zizia21 05.01.05, 18:28 Jak w temacie , mam prawie cała buteleczke syropu diphergan. z checia oddam jakiemus kaszlacemu dziecku pozdrawiam iza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babcia_marysia Re: syrop na kaszel - oddam 05.01.05, 19:24 DIPHERGAN-ten syrop działa przeciw kaszlowi i również uspokajająco. Moje wnuki jak były chore i miały kaszel a przy tym bardzo płakali i niejednokrotnie wymiotowali i lekarz przepisał im ten syrop,działa on również przeciwwymiotnie(uspokaja żoładek i tak nim nie szarpie podczas kaszlu),Wydaje mi się ,że taki syrop można podawać dziecku tylko po konsultacji z lekarzem...nie można takiego leku ot tak sobie oddać,bo niech któraś mama poda swemu maluchowi-a nie każdy dziecięcy organizm toleruje ten syrop...W skład Dipherganu wchodzi Prometazyna(dość silny lek na uspokojenie)...Wydaje mi się ,że nie powinno się tu lekką ręką oddawać leków..chyba ...przemyśl to "zizia21" Odpowiedz Link Zgłoś
zizia21 Re: syrop na kaszel - oddam 05.01.05, 19:49 dlatego celowo napisalam jego nazwe ! chyba zadna mama nie podaje lekow dziecku,zwlaszcza niemowleciu , bez konsultacji z lekarzem. zaproponowalam, ze oddam syrop, gdyz moze akurat ktoras z mam dostała recepte na zakup tego wlasnie farmaceutyku, a ciezko jej z pieniedzmi . i nie uwazam, zebym robila cos niewlasciwego , chcac dac komuc "w prezencie" . W odpowiedzi zatem na Pani post - sprawe jak najbardziej przemyslalam. pozdrawiam iza Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_marysia Re: syrop na kaszel - oddam 05.01.05, 19:33 Proponuję poczytać tę stronę.......... apteka_milenium.webpark.pl/syropy.html Odpowiedz Link Zgłoś