Dodaj do ulubionych

wyprowadzka i bierzące informacje

• ewa796 praca 26.09.14, 20:03
      kochane dzwonilam ostatnio do kierownika i zapytałam jak z odszkodowaniem bo trzeba zlozyc protokuł .odpowiedział mi ze musi zadzwonic do prezesa bo on ma kontakt z bhp ,zaraz jak wróce z zwolnienia do niego podejdę ,bo cwaniaki niechętni są coś ale ja tego tym razem nie popuszcze .Nadgarstek tez tam miałam szyte .U nas nie ma za nocki wiecej płacone .Jesli chodzi o pracę to szukam innej ,przedewszystkim w Czestochowie bo te dojazdy do pracy tez mnie kosztują (8zł ) dziennie a jak kolezanka z pracy jedzie to 5 zł smile
      • nowy-717 Re: praca 26.09.14, 21:36
        kadry.infor.pl/kadry/bhp/wypadki_przy_pracy_i_choroby_zawodowe/587708,Postepowanie-w-razie-wypadku-przy-pracy-pracownika-i-zleceniobiorcy.html
      • nowy-717 Re: praca 26.09.14, 21:43
        Ewa; powinnaś zgłosić się do PIP-y. I to jak najszybciej.
        Jak tylko wyleczysz się z przeziębienia lub w poniedziałek telefonicznie.
        Okręgowy Inspektorat Pracy w Katowicach
        Oddział w Częstochowie
        poniedziałek, środa, czwartek, piątek w godz. 8.30-12.00 i 12.30-15.30
        ul. Kisielewskiego 18/28B
        42-215 Częstochowa
        parter

PORADY TELEFONICZNE
        Dla połączeń stacjonarnych 801 002 202 koszt wg stawki operatora
        Dla połączeń komórkowych 32 720 03 99

Warto powalczyć o swoje. Dasz radę!

• antoszkowa Re: praca 26.09.14, 22:12
          Pani Ewo, jestem czytelniczką tego forum od mniej więcej 3,5 roku (tyle ma mój starszy synek, a wtedy, kiedy się rodziła trafiłam na forum okołomatkowo-okołodziecowe). Bodaj nigdy nie czytałam jednak tutaj tak pozytywnego wątku jak Pani! Gratuluję Pani takich pokładów optymizmu i silnej woli! Dużo szczęścia mają Pani dzieciaki, że trafiła im się taka mama! No i odczuwam z Panią pewną wspólnotę interesów i uczuć, bo mój synek też od września pomaszerował do przedszkola (drugi chłopaczek jeszcze siedzi ze mną w domu).
          W pełni rozumiem utyskiwania renaty.36 - wiadomo, że trzeba się szanować.... i swoje zdrowie... Ale jak ja Panią rozumiem... sama nie raz przeszarżowałam... Czy mogłaby mi Pani podesłać nr swojego konta na: agathajur@o2.pl . Szaleństwa nie będzie, ale zrobię mały przelew, na rachunek na gaz powinno wystarczyćsmile)

P.S. Kilka miesięcy temu była na tym forum straszna awantura o nie-wiadomo-co (taka rozgrywka Pomocne mamy kontra e-mamy). Zapamiętałam z tej szalonej dyskusji wpis jednego Pana (bodaj), który wskazywał, że na tym forum trzeba najpierw terminować jako czytający... Hm, drogie Pomocne emamy - myślę, że 3,5 roku to już dostateczny okres terminowania?
          • ewa796 do antoszkowa:) 28.09.14, 08:50
            Witam panią przeslalam pani email smileślicznie dziekuje za pomocsmile
            • antoszkowa Re: do antoszkowa:) 29.09.14, 20:50
              Pani Ewo, email otrzymałam, właśnie puściłam przelew. Życzę wytrwałości!
    • ewa796 do antoszkowa:) 01.10.14, 05:45
      Dziekuje Pani slicznie dotarł przelewsmile
    • ewa796 w sprawie pracy 01.10.14, 11:12
      Kochane emamy dziś idę w sprawie pracy do żabki sklepu mam nadzieje ze mi sie uda , zadzwoniłam wczoraj i umówiłam sie na rozmowe.Żabka ta znajduje sie blisko mojego miesjsca zamieszkania jakieś 10 min drogi tylko .Była bym przeszczesliwa bo nie dosć ze juz odesżły by mi koszta dojazdu i jeszcze na miejscu .Oby sie udalosmile.Trzymajcie kciukismile
      • ewa796 telefon z pracy gdzie pracowalam 01.10.14, 11:17
        No zaskoczył mnie telefon wczoraj kierownika ,ja bedąc na l4 ,dzwoni do mnie kierownik i mowi pani Ewo chcialbym by pani przyjechała do pracy ,ja tłumacze że nie ma takiej opcji ze jestem chora ze kaszel mam niesamowity i jestem osłabiona ,mam antybiotyk i i ze nie ma mowy,a on no słysze ze pani nie wyraznie mówi ,no śmieszny facet wręcz co mnie nteresuje że nie ma ludzi kosztem zdrowia mialam jechac .Zapytałam jak z tym odszkodowaniem stwierdzil ze rozmawial z prezesem ze to za dużo paprania i że mi 20% tego chorobwego rozliczą w co oczywiscie nie wierze bo wiem jacy sa na kasę , mam znajomą i powiedziała ze pomoże mi w uzyskaniu odszkodawnia prawnie ,niech sobie w zakładzie nie myślą ze tak to zostawie nie ma takiej opcj wogóle .
        • renata.36 Re: telefon z pracy gdzie pracowalam 01.10.14, 11:58
          Super, nie daj się Ewka.Walcz o swoje, bo Cię najwyrazniej chcą "wykukać".Trzymam kciukismile
        • prochottka1 Re: telefon z pracy gdzie pracowalam 01.10.14, 12:26
          Ewo,
          wczoraj kuriez odebral paczke i jest w drodze do pl
          napisalam na priv
          odpisz prosze
    • ewa796 praca w zabce 02.10.14, 00:17
      Kochane udalo sie chyba trzymałyście mocno kciuki ,dostałam pracę juz dzis bylam na komputezre obslugiwałam klientów ,szefowa zadowolona slyszalam jak rozmawiała z siostra na fonie ktora takze gdzie ś kierowniczy w innym sklepie i powiedziała ze jedzie do domu i zostawia mnie samą ahhahaha bo ona nie ma co robic, hehhe ja sie bardzo cieszę bo naprawdę nie spodziewałam sie takiej reakcji z jej strony , takze jutro też ide a w starej pracy tylko musze zrobic to wypowiedzenie i do końca doprowadzic to odszkodwanie
      niech sobie nie myśla ze tak łatwo odpuszcze ,zbyt dużo bólu mnie to kosztowalosadsmile
      • ewa796 do prochotka 02.10.14, 00:17
        Odpisalam pani na privsmile
      • minimikro Re: praca w zabce 02.10.14, 09:03
        Ale super, gratulacje! smile
        PS. Sprawdź priv. smile
        • ewa796 dokument o zarobkach 02.10.14, 09:31
          Kochane emamy przesłałam własnie do bj 32 wyciąg z konta bankowego odnosnie chorobowego ,z tym musze sie udać do Mops ,pani obiecala ze zrobi mi jakiś zasilek celowy bo na okresowki nie maja ,ja w pazdzierniku nie dostane alimentów tyklo zasiłki rodzinne ,bo czekam na dokumenty z urzedów skarbowych i komornika zaraz wtedy polece to wszystko załatwiać smile ale pazdziernik bedzie piekielnie cieżki mam nadzieje ze dam radę smile.Bo za chorobowe otrzymałam tylko 206.97 do tego dorzucic zasiłki rodzinne 106.00 i 77.00 dodatek mieszkaniowy w kwocie 75.07 i zasiłek pielegnacyjny 153.00 także dochód na pazdernik niewielki .Mam nadzieje ze wszystko sie ułozy smile jestem dobrej myslismile
          • tosiaczek06 Re: dokument o zarobkach 02.10.14, 10:11
            Ewa, czemu zasiłek chorobowy wyszedl Ci taki niski? Przeciez to był wypadek przy pracy i powinien być płatny 100%. Cos Cie kantują jak nic. Nie daj się. Tak samo jak kantują Cię na braku wyplaty dodatku za nocki. Powinnas to wszystko policzyć i zarządać zwrotu od pracodawcy.
            Pamiętaj, ze przy umowach na czas określony czas wypowiedzenie to 2 tyg, a liczy sie od piątku. Możesz umowe wypowiedzeić bedąc na L4, ale pamiętaj, ze innej legalnej pracy w tym czasie nie możesz wykonywac, bo ZUS naliczy się ogromną karę.
            Czy w Żabce będziesz tez miala umowe o pracę?
            Jeszcze mialam podpytac co z tym Polsatem, udalo Ci się doprowadzić sprawe do końca?
        • ewa796 do minimikro :) 02.10.14, 09:34
          A bardzo nie dziekuje bo jeszcze sie zapeszy ,ale juz jestem szczesliwa bo robie wtym co najbardziej lubie i umiemsmileprivka przeczytałam i odpisałam .Czarus ma dzis urodzinki 4 latka ale go ubralam slicznie dostal tu od mamy garniturek z krawacikiem wyglada przeslicznie .Naprawdę cudo chłopczyk kiss
          • penelopa40 Re: do Ewy 02.10.14, 09:47
            Ewo,
            od dawna Pani kibicuję, trzymam kciuki za nową pracę! musi się jakoś wreszcie ułożyć!
            proszę podać mi numer konta, wpłacę jakąś niewielką sumę na ten ciężki październik, oraz adres pocztowy, niedawno zrobiłyśmy z córką porządki w książkach i jest kilka pozycji, które pasują wiekowo i sprawią przyjemność dzieciom a Pani na pewno książek nie kupi bo są pilniejsze potrzeby podstawowe... Jest Pani bardzo dzielna, może być pani naprawdę z siebie dumna.
            Pozdrawiam serdecznie penelopa
            • ewa796 do penelopa40:) 02.10.14, 10:59
              Bardzo dziekuje za kibicowanie naprawdę daje mi to wiare w siebie a w doodatku potęzną siłe smile i taką energie ze aż chce sie zyc . Staje sie bardzo silna i mam dla kogo dla moich dwóch skarbow dla których chce tylko lepiej ,pomimo choroby walcze i staram sie byc bardzo dzielna .Dziekuje za trzymanie kciuków bo to mi pomaga naprawdę bardzo .odpiszę pani na privka smile pozdrawiam
    • ewa796 do tosiaczek:) 02.10.14, 10:54
      Witaj kochana ,Cyfrowy polsat wyslałam ale nie otrzymalam odpowiedzi tylko ciagle przesyłaja mi zawiadmienie o nie uregulowaniu zadłuzenia na kwote 49.90 ,ale poczekam jeszcze na pismo jak co to wezme do nich zadzwonie i dopytam.Sprawa pracy jade w sobote bo do pt mam to l4 i wszystko dopytam własnie dzis polece do banku wezme wyciag wypłaty i to wyjasnie jak nie zadzwonie do znajomej i pójde z tym do prawnika.Jesli chodzi o nowa prace to poczekam do momentu aż dam w poprzedniej pracy wypowiedzenie i oni dadzą mi swiadectwo pracy ,bo w żabce mam mozliwosc zarejstrowania a wole lepiej niech mi sie liczy do czegos ,dzwoniłam do Mopsu i zapytalam czy na zasilek rodzinny moge złozyc ,bo chodziło mi o to żeby im potem nie zwracac kosztow .A prace poprzednia najpierw sobie uregluje do końca wtedy poprosze w Zabce o rejestracje smile
      • tosiaczek06 Re: do tosiaczek:) 02.10.14, 11:07
        Jak wypowiedzenie złożysz w sobotę, to będzie onie faktycznie trwało 3 tyg, a nie dwa. Lepiej by było zlożyć je w piątek.
        Jak Twoja ręka, już dobrze?
        Ciesze się, ze znalazlaś inną pracę.
        • ewa796 dobrze to złoze je w piatek 02.10.14, 11:32
          Kochana reka juz lepiej ale na zmiane pogody daje sie odczuc własnie w piatek ide na zakończenie leczenia i zobacze co on powie ten lekarz smile
        • starymoher Re: do tosiaczek:) 02.10.14, 14:57
          co za bzdury jakie 3tyg?! Na umowe o prace na czas okreslony jest 2tyg. a na umowe tzw.smieciowa 7dni wiem jak to jest w duzej firmie i w taki sposob zatrudniani sa pracownicy na czas duzych zamowien
    • bj32 Mam dokumenty: 02.10.14, 13:29
      Dochód za wrzesień.
    • ewa796 do prochottka :) 03.10.14, 12:47
      Bardzo gorące podziekowania dla pani za paczuszkę dotarła wczoraj ale ja wróciłam po 23 juz niewchodziłam do komputera smile Wszystko sie przyda dla córki ubranka są bardzo ładne dla mnie takze ,i bardzo ucieszyła mnie torba z inchalatorem ślicznie dziekuje teraz w razie czego jak dzieci beda chore to bede go stosowac.Napiszę do pani na privsmile
      • ewa796 odszkodowanie 03.10.14, 12:48
        kochane dzis został sporzadzony protokuł wkońcu trafiłam na samego prezesa i był pan który dostarczył odpowiednie dokumenty ,wszystko zostało spisane ,teraz tylko czekac na odszkodowanie smile
        • ewa796 wypowiedzenie umowy 03.10.14, 12:50
          Na poniedziałek bede miala gotowe dokumenty odnosnie wypowiedzenia smile ponieważ do dzis mam L4 ,nie wolno mi było dać wypowiedzenia smile
          • ni.tka przesyłka 03.10.14, 17:59
            Ewa, wysłałam ci granatowe balerinki roz 36, sweterek i bluzkę dla Ciebie. Wiem ze nie pora na balerinki, ale ja je założyłam tylko raz, są więc jak nowe i myślę że na wiosnę Ci się przydadzą. Daj znać jak przesyłka dojdzie, pozdrawiam.
            • ewa796 Re: przesyłka 03.10.14, 23:23
              Jak tylko dojdzie napewno napiszę , a co do balerinek to przydadzą sie do biegania w sklepie wygodne beda smile.Ślicznie dziekujesmile.Pozdrawiam
              • penelopa40 Re: przesyłka 13.10.14, 09:35
                W piątek wieczorem wysłałam paczkę z książeczkami dla dzieci + pluszak, bluzeczka, i poszewski na jaśki...
                pozdrowienia penelopa
    • ewa796 do penelopa40:) 14.10.14, 12:06
      Ślicznie dziekuje za paczuszke z ksiażeczkami wczoraj dotarła ale ja juz byłam w pracy bardzo pani dziekuje ,i pozdrawiam
      • prochottka1 Re: do penelopa40:) 14.10.14, 17:54
        byłas juz w nowej pracy w sklepie czy jeszcze do starej chodzisz?
        masz wiadomosc na priv
    • ewa796 do prochotka:) 15.10.14, 12:27
      Witam serdecznie przepraszam ze tak dopiero odpisuje ale mam tak mało czasu że nie ma kiedy nawet usiaść do komputera otoz ja pracuje codziennie od poniedziałku az do niedzieli od 13-23 i naprawdę bardzo mało czasu mam tez dla dzieci widzimy sie rano tylko przed pojsciem do przedszkola ,zagadamy sobie ,bardzo mi ich żal że czlowiek kosztem ich poświecic sie musi .Pracuje w żabce w sklepie ogolno spozywczym smile,podoba mi sie bo robie to co lubie smile
      • ewa796 sprawa alimentow i rodzinnego 15.10.14, 12:30
        Normalnie dziś myślałam że rozniose Urzad skarbowy ,wysłalam 24.09.14 list z wniosek o zaswiadczenie o dochodach i okazalo sie dzis ze listu nie otrzymali gdzie ja wysyłałam juz poleconym bo wiem ze takie zwykłe prioryteowe tak nie dochodzą sad to sie w głowie nie miesci .Zaczeła m sie do nich smiać ze listonosz na ślimaku ten list podrzuca sad.Ale załatwiłam to najważniejszę.
        • ni.tka przesyłka 15.10.14, 21:07
          Ewa czy moja przesyłka z balerinkami dotarła ?]
          • ewa796 Re: przesyłka 16.10.14, 00:19
            Kochana Pani tak przesyłka dotarła bardzo slicznie dziękujesmile,Balerinki noszę do pracy bo są bardzo wygodne smilesmile
      • tosiaczek06 praca 16.10.14, 08:23
        Ewa
        czy chcesz powiedzieć, ze pracujesz 70 godzin tygodniowo? Norma to 40 godzin. Ja wszystko rozumiem, ze ciężko z pracą, kiepskie zarobki, ale 70 godzin to już obóz pracy! Dziewczyno, szukaj innej pracy, bo w tej się wykończysz. I co wtedy stanie się z dziećmi? Jakie życie je czeka? Nie mówiąc już o tym, ze one prawie mamy nie widzą, bo co im zostaje w weekend do południa?
        Jaką masz umowę w Żabce? Umowę o pracę, czy zlecenie?
        • hania3gwiazdki Paczka 16.10.14, 14:25
          Dotarła do Ewy dzisiaj.
          Ubranka dla Malwinki i dla Ewy kilka sztuk , duzy komplet sztućców w walizce.
          --
          • ewa796 Re: Paczka 17.10.14, 13:47
            Dziękuje Pani Haniu za sztućcie udało mi sie otworzyc te walizeczke juz bede miała na Komunie dla malwinki ,ubranka dla mnie są akurat a w kamizelce biegam do pracy ,dla Malwinki też przepiekne spodnie i bluzki ,dziekuje śliczniesmile
          • prochottka1 Re: Paczka 18.10.14, 13:14
            Ubranka dla Malwinki i dla Ewy kilka sztuk , duzy komplet sztućców w walizce.

Haniu,
            wysłałam do Ewy wielka paczke z ubraniami dla cörki (12 kilo - 3.10)
            duzo tego było
            wiec sie dziwie ze jeszcze wiecej ciuchöw potrzebuje
            • hania3gwiazdki Re: Paczka 18.10.14, 14:13
              Ewa nie prosiła o ubranka smile .... a ja nie pytałam czy wysłać. Mam kilka lat starszą bratanicę i wysyłam po niej ubranka ( przeważnie większe) ,czasem coś pasuje "na już" , reszta na przyszlość , dzieci szybko rosną . A poza tym Ewa ma koleżankę ,która ma 3 małe dziewczynki , więc w razie czego ma komu oddawac.
        • ewa796 Re: praca 17.10.14, 13:45
          Witam panią no wlasnie tyle pracuje od 8-10h ale nie mam wyjscia juz 2 tygodnie dzwonie do zakładu bylego pracy o swiadectwo pracy ,skubańce na dzis wydrukował dopiero ,ma to podać przez koleżankę ktora tam pracuje powiedział ze jej poda.Kochana narazie nie mam mozliwosci zarejstrowania poki nie mam swiadectwa pracy ,a bez tego nie moge takze złożyc o zasilek rodzinny czy alimenty bo niechcą przyjać .Opadam juz z sił z tą biurokracją wszędzie mam pod górkę .Teraz jedynym zrodłem dochodu jest praca ,oczywiscie złożylam juz wniosek o pomoc ale powiedziano mi ze mają do miesiaca czasu czas ,to zapytanie z czego mam oplacic rachunki itd ,takie własnie zapytanie dałam pracownikowi socjalnemu to sie w glowie nie miesci ,odnosnie cyfrowego polsatu wogóle nie rozpatrzyli wniosku i pisma od pana ktory był odnosnie anteny kazą mi płacic masakra jakaś nie wiem co robic .Narazie musze tam pracować ale spróbuje rozejzec sie za inną ,tyle ze poki czegoś nie znajdę nie mam wyjscia .Pozdrawiam
          • atena12345 Re: praca 17.10.14, 14:24
            Ewa nie mając rejestracji nie masz ubezpieczenia. Od dnia wygaśnięcia umowy o pracę masz 7 dni na zarejestrowanie się w urzędzie lub podjęcie nowej pracy. Szef nie robi Ci łaski, to jego obowiązek
            • juli52 Re: praca 17.10.14, 15:26
              Inspekcji Pracy nie należy się bać, są bardzo pomocni w takich sytuacjach jak choćby niewydanie Świadectwa Pracy w terminie, wypadki przy pracy czy nieterminowe płatności. Tacy pracodawcy pozwalają sobie na aż tyle bo są bezkarni, ludzie się boją zgłaszać a na prawdę nie ma czego się bać. Pani Ewa jest sama, miota się strasznie bo boi się o każdą złotówkę, doskonale ją rozumiem i żałuję że mieszkam tak daleko i nie mogę pomóc w tych formalnościach sad
              Przepraszam że pozwoliłam sobie wtrącić ale Pani Ewo! Proszę się nie poddawać i walczyć o swoje, bo taki człowiek Pani potem nie wypłaci zasiłku i dzieci nie nakarmi a w jego zakichanym obowiązku jest wydać Świadectwo Pracy do 7 dni. Fajnie że w końcu je Pani odebrała, po 2 tygodniach..... ciekawe tylko kto je pokwitował i z jaką datą. Ja na Pani miejscu udałabym się do Inspekcji Pracy. Takich cwaniaków ładnymi karami traktują smile
            • peonka Re: praca 18.10.14, 16:43
              Wydaje mi się, że ubezpieczenie ważne jest przez 30 dni po zakończeniu pracy.
              Na zarejestrowanie się w UP nie ma określonego terminu, ale oczywiście im szybciej, tym wcześniej zaczynają wypłacać zasiłek (jeśli się należy).
    • ewa796 co robic dalej:) 22.10.14, 13:57
      Kochane emamy odebralam dwa dni temu świadectwo pracy i okazało sie ze ani myślą oddac dokumenty do bhp ,wczoraj byłam w zusie ,Okazalo sie ze Zus wypłacił chorobowe 80% ponieważ zaklad pracy nie zglosil ze to wypadek w pracy.Bylam takze w Biurze Pracy i pani powiedziala ze z tym mam sie udać do sądu pracy wziac wszystkie dokumentacje ,wraz z swiadectwem pracy i tam złożyc pozew.Napiszcie mi czy tak powinnam zrobic bo tego nie popuszcze dobrze że wszystko pokserwałam nawet zwolnienia lekarskie ,Jak tylko wroce z pracy wyśle scan do bj32 .W byłym zakładzie nawet nie odbieraja telefonu to jest normalnie nie do pomyslenia
      • ewa796 cyfrowy polsat-tosiaczek 22.10.14, 14:00
        Tosiaczku wyslałam ten dokument ktory mi zrobił odnosnie nie działana dekodera i wyobraz sobie ze wysyłają mi ale rachunki straszące zerwaniem umowy ponieważ widocznie niechcą uwzglednic tego ze on jednak nie działa nie wiem gdzie juz pisać mam, nie mam juz siły jak mam z tym walczyc ,i jak to napisać
        zeby bylo dobrze ,co myślisz co dalej z tym z robic>?

• ewa796 praca 22.10.14, 14:07
          Wczoraj z Mopsu dostałam numer do posredniaka z Mops odnosnie pracy do jednego numeru mam dzwonic w poniedziałek jest to praca na poł etatu przy sprzataniu biur ale to w poniedziałek mam dzwonic ,otrzymałam tak 2 numer ale to tez jutro do zadzwonienia ale napewno są to prace z rejestracją na pół etatu,w tej żabce w której robie wykorzystuja ze sie w glowie nie miesci i codziennie po 10 h to zenada jeszcze za 5 zł na godzine i bez rejestracji sad sa normalnie wykorzystywacze ze szok.Ale jak mi w poniedziałek wypali praca nie bede sie ogladac od reki ją wezme bo ja juz normalnie nie wiem jak dzieci widzę je tylko z rana idąć z nimi do szkoły wracam z pracy juz spią i tyle człowiek z tego ma az płakać sie chce .Wczoraj złożyłam dokumenty do Mops bo czekałam na dokumentacje od komornika i z urzedu skarbowego ,a w Żabce dopiero 15 wyplata ,Z mops złożyłam wniosek o celowke ale muszę czekac nie mam juz kochane siły .pozdrawiam
        • prochottka1 Re: cyfrowy polsat-tosiaczek 22.10.14, 16:47
          co to sa "rachunki straszace wypowiedzeniem umowy?

chyba o to chodzi , zeby umowa była wypowiedziana i Ty nie musisz placic
          za cos co nie działa

wiec napisz ze sie zgadzasz i niech wypowiedza ta umowe
          gdzie jest problem? - moze czegos nie doczytałam
          odpowiesz mi na wiadomosc na priv z przed kilku dni
        • tosiaczek06 Re: cyfrowy polsat-tosiaczek 22.10.14, 20:20
          Ewa, a możesz przesłać mi to co do nich wysłałaś i to co oni do Ciebie ślą. Tak bez przeczytania to trudno mi będzie cokolwiek doradzić.
      • annakate Re: co robic dalej:) 22.10.14, 16:54
        Ewa, niestey sprawdzają się wszystkie nasze przypuszczenia, że Twój pracodawca chce Cię wyrolować, a Ty się dajesz. Byłas w Państwowej Inspekcji Pracy? Trzeba było zgłosić się tam jak najszybciej, czas nie jest Twoim sprzymierzeńcem, im więcej go upłynie, tym trudniej będzie dojśc do prawdy i uciekają terminy. Powinnaś mieć 100% wynagrodzenia i ewentulanie odszkodowanie.
        Zobacz, jest bezpłatna pomoc prawna
        www.bip.pip.gov.pl/pl/bip/porady_wszystkie
        nie masz nic do stracenia, do tamtej pracy przecież już nie wrócisz, więc nie masz co się szczypać.
        • tosiaczek06 Re: co robic dalej:) 22.10.14, 20:22
          Zdecydowania zgadzam się z Annakate, zgłoś szybciutko do PIP co ten cwaniak wyrabia. Nie zapomnij poinformować PIP o poprzednich wypadkach oraz o braku płatności za nocki.
    • ewa796 dzis wizyta u prawnika 24.10.14, 09:49
      Dzis idę do prawnika w sprawie tego odszkodowania z tej byłej pracy ,potem wam napisze co zalatwiłamsmile
      • ewa796 do tosiaczek:):) 24.10.14, 09:51
        Jak tylko dostane pieniązki przesle ci dokumenty kochana i przeczytaj to samasmile
        • tosiaczek06 Re: do tosiaczek:):) 24.10.14, 10:16
          Ewa, nie płać za skany, tylko pożycz aparat foto od sąsiadów. Na pewno ktos ma. Za darmo to zrobisz.
          • miszek23 Re: przesyłka 24.10.14, 13:21
            napisałam na priv
    • tara13 Paczka dla Ewy 24.10.14, 14:46
      Wysłałam paczkę do Ewy. Dziś powinna dojść.
      Dla synka:
      - gumiaki, papcie, śniegowce, kurtka przeciwdeszczowa z polarkiem
      - ciuchy
      - 2 autka i puzzle

Dla Ewy:
      - buty zimowe, baleriny

po za tym kakao, nutella, galaretki, kiśle, płatki do mleka
      • ewa796 Re: Paczka dla Ewy 25.10.14, 21:37
        Kochana Pani Sylwiu paczuszka dotarla za ktorą bardzo slicznie dziekuje ,Czarus niesamowicie wyglada w tej kurteczce przyda sie tymbardziej ze pogody to są tutaj deszczowe i super w niej wyglada ,sniegowce ciut duze ale na grubą skarpetke i bedzie dobrze ,dziekuje za buciki dla mnie balerinki bedą na wiosne a te juz noszę za co dziekuje smilei za słodycze oraz żywnosć także ,Przepraszam ze troszke zajeła odpowiedz na paczkę ale normalnie praca pochłania mi wszystko smile
        • tara13 Re: Paczka dla Ewy 26.10.14, 12:42
          Spoko. Rozumiem. Najważniejsze, że buty na Ciebie pasują.
          smile
          • renata.36 Re: Paczka dla Ewy 17.11.14, 18:23
            Ewa, masz wiadomość na poczcie gazetowej.
            • ewa796 kolejne informacje 19.11.14, 11:43
              Moje droge emamy przepraszam ze dopiero odpisuje ,ale jak narazie brak czasu nawet na usiadniecie do komputera ,codziennie praca w zabce i zadko dzien wolny .Dzis odebrałam decyzje dopiero od funduszu alimentacyjnego ,te głupie procedury i to czekanie aż przytlacza ,W grudniu dostane decyzje dopiero od zasiłku rodzinnego ,narazie praca w żabce musi byc ponieważ nie mam stałego dochodu procz alimentów a juz zalegam z rachunkami za czynsz wodę i inne opłaty ,ale jeden plus ze Mops to nadplaci i bede mogła poregulować dlugi .Jak juz ustabilizuje sie z Mopsem czyli zasiłek rodzinny i alimenty poszukam innej pracy ,Bo tam gdzie pracuje wykorzystują jak coś nie dosć ze nie ma rejestracji to jeszcze 5 zł na godzinę i swiątek piątek czy niedziela człowiek musi pracować , a chciałabym zmiany mieć na rano to nie moge ponieważ oni boją sie ze beda jakieś niespodziewane wizyty i ze dostaną po tylku i dla mnie naprawdę było by to dobrym rozwiązaniem ponieważ płacenie opiekunce która i tak nie dobrze sie opiekuje poniewaz zastaje dzieci i dom w nie ładzie to szkoda zachodu .A tak dzieci do południa w przedszkolach potem na swietlicachi nie musze oplacać i ponosic kosztow z opieką nad dziecmi .Nie mam juz sił nie wiem jak temu wszystkiemu podołać dobrze że sa lekarstwa bo juz dawno bym sie zalamała a tak żyje myślą ze bedzie dobrze ,Nie wiem jaki bedzie grudzień w żabce za okres od 5 do 1.11 otrzymałam wynagrodzenie w zabce w kwocie 680 zl i do tego doszlo 153 zł pielegnacyjnego i z mops 250 zł,nie wiem jaki bedzie grudzien kiedy mam tyle opłat nawet jeśli dostane spłaty to wszystko pójdzie na zaległe rachunki .Zobaczymy jak to bedziesmile
              • ewa796 do renatki:) 19.11.14, 11:44
                Juz sprawdzam poczte smile
                • ewa796 do tosiaczek 19.11.14, 11:45
                  Kochana mam pytanie jak wyśle cii te dokumenty ze Cyfrowego polastu na poczte masz możliwosc powiekszania bo bedą bardzo małe zebyś mogła odczytać?to poradzisz sobie z ich odczytaniem?
                  pozdrawiam

• ewa796 sprawa poprzedniej pracy 19.11.14, 11:48
                    Dostałam 20% z ubezpieczenia zdrowotnego i urlop nie wykorzystany kwote 225,21 i tak po zatym nic wiecej
                    • renata.36 Re: sprawa poprzedniej pracy 19.11.14, 13:10
                      Ewka, zgłos dzieci do akcji Gwiazdka.
                      • agamama123 napisałam na priv n/t 21.11.14, 10:58

• renata.36 Re: napisałam na priv n/t 21.11.14, 11:03
                          Do mnie czy do Ewy?Bo mnie Ewa nie odpisuje z jakiegos powodu.
                          • agamama123 Re: napisałam na priv n/t 21.11.14, 16:53
                            Przepraszam, do Ewy oczywiście.
                  • tosiaczek06 Re: do tosiaczek 23.11.14, 13:11
                    Ewa, podeślij, zobaczymy czy da się odczytać. Trudno ocenić zdalnie jakoścismile
    • ewa796 do renatki:) 21.11.14, 13:46
      Renatko kochana napisz mi dokładny adres email bo wysłałam dwa dni temu wiadomosc do ciebie i nie mam pojecia dlaczego nie doszlasad
      • ewa796 pomozcie kochane w sprawie opiekunki 21.11.14, 13:49
        Chce nadac ogloszenie na tablicy pl i wiem ze przeskakuje odrazu na Olx ale wyswietla mi sie jakaś dziwna stronka i nie moge nadac ogłoszenia może podali byscie mi strony gdzie moge nadac ogłoszenie w sprawie opiekunki do dzieci ,Bardzo was proszę albo moze ktoś w moim imieniu udalo by sie napisać ogłoszenie podała bym na priv swoje dane i sprobowal ktoś napisać bo nie wiem czy mi cos nie dzieje sie z komputerem
      • renata.36 Re: do renatki:) 21.11.14, 13:59
        Na pocztę gazetową odpisz.
    • ewa796 do renatka 21.11.14, 17:15
      odpisałam na priv mam nadzieje ze teraz wiadomosc dojdzie.pozdrawiam
      • ewa796 agamama:) 21.11.14, 17:15
        odpisalam na wiadomosci .pozdrawiam
    • ewa796 jak zgłosic dzieci do akcji :) 21.11.14, 17:32
      Dziewczyny pomózcie mi w zapisaniu do akcji gwazdka nie moge znalesc adresu do akcji a chciaalbym zglosic dziecismile,nie moge znalesc linka
      • renata.36 Re: jak zgłosic dzieci do akcji :) 21.11.14, 17:52
        tutaj wysyła sie zgłoszenie- gwiazdka_2014@gazeta.pl.
    • antoszkowa Re: wyprowadzka i bierzące informacje 23.11.14, 00:39
      Pani Ewo, skoro grudzień zapowiada się u Pani niespecjalnie, to proszę dać znać jakich artykułów żywnościowych czy chemii/kosmetyków potrzebowałaby Pani najbardziej. Może Pani oczywiście napisać do mnie na priv jeśli zachowała Pani adres.
      • flicek Re: wyprowadzka i bierzące informacje 23.11.14, 10:33
        Pani Ewo, tez moge pomoc. Czy wysle mi Pani na priva czego aktualnie Pani potrzebuje?
        • ewa796 do flicek:) 23.11.14, 22:02
          Bardzo dziekuje ze zechce mi pani pomoc , napiszę do pani na privsmile.Pozdrawiam
        • ewa796 do bj32 23.11.14, 22:14
          Kochana Blanko mam pytanie ? czy moge założyc wątek odnosnie opiekunki do dzieci tutaj na forum gazeta .pl ,moze ktoś zechce mi pilnować je za nie wielkie pieniadze ,bo u nas opiekunka od 7-10 zl wiec mnie na to nie staćsad.moze na forum czestochowa ,ale nie znam adresu moze była by mozliwosc podania mi strony na ktora mogła bym napisać w sprawie opiekunki ,bardzo dziekuje
          • miedzymorze Re: do bj32 03.12.14, 22:29
            Ewa,
            forum Częstochowa masz tutaj:
            forum.gazeta.pl/forum/f,55,Czestochowa.html?podpowiedzi

jest nawet forum Ogłoszenia Częstochowa:
            forum.gazeta.pl/forum/f,914,Ogloszenia_Czestochowa.html

czy próbowałaś szukać np przez serwis niania.pl ?

nie potrzebowałam niani, więc niestety nie mam doświadczeń z szukaniem, koleżanki które szukały po prostu zostawiały ogłoszenie np w lokalnym centrum handlowym
            pozdr,
            mi
          • ewa796 Re: do bj32 09.02.15, 10:39
            mam zapytanie czy przesłać do bj dokumenty odnosnie tego gazu?
        • ewa796 podziekowanie dla flicek:):) 27.11.14, 20:58
          Bardzo chciałam podziekowac karolinko ci za żywność ktora dzis dostałam poprzez zakupy tesco .W zakupach znajdowal sie cukier ,mąka ,cherbata,płyn do płukania tkanin ,płyn do naczyń ,gabki ,scierki oraz platki do mleka i paszteciki ,jeszcze raz dziekuje jak i w imieniu swoim i dzieci smile.pozdrawiam serdecznie
          • atena12345 Ewa 27.11.14, 21:29
            wysyłaj informację o pomocy na adres tabelki@gazeta.pl
            Rób to na bieżąco
      • ewa796 do antoszkowa:) 23.11.14, 22:00
        Kochana Pani proszę mi przypomieć adres bo ja nie zachowałam .Śllicznie dziękujesmilepozdrawiam
        • antoszkowa Re: do antoszkowa:) 25.11.14, 00:12
          Pani Ewo, napisałam do Pani email, proszę zwrotnie przysłać listę artykułów, których Pani potrzebuje przedświątecznie i świątecznie. Może zresztą byłoby sensownie, gdyby napisała Pani na forum czego Pani potrzebuje, bo ryż i barszczyk ma Pani już zagwarantowanysmile Swoją drogą barszczyk z Krakusa jest naprawdę super!
    • ewa796 akcja gwiazdka 23.11.14, 21:18
      Kochane napisalam do bj32 w sprawie dzieci i zgloszenie do akcji,wyglada to mianowicie tak ze zostały zapisane do listy rezerwowej ponieważ mam dosłać dokumenty oczywiscie ze tak uczynie smilenajgorsze jest to jak nie odtrzymam decyzji o zasilku rodzinnym ,bo pani z mops gdzie zajmują sie zasilkami powiedziała ze decyzje otrzymam w grudniu ale dokładnie nie wiadomo kiedy ,zobaczymy jak to bedzie jutro sprubuje zadzwoniic do Mops i zapytac o taką miej wiecej date otrzymania decyzji.
      • ewa796 praca w zabce 23.11.14, 21:48
        Staje na glowie na rekach i powiem wam ze dzis moja szefowa powiedziała ze i tak pracowała bym do 20 grudnia poniewaz ona kończy swoje szefowanie i przejmuje te zabke inny ajent czyli wlasciciel,jedno co dzis dobre usłyszałam od niej ze nie zostawiły by mnie na lodzie i bez pracy bym poszła na inna żabkę,ale że znalazłam sobie sama to są spokojniejszę .Ja przechodzę od 29.listopada na żabke caffe ogłoszenie o prace znalazłam w internecie i udalo sie ,zadzwonilam i pani oznajmila ze mam sie stawic na fresh market w celu przeszkolenia odnosnie urządzenia do parzenia kawy i czekolady oraz hod -dogow i pieca do niego ,pojechałam na rozmowe i dostalam informację takie że na pierwszy miesiac pracuję na umowe tzw smieciową po upływe miesiąca czasu otrzymuje umowe na etat stawka tam bedzie wynosic 7 zl na godzinkę wiec o wiele lepsze warunki niz te które mialam.5 grudnia jest otwarcie żabkismilewiec od 29-5.12 czeka mnie niezla charowa ale dam radę ponieważ jestem silna i sie nie poddam pomimo wszystko .Chce dla dzieci jak najlepiej i w dodatku bede miala tylko 2 zmiany a nie tak jak w poprzedniej ciagle popołudnia i mały kontakt z dziecmi.A co do pracy to juz na dzien dobry musialam robic szefowi hod -doga no i był zadowolony wiec mysle ze sobie poradzę i wszystko bedzie dobrze .
        • ewa796 Święta i przygotowania 23.11.14, 21:57
          Kochane no świeta jak co roku są dla mnie bardzo smutne i przykre co roku płacze w wigilie ,ponieważ spedzam je z dziecmi sami w domu ,dzielimy sie opłatkiem i wtedy one dostana prezenty ,jedynie co sprawia mi usmiech na twarzy to to ze widzę kiedy one sie cieszą przy rozpakowaniu prezentów są radosne i uśmiechnięte jest to niesamowity widok ,ponieważ ja w rodzinnym domu nigdy nie zaznalam takiego czegoś ,ale dla mnie widok jest bezcenny kiedy widzę je usmiechniete i zadowolone smileco do przygotowan to nie wiem co bede robic na swieta napewno zrobiła bym pierogi oraz barszcz czerwonya tak zbyt wiele tez nie bede robic ponieważ dzieci nie wszystko jedzą a sama tez nie wiele zjem .Po co narobic duzo a potem wyrzucać moze zrobie jakaś sałatke z ryzem ktora bardzo uwielbiam a tak to nie wiem jeszcze co smileChciałabym tylko by dzieci dostaly sie do akcji poniewaz ja w tym roku napewno nic nie kupie bo musze uporac sie z opłatami a poprzez to ze nie otrzymalam alimentow zalegam juz 2 miesiące z czynszem ktory bede musiala zapłacic bo pani własciciel juz sie niepokoi .
          • penelopa40 Re: Święta i przygotowania 24.11.14, 11:42
            Ewo, trzymam kciuki za "Żabki i inne płazy, gady, zwierzaki" i generalnie za ciebie...
            w grudniu prześlę ci barszczyk krakusa w kartonie (jest naprawdę dobry, nie trzeba się narobić, wystarczy podgrzać) oraz składniki na sałatkę, dobry ryż Basmati, a co poza ryżem??? poszukam jakiś drobiazgów dla dzieci ... trzymaj się dzielnie pozdrowienia penelopa (uwielbiająca ryż)
            • ewa796 do penelopa 40:) 24.11.14, 12:34
              Ślicznie ci dziekuje za trzymanie kciukow mam nadzieje ze sobie poradze a kciuki sie przydadzą bo daje mi to takiego kopniaka i motywacje ze coś, i to mnie bardzo cieszy ,trzeba isć do przodu i tyle i nie stać w miejscu zeby cos osiągnać iść mocną stopą do celu ,mysle tez ze dużo mi daję modlitwa na Jasnej górze .a co do ryżu uwielbiam nesamowicie i dziekuje ci za pomocsmilepozdrawiam
          • antoszkowa Re: Święta i przygotowania 25.11.14, 00:15
            Pani Ewo, proszę spojrzeć na Święta i Wigilię inaczej - ma Pani dzieci, z którymi może się Pani dzielić opłatkiem i radością...
        • atena12345 Re: praca w zabce 23.11.14, 22:07
          ewa796 napisała:

> na dzien dobry musialam robic szefowi hod -doga no
          > i był zadowolony wiec mysle ze sobie poradzę i wszystko bedzie dobrze .

udało Ci się mnie rozbawić, a to dziś nie łatwe smile
          dzięki!
          powodzenia
          • ewa796 do atena:) 23.11.14, 22:17
            ahahah a no udało tylko hod-dog ale w bułce smilefaktycznie smiesznie zabrzmialo ,Tez sie zasmiałam a nie dziekuje ,Mysle ze dam radę mam byc silna i staram sie smilesmile
          • ewa796 do tosiaczek 23.11.14, 22:21
            kochana podeslij mi adres email na priv bo jutro chce podesłac ci dokumentacjesmile
    • kochmama Re: wyprowadzka i bierzące informacje 24.11.14, 19:30
      Ewo napisalam email ,prosze odpisz smile
      • kochmama Re: wyprowadzka i bierzące informacje 30.11.14, 14:56
        Ja przesle Ewie troche slodyczy i drobiazgow dla dzieciaczkow smile
    • atena12345 tabela wysyłek! 27.11.14, 18:41
      Przypominam, że takową mamy.. Wysyłając pomoc piszcie proszę na adres podany w szpilce, co wysłałyście. To ułatwienie na przyszłość. Łatwiej sprawdzić w tabelce, co zostało wysłane niż grzebać w wątkach.
      Przypominam, że osoby otrzymujące pomoc - (Ewa796) są zobowiązane również to potwierdzić do tabelki
    • kochmama potrzebny numer telefonu . 03.12.14, 12:41

• ewa796 akcja gwiazdka 09.12.14, 20:07
      kochane emamy nie dalam dzieci do akcji gwiazdka ponieważ nie posiadam kompletnych dokumentów głownie zasilku rodzinnego i w pracy zaswiadczenia o dochodach ,niewiem jak to bedzie w swieta ,tyle dobre ze w Wigilie i same swieta mam wolne smile
      • ewa796 popsuty komputer:( 09.12.14, 20:11
        Kochane emamy pisze z kafejki internetowej ponieważ,moja opiekunka popsula mi komputer ,sama nie wiem czy da sie zrobic naprawiany jest na wszelki sposoby ,format nawet nie idzie zrobic to sie w głowie nie miesci ,na szczescie ją wywalilam i oczywiscie poszlo to po kosztach bo jednak po co lapie coś co nie jest jej ,miala tylko wlaczac bajki dziecią bo przeciez nie mamy co ogladac w telewizorze sad,bede sie starala odpisywać chociaz z kafejki jutro idę z komputerem do serwisu zobaczymy czy uda sie go uratować .pozdrawiam serdecznie smile
        • ewa796 do tosiaczek 09.12.14, 20:12
          scan otrzymalam podejde tylko do drukarni i mi wydrukuja .ślicznie dziekuje ci za pomoc zobaczymy co wywalczymy z tym cyfrowym polsatemsmile
          • ewa796 Re: do omnyx25 09.12.14, 20:14
            Witam PaniĄ poproszę o dokladny adres email do pani bo nie wiem czy do pani dochodzą wiadomosci .pozdrawima serdecznie
      • anka7961 Re: akcja gwiazdka 19.12.14, 09:47
        Ewo, nie zgłosiłaś w końcu dzieci? jak wygląda sprawa? masz dla nich jakieś upominki czy nic?
        • ewa796 do anka7961 19.12.14, 18:13
          Droga Anko nie wpisalam dzieci do akcji gwiazdka ponieważ ,pisalam do bj32 i w email napisala mi ze wpisze dzieci na liste rezerwową ale do 7 grudnia mam dostarczyc stosowne dokumenty chodzilo tu o zasiłek rodzinny i jej decyzje która otrzymałam dopiero w połowie grudnia,co do upominków nie kupie im poniewaz po zaplaceniu niektorych zaległych rachunków na zycie pozostało nie wiele ,dostalam troszkę slodyczy które schowalam by zrobic na gwiazdkę jakies drobiazgi dziecią jedna z mam zakupiła dla synka autko a dla corki puzelki .Wloze im do paczuszekwink.pozdrawiam serdecznie
    • ewa796 naprawilam komputer"_ 11.12.14, 04:42
      kochane obeszlo sie bez kosztow w komputerze okazalo sie ze zlapalam jakiegos wirusa i teraz musialam na nowo zrobic formatasmileale teraz juz jest sprawny i wszystko w porzadkusmile
      • tosiaczek06 Re: naprawilam komputer"_ 11.12.14, 15:23
        Super że się udało smile przynajmniej dzieci bedą miały co oglądać.

Daj Ewa znać, czy z tym polsatem się udało. Ciekawa jestem.
        • penelopa40 Re: naprawilam komputer"_ 11.12.14, 15:28
          Ewo, chcesz jakieś płyty CD/DVD z bajkami, filmy itp dla dzieci ? tak mi się skojarzyło, jak będę ten ryż wysyłać i książki dla dzieci obiecane to bym dołożyła...
          • ewa796 do tosiaczek :) 11.12.14, 17:28
            Kochana jutro po pracy zaraz pobiegne do drukarni by mi wydrukowala pismo i zaraz biegusiem na poczte smile napewno dam znac co i jaksmile
            pozdrawiamsmile
            • ewa796 do penelopa40 11.12.14, 17:32
              Kochana pewnie ze nie bylo by problemu bo bajek to nie mam zawiele a poki nie kupie anteny jakiejs ii jakiegos dekodera jest wskazane ogladac bajki chociaz na komputerze ostatnio jak byl popsuty to jak masakrycznie bylo w domu glucho cicho a moje dzieciaczki uwielbiaj a bajeczjkii,takze bede pani ogromnie wdzieczna tymbardziej ze w swieta mam wolne i mogla bym z nimi ogladac sobie a w planach mam jeszcze spacer do szopki betlejemskiej nA Jasn a gore bo jest naprawde przesliczna zywe wszystko a dzieci przy tym maj a duzo frajdy smile
      • kuiad Re: naprawilam komputer"_ 12.12.14, 23:22
        to rozumiem ze przeprosilas opiekunkę za wywalenie?? i zaplacilas jej zapracowane pieniądze które poszly po kosztach?
        • renata.36 Re: naprawilam komputer"_ 13.12.14, 08:55
          Z tego co wiem, to opiekunka nie brała od Ewy pieniędzy.
        • ewa796 sprawa opiekunki 13.12.14, 22:32
          pomimo ze uadło sie naprawic komputer to nie znaczy ze opiekunce wyszło płazem ,wywaliłam ja a za prace nad dziecmi tez ja rozliczyłam wiec nie mam tu wyrzutów sumienia ,mam pania teraz ktora nie grzebie mi w prywatnych rzeczach i nie rozwala wrecz przeciwnie w domku zastaje porzadek taki jaki zostawiam wychodząc do pracy ,dzieci maja nauke edukacyjną ,corka nawet ostatnio uszyła mi lalke a synek farbkami robiła slady dłoni i i ile w tym zabawy miał wraz z córcią smile ,nie załuje podjetej decyzji ponieważ zostawiam dzieci pod opieka odpowiedzialnej osoby a nie przychodze do domu i wyglada ono jak by tornado przeleciało .
          • tosiaczek06 Re: sprawa opiekunki 13.12.14, 22:51
            Ewa, jeśli opiekunka nie sprawdzała się w opiece nad dziećmi, do tego grzebała Ci w rzeczach i podjadała jedzenie to myślę, że dobrze zrobiłaś zwalniając ją. Co do komputera to niestety tak czasami jest ze jakiś wirus się przyplącze. Być może to sprawka opiekunki, ale tu o pewność niestety trudno.
    • juli52 Re: wyprowadzka i bierzące informacje 13.12.14, 13:39
      Pani Ewo, napisałam do Pani na priv w sprawie dekodera.
      • ewa796 do renatka 13.12.14, 22:35
        Renatko dokladnie tyle co dostała to na bilet powrotny do domu bo na nic wiecej nie zasłuzyła ,tymbardziej ze bedac u mnie wszystko mi gineło nawet jedzenie i to takie rzeczy ktore w 100% wiem ze moje dzieciaczki nie jedzą ,a ja nie jestem w stanie utrzymywa c tymbardziej ,a dzieci w domku samowolka
        • ewa796 do juli :) 13.12.14, 22:36
          kochana wlasnie wchodze na priv juz czytam twoj a wiadomosc .pozdrawiam
    • juli52 dekoder - może ktoś ma antenę? 18.12.14, 18:45
      Mam dla Ewy dekoder cyfrowej telewizji naziemnej, potrzebna jest jeszcze antena. Może ktoś ma na zbyciu już nie potrzebną? Dekoder wysyłam jutro. Pozdrawiam
      • atena12345 Re: dekoder - może ktoś ma antenę? 18.12.14, 21:08
        Ewo, a nie ma u Ciebie zbiorczej anteny?
        • ewa796 do ateny :) 19.12.14, 18:05
          Droga Ateno u nas w bloku nie ma anten zbiorczych ,jest tylko siec kablowa a mysle ze placenie komuś pieniażków co miesiac to bezsens ,po drugie juz samo podlaczenie to koszta 40 zl a najmniejszy miesieczny abonament to 16 zł ,ja juz za te 16 zl mam dwa dni życia ,wiec myślałam ze naziemny dekoder nie bede musiała ponosic jakis kosztów miesiecznych a tez nie potrzeba mi żadnych tam wiecej programów nawet jak bym miała miec 4 to wole te 4 niz płacenie komuś za kablowa telewizje ,znow o podlaczenie sie do kogos nie ma mozliwoscismile i dlatego ztad zapytanie o jakaś stara nie potrzebną antene siatkową u nas to koszta 45 zl a poki co mam za duzo zaległsoci do spłat by pozwolic sobie na zakup anteny nowejsmile.pozdrawiam serdecznie
          • atena12345 Re: do ateny :) 19.12.14, 18:34
            Ale ja to rozumiem. Zapytałam o zbiorczą, bo nie spotkałam się żeby w blokach nie było. Ale skoro tak, to ok.
            • penelopa40 Re: pilnie adres Ewy!!! 22.12.14, 09:44
              bardzo pilnie potrzebuję nowy adres EWY!
              • hania3gwiazdki Re: pilnie adres Ewy!!! 22.12.14, 13:01
                Potrzebny jeszcze , czy już ktoś podesłał?
                • penelopa40 Re: potrzebny! 22.12.14, 13:44
                  potrzebny! nie mam jeszcze!!!
                  • hania3gwiazdki Adres wysłany na priv. 22.12.14, 14:02
                    • ewa796 adres 22.12.14, 19:47
                      Przepraszam ze nie zdąrzyłam odpisać ale byłam w pracy dopiero wróciłam ,trafiła mi sie dodatkowa praca z żabki na wykładanie towaru ,korzystajac z okazji ze u mnie w mej pracy mialam wolne ,poszłam sobie dorobic ,zarobiłam 70 zł ale z tego zapłaciłam opiekunce bo wiadomo dzziewczyna jednak siedziała z dziecmismile.pozdrawiam
                      • penelopa40 Re: paczka wysłana, napisałam na priva 23.12.14, 09:50
                        • ewa796 do penelopa40 23.12.14, 10:35
                          Kochana Pani bardzo dziekuje i zyczę duzo duzo zdrowia>bo ono jest najwazniejszęsmile.pozdrawiam serdecznie
                          • ewa796 Życzenia dla was kochane emamy":):):) 23.12.14, 10:38
                            Zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia ,oraz szczęsliwego Nowego Roku 2015 ,a takze wszystkiego co najlepsze w tych dniach a przede wszystkim dużo duzo zdrowia tego z całego serca wam zyczę i bogatego gwiazdorka smilesmilesmile.pozdrawiam Ewa z dziecmi smile
    • miszek23 Re: wyprowadzka i bierzące informacje 14.01.15, 17:50
      Witam Pani Ewo. Wszystkiego dobrego w nowym roku. Co u Was słychać ? Dzieciaki zdrowe?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka