Dodaj do ulubionych

Rekonwalescencja nad morzem

03.01.11, 14:55
Dziewczyny czy któraś z "pomocnych emam" mieszka nad morzem? albo moze znacie kogoś u kogo mogła bym wynając tani (bardzo tani) pokój dla mnie i dla Barusia na miesiąc najlpeiej na przełomie marzec-kwiecień ? musze z nim pojechać nad morze lekarka mowi ze to jedyne wyjscie. Bartek Ma przerośnięty trzeci migdał taki do wycięcia i 2 boczne są bardzo powiekszone nadają się do ścięcia... W czwartek byłam z Bartusiem u laryngologa dziecięcego i terminy an zabieg są na koniec sierpnia na ten czas dostał krople na zmniejszenie obrzęków limfatycznych LIMPHOMYOSOT sterydy do noska FLIXONASE i zyrtek i nystatyne i lacidofil i (wszystko na 20dni) wczoraj 20 minut po podaniu FLIXONASE zaczął mi sie dusić przetrwałam do rana a dziś zadzwoniłam do lekarki i jutro mamy wizyte pewnie zmieni mu leki. W czwartek lekarka powiedziała ze dobrze by było z nim pojechać nad morze najlepiej w kwietniu (podobno najwiecej jodu) ale jest drogo dlatego pytam kanałami... Może znacie jakieś miejsce gdzie mozna tanio pojechać bez wyżywienia ja będe mu gotować.
https://www.suwaczek.pl/cache/f86ddf8f84.png
Obserwuj wątek
    • anna.k777 Re: Rekonwalescencja nad morzem 03.01.11, 15:20
      A pomyślałaś o jaskiniach solnych?
      • magdag28 Re: Rekonwalescencja nad morzem 03.01.11, 15:31
        Myślałam pytałam lekarkę nawet bo u nas w mieście jest taka grota solna ale lekarka nam powiedziała ze to nic nie daje dosłownie powiedziała ze to "pic" nabijanie kasy. Mi już ręce opadają z tym dzieckiem cały czas choruje na okragło sad
        • nioma Re: Rekonwalescencja nad morzem 03.01.11, 15:45
          szukaj w małych miejscowosciach, np Kąty Rybackie
          wiem, ze w poprzednich latach roznica cenowa miedzy takimi Kątami a Krynicą Morską była ogromna. Im mniejsza miejscowosc, mniej atrakcyjna turystycznie tym ceny powinny byc nizsze.
          Mozesz popytac tez na forum turystyka, tam sa watki w ktorych ludzie podaja sprawdzone namiary na kwatery, takze takie przystosowane do malych dzieci.
          • nioma Re: Rekonwalescencja nad morzem 03.01.11, 15:47
            popatrzylam na szybko na oferty, np w agroturystyce doba dla osoby doroslej 25zł a dla dziecka do 12 roku zycia 15zł.
            przy dluzszym pobycie tez mozna zawsze negocjowac ceny. Ponizej 25zł raczej sie nic nie znajdzie.
            • magdag28 Re: Rekonwalescencja nad morzem 03.01.11, 15:56
              Dziękuję za podpowiedz gdzie pytać. Własnie napisałam maila do Pani z Dzwirzyna bo to mała mieścinka ale za 30 dni za m mnie i Bartusia chce 1800zł bez wyżywienia sad bardzo drogo jak dla nas.
              • penelopa40 Re: Rekonwalescencja nad morzem 03.01.11, 16:13
                ale to przecież nie jedyna pani i nie tylko Dzwiżyno nad naszym morzem!
                wpisz w google: "tanie kwatery nad morzem kwiecień" i wyskoczy ci dziesiątki takich pań... np www.przymorzu.pl - na szybko znalazłam kilka ofert po 25zł a nawet 15zł....
                poza tym nie napisałaś gdzie mieszkasz? czy masz samochód? to ważne, bo ważna jest też odległość do danego kawałka wybrzeża i niewygodny dojazd bez auta do niektórych miejscowości, zwlaszcza po sezonie... powodzenia i cierpliwości w poszukiwaniach....
                • asiazych Re: Rekonwalescencja nad morzem 03.01.11, 16:42
                  Doskonale Cie rozumiem, z moją małą przechodzimy to samo od ponad roku - 2,3 dni przedszkola, 2-3 tygodnie w domu na antybiotyku i od nowa. Już prawie dotrwałyśmy bo mamy termin w Kajetanach na koniec stycznia.
                  A może w góry teraz? Mój laryngolog twierdził, że zimowe, ostre, górskie powietrze obkurcza migdały, poprawa jest widoczna od razu chodź nie na stałe.
                  Jeśli nad morze spróbuj poszukać w necie nr telefonu i zadzwonić do domu parafialnego w miejscowości Kuźnica Helska. Moi rodzice wiele razy tam nocowali i twierdzili że było swobodnie i tanio jak nigdzie indziej. Kuźnica to mała wioska rybacka ale połączenie klejowe bdb.
                  Jest jeszcze bdb lek homeopatyczny Tonsipret, u mojej Eli mam wrażenie że działa średnio, ale znam dziecko,u którego po kuracji tym lekiem lekarze zrezygnowali z operacji migdałów. Niestety - nie jest tani i można go zakupić wyłącznie w Niemczech, np. poprzez apteki internetowe. W razie pytań napisz na prv.
                  Życzę siły i powodzenia.
                  • magdag28 Re: Rekonwalescencja nad morzem 03.01.11, 16:56
                    Aisa no dokładnie jest tak jak piszesz moje dziecko zaczeło chodzic do przedszkola w wieku 3 lat i chodzilo dokladnie tak jak piszesz 2-3 dni i potem do miesiaca w domu kilka razy szpital i zrezygnowalismy z przedszkola potem w kolejnym roku szkolnym to samo i znow zrezygnowalismy a teraz Bartosz chodzi do zerówki i od poczatku roku był 30dni rekord normalnie. Jeśli chodzi o leki to poddaje się musze znać sklad leków bo np sterydów nie moze bo sie dusi właśnie wybieram sie z młodym na pogotowie bo znow zaczyna go podduszac nie az tak jak wczoraj ale dzis już ne dałam mu sterydu bo wczoraj nie mógł oddychac takich dusznosci dostał.
                • magdag28 Re: Rekonwalescencja nad morzem 03.01.11, 16:51
                  Faktycznie zapomniałam napisać jesteśmy z Sanoka województwo podkarpackie. Nad morze jechali byśmy autobusem ewentualnie pociagiem (boje sie jeździć pociągami- fobia z dzieciństwa). Właśnie na tej stronie szukałam którą mi podałaś ale jak pisze do ludzi to mi odpisuja ze do ceny trzeba doliczyć ogrzewanie bo kwiecień jest jeszcze sezonem grzewczym i wychodzi kolosalna kwota sad
                  • asiazych Re: Rekonwalescencja nad morzem 03.01.11, 17:00
                    A może udałoby się dla dziecka załatwić sanatorium?
                    Nie da rady przyspieszyć terminu zabiegu? U nas np pod W-wą w Kajetanach czeka się rok,ale np w szpitalu w Żyrardowie pewni rodzice załatwili termin w 2 tygodnie.
                    • asiazych sanatorium - wątek n/t 03.01.11, 17:09
                      forum.gazeta.pl/forum/w,615,105261831,105261831,Sanatorium.html
    • mamasi ja mieszkam... 03.01.11, 17:45
      Ja mieszkam nad morzem, w Świnoujściu, z Sanoka to szmat drogi. Ale jesli byłabys zainteresowana to popytałabym znajomych czy mają juz wynajęte, daj znać na priv. Kwestia z sanatorium byłabym korzystna może warto spróbowaćsmile
    • prunio4 Re: Rekonwalescencja nad morzem 03.01.11, 17:59
      a próbowałaś pytać swojej p. dr o sanatorium?

Małe dziecko ma prawo jechać tam z rodzicem.
      W Dąbkach jest świetny klimat dla takich "kaszlaków", dwa sanatoria. Może warunki luksusowe to nie są ale chodzi przecież o klimat. I cenowo nie wyjdzie Ci dużo, bo wyżywienie i zamieszkanie masz na koszt NFZ. Tylko trochę załatwiania będzie.

*****/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*****
      www.blogi.szkolazklasa.pl/privefiles/blog-2137/dzwonekBN.gif
      • magdag28 Re: Rekonwalescencja nad morzem 03.01.11, 18:16
        dzięki za podpowiedzi jutro będę u naszej P.Dr laryngolog i zapytam o sanatorium. Lekarz rodzinny radziła żebyśmy szukali wkatery an własną rekę bo na senatorium nad morzem dzieci teraz czekaja nawet 1,5 roku to szmat czasu ale jutro popytam nasza pania doktor.
        • blueagrafka Re: Rekonwalescencja nad morzem 03.01.11, 18:58
          Koleżanka była w Dąbkach w sanatorium. Złożyła wniosek jesienią, bo lekarka straszyła, że długo się czeka. I dostała termin na luty (szczęśliwa nie była, bo chciała w wakacje, a w lutym nudno byłosmile). Ale o ile dzieci nic nie płaciły, to ona musiała za siebie zapłacić (pobyt i wyżywienie). Wyniosło ją ok 2 tys. bez dojazdu.
          • magdag28 Re: Rekonwalescencja nad morzem 03.01.11, 19:15
            Pobyt i wyzywienie 2 tysiace? masakra to moge jedynie pomażyc jak my mamy na miesiąc na zycie 1200 to spoko. Myślałam ze w sanatorium wyjdzie taniej bo dziecko ma refundacje przez NFZ a tu figa
            • agulka04 Re: Rekonwalescencja nad morzem 03.01.11, 20:28
              Spórbuj dać ogłoszenia na takich forach:
              www.urlopwpolsce.pl/ogloszenia/
              www.nocowanie.pl/szukam_noclegu/
              Wtedy dostaniesz oferty (wprawdzie rozmaite i nie zawsze na temat np. w gorach) ale może coś się trafi smile
              • anngam8388 Re: Rekonwalescencja nad morzem 03.01.11, 20:41
                a może spróbuj na razie na dwa tygodnie nie na miesiąc ,zawsze to trochę taniej a dziecko jod i tak powdycha..i może w maju nie w kwietniu to już koszt ogrzewania nie będzie w kosztach..nie wiem tak mi na myśl przyszło..
    • kroliczyca80 Re: Rekonwalescencja nad morzem 03.01.11, 21:00
      Tanio, to znaczy że ile możesz zapłacić za kwaterę na miesiąc? Napisz, to popytam. I pamietaj, że w marcu-kwietniu trzeba doliczyć ogrzewanie.
      • magdag28 Re: Rekonwalescencja nad morzem 05.01.11, 08:52
        Kroliczyca właśnie odpisała mi na maila jedna pani i proponuje wyjazd od 28 marca bo 22 kwietnia i za cały pobyt (za pokoj) dla mnie i dla Bartoszka chce 800-900zł to chyba już nie znajade taniej nie? bo wychodzi po 15zł za dzień za mnie i 15zł za dzień za młodego. Jeśli zaś chodzi o sanatorium to pytałam u nas w czoraj lekarki ale mówi że z tego co jej wiadomo faktycznie w nadmorskich miejscowościach ja jako opiekun musze zapłacić mniej wiecej 100zł za dzień a turnus jest 21 dni więc 2100zł strasznie drogo aż mi się włos na głowie jeży. Wole gdzies pokój wynając i małemu sama gotować a ja nawet na suchym prowiancie moge być. Jeszcze muszę doliczyć dojazd a z Sanoka do Kołobrzegu bezposrednio autobus kosztował 100zł a na dziecko 80zł mi pani w informacji telefonicznej powiedziała ale go nie ma bo jeździ tylko w wakacje więc musze sie liczyć z tym że jeśli będziemy jechać z przesiadkami to nas wyniesie jeszcze drożej ale jestem z dania że zdrowie dziecka jest najdroższe nie mogę pozwolić żeby Bartuś się tak męczył.

Co myślicie o cenie już na pewno nie znajdę taniej nie?
        • payuta Re: Rekonwalescencja nad morzem 05.01.11, 09:49
          A to?
    • pio1303 Zobacz tutaj 05.01.11, 10:16
      po sezonie mają niskie ceny, a jak na caly miesiąc to może jeszcze by opuścili trochę
      www.mielno-uniescie.com/
      • magdag28 Re: Zobacz tutaj 05.01.11, 13:12
        pio1303 napisała:

> po sezonie mają niskie ceny, a jak na caly miesiąc to może jeszcze by opuścili
        > trochę
        > www.mielno-uniescie.com/

tutaj to będe zdwonic dzieki za znalezienie takiej oferty to jest super bo moze za Bartka nic nie musiała bym płacić bo jest tam w niektórych przypadkach ż edziecko do 7 lat nic nie placi. a jeśli chodzi o tą oferte

tanie-noclegi-online.pl/noclegi/agroturystyka/zachodniopomorskie/kolobrzeg/1-Agroturystyka-nad-morzem.php
    • pio1303 jeszcze tu 05.01.11, 10:19
      tanie-noclegi-online.pl/noclegi/agroturystyka/zachodniopomorskie/kolobrzeg/1-Agroturystyka-nad-morzem.php
      • anetakor a ja złożyłam wzniosek o sanatorium 05.01.11, 13:59
        z NFZ i za darmo mam turnus 21 dniowy w Dąbkach nad morzem, mój syn ma również przerośnięte migdały, dlaczego Twoja lekarka nie poddała Ci tego rozwiązania?
        • magdag28 Re: a ja złożyłam wzniosek o sanatorium 05.01.11, 17:25
          Jak masz za darmo? jako opiekun nie płacisz? Mi powiedziała ze ja jako opiekun muszę zapłacić za pobyt nie ma refundacji dla opiekuna.
          • anetakor Re: a ja złożyłam wzniosek o sanatorium 06.01.11, 19:33
            tak Madziu za siebie płacę, w wersji mega lux 472,50, w wersji oszczędnej 151,20 za 21 dni z noclegiem, wyżywieniem i zabiegami dla Stasia
            • magdag28 Re: a ja złożyłam wzniosek o sanatorium 06.01.11, 19:44
              anetakor napisała:

> tak Madziu za siebie płacę, w wersji mega lux 472,50, w wersji oszczędnej 151,2
              > 0 za 21 dni z noclegiem, wyżywieniem i zabiegami dla Stasia

Anetka błagam napisz mi na gazetowego jak to zrobiłas? gdzie sie dowiedziałas ze tak mozna mi nic nie powiedzieli mowie ci tylko mi taka kwote podali straszną. Podpowiedz mi zrobie tak jak ty
              • aga1506 Re: a ja złożyłam wzniosek o sanatorium 06.01.11, 23:58
                a mozesz podać nazwę tego sanatorium?? dzięki
    • aga1506 Re: anetakor 08.01.11, 16:31
      napisz proszę do którego tak taniego sanatorium macie skierowanie. dzięki
      • magdag28 Re: anetakor 09.01.11, 15:09
        nie wiem juz nic anetakor. Ty podajesz"za siebie płacę, w wersji mega lux 472,50, w wersji oszczędnej 151,20 za 21 dni z noclegiem, wyżywieniem i zabiegami dla Stasia" a PW podałaś mi namiary tego sanatorium a na ich stronie ejst inny cennik
        www.sanatorium-dukat.pl/cms/index.php?page=promocje a dodzwonić się tam nie moge spróbuje jeszcze raz jutro. Na dzień dzisiejszy moje kochanie ma zapalenie krtani sad
        • asiazych Re: anetakor 09.01.11, 15:45
          A nie da się tego zabiegu wycięcia migdałów przyspieszyć?
          Przecież nie jesteś skazana tylko na jeden szpital.
          Uważam że powinnaś starać się zabieg maksymalnie przyspieszyć z uwagi na szkołę. Dziecko zbliża się do wieku szkolnego - teraz jest w zerówce, jak zabieg będzie koniec sierpnia to zanim synek dojdzie do siebie po zabiegu może narobić sobie zaległości w klasie I a i tak zaległości z klasy "0" pewnie już są bo dużo choruje i opuszcza. Tak na marginesie - przydałoby mu się badanie psychologiczne w poradni psychologiczno-pedagogicznej pod katem dojrzałości szkolnej w okolicach maja (psycholog oceni rozwój dziecka i ewentualnie zaproponuje odroczenie obowiązku szkolnego o rok jesli uzna że dziecko ma braki i zaległości). Takie badanie psychologiczne warto ustalać już teraz - długie terminy.
          • kannama Re: anetakor 09.01.11, 17:28
            własnie tak sie zastanawiam skąd taki długi termin oczekiwania. Ja miałam wycinane migdałki juz będąc dorosłą. Od skierowania do wyciecia minęły dwa tygodnie. A trzeba dodać, że spokojnie mogłam jeszcze czekać. Chyba, że chwilowo stan dziecka nie pozwala na wycięcie.
        • schiraz Re: anetakor 09.01.11, 18:54
          Anetakor podaj proszę jakim cudem płacisz takie male pieniądze za to sanatorium? Byłam w Dukacie i płaciłam 1600 zł za siebie jako opiekuna (i była to najniższa cena tylko ze względu na termin zimowy i za najgorszą możliwą opcję pokoju). A co do autorki, jeśli chodzi o zabieg wycięcia migdałków warto podzwonić po prywatnych szpitalach i lecznicach, często mają podpisane umowy z NFZ i terminy są bardzo krótkie, bo mało kto o tym wie.
          ------
          Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia.
          • aga1506 Re: anetakor 09.01.11, 19:06
            przejrzałam wszystkie sanatoria w Dąbkach i ich cenniki i niestety ale ceny grubo powyżej 1000zł więc sorki ale ściemę wciskasz... no chyba że masz link do sanatorium do którego się wybierasz to ponawiam prosbę o przesłanie.
            ps. nawet sanatorium w górkach wielkich do którego czeka sie ok 2miesiecy pobiera 75zł od opiekuna.
            • magdag28 Re: anetakor 09.01.11, 19:55
              Jesli chodzi o termin to młody ma bakterie w gardle i trzeba ją wyleczyć teraz cały szas leczyny nystatyną (tak na marginesie to dzis mi sie rozłożył na dobre bo ma zapalenie krtani i bardzo wysoką gorączke) A terminy są tak długie taka sie kolejka utorzyła my chodzimy do poradni przyszpitalnej w Krośnie dojeżdzamy z Sanoka w Sanoku można szybciej ale... nie ma u nas laryngologa dziecięcego nawet nie o to chodzi tylko jak by się ktoś zapytał czy oddacie dziecko do Sanockiego szpitala kazdy odpowie jednoznacznie NIE. szkoda dziecka... Młody od września będzie jeszcze arz chodził do zerówki to już jest ustalone, on teraz skończy 6 lat w marcu poszedł do "0" jako pieciolatek bo bardzo chciał być z dziećmi a nie stać mnie na przedszkole a po 2 do państwowego przedszkola zeby dziecko wysłać muszą oboje rodzice pracować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka