bystra2000 07.02.07, 18:10 Zadam jedno pytanie; czy jesteście bogate ? możecie odpowiedzieć tutaj lub na priva. Na odpowiedż bogatych e-mam poczekam tydzień )))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cruella Re: Przemyślenie. 07.02.07, 19:39 Wewnętrznie...tak. Czy też może pytałaś o dobra materialne? Jeśli tak to niestety, upiornie bogata nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
lakie Re: Przemyślenie. 07.02.07, 19:48 a ja jestem upiornie niebogata, tylko własnie nie wiem o jaki rodzaj bogactwa chodzi Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
blu-velvet Re: Przemyślenie. 07.02.07, 20:03 moim bogactwem są moje dzieci-śliczne i zdrowe/ha ha ale skromna jestem/-w tym sensie jestem cholernie bogata,reszta przy tym jest do zniesienia,pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Przemyślenie. 07.02.07, 20:08 Sorki ,za niedopowiedzenie . Oczywiście chodzi o dobra,bogactwa materialne. To,że bogactwem są nasze dzieci,wnuki -nie ulega wątpliwości (chociaż?) . Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Przemyślenie. 07.02.07, 20:54 A od ilu tys. zł długu na koncie zaczyna się bogactwo? Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: Przemyślenie. 08.02.07, 14:28 Czyli...że mam napisać: -ile mamy na koncie -ile zarabiamy -majątek (nieruchomości, lokaty...) -czy mieszkamy w domu w Wilanowie czy w bloku w Ursusie (porównanie przypadkowe) -metraż, standard wykończenia -jakimi samochodami jeździmy -czy zatrudniamy nianię, pomoc domową, ogrodnika, stróża i osobistego ochroniarza dla nas i dzieci -gdzie wyjeżdżamy na wczasy -gdzie zostawiam klucze wyjeżdżając na w/w ))))))) Zdecydowanej większości nie posiadam. Gdybym nawet posiadała, sądzisz, że pisałabym o tym na forum?? Odpowiedz Link Zgłoś
magkot3 Re: Przemyślenie. 07.02.07, 20:12 nie rozumiem tego przemyślenia ( do czego ma prowadzić? dla każdego bogactwo znaczy co innego, a w naszym kraju to chyba każdy czuje że ma za mało (finansów) i narzeka, taka przypadłość narodowa Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 to zalezy ;) 08.02.07, 14:41 jesli chodzi o finanase, to nie narzekam, nie brakuje mi kasy, co nie znaczy, ze nie chcialabym miec wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
summer063 Re: to zalezy ;) 08.02.07, 15:22 Bystra, podejrzewam że pytasz bo chcesz się upewnić czy ludzie zamożni pomagają innym i czy są takie mamy na tym forum?? Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: to zalezy ;) 08.02.07, 16:39 NIE summer . Za tydzień napiszę o co chodzi . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: to zalezy ;) 08.02.07, 16:40 Podoba mi się wpis cruelli . pozdrawiam ))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aga1309 Re: Przemyślenie. 08.02.07, 15:15 Stanowczo nie, ale nie narzekam bo inni mają znacznie gorzej. Tak już jest że raz na wozie raz pod wozem.Teraz jestem pod, ale wierzę że już niedługo, bo nic nie trwa wiecznie) Odpowiedz Link Zgłoś
ania8066 Re: Przemyślenie. 08.02.07, 17:46 Dokładnie, raz pod wozem raz na, aktualnie też pod, ale jak ktoś napisal wcześniej niektórzy mają znacznie gorzej, to co jedni wyrzucają bo niemodne, poplamione, trochę popsute dla innych jest darem bez którego nie mogą normalnie funkcjonować .Inni mają tyle że pomarzyć można a mówią że są biedni.więc bogactwo jest rzeczą względną... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany Re: Przemyślenie. 09.02.07, 10:48 tylko kto to ma ocenić? może inaczej zadaj pytanie, czy WG WAS/WG OTOCZENIA - jesteście bogate... Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_marysia Re: Przemyślenie. 09.02.07, 18:00 w zyciu bywa roznie...pieniadz raz jest drugi raz go nie ma.....a ze u mnie nastal taki czas ze czesciej go nie ma niz jest,wiec trzeba sobie radzic tak jak sie potrafi...nie siedze z zalozonymi rekami... kiedys-jakies 7-8 lat temu bylo u nas bardzo dobrze,duzo sie jezdzilo i zwiedzalo bo bylo za co,byly pieniadze na wszystko,moim dzieciom niczego nie brakowalo...pozniej w 2002 roku nastapil krach i wszystko sie sypnelo...oboje z mezem stracilismy prace,skonczyl sie zapas pieniedzy........... a zycie toczy sie dalej,ciesze sie ze mam rodzine,ze panuje zgoda w naszej rodzinie,ze mam czworo wnukow za ktorymi przepadam i oddala bym dla nich ostatnia koszule...ze wszyscy sie szanujemy,ze wspieramy sie i pomagamy sobie wzajemnie jak mozemy......wszystkim zycze milosci w rodznie Odpowiedz Link Zgłoś
ewaaa06 to jest odpowiedż:) 10.02.07, 12:17 =Bogaty jest ten, kto dużo posiada; bogatszy, kto mało potrzebuje; najbogatszy, kto wiele daje. =Bogactwo człowieka mierzy się rzeczami, z których on spokojnym sercem rezygnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
niewierzewam pewien filozof grecki ponoć powiedział 11.02.07, 22:56 przechadzając się po bazarze: Jak dużo jest rzeczy, których ja nie potrzebuję. I mogę powiedzieć, że jest to klucz do pewnego rodzaju spokoju wewnętrznego wśród obecnego zalewu reklam, które sugerują, że będziemy szczęśliwsi jak sobie kupimy i to i to i jeszcze tamto. Jak się filozof nazywał nie wiem, może któraś z was mi podpowie? A jeśli chodzi o temat wątku - na pewno każdy gość, który był w moim domu stwierdzi, że jestem osobą bardzo niezamożną ale póki nie brak mi pieniędzy na buty dla dzieci i na bieżące rachunki nie mam powodów do narzekań. Chociaż na pewno wiele by się przydało - kto nie jechał środkami komunikacji publicznej (zimą, w tłoku, z przesiadkami, czekając na przystankach itp) z niepełnosprawnym dzieckiem zmęczonym po zajęciach niewiele wie jak czasami potrzebne by było auto. Odpowiedz Link Zgłoś
magkot3 Re: pewien filozof grecki ponoć powiedział 20.02.07, 10:53 bystra2000 napisała: > Za tydzień napiszę o co chodzi . no i ??? Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: pewien filozof grecki ponoć powiedział 20.02.07, 14:58 Sory -choroba nie wybiera nie napiszę o swoich przemyśleniach żeby nikogo nie urazić . Pozdrawiam pomagających Odpowiedz Link Zgłoś
gojdek1 Re: Przemyślenie. 27.02.07, 21:57 Posiadam wielkie bogactwo na które składa się cała moja wspaniała rodzina, rodzice na których zawsze mogę liczyć, dzięki którym czuje sie bardzo kochana i ważna, rodzeństwo , przyszły mąż z którym każdy dzień jest inny mimo ,że dzieją sie zwykłe rzeczy on nadaje im wyjątkowy charakter, mój ukochany synek Tomek komentujący każde wydarzenie , każdą rzecz, przepadający za długimi spacerami, przytulankami, zwierzątkami i lampkami, przyjaciele: wierni, szczerzy, pełni życia dodający siły Wielkie dzięki za to szczęście, które mnie spotkało. pozdrawiam gojdek Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Przemyślenie. 15.03.07, 15:52 materialnie TAK szkoda,ze nie poznam przemyslen bystrej do konca.... Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_marysia Re: Przemyślenie. 15.03.07, 16:21 Joasiu ....przecież mozesz ją zapytać o co konkretnie jej chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Przemyślenie. 15.03.07, 17:17 Bystra wcześniej napisała, że nie podzieli się jednak swoimi przemysleniami, żeby kogoś nie urazić. Dobrze, że chociaż raz się zastanowiła zanim coś napisała, bo już nieraz pokazała, że w prowokowaniu nieprzyjemnych sytuacji wiedzie prym. Odpowiedz Link Zgłoś
macka4 Re: Przemyślenie. 15.03.07, 17:52 W porównaniu z innymi potrzebującymi to pewnie jestem bogata, w porównianiu jak na warunki jakie trzeba spełniać w Warszawie bez zbednych luksusów to nie jestem bynajmniej bogata ale też nie uboga, zaliczam się chyba do najgorszej grupy bo do średniaków którzy opróćz ludzi dobrej woli nie dostanę żadnej pomocy z instytucji panstwowych. A kim są średniacy ? Małżeństwa którym jednak nie wystarczy na życie od pensji do pensji, nie mówię tutaj żebym kupowała nie wiadomo co, ale zwyczajnie na życie brakuje, mam zamiar zmienić ten stan rzeczy szukając pracy Odpowiedz Link Zgłoś
turczynka5 Re:o tak jako płeć żeńska 16.03.07, 18:19 jesli chodzi o finanse to raz lepiej raz gorzej .ale na sto procent w męską płeć.mąż,pięciu synow,pies,żółw.no chyba można powiedzieć że jestem bogata))) Odpowiedz Link Zgłoś