Dodaj do ulubionych

Mariusz Kaczmarek

15.12.10, 10:28
Poprzedni wątek

No, coraz piękniej nam widać, jak trzeba sprawdzać proszących. Koleś uszczęśliwia dzieciaki grassem, sypia z nieletnimi i pomaga im się ukrywać.

Dzisiaj o 16.10 w Polsacie w interwencji będzie na jego temat. Zachęcam do oglądania.
Obserwuj wątek
    • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 15.12.10, 11:06
      Ja bardzo dziękuję Ani 7961 oraz bj32 za wsparcie i pomoc,bj32 jest bardzo dobrym moderatorem tępiącym co niektóre osoby.Polsat-Interwencja dziś 16.10.
      • malgoska182 Re: Mariusz Kaczmarek 15.12.10, 13:25
        anna.k777 napisala:
        bj32 jest bardzo dobr
        > ym moderatorem tępiącym co niektóre osoby.Polsat-Interwencja dziś 16.10.

Bardzo dobrym moderatorem,poniewaz zna program telewizyjny i potrafi zareklamowac niektore programy.Bardzo dobrym moderatorem,bo usuwa posty i watki ,ktore nie sa jej na reke,pozwala jednak"wisiec" watkom,ktore niczego nie wnosza ani dla pomocnych ani pomagajacych(sprawa Kaczmarka,to prywatna jak narazie wojna Pani Anny z Kaczmarkiem)Ale od tego mamy organy scigania.
        bj32 ma szanse stania sie super moderatorka,jak zlapie Kaczmarka i odda w rece Policji.Moze w wolnej chwili tez rozpoczac prace detektywa i pomoc w odszukaniu corki Pani Anny.Tak jak napisalam, jest to osobista tragedia Pani Anny.Solidaryzuje sie z nia w tych trudnych chwilach,nie oznacza to,ze sprawa Kaczmarka stanie sie moja obsesja . Podbijanie watkow w innych przpadkach uznaje sie za lamanie Regulaminu .W przypadku watku o Kaczmarku czytamy,ze bj32 wie o tym i chyba pozwala.

--
        Pewne jest to jedno, że Róbmy swoje,
        Dopóki nam się chce, Drobiazgów parę się uchowa:
        Kultura, sztuka, wolność słowa, dlatego Róbmy swoje,
        Może to coś da? Kto wie?...
        • nioma Re: Mariusz Kaczmarek 15.12.10, 13:30
          ulzylo Ci malgosiu, ze po raz kolejny wylalas swoj zal i napisalas nie na temat?
          napisz skarge na Bj. ulzy Ci jeszcze bardziej.
          • malgoska182 Re: Mariusz Kaczmarek 15.12.10, 13:41
            nioma jak najbardziej na temat.Odpisalam na hymn pochwalny Anny na temat bj32.Moze chyba podziekowac jej poprzez prywatna wiadomosc.

--
        • diabollos29 malogoska 15.12.10, 13:44
          Jestes matka? Co zrobilabys gdyby to twoje dziecko zaginelo? Siedzialabys bezczynnie? Czy poruszylabys niebo i ziemie? Juz o forum, na ktore zagladal podejrzany, nie wspomne. Jesli masz dzieci, to zaczynam im wspolczuc. Bardziej bezwglednej i zlosliwej osoby nie spotkalam jeszcze. Obys ty nigdy nie musiala przezywac dramatu matki zagubionego dziecka.
          Anno, nie zwracaj uwagi na jad tej kobiety. Musi byc bardzo nieszczesliwa osoba skoro musi wyzywac sie na innych. Trzymam kciuki za ciebie i twoja corke.
          • missmiriam1 Re: malogoska 15.12.10, 13:58
            Sprawa Kaczmarka jest nie tylko osobistą tragedią Ani, nie jest także tylko jakąś prywatną wojną. To również próba powstrzymania oszusta przed dalszą działalnością. Szkoda jednak, że ktoś nawet taką tragedię próbuje wykorzystać w prywatnych atakach na moderatorkę forum. Aniu, trzymam kciuki, mam nadzieję, że Ci się uda.
            • atena12345 Re: malogoska 15.12.10, 14:07
              missmiriam1 napisała:

Szkoda jednak, że ktoś nawet taką tragedię próbuje wykorzystać w prywatnych atakach na moderatorkę forum.

a co ją obchodzi CZYJAŚ tragedia..
              dowalić jest okazja
              • nioma Re: malogoska 15.12.10, 14:11
                no właśnie.
                sztuka dla sztuki...
                • missmiriam1 Re: malogoska 15.12.10, 14:18
                  Ale jak tak można? Nie próbuję sobie nawet wyobrazić cierpienia matki w takiej sytuacji. I czy w takim razie to forum ma przestać działać? Przecież równie dobrze ktoś mógłby stwierdzić, że kłopoty zdrowotne czy finansowe to też wyłącznie ''osobista'' sprawa. Smutne to wszystko. Jeśli nie chcemy pocieszyć i wspomóc chociażby dobrym słowem, to po co jeszcze kopać, w imię czego?
                  • maplawczerwonym2 Re: malogoska 15.12.10, 16:45

Przyznaje, po tym tekscie Malgoski, zaczynam wierzyc, ze JEST zdolna do WSZYSTKIEGO. Jesli nawet w takim momencie wyciera sobie Blanka gebe i uwaza, ze nic takiego sie nie dzieje, to musze przyznac, e w koncu dotarlo do mnie, ze mozna sie po niej spodziewac bardzo wiele.. sad
            • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 15.12.10, 14:12
              Bardzo wam dziewczyny dziękuję za wsparcie,jesteście dobre,myślę że dobro drzemie też w p.Małgosi 182.Jakbym nie poznała Kaczmarka i nie była z Anią 7169 nie wiedziałabym kto to jest.Jestem wdzięczna Bj32 za wsparcie w trudnych chwilach i nie musi to być pomoc rzeczowa lub materialna.Dziś Polsat-Interwencja,Bj32 dobry moderator.
          • malgoska182 Re: malogoska 15.12.10, 17:13
            diabollos29 npisal:Jestes matka? Co zrobilabys gdyby to twoje dziecko zaginelo? Siedzialabys bezcz
            > ynnie? Czy poruszylabys niebo i ziemie? Juz o forum, na ktore zagladal podejrza
            > ny, nie wspomne. Jesli masz dzieci, to zaczynam im wspolczuc. Bardziej bezwgled
            > nej i zlosliwej osoby nie spotkalam jeszcze. Obys ty nigdy nie musiala przezywa
            > c dramatu matki zagubionego dziecka.
            > Anno, nie zwracaj uwagi na jad tej kobiety. Musi byc bardzo nieszczesliwa osoba
            > skoro musi wyzywac sie na innych. Trzymam kciuki za ciebie i twoja corke."

Jestem matka i nie musisz wspolczuc mojej coreczce.Jest malenka,ale wiem ,ze zrobie wszystko,zeby nie dopuscic do takiej sytuacji,w ktorej bede musiala jej szukac.Staram sie aby nasza milosc i przyjazn rosla wraz z moja corka.Zaczynamy od karmienia rybek(tak osmieszanego przez bj32),pieczenia ciastek,sprzatania,ogladania bajek i tysiacu innych rzeczy ,ktore mozna robic z 2-letnim ,madrym dzieckiem.
            Same zdajecie sobie z tego sprawe,ze Helena nie zniknela,bo Anna kazala jej zjesc pomidorowa zamiast ogorkowej.Czasami nie zauwazamy problemow,czasmi staramy sie nie widziec pewnych spraw ludzac sie ,ze mina,ze u nastolatkow to tak jak szybko przyszlo ,tak pojdzie.Czasami zabiegani nie mamy czasu zauwazyc,ze cos sie zlego dzieje.
            Napisalam,ze solidaryzuje sie z Anna.Napewno jej wspolczuje,jednak nie chce byc osoba zaklamana,ktora bedzie zapewniala,ze bedzie dobrze,bo ja trzymam kciuki,mysle cieplutenko o Annie i zapewniam ja na Forum pomocne emamy o tym.Ucieczka nie trwa od tygodnia.To juz kilkumiesieczny problem.Helena byla w Osrodku,z tamtad uciekla.Nadzor kuratora tez nic nie dal.Czy przyczyna ucieczki Heleny nie tkwi gdzies glebiej, niz tylko fascynacja starszym facetem,ktory z tego co mi wiadomo(z relacji na Forum) nie nalezy do facetow na widok ktorych nastolatkom bije serce i zakochuja sie na pelne 2 tygodnie.Wiec prosze mnie nie oceniac i wspolczuc mojej corce w kontekscie oskarzen bez dowodow,podstaw.
            Prosze zachowac obiektywizm,bo to Forum jest wlasnoscia spolki Agora i do momentu jesli moj wpis nie obraza uczestnikow Forum, ani nie lamie Regulaminu Forum ma prawo sie tu znalezc.

--
            • bj32 Re: malogoska 15.12.10, 17:29
              "karmienia rybek(tak osmieszanego przez bj32)"
              Ośmieszanego? Malgoska, przypisujesz mi jakieś demoniczne intencje. Zwyczajnie rozbawiło mnie, że niegadanie do rybek jest znęcaniem się, a całe hasło uznałam za fajne... No cóż, skoro tak to odbierasz, to zmienię sygnaturkę i zamienię na coś zabawniejszego niż "ośmieszanie rybek".
              Rany gorzkie z pierożkami... Obsesja jakaś.
              "Prosze zachowac obiektywizm,bo to Forum jest wlasnoscia spolki Agora i do momentu jesli moj wpis nie obraza uczestnikow Forum, ani nie lamie Regulaminu Forum ma prawo sie tu znalezc."
              A to, czy łamie - ocenia moderator. Do tego właśnie służą moderatorzy. I tak na przykład wątek generalnie został założony w celu pokazania, dlaczego na forum prowadzimy jakąś kontrolę: żeby się takie Kaczmarki nie panoszyły. Nie zaś po to, żebyś mogła się podoszukiwać, "czy przyczyna ucieczki Heleny nie tkwi gdzies glebiej". Bo w domyśle to może oznaczać, ze mamusia ją nieodpowiednio wychowała, albo ma złe geny. Uważaj, bo nie wiesz, co wyrośnie z... twojej... córki. Prawda? Nie, żebym ja wiedziała, co z mojej, ale przynajmniej wie, ze rybka to żarcie, nie zabawka.
            • niezapominajka08 Re: malogoska 16.12.10, 00:35
              Witam. Zaintrygowały mnie pewne wypowiedzi. Chciałabym się do nich odnieść.

Jest malenka,ale wiem ,ze zrobie wszystko,zeby nie dopuscic do takiej sytuacji,w ktorej bede musiala jej szukac.

Owszem może pani zrobić wszystko ( to samo mogła zrobić pani Anna ) co wcale nie gwarantuje efektu finalnego w postaci np. ucieczki. Może owszem ją niwelowac ale wcale nie musi.

Zaczynamy od karmienia rybek(tak osmieszanego przez bj32),pieczenia ciastek,sprzatania,ogladania bajek i tysiacu innych rzeczy ,ktore mozna robic z 2-letnim ,madrym dzieckiem.

To pozostanę przy kotach smile

Same zdajecie sobie z tego sprawe,ze Helena nie zniknela,bo Anna kazala jej zjesc pomidorowa zamiast ogorkowej.

Dokładnie, czasami podatność na wpływy grup nieformalnych (mimo, silnej więzi rodzinnej) jest silniejsza.

Czy przyczyna ucieczki Heleny nie tkwi gdzies glebiej, niz tylko fascynacja starszym facetem,ktory z tego co mi wiadomo(z relacji na Forum) nie nalezy do facetow na widok ktorych nastolatkom bije serce i zakochuja sie na pelne 2 tygodnie.
              Chyba o tym (tj. diagnozie) winien decydować specjalista.

Prosze zachowac obiektywizm,bo to Forum jest wlasnoscia spolki Agora i do momentu jesli moj wpis nie obraza uczestnikow Forum, ani nie lamie Regulaminu Forum ma prawo sie tu znalezc.
              O obiektywizm każdy z forum się stara....z kolei z tego co mi osobiście wiadomo o wpisie niezgodnym z Regulaminem i Netykietą decyduje Pani Moderator, która ze swoich obowiązków się wywiązuje ponad miarę. Więc w takiej sytuacji proszę o powstrzymanie insynuacji bądź też jakiejkolwiek formy podważania pani Blanki o ile ma pani na tyle uczciwości.

Pozdrawiam wszystkich

• malgoska182 Re: malogoska 16.12.10, 07:32
                niezapominajka08 napisala:Witam. Zaintrygowały mnie pewne wypowiedzi. Chciałabym się do nich odnieść.
                Odniosla sie Pani.Postanowilam sie do Pani wypowiedzi nie odnosic,nie z braku kontrargumentow,ale po to by zakonczyc ta ,niepraowadzaca do niczego przepychanke slowna.

W sprawie moderacji wypowiadalam sie kilka razy.Mam mnostwo zastrzezen.Odsylam Pania do watku"Wielodzietni pomagaja".Z tego kolka sprawiedliwych (stadka) brakuje jeszzce Pani mini Drzewka Genealogicznego.Wyjatkowy popis zdolnosci moderatorskich ,zasmiecanie watku ,dziecinada .Z cyklu ' co wolno wojewodzie.........".Ale coz jest takie powiedzenie ,ze pewne ptaki domowe jedno za drugim staje gesiego.

--
                • aurinko Malgoska182 16.12.10, 09:04
                  Nie jesteś nowa na forum, więc powinnaś wiedzieć (zwłaszcza, że zakładając konto na gazeta.pl miałaś obowiązek zapoznać się z regulaminem i go zaakceptować), że wszelkie uwagi dotyczące moderatorów przesyła się mailem do administracji. A Ty usilnie w różnych wątkach wciskasz swoje "ale" dotyczące moderacji Bj i nie tylko - urządzasz sobie personalne ataki a to również jest niezgodne z regulaminem. Masz coś do Bj jako moderatorki - pisz do administracji skargę. Psujesz każdy wątek wtrętami nie na temat i szczerze mówiąc dziwię się, że jeszcze nie zostałaś ostatecznie wykasowana i odesłana do adminów ze swoimi pretensjami. Twoje wpisy łamią netykietę i regulamin forum i doskonale o tym wiesz, tylko po co udajesz, że nie rozumiesz o co chodzi, sprawia ci przyjemność udawanie kogoś mało rozgarniętego?
                • bj32 Re: malogoska 16.12.10, 16:20
                  "W sprawie moderacji wypowiadalam sie kilka razy"
                  Tylko dlaczego tu? Jest Forum o moderacji, jest forum@gazeta.pl... Kolejne Twoje wypowiedzi o moderacji zatem będę ciąć. To nie to forum.
                  "Mam mnostwo zastrzezen."
                  Ja mam odcisk i nie widzę powodu się tym dzielić z całym światem, w dodatku uporczywie...
                  Zatem pozwolisz, ale zacznę podchodzić do zagadnienia twoich zastrzeżeń tak, jak powinnam była już dawno...
    • w_miare_normalna Oglądam. 15.12.10, 16:15

• kroliczyca80 Re: Oglądam. 15.12.10, 16:25
        Też oglądałam. Aniu, trzymam kciuki za powrót Heleny. Jesli mozna jakoś pomóc, daj znać.
        • anna.k777 Re: Oglądam. 15.12.10, 16:55
          Dziewczyny Kaczmarek daje dziennie dość sporo próśb,lodówkę nową ma,internet w domu ma,a i telefon też ma taki że nie każdego stać na taki.Wyłudza od ludzi pomoc na używki i urzęduje z nieletnimi,zawsze kasę ma,znalazł łatwy sposób na życie.Pisze w swoich prośbach że jest wiarygodną osobą,zaprasza ludzi do siebie.Chciano zrobić kiedyś reportaż o nim w Polsat-Interwencja,była pani redaktor u niego,sprawdzała dokumenty jego i coś jej się nie spodobało,dzwoniła na AWF czy AWS(nie pamiętam gdzie dokładnie)powiedzieli jej że pomagają mu,ale on nie chce ćwiczyć,bo to lub tamto mu nie odpowiada.Umówiła się z Kaczmarkiem na drugi dzień i już nie została wpuszczona przez niego.Z OPS wiecie z poprzedniego wątku jak wyszło,jest mi cholernie ciężko a do p.Małgosi 182 poczekajmy naście lat,jak pani dziecko dorośnie i to nie jest moja wendeta i nie tylko jedna taka Helenka.Uważam bj32 za dobrego moderatora,oraz dziewczyny mają rację chcące sprawdzić wnikliwie sytuację osoby proszące,naprawdę potrzebujące nie mają nic do ukrycia.
          • bj32 Re: Oglądam. 15.12.10, 17:32
            Również oglądałam.
            Dziękuję, Anno. Chociaż nie poczuwam się do zrobienia czegokolwiek.
            Sądzę, że malgoski nie ma co przekonywać... Szkoda nafty.
            • anna.k777 Re: Oglądam. 15.12.10, 17:44
              Ja bardzo dziękuję za założenie nowego wątku o Kaczmarku.Nie raz zdarzało się na forum osoby podające się za powodzian,bardzo biednych,a rzeczywistość okazywała się inna.Forum jest po to by pomagać potrzebującym,nigdy nie wiadomo co nas spotka.P.Małgosiu uważałam panią za normalną osobę,ale jest p.tak zajadłą w swej nienawiścią do bj32.Wątek jest po to żeby osoby które chcące wyłudzać,muszą się zastanowić,zresztą szkoda p.tłumaczyć.
              • payuta Re: Oglądam. 15.12.10, 19:07
                Nie ogladalam,ale przeczytalam,Ania trzymam kciuki zeby wszystko sie ulozylo.P.P.
                • niezapominajka08 Re: Oglądam. 15.12.10, 20:21
                  Pani Anno...proszę się trzymać, w końcu kiedyś wszystko stanie się lepsze i łatwiejsze.
                  Pozdrawiam
                  • aqua696 Re: Oglądam. 16.12.10, 03:35
                    Jesli jest jakas sznasa gdzie znajesc np na yt to chhetnie odejrze..nie bylo mnie robila cuda wianki no i szalalam....
                    Wmkoncu
                    Aniu trzymaj sie ..od siebie dodam ze z takich zbuntowanych wrednych corek wyrastaja kobiety ktorym zycie kaze dojrzec szybciej i z perspektywy to byl jedyny czas kiedy mogly zaszalec...jakby czuly to gdzies w sobie...
                    Nie ma pewnosci od momentu testu na ciazy jak zycie sie potoczy..zaczynajac czy malenstwo urodzi sie zdrowe..czy nie zachoruje..nie zadazy sie wypadek jakies nieszczescie....
                    po szkolek czy nie wypaczy nie zlamie dziecka...po dorastanie i zycie dorosly.
                    Sa dni kiedy osoba na szczycie budzi sie sama...bez bliskich przyjaciol bez rodziny...i kiedy w super rodzinie choroba odbiera wszystko..od bezpieczenstwa, spokoju..po zycie, majatek..
                    • anna.k777 Re: Oglądam. 16.12.10, 08:24
                      clips.interia.pl/stm/play.html?ver=noIE&attId=4817677&type=V&ref=interwencja
                      • maplawczerwonym2 Re: Oglądam. 16.12.10, 16:59
                        Aniu, trzymaj sie! Niewiele mozna pomoc slowami w takiej dramatycznej zyciowej probie, smutno mi bardzo po tym, co przed chwila obejrzalam. Ten Kaczmarek to kanalia.. i nie przejmuj sie durnymi wpisami Malgoski na forum, trzeba nie miec kompletnie serca, zeby jeszcze sie wymadrzac - tylko chyba dla chorego samozadowolenia, kiedy matka przezywa taki dramat.. zycze Ci, zeby Helenka wrocila, kto wie? Swieta to specjalny czas dla wiekszosci ludzi, moze wtedy poczuje, ze Rodzina jest wazna. Pozdrawiam!
                        • anna.k777 Re: Oglądam. 16.12.10, 17:08
                          Ona jest bardzo uparta,a teraz pewnie pogubiła się w tym wszystkim i jest jej obojętne co będzie.Wpisami p.Małgosi nie przejmuję się,jej musi być na wierzchu.Bj32 ma prawie całą dokumentację,podzieli się informacjami z zaufanymi osobami,a nie z tymi które chcą się wyżywać i podkreślają jakimi dobrymi rodzicami.Wierzcie mi że nie łatwo było mi podejmować pewne decyzje,a musiałam.Uważam bj32 za dobrą moderatorkę, i nie raz dostałam od niej opieprz poza forum,nie obrażałam się i nie rzucałam,jestem jej bardzo wdzięczna za założenie wątku nowego o Kaczmarku.
                          • maplawczerwonym2 Re: Oglądam. 16.12.10, 17:21

Czasem i najlepsza matka nie poradzi sobie z dzieckiem, to jest trudny wiek. Do tego dochodza jeszcze rowiesnicy, a jak narkotyki i alkohol w tle to i najlepsze dziecko moze wpasc w otchlan, a nasze dobre checi na nic sie zdadza.

trzymaj sie mocno!
                            • oteczka Re: Oglądałam 16.12.10, 17:30
                              Trzymaj się ,będzie dobrze ja 14 lat temu miałam podobnie ,a dzisiaj córka wyrosła na porządnego człowieka,pamiętaj tak mi powiedział pewien policyjny psycholog trzeba upaść na samo dno żeby się zacząć ratować ,ty nic nie zrobisz ja tez nie zrobiłam wróciła sama jak zbity pies ,skończyła liceum ,studia ,trzymam za ciebie kciuki
                            • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 16.12.10, 17:33
                              Wiecie gdzie w tej chwili jest moja córka w Wola-Park z Kaczmarkiem,przed chwilą dzwoniła siostrzenica,powiadomiłam policję.Nie mam jak wyjść z domu,siedzę z najmłodszym,a mąż pojechał do pracy.
                              • kroliczyca80 i jak? już w domu? 17.12.10, 10:53
                                Aniu, Helenka znalazla się w tym centrum handlowym? Odwieźli ją do domu? Mam nadzieję, że tak...
                                • anna.k777 Re: i jak? już w domu? 17.12.10, 14:53
                                  Niestety nie.
          • green_land Re: Oglądam. 16.12.10, 20:50
            > Uważam bj32 za dobrego moderatora
            Skoro niezadowolenie z działań moderatora będzie usuwane wraz z całą wypowiedzią, to powinno to działac w obie strony, prawda? No chyba, że to prywatny folwark.
            • anna.k777 Re: Oglądam. 16.12.10, 21:00
              green_land napisała:

> > Uważam bj32 za dobrego moderatora
              > Skoro niezadowolenie z działań moderatora będzie usuwane wraz z całą wypowiedzi
              > ą, to powinno to działac w obie strony, prawda? No chyba, że to prywatny folwar
              > k.
              A czy to jest wątek na temat moderatora,ma pani zastrzeżenia,lub jest niezadowolona z poczynań moderatora.Zawsze może pani zgłosić to do administracji.
              • green_land Re: Oglądam. 17.12.10, 13:53
                smile))
            • bj32 Re: Oglądam. 16.12.10, 23:58
              Nie. Ponieważ owe "hymny pochwalne" są jako dodatek, o ile dobrze widzę, zaś podstawowa treść dotyczy poruszonego tematu. Zaś "niezadowolenie" jest treścią główną, zauważ, zatem stanowi off-topic.
              Co masz na myśli, pisząc "prywatny folwark"? e ja sobie robię pozytywny pablik relejszyn i jeszcze podstępnie zachęcam ludzi do pisania tu błogosławieństw ku czci mojej? No może... Tylko za bogów nie mam pojęcia, po co to robię... Jak sądzisz? Chodzi wyłącznie o miłość własną, czy cele mam bardziej złożone?
              • green_land Re: Oglądam. 17.12.10, 13:48
                Cóż, na pewno w tym, co robisz chodzi także o dowartościowanie się.
                Można się dowartościować nie stosując płytkich i chamskich tekstów i mając większy szacunek do innych.
                • aurinko Re: Oglądam. 17.12.10, 13:59
                  green_land napisała:

> Można się dowartościować nie stosując płytkich i chamskich tekstów i mając więk
                  > szy szacunek do innych.

Dokładnie tak. A o szacunku do innych z pewnością świadczą teksty typu "nie bądź śmieszna".
                  • green_land Re: Oglądam. 17.12.10, 16:02
                    Jak chcesz się kłócić poszukaj chętnego. Mnie to nie bawi.
                    • aurinko Re: Oglądam. 17.12.10, 16:15
                      green_land napisała:

> Jak chcesz się kłócić poszukaj chętnego.

Nie mam takiej potrzeby, w przeciwieństwie do niektórych.

> Mnie to nie bawi.

A mnie też nie bawi zachowanie na zasadzie "przyganiał kocioł garnkowi".
                      Jak już tak usilnie od innych oczekujesz szacunku i odzywek innych niż "płytkie i chamskie" to może zacznij od siebie, bo czytając Twoje wypowiedzi w innym wątku mam wrażenie, że pisząc "Można się dowartościować nie stosując płytkich i chamskich tekstów i mając większy szacunek do innych." zapomniałaś się do tego zastosować.
                      • green_land Re: Oglądam. 17.12.10, 16:25
                        > A mnie też nie bawi zachowanie na zasadzie "przyganiał kocioł garnkowi".
                        A jednaksmile
                        • aurinko Re: Oglądam. 17.12.10, 16:28
                          Jasne. Ziew.
                • bj32 Re: Oglądam. 17.12.10, 17:17
                  "na pewno w tym, co robisz chodzi także o dowartościowanie się."
                  To diagnoza, czy opinia własna?Bo do diagnozy troszku mało mnie znasz, zaś jeśli chodzi o opinie własną, to mogę Cie pocieszyć, ze i bez chamstwa jestem tak nadęta, że nie muszę się dowartościowywać. Mam o sobie takie zdanie, że nie potrzebuję już więcej dowodów na to, żem półbogini. Zatem wracamy do punktu wyjścia: po co niby miałabym być chamska? I - poproszę - do kogo jestem? Do ludzi, którzy nie kłamią, nie naruszają uporczywie regulaminu i netykiety, nie atakują personalnie, nie szukają drugiej gwiazdki [gwiazdka wygląda tak: * ]? Tak sobie tym chamstwem na oślep rąbię? A może zgodnie z teorią spiskową popieram i toleruję jakieś 200 osób, które się nie stawiają, za to wrednie tnę całą jedną czy góra trzy inne? Hę?
                  "większy szacunek do innych"
                  No i znowu... Szacunek nie jest dany od bogów. Na szacunek należy sobie zapracować. I bez względu na to, co o tym myślisz - ja się staram. Jak wychodzi - pokazuje życie. Ale niech nikt, do ciężkiej chlorelli, nie oczekuje, że będę go szanować wyłącznie dlatego, ze ma jedno dziecko, ośmioro dzieci, adoptował dziecko [ukłon], usunął ciążę, poronił, jest bogaty, biedny, przeżył 12 - 30 - 90 lat. Nie. Jest masa cech i działań, którymi się zapracowuje na ludzki szacunek. I nie widzę powodów, dla których miałabym okazywać komuś szacunek "bo tak".
                  Dodam dla wyjaśnienia, że nieobecność szacunku nie jest równoznaczna z chamstwem. A co to znaczy, to ludzie przytomni wiedzą.
          • anna.k777 Re: Oglądam. 02.01.11, 16:36
            anna.k777 napisała:

> Dziewczyny Kaczmarek daje dziennie dość sporo próśb,lodówkę nową ma,internet w
            > domu ma,a i telefon też ma taki że nie każdego stać na taki.Wyłudza od ludzi po
            > moc na używki i urzęduje z nieletnimi,zawsze kasę ma,znalazł łatwy sposób na ży
            > cie.Pisze w swoich prośbach że jest wiarygodną osobą,zaprasza ludzi do siebie.C
            > hciano zrobić kiedyś reportaż o nim w Polsat-Interwencja,była pani redaktor u n
            > iego,sprawdzała dokumenty jego i coś jej się nie spodobało,dzwoniła na AWF czy
            > AWS(nie pamiętam gdzie dokładnie)powiedzieli jej że pomagają mu,ale on nie chce
            > ćwiczyć,bo to lub tamto mu nie odpowiada.Umówiła się z Kaczmarkiem na drugi dz
            > ień i już nie została wpuszczona przez niego.Z OPS wiecie z poprzedniego wątku
            > jak wyszło,jest mi cholernie ciężko a do p.Małgosi 182 poczekajmy naście lat,ja
            > k pani dziecko dorośnie i to nie jest moja wendeta i nie tylko jedna taka Helen
            > ka.Uważam bj32 za dobrego moderatora,oraz dziewczyny mają rację chcące sprawdzi
            > ć wnikliwie sytuację osoby proszące,naprawdę potrzebujące nie mają nic do ukryc
            > ia.
            O masz annagam
            • anngam8388 Re: Oglądam. 02.01.11, 17:09
              Wiem ,wiem Aniu ja już to wszystko wiem..tylko własnie o to chodzi ,ze jak on zamieszcza te wszystkie prośby o pomoc i zamieszcza linki jak to zrobił na tej stronie co link podałas dziś to ludzie uwierza..i wiele ludzi nadal będzie mu słać pieniądze..i właśnie sie zastanawiam jak by tu ostrzec ludzi..nie mam pomysłu
      • kukusia_1 Re: Oglądam. 03.02.11, 11:27
        Czy to chodzi o niego???!!!

Tekst linka
        • anna.k777 Re: Oglądam. 03.02.11, 19:07
          kukusia_1 napisała:

> Czy to chodzi o niego???!!!
          >
          > Teks
          > t linka

Tak o tego wyłudzacza.
    • agnessja Re: Mariusz Kaczmarek 16.12.10, 19:03
      od jakiegoś czasu jak różne dziewczyny zaczęły znikać w kraju, zaczęłam się obawiać, że i moim kiedyś coś "strzeli do łba", ale mam na to jeszcze 8 - 10 lat...
      mając 14 lat, dziewczyna pewnie zmięknie do świąt, tak myślę, będzie jej brakować tej atmosfery... ale co później? trzeba być dobrej myśli, trzymam kciuki.
      • bj32 Re: Mariusz Kaczmarek 17.12.10, 00:11
        Byłoby to miłe. Ale faktycznie Anna ma problem nie od trzech tygodni, zaś Kaczmarek uporczywie nie chce sam z siebie iść do pudła. Do tego dzisiejsze 14latki to jak 17latki z mojego pokolenia: dużo można o nich powiedzieć, ale to, ze zmiękną. Głupi wiek, rodzice tracą autorytet, samodzielność się aktywuje szalenie i latają te "Zosie-Samosie" zbuntowane anarchistycznie i głupoty popełniają... I co im można zrobić? Wydziedziczyć? Obawiam się, ze Helena stanowi "trudny przypadek" indifferent
        • klara_raz Re: Mariusz Kaczmarek 17.12.10, 11:43
          Droga Anno
          Nie znamy sie ale jeżeli mogę cię pocieszyć to króciutko opowiem ci moją historię.Wydarzyło sie to dwadzieciaparę lat temu i ja niestety byłam główną bohaterką.Miałam wtedy 16 lat i zafascynował mnie pewien dorosły facet i dla niego uciekłam z domu.Pamietam ten czas bardzo dobrze i jest mi wstyd i bardzo bym nie chciała żeby moje dzieci o tym wiedziały.Spałam w melinie,upijałam się do nieprzytomności i jeszcze inne rzeczy o których na zawsze chciałabym zapomnieć.Od razu uprzedzam pochodzę z normalnej rodziny nie z patologi.Moi rodzice mnie kochali,spędzaliśmy ze sobą dużo czasu,miałam psy ,chomiki i dużo miłości a jednak poszłam za tą swoją szaloną miłością.Trwało to parę miesięcy,rodzice jeździli za mną,szukali mnie.Znaleźli mnie razem z milicją na melinie ,brudną i pijaną.wróciłam do domu.Był szlaban na wszystko i pilnowanie każdego kroku a ja poprostu się odkochałam i wszystko przeszło.Skończyłam szkołę,studia mam męża dzieci.Jestem wdzięczna rodzicom ,ze nie odpuścili,że szukali i pilnowali.Dlaczego tak było?Nie wiem.Czemu ogarnął mnie taki szał?Nie wiem.Życzę ci żeby twoja córka wróciła cała i zdrowa i żeby starczyło ci sił.
          pozdrawiam
          • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 17.12.10, 14:10
            Bardzo dziękuję ci Klaro i na prawdę podziwiam cię za szczerość i wiem że jesteś cudowną mamą.
          • bj32 Re: Mariusz Kaczmarek 17.12.10, 17:43
            Dobra historia, Klaro. Pouczająca.
            Ale - jeśli mi wolno obiektywnie wtrącić:
            "bardzo bym nie chciała żeby moje dzieci o tym wiedziały."
            Myślę, że każdy z nas ma takie sprawy i co do "lepiej niech nie wiedzą" mam stosuneambiwalentny [do moich spraw i mojej córki też]. Z jednej strony ten wstyd i liczenie się z tym, że kiedyś progenitura popełni głupotę i powie "a ty też...", a z drugiej... Może takie - kiedyś, kiedy uznamy, ze można i trzeba - powiedzenie o tym raz, że podziała jak przestroga, dwa, ze spowoduje, ze staniemy się dla nich ludźmi? A nie tylko rodzicami...
            Sama już będąc osobą dorosłą dowiedziałam się o pewnej głupocie mojej mamy, która i ja w późniejszym czasie [znaczy: przed dowiedzeniem się, ale po czynnościach mamy] popełniłam. I od razu po pierwsze ja zaczęłam na nią patrzeć jednak inaczej, po drugie dotarło do mnie, że "ten chodzący ideał" jest takim człowiekiem, jak ja i... Rozumie mnie. To cenna lekcja.
            Problem w wyczuciu, kiedy można i należy powiedzieć...

Też wierzę - wiem! - że Annie starczy sił, żeby sprawy się w końcu unormowały. Spodziewam się, ze nie będzie jej łatwo. Heli również. Ale Anna ma w sobie siłę i zdolność wybaczania. I jeśli za 2 tygodnie, 2 miesiące czy 2 lata Hela oprzytomnieje - Anna jej nie odrzuci. Trzymam tedy kciuki.
            • klara_raz Re: Mariusz Kaczmarek 18.12.10, 10:46
              tak,pouczająca.Opisałam to (a nie było mi łatwo i zrobiłam tak żeby mnie nikt nie zdekonspirowałsmile,bo niestety wszystkim rodzicom wydaje się,że robią wszystko dla swoich dzieci.Moim też.I patrząc z perspektywy mamy i kobiety czterdziestoparoletniej wiem ,ze tak było.Ale wtedy miałam 16 lat i krytycznie widziałam wszystko i wszystkich.
              Co do moich dzieci ,to bardzo dziwne ale oni są bardzo spokojni(19 i 15 lat) i nie ma z nimi żadnych problemów.Ja zawsze myślę ,że ich mama już wyrobiła normę szaleństwsmileWiedzą o mnie ,że np paliłam papierosy ale nic więcej.Boję się poprostu.
              Ani życzę wszystkiego dobrego i niech nie odrzuca dziecka.Ona wróci,najpierw myślami a potem cała.I jeszcze jedno mój tata nigdy mnie nie uderzył ale wtedy mi się należało i zrobiła to mamasmileNie namawia broń Boże.Każde dziecko jest inne,mi pomógł taki wstrząs.Potem zawsze 10 razy pomyślałam zanim coś zrobiłam.
              • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 18.12.10, 15:26
                I to nie pomoże,póki Kaczmarek wyłudza i nie zrobią z nim porządku,będzie tak dalej.Dziennie daje kilkadziesiąt swoich własnych apelów zwłaszcza na gumtree.Nie wiem co dalej robić.
                • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 18.12.10, 16:11
                  Mam problem,Kaczmarek dał na stronie OLX 18 apeli własnych,napisałam się naprawdę nieobraźliwych komentarzy,tylko podawałam forum gdzie jest najwięcej na jego temat.Ale żaden się nie ukazał.
                  • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 20.12.10, 19:29
                    Dostałam odpowiedź od administracji OLX w sprawie Kaczmarka,po każdej jego próbie dodania prośby jest blokowany.
                    • bj32 Re: Mariusz Kaczmarek 20.12.10, 22:37
                      Żeby tak wszędzie było... eby ktoś go w ogóle raczył zutylizować...
                      • aqua696 Re: Mariusz Kaczmarek 20.12.10, 23:14
                        Aniu a moze dodawaj tylko do obejrzenia ostatni interwencje??
                        Z dopiskiem Czym zajmuje sie osoba proszaca o pomoc.
                        Trzymaj sie i zzycze aby Helena wrocila na swieta, aby ten szczegolny dzien przemowil do niej i chec sprawdzenia czy pod choinka jest prezent dla niej-bo o niej pamietacie.
                        I miej w sobie sile aby nie krzyczec, przytul, ukochaj powiedz ze czekalas..
                        Moze usiadzcie w nocy i poplaczcie sobie, bez slow.
                        Trzymaj sie.
    • bj32 28.12.2010 23.12.10, 12:25
      Również w Interwencji - kolejny materiał ze sprawy.
      • anna.k777 Re: 28.12.2010 26.12.10, 14:06
        W związku z całą tą sprawą i dziwnymi trafami dnia 18 grudnia mój syn z kolegami złapali Helę i odstawili ją na komisariat,bo nie mogli się dodzwonić na policję.Ja zaraz zjawiłam się tam z papierami i błagałam ich żeby nie odstawiali jej do pogotowia opiekuńczego,bo zaraz zwieje,co stało się po dwóch godzinach.7 grudnia z sądu wyszły zalecenia do komisariatów policji że po złapaniu jej przez policję,ma być niezwłocznie przewieziona do sądu w godzinach urzędowania sądu i dlatego będzie druga część reportażu w polsat-interwencja.Ja do tej pory nie mogę uwierzyć że jakiś niesamowity pech mnie prześladuje.
        • l.e.a Re: 28.12.2010 26.12.10, 17:28
          Witaj Aniu,

Nie znamy si€ę, dlatego mam nadzieję, że nie pogniewasz się na mnie za to,że od razu przeszłam na "TY". Cholernie mnie poruszyła Twoja i Helenki historia. Nie znamy się, a jednak jako matka popłakałam się oglądając reportaż. Chwilowo ucieszyłam się czytając Twój post, że syn z kolegami złapał córkę, jednak czytając dalej zrozumiałam, że córka ponownie uciekła ? Jeżeli się mylę popraw mnie proszę.
          Wyślę maila z linkiem do reportażu do wszystkich znajomych i mam nadzieję, że sie nie pogniewasz na mnie za wklejenie linka na FB.
          Mocno trzymam za WAS kciuki.
          • anna.k777 Re: 28.12.2010 26.12.10, 17:43
            Nie gniewam się że przeszłaś na ty,tak wolę.Możesz rozsyłać linki,Hela z pogotowia uciekła po raz dziewiąty i wiedziałam że tak będzie jak tam trafi.
            • l.e.a Re: 28.12.2010 26.12.10, 17:55
              Przykro mi,że policja Ciebie nie słuchała sad linki już powklejane, nadal kciuki zaciśnięte i pozwolę sobie przytulic wirtualnie albowiem czas Świąt musi być dla Was bardzo trudny, jednak jest to okres nadziei, nie tracisz jej - tak wierzę.
              • anna.k777 Re: 28.12.2010 26.12.10, 18:13
                Nie tracę nadziei,musimy Helę odnaleźć żeby objąć ją specjalistyczną opieką.Jest nam bardzo smutno bez niej,jej uśmiechu,dąsów i droczenia się z najmłodszym,bardzo ją kocham i mimo przeciwności nie poddam się.Będę walczyć o nią.
                • anna.k777 Re: 28.12.2010 27.12.10, 19:35
                  Najgorzej jest z ze stroną Gumtree,nie ma dnia by Kaczmarek nie wyłudzał na tej stronie.Już tyle razy zgłaszałam fakt wyłudzania i oszukiwania ludzi,a praktycznie oni nic nie robią z nim.
                  • anna.k777 Re: 28.12.2010 28.12.10, 15:16
                    interwencja.interia.pl/news?inf=1576442
                    • anngam8388 Re: 28.12.2010 28.12.10, 16:05
                      Aniu współczuje Ci ,wiem co musisz czuć.Ale uwierz z lepsze jutro może wiara doda Ci sił...Wiem ze ci trudno Ci teraz ale może córka zmądrzeje,może jest jeszcze szansa..może kiedyś będzie opowiadać to swoim dziecią jako przestrogę..trzymam kciuki a by Twoja córka wróciła do normalności aby dla was wszystkich skończył się ten trudny czas
                    • bj32 Re: 28.12.2010 28.12.10, 16:24
                      Banda debili, jak słowo daję...
                      • anngam8388 Re: 28.12.2010 28.12.10, 16:33
                        Właśnie obejrzałam i jestem w szoku..to jakiś absurd.Niejednokrotnie słyszałam już o lukach w polskim prawie o chorych przepisach..Ale tu to już jest totalne przegięcie,jak policjanci mogli dziewczynke przewieść do miejsca z którego 8 razy uciekała..przecież to było logiczne ,ze ucieknie znów..wydaje mi się że policjanci poszli po najniższej lini oporu ,żeby jak najszybciej i najłatwiej pozbyć się problemu..a tego policjanta który powiedział do pani Ani ,że ma się nien interesować gdzie wiozą jej dziecko to bym zaskarzyła..napisałabym na niego skarge,przecież matką miała prawo wiedzieć dokąd wiozą jej córkę a tem policjant to totalny cham
                        • kruszynka.net Re: 28.12.2010 28.12.10, 17:47
                          Mnie najbardziej zdenerwowały komentarze na stronie interwencji ,że np.:" pogratulować matce wychowania córki. Przecież jako prawny opiekun mogła jej pilnować" lub " Kraj jest pełen pseudo fachowców, naprawiaczy którym wydaje się, że mają rację.Wszyscy mówią jaka ta Hela jest be. A czy ktoś sprawdził czy Ona nie jest ofiarą przemocy? Czternastoletnie dziecko nie ucieka z domu bo lubi wódę i dragi. Coś musiało ją do tego skłonić. Może najpierw zbadać "mamusię" i środowisko w którym żyje. Każdy skutek ma swoją przyczynę".
                          Tak w tyn wypadku skłoniło towarzystwo. Wiele dzieci ucieka z dobrych domów gdzie są kochane i dobrze traktowane.
                          • anna.k777 Re: 28.12.2010 28.12.10, 19:32
                            kruszynka.net napisała:

> Mnie najbardziej zdenerwowały komentarze na stronie interwencji ,że np.:"
                            > pogratulować matce wychowania córki. Przecież jako prawny opiekun mogła jej
                            > pilnować" lub " Kraj jest pełen pseudo fachowców, naprawiaczy którym wydaje się
                            > , że mają rację.Wszyscy mówią jaka ta Hela jest be. A czy ktoś sprawdził czy On
                            > a nie jest ofiarą przemocy? Czternastoletnie dziecko nie ucieka z domu bo lubi
                            > wódę i dragi. Coś musiało ją do tego skłonić. Może najpierw zbadać "mamusię" i
                            > środowisko w którym żyje. Każdy skutek ma swoją przyczynę".
                            > Tak w tyn wypadku skłoniło towarzystwo. Wiele dzieci ucieka z dobrych
                            > domów gdzie są kochane i dobrze traktowane.
                            Przyzwyczajona jestem do obrzucania błotem,i nie mam klapek na oczach i nie udaję że nie ma problemu.kruszynko ludzie są różni i mają różne spojrzenie na świat.
                            • kruszynka.net Re: 28.12.2010 28.12.10, 21:49
                              "Przyzwyczajona jestem do obrzucania błotem,i nie mam klapek na oczach i nie uda
                              > ję że nie ma problemu"

To jak kopanie leżącego. Przecież Aniu starasz się i walczysz jak lwica o swoje dziecko. Nie rozumiem jak można pisać tak kategoryczne sądy o kimś kogo nie widziało się na oczy.

Moja przyjaciółka z dzieciństwa uciekała z domu a patrząc na jej rodzinę i moją to raczej ja miałabym wtedy powody do zwiewania (przemoc, zaniedbywanie) a nie ona. Tam był inny problem jej mama była nadopiekuńcza i Aśka chciała pokazać jaka to jest dorosła.
                              • kruszynka.net Re: 28.12.2010 28.12.10, 22:01
                                System też ma luki i wiele zależy od ludzi. Znam kuratorkę która zawsze przyjeżdża do swoich podopiecznych zawsze w pierwszą środę miesiąca o tej samej godzinie. To jedyny dzień w miesiącu kiedy rodzice są trzeźwi dzieci czyste i najedzone a mieszkanie wysprzątane i pachnące.
                                • anngam8388 Re: 28.12.2010 28.12.10, 22:13
                                  kruszynka.net napisała:

> System też ma luki i wiele zależy od ludzi. Znam kuratorkę która zawsze przyjeż
                                  > dża do swoich podopiecznych zawsze w pierwszą środę miesiąca o tej samej god
                                  > zinie. To jedyny dzień w miesiącu kiedy rodzice są trzeźwi dzieci czyste i na
                                  > jedzone a mieszkanie wysprzątane i pachnące.

Znam to z autopsji...mojej znajomej syn ma kuratorkę która dzwoni dzień wcześniej do matki ,ze przyjdzie.. a do sądu napisała ,ze dzwoniła do szkoły i ,ze z chłopakiem nie ma problemów..a chłopak od pół roku już do tej szkoły nie chodził ..
                                  • isabelka20 Re: 28.12.2010 29.12.10, 09:57
                                    to akurat nie wina systemu, a kuratorki. Nasz system był do d.. jest i będzie niestety. Pomimo, iż sama pracuję jako kurator sądowy czasem wyć mi się chce na nieudolność sędziów, którzy tam gdzie nie trzeba zabierają dzieci, a tam gdzie jest makabra to oddają w środoowisko.
                                    • anna.k777 Re: 28.12.2010 29.12.10, 17:16
                                      Dobra wiadomość,Helenę zatrzymał ochroniarz w sklepie i powiadomił Polsat-Interwencję,potem mnie.Było dużo dzwonienia na policję,sądu,została przewieziona do sądu,ja już tam czekałam.Pani sędzia przesłuchała Helę do spraw karnych,dla mnie jest to dobra wiadomość,zostało zasądzone na trzy miesiące schronisko dla nieletnich,parę dni musi być w policyjnej izbie dziecka.Być może niektórym się nie podoba to że Hela została umieszczona w izbie dziecka,a potem w schronisku,czy miałam pozwalać jej na kontakty z szemranym towarzystwem,zastraszać inne dzieci,na picie alkoholu,ćpanie i robienie nie wiadomo co.Niełatwo jest podejmować pewne decyzje,dla mnie to jest walka o życie i bezpieczeństwo swojego dziecka.Ktoś zarzucił mi że komentuję niektóre wątki na na pomocnych mamach,a nie szukam swojego dziecka i się mylił.Musimy pracować,żeby mieć na utrzymanie,same telefony nie doładowywały mi się,na gapę jeździć nie możemy,cieszę się że Helenka wreszcie będzie w jednym miejscu.
                                      • missmiriam1 Re: 28.12.2010 29.12.10, 19:17
                                        Ciekawe, co ci wszystkowiedzący komentujący zrobiliby na Twoim miejscu. Aniu, trzymam mocno kciuki, wierzę, że wreszcie zacznie się układać.
                                        • adasimama Re: 28.12.2010 29.12.10, 19:27
                                          Aniu,sama mam 14 letniego syna (zbuntowanego) i trzymam kciuki i mam ogromna nadzieje ze skonczy sie wszystko pomyslnie i szczesliwie .Pozdrawiam ciepło.
                                          • anngam8388 Re: 28.12.2010 29.12.10, 19:52
                                            Aniu podjęłaś słuszną decyzję najlepszą jakom mogłaś podjąć.A gadaniem się nie przejmuj,cobyś w tej sytuacji nie zrobiła to i tak by powiedzieli ,ze zrobiłas żle.bo zawsze się ktoś taki znajdzie.Nikomu nie życzę aby spotkało ich to co Ciebie,ale ciekawe jak Ci co na Ciebie gadają zachowali by się w Twojej sytuacji.Trzymam kciuki żeby teraz juz było dobrze.
                                            • anna.k777 Re: 28.12.2010 29.12.10, 20:29
                                              Wiem że przed nami jeszcze wiele pracy,Helenę musiałam odnaleźć i dlatego poprosiłam o pomoc Polsat-Interwencję.Dzięki temu reportażowi złapał ją ochroniarz sklepu i powiadomił p.redaktor.Między ucieczkami Heli,okazało się że najmłodszy jest chory,wizytę w poradni mamy umówioną,tak naprawdę byłam zagubiona i nie wiedziałam w co ręce włożyć.Nie wiem co nam przyniesie jutro,Hela narobiła trochę bigosu byciem zafascynowaną towarzystwem,mimo tego wszystkiego bardzo ją kocham,bo jest moją wymarzoną i wyśnioną gwiazdeczką.
                                              • anngam8388 Re: 28.12.2010 29.12.10, 20:48
                                                Aniu będzie dobrze musi być.Ważne ,że Twoja córka jest już odizolowana od złego towarzystwa,może zmądrzeje oprzytomnieje.A Ty wiadomo,że ją kochasz to przecież Twoje dziecko.Jak to się mówi małe dzieci mały kłopot ,duże dzieci duży kłopot.Mój najstarszy ma 10 lat i szczerze też się boję czy nie wpadnie w złe towarzystwo jak pójdzie do gimnazjum.W dobie internetu, i tego wszystkiego co się na świecie dzieje nie jest łatwo mieć kontrole nad wszystkim..Ale uwierz musisz uwierzyć ,ze będzie dobrze
                                      • bj32 Re: 28.12.2010 30.12.10, 01:30
                                        Anna: podziwiam Cię i jestem z Tobą. Nic więcej nie mogę, ale jestem. Wierzę... Wiem! że w końcu się uda.
                                        • anna.k777 Re: Hela 30.12.10, 18:21
                                          Dzwonili dziś z policyjnej izby dziecka żeby przywieźć jakieś ubrania do przewożenia.Bo te co Hela miała na sobie były bardzo zawszone,ja byłam w kropce,dlatego że Hela uciekając z pogotowia opiekuńczego zabierała zawsze jakieś ubrania ze sobą.Kupiłam na biegu w taniej odzieży kurtkę,spodnie,bluzkę i wzięłam z domu to co miałam,gorzej już mam z butami dla niej.Po prostu mnie już nie stać żeby kupić jej,może ktoś z was ma buty o rozmiarze 39,mam dość spore zaległości w wielu sprawach,dokumenty o całej sytuacji ma moderator.
                                          • gd_3334 Re: Hela 30.12.10, 21:27
                                            Aniu jakie to buty mają być?
                                            • anna.k777 Re: Hela 31.12.10, 07:49
                                              Jakieś ciepłe zimowe i płaskie,zaraz lecę do pracy i nie odpiszę.Na pocztę w razie czego podam ci tel do siebie.
                                              • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 01.01.11, 19:43
                                                Strona Gumtree jest nienormalna,ja ostrzegałam ludzi na tej stronie przed Kaczmarkiem i zablokowali mi konto tak że nie mogę dać ogłoszenia że szukam pracy.A Kaczmarka prośby są non stop,pracę dodatkową muszę mieć ze względu na trudną sytuację.
                                                • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 02.01.11, 13:41
                                                  www.otostrona.pl/pomocdlamariusza/
                                                  Paranoja,strona specjalnie założona dla Kaczmarka,żeby dalej naciągał ludzi.
                                                  • anngam8388 Re: Mariusz Kaczmarek 02.01.11, 14:03
                                                    Aniu a jak to jest z tą paraolimpiadą? bo faktycznie on tam jest wypisany ,ze zajął pierwsze miejsce
                                                  • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 02.01.11, 14:14
                                                    A minister Lipiec w kancelarii prezydenta,został zatrzymany za narkotyki.Owszem brał Kaczmarek w paraolimpiadzie,ale co robi teraz?
                                                  • anngam8388 Re: Mariusz Kaczmarek 02.01.11, 14:37
                                                    Własnie to wszystko dziwne..oglądałąm ten celownik własnie..i tak jesk ukazany jako naprawdę potrzebującego..nie dziwie się ,że ludzie po obejrzeniu tego wszystkiego wierzą mu i wysyłają mu pieniąądze..sama bym uwierzyła gdybym nie wiedziała z tego forum co on robi naprawdę..trzeba by było jakoś ostrzec ludzi,żeby przestali go sponsorować..tylko jak????????
                                                  • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 02.01.11, 16:34
                                                    Tylko że z celownika go nigdzie nie sprawdzali.Gdzieś wyżej pisałam w wątku o Kaczmarku jak wyszło z Polsatem.
                                                  • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 08.01.11, 18:55
                                                    Cały czas informuję administrację gumtree i zgłaszam Kaczmarka anonse jako oszustwa i wygląda to tak jak grochem o ścianę.Nie wiem czemu go nie blokują na gumtree.
                                                  • ani_ka82 Re: Mariusz Kaczmarek 31.01.11, 21:00
                                                    Dziewczyny, jak to wszystko przeczytalam to lekko sie załmałam...Jakiś czas temu natknełam się na prośbę M.K. Wszysstko wyglądało bardzo realitsycznie. Zebrałam bardzo dużo ciuchów i chciałam mu je przekazać. Napisałam do niego maila i bardzo serdecznie mi odpisał. Potem prosiłam aby podał mi dokładny adres i aby był w domu bo znajomi akurat jadą do wa-wy i przekarzą mu rzeczy, ale nie odpisał i nie wiem dlaczego nadal się nie odzywa. Troche zaczełam się martwić i właśnie teraz weszłam w internet poczytać cos na jego temat... i tu jestem lekko zdezorientowana...o co chodzi.
                                                    Myslicie, że naprawdę jest taki zły? może trzeba mu jakoś pomóc psychicznie. Sama nie wiem...
                                                  • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 01.02.11, 07:52
                                                    Z tego co wiem,to MK wysyła po ludziach emaile z prośbami,nawet posiadam ja od niego na fikcyjnym kącie założonym specjalnie pod niego.Korzysta z pomocy ops,ma rentę,pracować też może,dla mnie jest złym,chlającym i ćpającym z gó...arstwem degeneratem.
                                                  • wiatrpoludnia Re: Mariusz Kaczmarek 03.02.11, 21:57
                                                    pisząc to piszesz także o swojej córce...
                                                  • aqua696 Re: Mariusz Kaczmarek 03.02.11, 23:09
                                                    Wietrze zdeczko delikatnosci.
                                                    Corka Anny jest za przeproszeniem gowniara, a koles ma swoje nagrzebane..
                                                    Anny corka jest pewnie nie pierwsza i nie ostatnia ktorej pokazal ciemna strone..
                                                  • wiatrpoludnia Re: Mariusz Kaczmarek 04.02.11, 00:10
                                                    no to przecież napisałam, że pisząc, że pali z gó...arami pisze też o swojej córce. to chyba ona tu jest 'niedelikatna'??
                                                  • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 04.02.11, 08:02
                                                    Pisząc o swojej córce i całej sprawie Kaczmarka ostrzegam ludzi,on dalej wyłudza i urzęduje z małolatami.Moje dziecko było poszukiwane cztery koszmarne miesiące,gdzie tak naprawdę policja czekała ze przez przypadek im wpadnie.Teraz wiem że Hela jest w dobrym miejscu,objęta naprawdę fachową pomocą terapeutów z powołania.Będę dalej ostrzegała przed Kaczmarkiem.
                                                  • bj32 Wiatrpoludnia... 04.02.11, 09:36
                                                    Wróć Ty na forum Kobieta, bo tam Twój poziom jest i bliższe Ci problemy. Bo tutaj pożytku z Ciebie tyle, co z psa nawozu, a tylko krytykować potrafisz. Nie chcesz się przydać potrzebującym, to chociaż buźką nie trzaskaj od czapy.
                                                    Owszem, Helena okazała się być palącą z Kaczmarkiem grass gó...arą. Bo ma dopiero 14 lat, w przeciwieństwie do Kaczmarka, który jest kutym na cztery kopyta, mocno pełnoletnim zbulwysynem.
                                                    Dodam uprzejmie, że *Anna* ma pełne prawo komentować swoją córkę dowolnie, zwłaszcza, że stara się sytuacji zaradzić. Ty natomiast, jako, że nie wnosisz nic konstruktywnego ani w tę sytuację, ani na Pomocnych w ogóle - powinnaś głęboko przemyśleć swoje durnowate komentarze.
                                                    Jeśli nie przestaniesz uskuteczniać prób wszczynania pyskówek, to i ja się zrobię niedelikatna i będę Twoje agresywne brednie ciąć. Z paragrafu o pyskówkach właśnie.
                                                  • wiatrpoludnia bj32 04.02.11, 15:14
                                                    oczywiście
                                                  • bj32 Re: bj32 04.02.11, 18:16
                                                    I zawisły. A względem czego?
                                                  • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 07.02.11, 07:39
                                                    Kaczmarek znów w natarciu na stronie OLX,był zablokowany,i jakimś cudem znowu daje swoje prośby.
                                                  • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 20.02.11, 16:45
                                                    Na stronie OLX został zablokowany,gorzej z gumtree,moje ostrzeżenia przed nim są kasowane.
                                                  • hugo43 Re: Mariusz Kaczmarek 07.03.11, 09:44
                                                    dzis znowu jest ckliwa prosba na gumtree
                                                  • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 17.05.11, 08:36
                                                    Kaczmarek wysyła bezpośrednio prośby o kasę do ludzi na skrzynki email,dostałam od Kaczmarka bezpośrednią prośbę na fikcyjne konto(założone pod niego),oraz dostałam wiadomości ostrzegające przed nim.Coraz większa rzesza ludzi zaczyna dostrzegać oszustwo.Na gronie też jakaś dziewczyna wkleiła jego prośbę,ale pojawiło się kilka wpisów,że to oszust.
                                                  • anna.k777 Re: 200zł 17.05.11, 18:00
                                                    Wysłał aż do 1901osób emeil że potrzebuje 200zł na transport ze względu na przeprowadzkę kilka ulic dalej.
                                                  • julka-4 Gumtre katowice 26.05.11, 09:16
                                                    Przed godziną pojawiło się kilkanaście próśb od niego.
                                                  • eva-83 Re: Gumtre katowice 26.05.11, 12:44
                                                    dodal ok 30 ogloszen narazsad
                                                  • eva-83 Re: Gumtre katowice 26.05.11, 12:44
                                                    zapomnialam o linku katowice.gumtree.pl/f-Classifieds-W0QQPageZ5
                                                  • vangie Re: Gumtre katowice 26.05.11, 13:13
                                                    no to juz zlaszamy jako spam...
                                                  • eva-83 Re: Gumtre katowice 26.05.11, 13:21
                                                    Tez napisalam-zglosilam maila ze to oszust .
                                                  • anna.k777 Re: Gumtre katowice 26.05.11, 13:37
                                                    Nie raz pisałam do administracji gumtree i guzik to dało,ja ostrzegałam ludzi przed nim i mnie zablokowali.
                                                  • eva-83 Re: Gumtre katowice 26.05.11, 14:15
                                                    Chyba wykasowali te jego 30 ogloszen bo nie umie znalezc
                                                  • eva-83 Re: Gumtre katowice 26.05.11, 14:41
                                                    Tamte skasowali ale pol godz temu dodal nowesad Zglosilam do usuniecia..dziewczyny gdyby ktoras miala czes to niech tez zglasza .Czym wiecej tym lepiej!katowice.gumtree.pl/f-Classifieds-W0QQ
                                                  • julka-4 Re: Gumtre katowice 26.05.11, 14:44
                                                    Zgłaszam jak tylko widzesmile
                                                  • eva-83 Re: Gumtre katowice 26.05.11, 14:48
                                                    OMG zobaczcie to www.gumtree.pl/f-witam-i-bardzo-prosze-o-zywnosc-Classifieds-W0QQKeywordZwitamQ20iQ20bardzoQ20proszeQ20oQ20zywnoscQQisSearchFormZtrue
                                                  • mamasi Re: Gumtre katowice 26.05.11, 15:14
                                                    SOrki jaostatnio nie w temacie ięc stąd moje pytania. Policja nadal nic nie robi? a może zgłosić to do jakiejś gazety?
                                                  • eva-83 Re: Gumtre katowice 26.05.11, 16:06
                                                    Skasowali te wszystkie ogloszenia ktore sie tam znajdowalysmile a bylo ich troche i na wszystkich forach,warszawa ,katowice,poznan ,lodz, krakow itd
    • eva-83 Re: Mariusz Kaczmarek 26.05.11, 15:16
      ogloszenia.com/warszawa/oferta/blagam-o-pomoc-29645.html# Wejdzcie sobie na te ogloszenie i po prawej stronie beda zdjecia jego dokumentow.Czy mi sie wydaje czy on zamazal i wpisal nowe daty na zaswiadczeniu ?A moze na tych drukach z zusu tak maja ?pytam bo nie wiem smile
      • eva-83 Re: Mariusz Kaczmarek 26.05.11, 17:41
        Teraz znalazlam to ogloszenie katowice.olx.pl/witam-i-bardzo-prosze-o-podarownie-mi-ubran-i-zywnosci-dziekuje-za-kazda-pomoc-iid-176558501 i juz wiem ze na tym poprzednim zaswiadczeniu Mariusz sam dopisal nowe daty .Jak myslicie mozna cos z tym zrobic?
        • mamasi Re: Mariusz Kaczmarek 26.05.11, 18:47
          najlepiej zgłosić to na policję - chyba ta sprawa już była raz zgłaszana
          • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 26.05.11, 18:59
            Była zgłaszana do prokuratury,ale odmówiono wszczęcia,ze względu na to że prosi o zupki chińskie.Ostatnio do 1901 osób wysłał email że potrzebuje 200zł na przeprowadzkę,robi się bardzo napastliwy z apelami,a większość się lituje.Wydaje mi się że najlepiej to program celownik niech odkręci całą tą sprawę,chyba ich trzeba bombardować emailami.Zaczyna się lato i Kaczmarkowi na balangi potrzebne są pieniądze.Jeszcze zastanawiam się czy nie zrobić akcji pod kamienicą Kaczmarka,ale musi być sporo ludzi,inaczej się nie da i z pewnością kiedyś policja coś zrobi.
            • eva-83 Re: Mariusz Kaczmarek 26.05.11, 19:19
              anno a moze to ogloszenie z tymi powymazywanymi i nowo napisanymi datami wyslac do tego zusu mailem z zapytaniem czy rzeczywiscie takie papiery ta osoba posiada?
              • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 26.05.11, 19:24
                Najlepiej do urzędu skarbowego z informacją,że jego proceder trwa od stycznia 2009r(śledząc jego karierę w wyłudzaniu zawodowym),podać jego nr konta i dane z dowodu,widać chyba serię.A urząd skarbowy Warszawa-Ochota.
                • eva-83 Re: Mariusz Kaczmarek 26.05.11, 20:01
                  Przegladalam urzedy skarbowe w wawie i ochoty nie masad jutro mam zamiar tam napisac ,wysle tez te 2 stronki w tym 1 ze sfalszowanym dokumentem .Anno chcialam sie skontaktowac na priv bo nie wiem jak sie zabrac za tego maila do urzedu -myslalam ze moze mi cos podpowieszsmile ale nie wiem jak sie pisze na priva?
                  • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 26.05.11, 20:27
                    Trzeci Urząd Skarbowy Warszawa-Śródmieście(obejmuje też Ochotę)telefon 22-58-45-100
                    • eva-83 Re: Mariusz Kaczmarek 26.05.11, 20:57
                      dziekuje,jutro tam zadzwonie i napisze maila.
                      • anna.k777 Re: Mariusz Kaczmarek 09.07.11, 17:32
                        No i znowu Kaczmarek w natarciu na stronie OLX.
                        • portobello_belle Re: Mariusz Kaczmarek 11.09.11, 09:18
                          Anno - jesli mozna spytac, jak tam Hela? Czy juz towarzystwo przestalo ja pociagac do tego stopnia, zeby znikac z domu? Trzymaj sie...
                          • bj32 Tu masz: 11.09.11, 11:00
                            forum.gazeta.pl/forum/w,615,120511103,,Czy_moge_prosic_.html?s=0 smile
                            • anna.k777 Re: Tu masz: 11.09.11, 19:55
                              Ktoś niepożądany szuka informacji na temat mojej córki,dlatego poszczególne zainteresowane osoby będę informować prywatnie,ze względu na dobro i bezpieczeństwa mojego dziecka.
                              • portobello_belle Re: Tu masz: 12.09.11, 22:20
                                Jasne, rozumiem! Powodzenia w walce o córkę, jesteś bardzo dzielna!
                                • anna.k777 Re: Tu masz: 12.09.11, 22:46
                                  Nie wiem,czy dzielna jestem,ale dziękuję za słowa otuchy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka