc z tysiaka, zeby ja dorwac, jesli Masz jakies pr
                      > opozycje w tym temacie, chetnie na priva pokoresponduje wink

Mogę Ci sprzedać taka informacje, tylko Ty mnie nie znasz, więc jaką będziesz miała gwarancje, że po zainkasowaniu tauzena nie sprzedam Ci tzw "bałachu"?

moge na tarze w Wis
                      > le prac,

big_grinbig_grinbig_grin głupi heroizm.

le za to miec poczucie, ze za cale te klopoty Doroty i

Czy to "cofnie" jej kłopoty??

Blanki ktos be
                      > knie

A jakie kłopoty ma Blanka?? Nic mi nie mówiła o żadnych kłopotach, a rozmawiałem z Nią dzisiaj. smile
                      Jeśli Blanka dojdzie do wniosku, że ma problem, to pewnie mnie o tym poinformuje, a wtedy będę się martwił i próbował pomóc, nawet bez kasy smile
                      Dobranoc smile
                      Masz fajny nik big_grin, podoba mi się poczucie humoru jakim się kierowałaś wybierając go smile
                      • aqua696 Re: Nowe wieści 26.12.10, 23:56
                        Piort ja rozumiem czym dokladnie kieruje sie Malpa czerwona,Dorota ma powazne problemy, ktore zainicjowala donosicielka.
                        Dwa Spieprzyl jej i rodzinie swieta, doszczetnie, bo odebral poczucie bezpieczenstwa, sily do walki, i ten zapal ze sami sobie powoli poradza, wyjsc z dolka.

Takie donisicielstwo do uderzanie ponizej pasa, bo nie doniesie na sasiada ktory tlucze zone, czy rodzinke pijakow ze dzieci glodne, bo jeszcze by ja namierzono, a uderzyl w Dorote, i niemial nawet cywilnej odwagi podpisac sie swoimi danymi, czy choc zyczliwy.
                        Dane nawet jak bedzie fundacja bedzie mogl zdobyc laszac sie iz chce pomoc kupic na allegro, itp.

Zycie bywa ruletka i kiedys do donosiciela to wroci.
                        Raz ma sie wszystko ale mala iskierka i jest sie po drugiej stronie.
                        • piotr_57 Re: Nowe wieści 27.12.10, 07:48
                          aqua696 napisała:

> Piort ja rozumiem czym dokladnie kieruje sie Malpa czerwona,Dorota ma powazne p
                          > roblemy, ktore zainicjowala donosicielka.
                          > Dwa Spieprzyl jej i rodzinie swieta, doszczetnie, bo odebral poczucie bezpiecze
                          > nstwa, sily do walki, i ten zapal ze sami sobie powoli poradza, wyjsc z dolka.

Te wszystkie okoliczności są mi znane. Generalnie zgadzam się, tyle tylko, że istnieje tak zwana twarda rzeczywistość. A ona jest taka, że KAŻDY kto postępuje niezgodnie z prawem naraża się na dwie rzeczy : na donos(do którego urzędy wręcz namawiają, nazywając go "doniesieniem obywatelskim", lub szantaż. Ponieważ u beneficjentki nie było czego wyszantażować to złożono donos. To Wasze tu pisanie zaskutkuje tylko w jeden sposób. Zostanie przeprowadzone wewnętrzne dochodzenie w urzędzie, kto upublicznił donos i dane jego autora. To jest karalne i ten urzędnik, który poinformował Waszą koleżankę spod jakiej poczty wysłano mejla, zostanie usunięty z pracy. Zresztą bardzo słusznie.
                          >
                          > Takie donisicielstwo do uderzanie ponizej pasa, bo nie doniesie na sasiada ktor
                          > y tlucze zone, czy rodzinke pijakow ze dzieci glodne, bo jeszcze by ja namierzo
                          > no, a uderzyl w Dorote, i niemial nawet cywilnej odwagi podpisac sie swoimi dan
                          > ymi, czy choc zyczliwy.

Oczywiście, że jest to postępowanie nieetyczne, w kwestii fałszowania danych, ale od nieetyczność do bezprawia droga daleka. Zwróć też uwagę, że Wy chcecie również postąpić nieetyczni a nawet bezprawnie, planując pozyskanie danych które nie są dla Was przeznaczone.

> Dane nawet jak bedzie fundacja bedzie mogl zdobyc laszac sie iz chce pomoc kupi
                          > c na allegro, itp.

Nie napisałem, że to w 100% zabezpieczy, tylko znacznie utrudni.
                          Nie ma takich baz danych z których nie można danych wykraść w ten czy inny sposób, ale wtedy wykradający popełnia już klasyczne przestępstwo, a na to nie każdy zechce "pójść".

>
                          >

>
                          >
                          >
                          • malgoska182 [...] 27.12.10, 09:21
                            • payuta Re: Nowe wieści 27.12.10, 09:34
                              Malgoska ,ha ha ha ha ha ha ha ha ha
                              you make my day smile smile
                              Wez sie przeczytaj jeszcze raz i pomysl czy to przypadkiem nie ty potrzebujesz kurorta.
                              .Bajka smile
                              P.P.
                              • malgoska182 Re: Nowe wieści 27.12.10, 09:37
                                payuto nie potrzebuje kurorta ,uwierz mi
                                za to co wyprawia bj32 to zakrawa na smiech,wspolczucie .Przecez ona walczy z watrakami.
                                Ona nie wie o co i kogo oskarzac ,miota sie ,krzyczy i stresuje.
                                Zupelnie niepotrzebnie.

--
                            • piotr_57 Re: Nowe wieści 27.12.10, 09:35
                              ?????
                              Po pierwsze dane bj32 zna chyba każdy kto jest na forach gazety dłużej niż tydzień.
                              Po drugie nikt nie zatrudniał żadnych hakerów i nie włamywał się na jej poczty, tylko poszedł po najmniejszej linii oporu i założył NOWĄ pocztę na imię i nazwisko bj32.
                              Zupełnie nie rozumiem powodów dla których tak się irytujesz ? Skoro sprawa Cie nie dotyczy to co Cię to obchodzi?? Niech sobie baby piszą co chcą, skoro im to ułatwia życiesmile
                              • malgoska182 Re: Nowe wieści 27.12.10, 09:46
                                piotr_57 napisal:
                                Po pierwsze dane bj32 zna chyba każdy kto jest na forach gazety dłużej niż tydz
                                > ień.
                                Imie znam,nazwisko niekoniecznie ,bo osoby tutaj zazwyczaj nie podaja prawdziwych danych,mozna kogos nazywac rudy od koloru wlosow.
                                To ,ze ktos zalozyl konto uzywajac danych bj32 to nie powinno byc problemu z ustaleniem z jakiego IP komputera konto zostalo zalozne.
                                Mnie po prostu ta afera trwajaca od paru tygodni smieszy.Zrobiono donos na niezapominajke,pomyslalam "ktos zlosliwy to zrobil",teraz zaczelam podejrzewac,ze bj32 uroila sobie zamach na jej osobe.
                                Masz racje niech sobie baby pisza co chca.Jedziemy na lodowisko ,dolaczy ktos?smile
                                --

• nioma Re: Nowe wieści 27.12.10, 09:48
                                  malgoske smieszy, zniesmacza ale z uporem maniaka siedzi i czyta.
                                  mnie smieszą takie osoby.
                            • maplawczerwonym2 Re: Nowe wieści 27.12.10, 09:35

oj, Goska, Goska.. czy Ty myslisz, ze ktos jeszcze ci tutaj wierzy? a ze sie spowiadalas, to dobrze, bylo z czego..
                            • nioma Re: Nowe wieści 27.12.10, 09:36
                              W wigilie,w czasie kiedy normalnie ludzie,ktorzy deklaruja sie jako katolicy...

malgoska> rozumiem, ze ci ktorzy nei deklaruja sie jako katolicy nei sa normalni?
                              no, typowe myslenie zakutego łba. Gratuluje ciasnego umysłu smile
                              • malgoska182 Re: Nowe wieści 27.12.10, 09:51
                                niomo przeczytaj napisalam normalnie ludzie,ktorzy deklaruja sie jako katolicy.
                                Nie uzylam slowa normalni lub nienormalni.
                                Czytaj nioma ,czytaj.Pomysl zanim napiszesz.Alenapisz ,jak juz bedziesz pewna ,ze zrozumialas ,co przeczytalas.

• nioma Re: Nowe wieści 27.12.10, 09:53
                                  nie ma opcji, zeby byc pewnym czy sie zrozumialo taki bełkot jaki zapodajesz. No way dziewczyno.
                                  Klepiesz takie głupoty,w takich ilosciach, ze gdyby za to placili, to uzbierałaby sie calkiem niezla sumka. Na swiatynie glupoty w Wilanowie moglabys na przyklad przeznaczyc.
                            • sylwia11022000 Re: Nowe wieści 27.12.10, 09:38
                              malgoska182 - trochę Cie poniosło jak na taką katoliczkę
                              ale rozumiem, że lubisz się spowiadać i starasz się aby mieć z czego.
                              co do hakerów
                              nigdzie nie trzeba się włamywać aby dostac dane moderatorki. wystarczy poproszić o adres w celu przesłanaia dokumentacji do weryfikacji
                              i nic to nie kosztuje
                              • nioma [...] 27.12.10, 09:43
                                • malgoska182 Re: Nowe wieści 27.12.10, 09:59
                                  Ciekawe... Minęła godzina i żadna obrończyni ciemiężonych przez "nas" potrzebujących się nie odzywa. No, po prostu jestem w szoku! Może uszka lepią i przygotowują się do świąt miłości ku bliźnim pełnych, może ta czy owa do spowiedzi poszła - łącznie z donosicielką [i oby dobry Jahwe tak jej odpuścił, jako i ona odpuszcza...], a może kombinują, jak tu jeszcze "obronić" potrzebujące wsparcia duchowego i dania nadziei.

nioma ,odnioslam sie do wypowiedzi moderatorki,ktora nawolywala w Wigilie smile
                                  A Ty kim jestes? ateistka?a sushi na wigilie zamowilas? Chcialas sie pochwalic,ze Cie stac na sushi?

--
                                  • maplawczerwonym2 Re: Nowe wieści 27.12.10, 10:06

goska, jak tak ciagle sie bedziesz awanturowac, to ci slizgawka stopnieje, wiosna przyjdzie, co z tym wyjsciem? chyba jak zwykle fantazjujesz i pleciesz glupoty, tylko zeby ciagnac bezsensowan awanture. ja sie wylaczam, zeby ci dac sposobnosc pojezdzenia na lyzwach nie w przyszla zime tylko w ta i prosze, nie dzwon do mnie do pracy w tej sprawie, bo yto tak odnosnie tego, ze by ci bylo tak trudno dane osobowe znalezc - pamietamy jak wydzwanialas do izabelki do roboty, pierwszy stopien do piekla, albo raczej pierwszy stopien wtajemniczenia w przesladowanie innego czlowieka. Stad jakos nie przekonuje mnie teraz granie przez ciebie takiej "nieogarnietej" w tej kwestii.
                                    • nioma Re: Nowe wieści 27.12.10, 10:34
                                      he he dobre.
                                      nie sadze jednak, zeby trafiło cokolwiek do pustej głowy
                                      • anngam8388 [...] 27.12.10, 11:35
                                        • nioma Re: Nowe wieści 27.12.10, 11:48
                                          do szkoły dziecka dzwoniła z donosem? rany koguta, sa jakies granice czy juz wszystkie zostaly przekroczone?
                                          • payuta Re: Nowe wieści 27.12.10, 12:13
                                            Anngam,serio piszesz?????Dzwonila?????Naprawde???????P.P.
                                          • bj32 Re: Nowe wieści 27.12.10, 21:51
                                            O popełnieniu morderstwa bądź kradzieży z pobiciem nie wiemy. Zatem chyba jeszcze nie wszystkie...
                                        • aurinko Re: Nowe wieści 27.12.10, 12:12
                                          Na ogół nie zgadzam się z malgoska182 ale tym razem mam nadzieję, że personalne wycieczki w stosunku do niej będą tak samo szybko wycięte jak zostają wycinane posty green_land.
                                          I szczerze dziwię się, że jeszcze znajdują się osoby przyzwalające na takie zachowania pewnych osób wypowiadających się w tym wątku (zwłaszcza ostatnie wpisy), wstyd dziewczyny, wstyd i żenada.
                                          • payuta Re: Nowe wieści 27.12.10, 12:21
                                            A gdzie ja personalnie udezylam w Malgoske w swym ostatnim poscie????
                                          • anngam8388 Re: Nowe wieści 27.12.10, 15:11
                                            jakie ataki personalne,ja nie widzę bym personalnie atakowała..nie podałam jej danych osobowych napisałam małgośka ,a nie jednemu psu Burek..a to ,ze ona donosi wiem i będe sie upierać przy tym
                                          • bj32 Aurinko 27.12.10, 22:20
                                            Nie siedzę w necie całodobowo. Właśnie się przegryzam przez rozmaitości. Jeśli widzisz coś do wykasowania, to bardzo poproszę klikać w kosz, albo linkować mi na priv. Kiedy siądę, to sprawdzę i będę miała połowę roboty mniej.

Niemniej ewidentnie malgoska prowokuje pyskówki. Chociaż jej obelgi są doprawdy łagodne w porównaniu z green_land...
                                            • aurinko Re: Aurinko 28.12.10, 08:33
                                              bj32 napisała:

> Nie siedzę w necie całodobowo. Właśnie się przegryzam przez rozmaitości. Jeśli
                                              > widzisz coś do wykasowania, to bardzo poproszę klikać w kosz, albo linkować mi
                                              > na priv. Kiedy siądę, to sprawdzę i będę miała połowę roboty mniej.

Klikałam w kosz. Będę też wysyłać Ci linki. Ja wiem, że nie siedzisz non stop w necie ale naprawdę czasem mnie zadziwia z jaką szybkością są usuwane posty np. green_land, podczas gdy inne, często dużo gorsze wiszą cały dzień.

> Niemniej ewidentnie malgoska prowokuje pyskówki. Chociaż jej obelgi są doprawdy
                                              > łagodne w porównaniu z green_land...

Nie twierdzę, że malgoska nie prowokuje pyskówek. Ale nie tylko ona. I dziewczyny (piszę ogólnie ale wypiszę też nicki - nioma, anngam, malpawczerwonym dorównują kroku nie tylko malgośce. Za wszelką cenę jedna drugiej chce dorównać, niestety uncertain
                                              • bj32 Re: Aurinko 28.12.10, 10:48
                                                No, ja nie rzucę kamieniem, bo też się daję wciągać... Ale nie sposób się z Tobą nie zgodzić.
                                                Natomiast względem tego, co wisi i co jest kasowane natychmiast: zbieg okoliczności. Jeśli siedzę, to tnę na bieżąco. Jak mnie nie ma, to mnie nie ma. Chociaż są i tacy, którym się zdaje, ze jestem BOTem i siedzę całodobowo bez przerwy... I nawet głoszą takie bzdury. No trudno, muszę z tym żyć.
                                  • nioma Re: Nowe wieści 27.12.10, 10:33
                                    tak, jestem ateistka.
                                    a jesc cos trzeba, jako ze w swieta sklepy zamkniete i wiekszosc knajp tez. sushi jest zdrowe i nietuczace.
                                    jakie chwalenie sie? Ty masz jakis kompleks?
                                    jedzenie sie kupuje albo zamawia gotowe jak sie nie chce robic. to normalne. jak mam wolne to wole ksiazke poczytac niz stac w garach.
                              • malgoska182 Re: Nowe wieści 27.12.10, 09:54
                                sylwia11022000 napisała:

> malgoska182 - trochę Cie poniosło jak na taką katoliczkę
                                > ale rozumiem, że lubisz się spowiadać i starasz się aby mieć z czego.
                                > co do hakerów
                                > nigdzie nie trzeba się włamywać aby dostac dane moderatorki. wystarczy poproszi
                                > ć o adres w celu przesłanaia dokumentacji do weryfikacji
                                > i nic to nie kosztuje

tak chyba masz racje, ale bj32 powinna wiedziec komu wysylala dane.

--
                                • bj32 Re: Nowe wieści 27.12.10, 23:17
                                  Znalezienie tego przez google jest proste jak obsługa nocnika. Nie udawaj naiwnej.
              • malgoska182 Re: Nowe wieści 26.12.10, 08:39
                Anno ,nie zycze sobie zeby osoba Twojego pokroju plula moim imieniem.Czyzby blogoslawienstwo moderatorki Tak na Ciebie zadzialalo?Kiedy bedziemy obchodzic dzien cudownego przemiany Anny G?Wraz z utrata bialych kozakow utracilas rowniez zle cechy?Mozesz zglosic sie do programu Ewy Drzyzgi?A moze do telewizji Trwam?Wszak z cudownym nawroceniem mamy tu doczynienie.
                • anngam8388 [...] 26.12.10, 11:06
                • bj32 Re: Nowe wieści 26.12.10, 14:29
                  No patrz pani, jaka wrażliwa! A jakiegoż to "pokroju" jest Anna, czemu sądzisz, ze pluje i skąd przekonanie, że jesteś jedyną osobą o tym imieniu, co?
                  Widzisz, malgoska... Anna trafiła celnie. Nie ma mojego błogosławieństwa i niejeden jest post usunęłam czy ocenzurowałam. Ale w rzeczy samej: tak się wcześniej miotałaś, a teraz... Czemu się nie ustosunkujesz do zbydlęcenia osoby, która mało, ze doniosła, to jeszcze posługując się moimi danymi? Która z nienawiści do mnie ma tak napaćkane pod czapką, że zniszczy ubogą rodzinę, byle mnie zabolało? I... Ile tu osób wykazuje aż taką niechęć do mnie?
                  I, bez względu na wszystko, nie zauważyłam, żeby Anna jakkolwiek cię obraziła. Więc zanim znowu wrzucisz coś o białych kozakach i TV Trwam - przypomnij sobie, że to ocenzuruję. Za atak personalny.
            • aurinko Re: Nowe wieści 23.12.10, 13:49
              Bj, ale po co prowokujesz. Może i lepią uszka, może i przygotowują się do świąt - co z tego?! Jeśli nawet, to przynajmniej zajmują się czymś bardziej produktywnym niż prowokowanie i dogryzanie na forum. Szczerze - Tobie też by się przydało jakieś zajęcie.
              Aż ma się ochotę napisać "Bj, ja pierd...ę, wyłącz na chwilę kompa i nabierz dystansu zanim znowu popełnisz jakąś bezsensowną prowokację".
              • bj32 Re: Nowe wieści 23.12.10, 14:03
                Wbrew pozorom coś robię. Ale jednak, widzisz, czuję się nieco zszokowana całym zajściem. A głównie ładunkiem emocji, jaki w tym jest zawarty. Negatywnych emocji. Odbijają mi się czkawką.
                Jednakowoż masz rację. Napiję się melisy i powinno być lepiejsmile
                • green_land Re: Nowe wieści 23.12.10, 20:33
                  One ci się nie odbijają czkawką, one się z ciebie wylewają.
                  A aluzje, jakobym rzekomo to np. ja maczała w tym palce zachowaj dla siebie. Inaczej będziesz miała sprawę w sądzie.
                  • bj32 Re: Nowe wieści 24.12.10, 14:54
                    Nie groź. Leć do sądu. Powiedz, ze widzisz aluzje. I słyszysz głosy. Na Pomocnych zaczęłaś się wdawać w bójki już po sprawie, chociaż generalnie na portalu się produkujesz piąty rok. Nie wiem, w jakim celu tu przyszłaś i o co ci biega tak konkretnie, ale zdaje się, że ci mania prześladowcza rośnie.
                    Czekam na wezwanie na sprawę. A kolejne próby wszczęcia pyskówki i ataki - również na mnie - będę cenzurować. Rozumiesz?
                    • green_land [...] 25.12.10, 13:38
                      • payuta Re: Nowe wieści 25.12.10, 13:57
                        Green_land?Swiat tam u was nie ma???????
                        Dzieci w dom jada,sma-a dostalam ze zupe szparagowa goraca po podrozy chca,
                        choc do mnie, ugotujesz pod me dyktando....na nude dobre,a pozniej niebo w gebie....
                        Ech,trza nawet dzis z niecheci siwiec??????????P.P.
                        • green_land Re: Nowe wieści 25.12.10, 18:12
                          Jak dobrze pamiętam dwa posty z życzeniami, bj wywaliła waląc inwektywami na oślep, jakoby gdzieś tam miała święta. DLACZEGO WTEDY NIE ZAOPONOWAŁAŚ? I jakoś jej nie przeszkadzało złożyć później... takie same życzenia jakie były w wywalonych postach.
                          Dlaczego więc mnie się przyczepiłaś? Czyżby u was świąt nie było?smile Idź do dzieci, zupa szparagowa nie skończonasmile
                          • maplawczerwonym2 Re: Nowe wieści 25.12.10, 19:42

odczep sie od payuty, Ona w przeciwienstwie do ciebie cos na tym forum robi, a nawet bardzo duzo, a ty za glowna dziedzine swojej dzialalnosci traktujesz wszczynanie pyskowek

co do Bj, to zgadzam sie, masz z Nia powazny problem, to widac na kilometr, ale Ona w przeciwienstwie do Ciebie ma tutaj ogromne poparcie, bo ciezko sobie na to zapracowala

wiec w nowym roku zycze ci, zebys sobie ciezko zapracowala na szacunek tutaj na forum, a nie siala destrukcji i plula kwasem na kogo popadnie
                            • green_land [...] 26.12.10, 10:10
                              • bj32 Re: Nowe wieści 26.12.10, 13:40
                                "Nie macie jasnych zasad"
                                To przenieś się tam, gdzie takowe są.

Oraz nie atakuj personalnie, nie wszczynaj pyskówek, nie wróż i nie zwierzaj ze swoich przemyśleń na temat bj.
          • maplawczerwonym2 Re: Nowe wieści 23.12.10, 13:33

Ukrec leb hydrze droga Blanko, u samej d... jak to mawia moja Mama. Bardzo dobrze, ze sie sprawa wyda, bardzo dobrze, ze bedziemy wiedzialy kto to, ja nie moge sie wprost doczekac. Po tym, na jakie przezycia zostala narazona Dorota, dane donosiciela powinny zostac publicznie ujawnione i nie bedzie zmiluj. No, ciekawa jestem, moze ta osoba ma na tyle odwagi cywilnej, zeby sie sama przyznac? Pytanie retoryczne. Ale mysle, Blanko, ze moze sie juz wiecej tutaj nie odezwac. big_grin Nie mozna zostawic tej sprawy ot tak sobie. To, ze jeszcze zrobila taki donos podszywajac sie pod Ciebie to juz swiadczy o chorobie psy6chicznej i Masz racje mocno nam zaweza grono poszukiwan. Obym sie nie pomylila, wydaje mi sie, ze juz w tym momencie moge wiedziec o kogo chodzi.

Chwila przerwy na forum, wchodze, a tu takie dobre wiesci. Prezent pod choinke, z ktorego sie chyba najbnardziej uciesze - ze sprawiedliwosci stanie sie za dosc.
            • nioma Re: Nowe wieści 23.12.10, 14:22
              ja moge pisac - czasu mam duzo, uszka zamrozone, barszcz w kartonie, sushi zamówione, ryba tez.
              połówka zrobi śledzie z cebulką, ja tylko usmażę łososia.
              a potem winko i luz.
              wiec mogę pisać.
              i tak sobie siedze i mysle jak mozna umilic zycie donosicielce... i pewnie cos wrednego mi przyjdzie do glowy.
              • bj32 Re: Nowe wieści 23.12.10, 16:15
                Nioma, ale w sumie po co? Ona i tak jest nieszczęśliwa, bo to musi być straszne, być osobą tak osamotnioną i pełną urazy do świata, żeby robić takie rzeczy? Ja to załatwię zgodnie z prawem, tak szybko, jak się da. A co do reszty... Cóż. Jak wyjdzie, kto jest owa, to myślę, że nieprędko sobie znajdzie przyjaciół, bo ani kapusiów, ani kłamców nikt nie lubi, prawda? Każdy jest przy nich ostrożny. Niech poniesie konsekwencje - powinno wystarczyć.
                • payuta Re: Nowe wieści 23.12.10, 16:40
                  Nooooosmile
                  Czyli jak to mowia starzy indianie...
                  Sypie sobie sniezek,sypie sobie rowno.
                  Raz sypnie na Dorotke,
                  a raz synie na g...o.
                  Postaraj sie Bj,postaraj.
                  Czekam z niecierpliwoscia na "mile"wiesci tongue_out
                  • anna.k777 Re: Nowe wieści 23.12.10, 17:47
                    Podłość ludzka nie zna granic,a osoba która taki numer wywinęła jest wyzuta z wszelkich uczuć.
                    • agnes_nyc Re: Nowe wieści 23.12.10, 20:14
                      no prosze jakie wiadomosci przedswiateczne smile
              • aqua696 Re: Nowe wieści 24.12.10, 03:41
                Wiesci piekne .
                Wchodze a tu takie kwiatki.
                Niech dostanie nie tylko g....,
                Choc widze jak niektore personalnie to odebraly tylko skad tu sa i do czego pisza??
                BJ to niezle wiesci, kurcze to trzeba byc plytkim lub bez pomyslunku, widac mozg sie zlasowal donosiciela!
                Nioma ale mnie podjudzilas tym sushi, ale w swiecie sniegiem zapadanym..gdzie ja bede jutro za ryba biegac?? Na uszko ci szeptne domowe lepsze.
                Ale usmiechne sie jak mlodego oddam w rece lekarzy, a co mi dasz adres??
                Payuta ale sie dzis rymuje Tobie.
                Ja za to mam lenia, pielegniarka kaze uwazac, jak wybralam sie z mlodym na pociag, to podstawili nam autobus, ale zawiezli do celu.
                Potem maraton, zakonczony krotkim spotkaniem w przelocie w kuchni kumpla gdzie do obciazenia mieso, salatka i pierogi przybyly.
                Ale nie poddalam sie i znajac rozklady wszelkich polaczen do mnie dotarlismy z polnoca do domku...
                Ale mnie teraz boli, i niech ten bol na donosiciela idzie..oddam za free.
                Kochane niechaj te Swieta beda spokojne, radosne, cieple...Zdrowe, reszta niechaj kazda dopisze podlog potrzeb.
                Ja dopisuje leniwe..
                Nawet dzis synek sasiadow sie pytal czy u nas beda swieta bo choinki jeszcze nie mamy, a on ma od poczatku grudnia..taka tradycja.
            • piotr_57 Re: Nowe wieści 26.12.10, 14:23
              Niczego się nie dowiecie dopóki dana osoba sama się nie przyzna. Jeśli napiszecie, że to malinowska czy kwiatkowska, znana jako jakiś tam nik to będzie tylko zwykłe pomówienie.
              Jeśli zaś pójdziecie droga prawna to zabierze Wam to co najmniej trzy lata, licząc po roku na każdą instancje, co jest i tak liczeniem bardzo optymistycznym .
              Skupcie się na "obronie" swojej forumy, moderatorki i osoby rażonej rykoszetem, a nie pierdołami bez sensu.
              Jeśli już koniecznie musicie mieć winnego to przyjmijcie do wiadomości, że to ja napisałem donossmile
              Mam wystarczająca wiedzę, konieczna do pisania prawdopodobnych donosów i znam dane osobowe Waszej moderatorki.
              • bj32 Re: Nowe wieści 26.12.10, 14:47
                I strasznie mnie nienawidzisz, zapomniałeś dodać.

Moje dane zna pół świata. Z tego, co mi wiadomo, donos był napisany tak, że przeciętna, rozgarnięta grabkami obywatelka mogła go spłodzić, a całość ewidentnie wskazuje, ze nie zrobił tego nikt zdrowy psychicznie, a i inteligentny szczególnie...

Chociaż prywatnie też sądzę, że póki co *tutaj* powinnyśmy się skupić na tym, żeby się smród skończył...
                • piotr_57 Re: Nowe wieści 26.12.10, 15:08
                  bj32 napisała:

> I strasznie mnie nienawidzisz, zapomniałeś dodać.
                  >

Nieeee, no co Ty smile
                  Powtórzę za pewnym, dość znanym capo do tutii capi, :ja nie mam wrogów, nie mam kogo nienawidzić, wszyscy nie żyją big_grinbig_grin

> Moje dane zna pół świata. Z tego, co mi wiadomo, donos był napisany tak, że prz
                  > eciętna, rozgarnięta grabkami obywatelka mogła go spłodzić, a całość ewidentnie
                  > wskazuje, ze nie zrobił tego nikt zdrowy psychicznie, a i inteligentny szczegó
                  > lnie...
                  >

Jako człowiek niezwykle skromy powiem : na tym polega mój kunszt, trzeba umieć się kamuflować. big_grinbig_grin

powinnyśmy się skupić na tym, ż
                  > eby się smród skończył...

I to są jedyne mądre słowa, jakie przeczytałem w całym tym wątku smile

• bj32 Re: Nowe wieści 26.12.10, 15:15
                    Jasne, Ty złośliwcu. Bo jesteś stary i zgrzybiały. Ja jestem młodsza, więc moich wrogów kilku jeszcze żyje. Chyba sobie kupię wannę z yakuząwink

Nie no, było tu kilka mądrych słów. Twoich na przykład;P
                    • aqua696 Re: Nowe wieści 26.12.10, 20:59
                      BJ to ja wpadne do tej wanny a ty drinieczki podasz smile
                      Co do donosiciela ..mam nadzieje iz wroci co wyslal w jego plecki..
                      Z glowa nalezy umiec nawet donosic ja widac.

Mam nadzieje iz niezapominajka mimo tego donosu maial choc iskierke radosc w te swieta.
      • green_land Re: Nowe wieści 27.12.10, 13:39
        Nie trzyma sie to kupy.
        TWOJE dane, ale z nazwiskiem Janiny Kowalskiej???
        No to albo twoje, albo nie.
        Jak nie bylo wysłane z twojego IP, to co wskazuje na ciebie, skoro nie ma tam twojego imienia i nazwiska?
        • anngam8388 Re: Nowe wieści 27.12.10, 15:04
          Tak dzwoniła....i sama na forum pisała ,że zadzwoni aby ktoś się zainteresował moim dzieckiem jak prosiłam o pomoc..prosiłam ją aby tego nie robiła, prosiłam, aby dziecka w to nie mieszała to stwierdzila ,ze nie zadzwoni..a pare dni póżniej okazało się ,ze telefon do szkoły był..nie powiedziano mi kto dzwonił ,ale wnioski łatwo wyciągnąć
          • malgoska182 Re: Nowe wieści 27.12.10, 15:26
            Wrocilam cala i zdrowa.Nie spelnily sie Anno G .twoje zyczenia.Co do dzwonienia do szkoly ,nigdy nie dzwonilam.Anno teraz pisze na tym Forum ,ze zadzwonie do szkoly twoich dzieci(dziecka) .Przedstawiam sie zawsze jak dzwonie .Poprosze o poinformowanie ciebie,ze to nie ja zdwonilam.Mysle,ze osoba ,ktora zdwonila podala dane.Wiec nie wyciagaj wnioskow.Teraz zadzwonie napewno.

--
            • nioma Re: Nowe wieści 27.12.10, 15:35
              nic nie zrozumiałam, malgoska pisze:
              - nigdy nie dzwonilam
              - teraz pisze ze zadzwonie
              - poprosze o poinformowanie, ze to nie ja dzwonilam
              - teraz zadzwonie napewno

nie nadazam za tak specyficznym tokiem myslenia.
              zadzwonisz ale poprosisz, zeby poinformowali, ze nie Ty dzwonilas? co Ty dziewczyno bierzesz?

a teraz po ki diabeł bedziesz dzwonic? z kolejnym donosem? to jakas Twoja pasja zyciowa? dzwonienie na forumki?
              • bj32 Re: Nowe wieści 27.12.10, 23:26
                Zadzwoni, żeby powiedzieć, żeby powiedzieli, że zadzwoniła powiedzieć, że nie dzwoniła.... Na pewno.
    • malgoska182 Re: Nowe wieści 27.12.10, 16:01
      dorotamed napisala:
      Kobieto ... nadajesz się do leczenia psychiatrycznego. Ja pierdykam ... mam nad
      > zieję ,że nigdy w realu moje drogi nie skrzyżują się z takim człowiekiem jak t
      > y. I jestem pewna ,że na niezapominajkę to TY doniosłaś.
      Tez mam taka nadzieje,ze w nigdy nie spotkam Ciebie.Jestes pewna z,e donioslam? To trzeba udowodnic. Znam takie zmije jak ty.Napiszesz ,ze ja musze udowodnic,ze tego nie zrobilam.Byly juz tutaj na Forum takie.
      Nikomu nic nie musze udowadniac.Wy bawcie sie dalej w weszenie i szukanie "upiorow" ze snow bj32.Powodzenia.

--
      • anna.k777 Re: Anna G i Małgośka 182 27.12.10, 16:29
        Ulżyłyście sobie obrzucaniem się gnojem?
        • malgoska182 Re: Anna G i Małgośka 182 27.12.10, 16:35
          Pani Anno w ktorym miejscu mialo miejsce obrzucanie gnojem Anny G przeze mnie? Prosze o wiecej obiektywizmu.

--
    • lorek08 Re: donosicielstwo do US 27.12.10, 16:58
      Co wy tu robicie? Po co się kłócicie z tą... ?
      Małgośka-trochę Cię prześwietliłam i wiem o problemie rodzinnym. Ale nie każ innych za to. Masz straszny charakter-po co Ci tyle jadu? Po świętach czas się nawrócić. I to samo kieruje do Anny G. -Ty też idealna nie byłaś-wiesz co zrobiłaś. I mimo,że przeprosiłaś mnie to i tak bronieniem jednej osoby nie każdy będzie Cię teraz wielbił. A wątek jest o Dorocie. Więc darujmy sobie kłótnie. Ona i tak między innymi przez ,,życzliwą osobę,, ma więcej problemów,na pewno zagląda na ten wątek więc przestańcie już sad
      • bj32 Re: donosicielstwo do US 27.12.10, 23:42
        Głos rozsądku.

Do Anny też mam prośbę: miarkuj się. Nie sprawia mi przyjemności cięcie i cenzurowanie, szczególnie osób mi życzliwych.
        O problemie malgoski można sobie wyszukiwarką znaleźć, ale to problem dla psychologa rodzinnego najmarniej. Albo tu:
        www.tinyurl.pl?deuHyEsG
        Nie na Pomocne. Pomocne nie służą jako odgromnik do rozładowywania frustracji. Można się wygadać, ale to trzeba po ludzku, a nie z zębiskami jak krokodyl...
        • anngam8388 Re: donosicielstwo do US 27.12.10, 23:52
          Własnie o to chodzi ze do małgośki nie idzie po ludzku bo ona ludzkich zachowań nie ma..ale obiecuję już nie wdawać sie z nią w dyskusje masz moje słowo
          • bj32 Re: donosicielstwo do US 28.12.10, 11:22
            Dzięki i trzymam Cię za to słowo.
        • malgoska182 Re: donosicielstwo do US 28.12.10, 09:32
          bj32 czy sadzisz ,ze mozna upasc jeszcze nizej ,niz ty upadlas podajac linka do Forum Adopcja?
          Od ponad 2 lat jestem szczesliwa mama.
          Mozesz jeszzce znalezc i wkleic link o ciezkiej chorobie mojego Tatusia ,jego smierci i moich przezyciach z tym zwiazanych.
          Budujesz swoj wielki autorytet.Gratuluje.

--
          • bj32 Re: donosicielstwo do US 28.12.10, 11:18
            Można, malgoska, można. Można wydzwaniać ludziom do pracy, wywlekać ich wątki sprzed 5 lat, dotyczące ich problemów rodzinnych - tak, jak zrobiłaś to w przypadku Isabelki, a teraz widzisz, jak to boli... Można dzwonić do szkół nieswoich dzieci, pisać donosy do skarbówki i podpisywać się cudzym nazwiskiem.
            Jak to idzie? Cudze chwalicie - swego nie znacie, ot co;]
            Nie epatuj cierpieniem na okoliczność choroby i śmierci ojca, bo mój ojciec też ciężko chorował i z tego chorowania w końcu umarł. Ba! Towarzyszyłam też w chorobie i umieraniu dziadka. I mam córkę z deficytem, na który, na szczęście, nie umrze. I jakoś nie stanowi to dla mnie powodu, żeby innym podkładać świnie.
            Ujmę to tak: jeśli masz zaburzenia emocjonalne na okoliczność szczęśliwego macierzyństwa i nieszczęśliwego osierocenia, to od tego są psychiatrzy i terapeuci, nie Pomocne.

Ja nie muszę budować swojego autorytetu. Nie potrzebuję rozpaczliwie zaistnieć i w dowolny sposób zwracać na siebie uwagi, bo i bez tego się nie nudzę. Śmiem za to sądzić, że Twoje poronione akcje mają to właśnie na celu: zaistnienie. To rozpaczliwy wrzask o to, żeby ktoś Cię zauważył, docenił Twoją szlachetną działalność donosicielską i demaskacyjną. A to nie tędy droga.
            Widzisz, gdybyś, zamiast od mniej więcej pół roku regularnie mnie atakować - odezwała się do mnie jak człowiek, mogłybyśmy sobie normalnie porozmawiać, mogłabym z Tobą gadać tak, jak z wieloma innymi osobami. Wybrałaś inną trasę wycieczki, poszukałaś sobie we mnie wroga i teraz Cię zdumiewają konsekwencje.
            I wiesz co? Może gdybyś nie poszła o krok za daleko, to nawet bym olała te donosy do administracji na moją podłość i chciała Ci pomóc, bo mi Cię szkoda - musisz być bardzo nieszczęśliwa. Ale po tych "leniach śmierdzących wykorzystujących dziecko" i w ogóle po zamieszaniu w tę wojenkę, na którą się wybrałaś - mojej córki - spaliłaś wszystkie mosty.
            No i teraz musisz żyć z tym, ze mimo całej posiadanej empatii - nie będę mieć żadnej litości i będę Ci robić takie same numery, jakie Ty robisz innym. Żebyś się przekonała, jakie to fajne. I oby bogowie sprawili, ze na przyszłość wyciągniesz z tego wnioski. Nie tylko dla siebie. Ale i dla innych.

Zaś z obserwacji mi wynika, ze autorytet jednakowoż mam. Zatem przyjmuję gratulacje i dziękuję.
            • malgoska182 Re: donosicielstwo do US 28.12.10, 11:32
              "Można, malgoska, można. Można wydzwaniać ludziom do pracy, wywlekać ich wątki sprzed 5 lat, dotyczące ich problemów rodzinnych - tak, jak zrobiłaś to w przypadku Isabelki, a teraz widzisz, jak to boli... Można dzwonić do szkół nieswoich dzieci, pisać donosy do skarbówki i podpisywać się cudzym nazwiskiem. "
              Jezeli znajdziesz osobe,ktora zrobila te wszystkie rzeczy,bedziesz miala na to niezbite dowody,to mam nadzieje ujawnisz to na tym Forum.
              Narazie mozesz mnie "obciazyc "zadzwonieniem(nie wydzwanianiem) do pracy do Izabeli.

Nie potrafisz ukryc,ze mscisz sie na mnie,ze napisalam prawde o twoim lenistwie oraz podlym charakterze .bj32 ja z toba nie walcze.To twoja idiotyczna walka.Tylko z kim? po co?

--
              • nioma Re: donosicielstwo do US 28.12.10, 11:39
                <ziew ziew>
              • bj32 Re: donosicielstwo do US 28.12.10, 12:06
                Mszczę się? Nie, malgoska. Ja się nie muszę mścić. Jestem dość duża, żeby wiedzieć, że zemsta nie ma sensu. Po co ja cię mam bić, skoro życie cię bije, a będzie biło jeszcze bardziej za to, co robisz? Ja ci tylko pokazałam, jakie to fajne, kiedy ktoś wywleka twoje stare problemy.
                I nie "obciążam" cię niczym. Pokazuje ci tylko, jak nisko można upaść. Ja jedynie zalinkowałam forum, a ty się natychmiast rzucasz. Próbujesz mnie obrażać "lenistwem" i "podłym charakterem"... Ktoś tu w rzeczy samej ma podły charakter. Tylko czy na pewno ja? Możesz mi wierzyć, ze gdybym chciała być podła, to mogłabym bez problemu. Tylko po co?
                I jak nie walczysz, skoro każdy niemal twój post to "bo bj32 jest taka, śmaka, owaka, pisze to i tamto, wydaje jej się...". To zakrawa na jakąś obsesję na moim tle. Aż tak mi zazdrościsz, malgoska? Czego? Tego jednego, czego nie masz? I serio chcesz, żebym zaczęła bić poniżej pasa, tak, jak ty to robisz? Nie warto... Szkoda nerwów: twoich, moich, administracji i reszty dziewczyn. Ale przyznam, że twoja postawa sprawia mi przykrość. Bo już myślałam, że docenisz mój ludzki odruch.
                • nioma Re: donosicielstwo do US 28.12.10, 12:18
                  nie warto nawet odpowiadać. Ona i tak nie zrozumie, nic do niej nie trafi. Ani argumenty ani krytyka. Ma swój cel, jasno wytyczony w głowie i go realizuje.
                  Szkoda energii na odpowiedzi, więcej zdziałasz mówiąc do ściany. Nawet betonowej.
                  • bj32 Re: donosicielstwo do US 28.12.10, 12:23
                    Jestem niepoprawną optymistką i jednak ciągle mam nadzieję, ze coś do niej dotrze...
                    • nioma Re: donosicielstwo do US 28.12.10, 12:27
                      Nawet niepoprawny optymizm ma swoje granice.
                      • bj32 Re: donosicielstwo do US 28.12.10, 12:38
                        Jestem niebezpiecznie blisko takowych...
                    • anngam8388 Re: donosicielstwo do US 28.12.10, 12:48
                      a ja mam takie pytanie ? bj nie masz możliwości dać jej tak zwanego bana ? skoro ciągle sie awanturuje może dobrym rozwiązaniem byłoby dać jej bana na razie na kilka dni, a jeśli Małgośka nie zrozumie to bana dożywotnego..może to jakieś rozwiązanie
                      • bj32 Re: donosicielstwo do US 28.12.10, 12:59
                        Administratorzy społeczni nie mają możliwości dawania bana. Można monitować na forum@gazeta.pl z prośbą o wykluczenie obywatelki tej czy owej i Adninistracja się ustosunkuje. Oczywiste, ze czym więcej zniechęconych tym osób będzie pisać, tym szybciej Administracja zapragnie się pozbyć problemu w postaci maili z prośbą o zabanowanie trolla i tyle. Ja nie mam takiej mocy. I dobrze, bo przynajmniej nie można mi zarzucić, ze stronniczo banuję tych, co mnie nie wielbiąsuspicious
                        • anngam8388 Re: donosicielstwo do US 28.12.10, 13:23
                          więc ja napiszę do administracji..może ktoś się jeszcze dołączy i też napisze..bo wszystko się kręci wokół małgośki i jej chorych zachowań..a małgośce o to chodzi bo jest w centrum uwagi..a to forum pomocne mamy a nie forum małgośki..więc może uda się ją wykluczyć..im więcej skarg tym pewnie lepiej..
                          • isabelka20 [...] 28.12.10, 18:27
                            • bj32 Isabelka 28.12.10, 18:43
                              Miarkuj się. Takich rzeczy nie toleruję.
                              • isabelka20 Re: Isabelka 28.12.10, 18:59
                                Uwierz mi, że się miarkuję i to nawet bardzo w stosunku do owej Pani Małgośki. Gdyby panowała prawdziwa wolność słowa powiedziałabym jej co o niej myślę smile
    • green_land Re: Nowe wieści 27.12.10, 17:32
      A czego nie zrozumiałyście?
      Jak trzeba zrozumieć zdanie złożone to macie juz problem? I jak czegoś nie rozumiecie, to od razu interlokutor jest niezrównoważony psychicznie? Niezly tok "rozumowania".
    • nioma Re: Nowe wieści 27.12.10, 18:45
      malgosiu, czemuż aż czemuż jestes taka głupiutka!
      katolicy nie mają patentu na buraki. naprawde. ateisci, muzułmanie, nawet buddysci jedzą buraki i inne rzeczy.
      to, że jest sie ateista nie jest tożsame z tym, że nie można jesc potraw uznanych za tzw wigilijne.
      • malgoska182 Re: Nowe wieści 27.12.10, 19:00
        niomo ,czemuz az czemuz jestes taka glupiutka!!!!!czy myslisz,ze afiszujac sie brakiem przekonan religijnych staniesz sie bardziej popularna?smile To,ze przygotowalas barszczyk z kartonika, uszka i sledzika z cebulka(twoj partner) mnie nie dziwi.Dziwi mnie,ze zrobilas to w katolicka Wigilie.Czemu akurat ten zestaw?Zreszta jak chlapiesz na lewo i prawo,to przestalas kontrolowac kiedy ,komu i co zapodajeszsmile I tak oto ateistka zrobila przygotowania do katolickiej Wigilii.

--
        • maplawczerwonym2 Re: Nowe wieści 27.12.10, 19:07
          malgoska182 napisała:

> niomo ,czemuz az czemuz jestes taka glupiutka!!!!!czy myslisz,ze afiszujac sie
          > brakiem przekonan religijnych staniesz sie bardziej popularna?smile To,ze przygo
          > towalas barszczyk z kartonika, uszka i sledzika z cebulka(twoj partner) mnie n
          > ie dziwi.Dziwi mnie,ze zrobilas to w katolicka Wigilie.Czemu akurat ten zestaw?
          > Zreszta jak chlapiesz na lewo i prawo,to przestalas kontrolowac kiedy ,komu i c
          > o zapodajeszsmile I tak oto ateistka zrobila przygotowania do katolickiej Wigilii
          > .
          juz lepiej byc niekonsekwentnym w swym ateizmie zajadajac sie uszkami w wigile niz opowiadac o swoim katolicyzmie, spowiedzi etc. a robic tyle zla innym ludziom - telefony, donosy, to jest O WIELE podlejsze niz wsuwanie "barszczyka z kartonika" etc. Pomieszalo ci sie juz zupelnie goska co jest etyczne, a co nie. co jest dobre, a co zle.
          • nioma Re: Nowe wieści 27.12.10, 21:33
            malgoska> ok, ja ci to wytlumacze, bo ja widze, ze Ty masz braki w wyksztalceniu.
            co to jest ateizm? odrzucenie teizmu lub stanowisko, że bogowie nie istnieją. W najszerszym znaczeniu jest to brak wiary w istnienie bóstw.
            Co to jest radycja?
            Tradycja – przekazywane z pokolenia na pokolenie treści kultury (takie jak: obyczaje, poglądy, wierzenia, sposoby myślenia i zachowania, normy społeczne), uznane przez zbiorowość za społecznie doniosłe dla jej współczesności i przyszłości.

Czy do tradycji wlicza sie m.in zestaw potraw wigilijnych? TAK
            Czy tradycja jest tozsama z religia, mimo, ze wiele jej elementow z tejze religii sie wywodzi? NIE
            Czy np katolik stawiajacy choinke w domu jest grzesznikiem? NIE
            A przeciez jak wiemy, choinka a raczej zwyczaj jej ubierania, wywodzi sie z poganskiej tradycji.
            Czy ateistka nioma podgrzewajaca barszcz z kartonu 24 grudnia jest zakłamana? Moim zdaniem nie. Bylaby zaklamana przynoszac do domu opłatek, wkładając sianko pod stół lub spiewajac kolędy - to sa przeciez typowo katolickie zwyczaje a nie ogolne.
            Podkreslam raz jeszcze: tradycja nie jest tożsama z religia.
      • bj32 Re: Nowe wieści 27.12.10, 22:13
        Zależy, co rozumieć pod słowem "burak"...
        "potraw uznanych za tzw wigilijne."
        Wiadomym jest nie od dziś, że Żydzi w grudniu na okoliczność narodzin Mitry jadali karpia, barszcz z uszkami - logiczne, ze w ośnieżonych, świerkowych lasach Egiptu podgrzybki rosną wyjątkowo piękne! - jak również kluski z makiem i kapustę z grochem. Koszernie. Trzej Królowie zaś do owej złotowłosej Marii w drewnianej stajence na wielbłądach podążali przez śnieżne zaspy. No bo w ogóle to w grudniu było i klimat sprzyjał, a jak wrzucał, to kucał...
        Stąd, Niomo, burak. A nie jakieś sushi z karpia. Bo sushi mięsne jest, a nie tradycyjnie postne.
        Mam nadzieje, że ubrałaś w starogermańskie jabłuszka i orzechy choinkę, Ty ateistko, Ty!
        • aqua696 Re: Nowe wieści 27.12.10, 22:34
          No dziekuje za jakze jasne wprowadzenie
          no ale sushi - karp w galarecie, czy ryba po grecku to jednak ryba??
          Co do buraka lubie jakdac nie gadac z takim okazem
          Nioma ale ksiazkami mnie powalilas...

Zal ze taka para idzie w klotnie ..a nie w pomoc..
          Zal ze komus uprzykrzylo sie zycie, a nie pomoglo w namacalny sposob, chocby slowem..

Osoba ktora to zrobila bedzie z tym zyc i wczesniej czy pozniej stanie z tym twarza w twarza.
          Tak jak dobro powraca, tak i zle dogoni
          • nioma Re: Nowe wieści 27.12.10, 22:52
            aqua> a badz tak mila i przypomnij o co chodzi z ksiazkami bo juz mi Alzheimer mota
            • bj32 Re: Nowe wieści 27.12.10, 23:10
              Alzheimer ma swoje zalety. Codziennie poznaje się nowych ludzi.
              • aqua696 Re: Nowe wieści 27.12.10, 23:19
                Ksiazki na zdjeciach...Nioma ..ale rozumie to zagubienie..
                No murzyni z Birminghan przyszli.

A koszerne sushi z tunczyka w domu jadam..a tak..
                BJ i jest pyszne.
                W skarpecie sie nie zmiescilo, w torebce bylo.
                Za to widywalam mikolaja w snieznej kuli i mozna se bylo zdjecie zrobic..
                A od wczoraj szal cial, i lokci.
                • aqua696 Re: Nowe wieści 27.12.10, 23:22
                  Nioma a ty masz jakies gesio-lub kacze zapedy??
                  • nioma Re: Nowe wieści 28.12.10, 08:16
                    Gęsi jeszcze nigdy nie, ale w II dzien swiat wrzucilismy do pieca kaczke z jabłkami.
                    Na szybko.
                • bj32 Re: Nowe wieści 27.12.10, 23:48
                  A już się bałam, że tylko ja mam radość... Oczyma wyobraźni ujrzałam sushi w skarpetach i Ciebie wróżącą ze śnieżnej kuli... Oraz taką wielką kulę, z której wystają dłonie, stopy i broda... Chyba czas spać, bo jeszcze chwila, a zobaczę garbate aniołki...
                  • nioma Re: Nowe wieści 28.12.10, 08:17
                    Moge wrozyc. Dwa czarne koty mam wiec sie na czarownicę nadaję smile
                    • bj32 Re: Nowe wieści 28.12.10, 10:55
                      Babilończycy wróżyli z flaków barana, nie czarnego kota...
                      • nioma Re: Nowe wieści 28.12.10, 11:16
                        Czarny kot ma byc do towarzystwa.
                        Prawdziwa czarownica musi miec czarnego Kota
                        • bj32 Re: Nowe wieści 28.12.10, 11:25
                          A nie wystarczy koszatniczka...? I kot we łbie?
                • nioma Re: Nowe wieści 28.12.10, 08:15
                  aaaaaaaaaaaa, to była zbiórka dla Polonii na Islandii
        • nioma Re: Nowe wieści 27.12.10, 22:49
          No jak miesne sushi jak bezmięsne? Przeciez z ryby, nie?
          Pogańską choinkę ubrałam, a jakze smile Zeby bylo gdzie Młodemu prezenty kłasć.
          • bj32 Re: Nowe wieści 27.12.10, 23:04
            Nie dyskutuj! Ryba to mięśnie. Mięso ma. A karp to nie ryba, tylko karp. Albo tuńczyk. Widziałaś kiedyś koszerne sushi z tuńczyka? W stajence? Gdzie wół, osioł, burak i czterech muzykantów z Birmy? W tym Janko muzykant? I dwóch Żydów: Dorn i Żyd Wieczny Tułacz?
            Prezenty w skarpetkę na kominku. Też tradycja chrześcijańska. Wiadomo, ze w Egipcie mieli kominki i ganiali w skarpetkach.
    • agnes_nyc Opanujcie sie bo az zal 28.12.10, 19:06
      jedna drugiej w oku dlubie

Malgoska - gdyby na mnie tak ktos siadl to bym sobie dala spokoj i nie wchodzila na to forum i tak ze wzgledu na nieprzyjemna atmosfere odpuscilam sobie i zagladam rzadziej zdrowsza jestem

pozdrawiam i zycze wyluzowania bo co niektorzy zachowuja sie jak zmije
      • malgoska182 Re: Opanujcie sie bo az zal 28.12.10, 19:09
        agnes dziekuje.

--
    • bj32 Re: donosicielstwo do US 28.12.10, 19:24
      Posługując się miernym talentem badawczym i mierną dostępną wiedzą, i mierną logiką pragnę zwrócić honor malgosce - za podejrzenia, przeprosić - za podejrzenia i uprzejmie poinformować, że z prymitywnego porównania cech rozmaitych wpisów kilku podejrzewanych osób - postów, maili i jednego z donosów - z 90% pewnością namierzyłam, kto posłał tego maila. Wstyd mi, bo broniłam, zapierałam się nogami o futrynę, że ta osoba na pewno nie, że nie wierzę.
      I nie - nie napiszę publicznie nawet nicka.

Droga donosicielko... Dęta frajerka ze mnie. Uwierzyłam ci. Najpierw tłumaczyłam, potem uwierzyłam... No, teraz się będę pilnować.

Pozdrawiam
      Balnka Rudy

[Strasznie mnie wkurza, jak ktoś przekręca moje imię].
      • agnes_nyc Re: donosicielstwo do US 28.12.10, 19:30
        Bj powinnas napisac nick dlaczego nie gdyby to jednak byla Malgoska to zapewne bys napisala wiec powinnas byc wierna swemu slowu i napisac bo w tej chwili to jestes nieobiektywna - a to juz nieladnie
        • isabelka20 Re: donosicielstwo do US 28.12.10, 19:36
          dokładnie. Uważam, iż każdy ma prawo poznać nick osoby zwanej donosicielem, skoro na cześć donosiciela powstał bardzo długi wątek.
          • bj32 Re: donosicielstwo do US 28.12.10, 19:49
            Nawet gdyby to była malgoska bym nie napisała. Zaznaczyłam wcześniej, ze danych nie będzie. A nick to lokalne, ale jednak dane.
            Poza tym napisałam wołami: z porównania stylu i pewnych cech charakterystycznych. To za mało, żeby kogokolwiek publicznie oskarżyć...
        • piotr_57 Re: donosicielstwo do US 28.12.10, 19:52
          agnes_nyc napisała:

> Bj powinnas napisac nick dlaczego nie gdyby to jednak byla Malgoska to zape
          > wne bys napisala wiec powinnas byc wierna swemu slowu i napisac bo w tej chwil
          > i to jestes nieobiektywna - a to juz nieladnie

A czytać osoba umie??

bj32 napisała:
          > I nie - nie napiszę publicznie nawet nicka.

..publicznie!. Może należy zapytać na priv ?

• maplawczerwonym2 Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 09:14

Malgoska,

Blanka na pewno ma mocne podstawy, zeby napisac takiego posta, a wiec nie tylko naleza Ci sie przeprosiny od Niej, ale tez od kazdej z nas, ktore wprost lub nie wprost wskazywaly na ciebie palcem. Mimo wzajemnej niecheci uwazam, ze uczciwosc miedzyludzka nakazuje nam, a ja nawet mam ludzka wewnetrzna potrzebe, zeby to powiedziec - PRZEPRASZAM. To musialo bolec, ja tez przylozylam sie do tego tu na forum, ze bylo Ci przykro, wiec naprawde z serca przepraszam. Dalej nie wiemy kto to zrobil, ale ja wierze Blance, ze byly mocne podstawy do skierowania podejrzen w inna strone.
        • nioma Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 09:20
          Nie mam za co przepraszac.
          Malgoska wykazuje sie postawa az nazbyt wredną. Nigdzie nie pisalam, ze ona doniosla. Pisalam tylko ogolnie o moim zdecydowanym sprzeciwie co do takiego zachowania i konkretnie do Malgoski, ktora sama napisala, ze bedzie dzwonic do szkoly dziecka jednej z forumek. Jak dla mnie to postawa bliska dna.
          Malgoska to specyficzna osoba, zieje nienawiscia i jadem, narzeka na to forum jak tylko moze a siedzi na nim z uporem maniaka,
          • maplawczerwonym2 Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 09:38

nioma, mam do Ciebie slabosc, wiec nie pisze tego z lekkim serem - nie Masz racji. Insynuacje, ze to goska, lataly od samego poczatku. Wiekszosc z nas ja o to podejrzewala chocby ze wzgledu na te telefony i nie tylko do Izy, bo anonimowe wydzwanianie na mamy z pomocnych do roznych instytucji dzieje sie od pewnego czasu i ja wiem o co najmniej 3ch przypadkach od samych forumek. Latwiej bylo na tej podstawie przyjac jako podejrzana osobe, ktora rozni sie zdaniem w wielu sprawach od nas i co przemawialo na jej niekorzysc juz kiedys dzwonila, do czego sie samaprzyznala na forum. Ale to jak pisze Blanka nie goska doniosla na dorote. Trzeba to przyjac.
            • nioma Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 10:00
              Nigdzie nie napisalam, ze doniosla pani A czy B.
              Moje wypowiedzi dotyczyly donosicielstwa i mojego stosunku negatywnego do takiej formy zachowania. A takze krytycznej oceny postawy Malgoski, ktora napisala, ze bedzie dzwonic do szkoly dziecka.
              Malgoska sama w innym watku, gdzie nie padlo nawet wspomnienie jej imienia, napisala, ze to nie ona. Mozliwe, ze tym przyciagnela uwage do swojej hm... paranoicznej osoby. Chyba od tego sie zaczelo. Zreszta, sama wczesniej wielokrotnie pisala o koniecznosci zlozenia donosu na ta czy inną. Jak sie rzuca gów... nem to trudno byc pozniej zdziwionym, ze sie rączki ubrudziło. A tak sie stalo w przypadku Malgoski.
              Oczywiscie, jako osoba majaca lekkie zaniki pamieci, moge sie mylic wiec jesli ktos znajdzie moja wypowiedz ze stwierdzeniem: Malgoska doniosła, to oczywiscie przyznam racje. Ale co innego stwierdzic, ze ktos powiedzial a co innego domniemywac co miał na mysli.
              Przyjmuje, ze to nie Malgoska doniosla na Dorotę.
              Przyjmuje tez, ze Malgoska za chwile doniesie na inna forumkę, dzwoniac do szkoly jej dziecka. Pewnie bidulka nozkami przebiera ze zniecierpliwienia, bo teraz jest w szkolach przerwa swiateczna.
              Zdania nie zmieniam co do tej osoby.
          • payuta Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 09:47
            Ja Malgoske dawno z kregu podejrzanej wykreslilam,choc w pierwszym odruchu bylam wrecz pewna. Jej milosc do telefonow mnie powala,ale jak to mowia starzy indianie.Jeden lubi ogorki..drugi ogrodnika corki.Nic,to Malgoska ma nawet u mnie przydomek big_grin,ale i ja na szale przeprosin zucam i swoje sorry.
            Ja mam tylko nadzieje ze Bj,powie paru osobom,kto donosl,by na ta persone,miec baczne oko,tak profilaktycznie,przyszlosciowo.Bj,fajnie ze sie udalo.P.P.
            • piotr_57 Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 10:11
              payuta napisała:
              > Ja mam tylko nadzieje ze Bj,powie paru osobom,kto donosl,by na ta persone,miec
              > baczne oko,tak profilaktycznie,przyszlosciowo.Bj,fajnie ze sie udalo.P.P.

Powie Wam, powie, na pewnosmile
              Mnie już powiedziała, tyle tylko, że ja mam okropnie marną pamięć do ników i już zdążyłem zapomnieć big_grinbig_grin
              A może tylko dlatego, że zna te moją przypadłość, powiedziała mi. big_grinbig_grinbig_grin
              • nioma Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 10:13
                O, tez masz przyjaciela Alzheimera?
                • piotr_57 Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 10:22
                  nioma napisała:

> O, tez masz przyjaciela Alzheimera?

To choroba zawodowa w moim fachu.
                  Na szczęście jest na to lekarstwo. Wystarczy, że usłyszę ten charakterystyczny szelest.... i pamięć natychmiast mi powraca big_grinbig_grin
                  • nioma Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 10:26
                    aha smile
                  • payuta Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 10:36
                    Stac mnie by ci poszelescic ???tongue_outbig_grin P.P.
                    • piotr_57 Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 10:50
                      payuta napisała:

> Stac mnie by ci poszelescic ???tongue_outbig_grin P.P.

W Twoim przypadku sam urok osobisty by wystarczyłsmile
                      Ale mam nadzieję, że, z "powodu na przyzwoitość", nie będziesz tego wykorzystywała big_grinbig_grinbig_grin
                      Jestem pewien, że tajemnica nie utrzyma się dłużej niż do południa smile

>
                      • payuta Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 11:27
                        piotr_57 napisał:

> W Twoim przypadku sam urok osobisty by wystarczyłsmile

Coz big_grin Napisze skromnie ze tu racje masz,choc z drugiej strony...przykro ze zapomniales cos dodac i o mej kulturze tongue_out big_grin

> Ale mam nadzieję, że, z "powodu na przyzwoitość", nie będziesz tego wykorzystyw
                        > ała big_grinbig_grinbig_grin
                        Spokojnie... dzieci i chlopcow nie wykorzystuje tongue_out

> Jestem pewien, że tajemnica nie utrzyma się dłużej niż do południa smile
                        Do poludnia,dopoludnia...... gdybys byl kobieta to wiedzial bys co potrfi zrobic z toba zwykla babska ciekawosc...ale coz najedzony glodnego nie zrozumie big_grinbig_grinbig_grin P.P.
                        • gd_3334 Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 11:55
                          ech widzę że humory Piotrowi i Payutce dopisują smile przynajmiej mi w pracy wesoło jak ich podczytuje
                          ot taka dygresja
                          • bj32 Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 12:16
                            Też kocham romansebig_grin
                            • payuta Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 12:33
                              W mym wieku juz mi niestety tylko wirtualne romanse przystojatongue_out
                              Jak spiewaja Starsi Panowie???? Wesole jest zycie staruszka.....
                              a ja dospiewam...wesole ma zycie staruszka....z dostepem do nadgryzionego bialego jabluszka :-dbig_grinbig_grin
                              • nioma Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 12:37
                                No cos Ty!
                                Kazdy wiek jest dobry, zeby sobie poszalec. Moze jedynie w pozniejszym wieku trudno robic roznego rodzaju akrobacje ale bardziej stateczne pozycje jak najbardziej.
                                • payuta Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 12:55
                                  Ale wiesz tongue_out Wirtualnie zawsze wiecej fantazji,no i te wieczne 19 w rozmiarach 80x60x80 i teeee nogi big_grinbig_grin tongue_out
                              • bj32 Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 12:56
                                Zapewniam Cię, ze jesteś baaardzo młoda. W porównaniu z Piotrem zresztą wszystkie jesteśmy;P
                                • payuta Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 13:05
                                  Ale ja mu Proszem Pana mowic i tak nie bede big_grin.-D w kraju na TY zejem tongue_out big_grin
                                  • payuta Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 13:07
                                    payuta napisała:

> Ale ja mu Proszem Pana mowic i tak nie bede big_grin.-D w kraju na TY zejem tongue_out big_grin

Zyjem,ofkors,mialo byc tongue_out
                                    • bj32 Re: donosicielstwo do US 30.12.10, 01:23
                                      Bo to winno być:
                                      "Jaśnie Wielmożny Panie Piotrze, śmiem zwracać Waszej Wysokości, Wszechpotędze i Władzy..." albo jakoś tak. A nie jakieś tam "prosimsz".
                                      wink
                                      • payuta Re: donosicielstwo do US 30.12.10, 09:44
                                        Taaaaaa i pewnie jeszcze pasc na kolana big_grin
                                        Aaaaaaa w zyciuuuuuuuu big_grin P.P.
                                        • bj32 Re: donosicielstwo do US 30.12.10, 11:22
                                          Nie paść, tylko siąść i właściwie czemu nie? On fajny, mimo, że troszku zgrzybiały;]
                                          • payuta Re: donosicielstwo do US 30.12.10, 12:06
                                            Siasc???Siasc na kolanka???Przeciez wiesz ze gdybym ja mu na te kolanka usiadla,to juz na amen bylby unieruchomiony tongue_out
                                            Piotrze ja ci radze zmien kolezanke big_grin Ja bym ci nigdy krzywdy zrobic nie chciala .-P big_grin P.P.
                                        • aqua696 Re: donosicielstwo do US 30.12.10, 11:55
                                          Szczerze to Malgoska poczula ze donos jest jej autorstwa, i nikt wczesniej nie podal osoby na ktora doniesiono.
                                          Uczciwie mialam ja wsrod podejrzen..wiec sorry.
                                          Payuta za to nadgryzione biale jabluszko bo cie chyba osobiscie przyjade nadgrysc...
                                          Malgoska jesli wstydzisz sie swoich zyciowych krokow, ktore akurat ja bardzo pochwalam, iz umiesz dac komus milosc, czas i siebie to sorrki ale wychodzi z ciebie polska mentalnosc, bo w anglojezycznych krajach ludzie sie tym szczyca, i mowia otwarcie-i za to podziwiam ich bardzo.

Czarownica byc to mozna i bez dodatkow w postaci kota..z tym sie rodzi..

• payuta Re: donosicielstwo do US 30.12.10, 12:07
                                            Ale ja juz jestem nadgryziona big_grin Nadgryziona czasem tongue_out big_grin P.P.
                                            • aqua696 Re: donosicielstwo do US 30.12.10, 12:16
                                              Payuta ty nadgryziona czasem a ja zyciem ..mozna sie uzupelnic..choc czas tez juz swoje robi..
                                              a chirurdzy dolozyli nacieciami..
                                              Piotr to niedlugo bedzie sie opedzal jak an rodzynka przystalo na te napastujace kobiety
                                              • bj32 Re: donosicielstwo do US 30.12.10, 17:30
                                                Obawiam się, że jak będzie chciał, to opędzenie się na będzie stanowiło dla niego problemu... Już to robiłbig_grin
        • bj32 Re: donosicielstwo do US 29.12.10, 11:50
          Jedna sprawa: malgoska nie napisała fizycznie donosu. Ale pomysł zapodała. Być może zdurnowaciały i podatny na wpływ donosiciel sam by na to nie wpadł. No i nie wiem, czyj był pomysł z wykorzystaniem moich danych, bo donosiciel aż taka nienawiścią do mnie nie pała i nie jestem przekonana, czy sam to wymyślił.

Swoją drogą debila trzeba, żeby donos podpisywać "pozdrawiam" i podpisując się za mnie zrobić byka w imieniu.

Drogie przyszłe donosicielki: mam programy z korektą!
        • dorotamed Re: donosicielstwo do US 30.12.10, 20:50

>
          > Malgoska,
          >
          > Blanka na pewno ma mocne podstawy, zeby napisac takiego posta, a wiec nie tylko
          > naleza Ci sie przeprosiny od Niej, ale tez od kazdej z nas, ktore wprost lub n
          > ie wprost wskazywaly na ciebie palcem. Mimo wzajemnej niecheci uwazam, ze uczci
          > wosc miedzyludzka nakazuje nam, a ja nawet mam ludzka wewnetrzna potrzebe, zeby
          > to powiedziec - PRZEPRASZAM. To musialo bolec, ja tez przylozylam sie do tego
          > tu na forum, ze bylo Ci przykro, wiec naprawde z serca przepraszam. Dalej nie w
          > iemy kto to zrobil, ale ja wierze Blance, ze byly mocne podstawy do skierowania
          > podejrzen w inna strone.

Ja wskazałam wprost palcem i jeśli to rzeczywiście nie Małgośka , to ją bardzo za to pomówienie przepraszam - PRZEPRASZAM MAŁGOŚKA. Co do reszty zdania nie zmienię , dla mnie Małgoska jest niezrównoważona emocjonalnie i tyle.
          Swoją drogą chciałabym, wiedzieć kto doniósł.
          • bj32 Re: donosicielstwo do US 30.12.10, 20:59
            To napisz do mnie na privwink
            • mamasi Re: donosicielstwo do US 30.12.10, 23:23
              Wow nie było mnie troszkę na forum i tyle się wydarzyło. Przebrnąć przez wątek przebrnęłam ale ile kaw musiałam wypić...cała sytuacja wydaje mi się jakaś chora, ile zawiści i zazdrości w ludziach jest, brak słów, a mnie aż skręca 1. ze złości 2. z ciekawości (oj wiem że ciekawość to pierwszy stopień do...) .

A wszystkim biorącym udział w tej żarliwej dyskusji/obrzucaniu sie błotem z okazji zbliżajacego sie nowego Roku 2011 chciałabym zyczyć spokoju ducha, sumienia (to do niektórych), cierpliwości, miłości, szczęścia, spełnienia marzeń, umiejętności rozumienia tego co czytająsmile i by ten nadchodzący rok był lepszy od swego poprzednikasmile
              • bj32 Re: donosicielstwo do US 30.12.10, 23:43
                Dzięki i przyłączam się do życzeń, oraz wierzę... Wiem! że będzie lepszy. Kilka spraw jednakowoż udało się na finiszu rozwiązać, więc wchodzimy w Nowy Rok z mniejszym balastemsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka