Dodaj do ulubionych

Tomelanka-relacja ;)

13.09.10, 07:22
jestem pierwsza? wygrałam coś? big_grin

na plus

pyszny tort-70 osób zjadło prawie 10 kilo tortu juz na weselu, dla mnie to jest szok
bardzo chwalono tez reszte ciasta, upieczona przez kogo innego
ekstra restauracja=naprawde ja zawsze znajde cos zeby sie doczepic, a tu po prostu nie miałam do czego!przepyszne jedzenie, gorace caly czas, talerze wymieniane nie za szybko, nie za wolno-idealnie, przepiekne dekoracje no i obsluga jak ze snu, niemal czytali w moich i gosci myslach wink takze z czystym sumieniem polecam te restauracje
Obserwuj wątek
    • tomelanka Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 07:31
      ech dalej plusy wink
      dj na pooprawinach spisal sie swietnie
      orkiestra-spiewali bosko, ale jak uslyszalam przed pierwszym toastem jak moj maz mowi do mnie ze mam isc do nich, bo oni nie wiedza, jaka pierwsza piosenka, to myslalam ze zawalu dostane big_grin mial byc piasek i kukulska jestes blisko mnie a ostatecznie byla kancelaria wink

no dobra to teraz minusy, a potem jakos postaram sie strescic
      WIELKI MINUS kwiaty uncertain bukiet wyszedł ładny ale mimo zdjecia calkiem inny niz mial byc (taki jak bukiet infomed), ale porazka to byl plastikowy mikrofon okrecony byle jak tasiemka i owiniety drutem, wrrrr, rozwalilo mi sie po plenerze, jeszcze przed kosciolem; butonierki-albo wpadaly do srodka, albo wypadaly na zewnatrz

zapomnielismy o zawieszkach na wódke, tesc nosil z magazynku i tam tez to mielismy, zapomnialam mu powiedziec, hmhmhm

aaa msza zrobiona na odwal mz, ksiadz w ogole po nas nie wyszedl, stalismy pod chórem jak te 4 głupki, a on kiwał na nas ze mamy przyjsc (paskudnego tego jabola maja w kosciele tongue_out)
      KOLO w sukni, porazka, zwłaszcza w polaczeniu z 2,5 metrowym welonem i bukietem który trzeba trzymac tak, by nie było widac mikrofonu (tu blogoslawilam dlugi welon)
      kolezanke stworzenje uprasza sie o pozostawienie dla siebie uwag typu "a nie mowilam"tongue_out
      aa, co sie podobalo gosciom-DEKOLT PANNY MŁODEJ, jak zbieralismy pieniazki pod kosciolem, to robili zblizenia hahaha

teraz bedzie relacja wink
      • ambrozja08 Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 07:37
        super super!! gratulacje wielkie!! no to szczęśliwa mężatka? bo to sie liczy! no i na zdjęcia czekamy pewnie wszystkiesmile
        jak z pogodą? szybko się zebrałaś do relacjismile
        • tomelanka Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 08:06
          to przez to picie z obsluga, dobrze ze juz gosci nie bylo, bo bylby wstyd tongue_out na kacu zawsze sie tak szybko budze tongue_out a maz pojechal po brata na dworzec bo pozycza mu auto
          pogoda byla idealna- lekkie zachmurzenie, bezwietrznie, 19-20 stopni, a wczoraj bylo grubo ponad 20 stopni, jak wyjezdzalam z domu o 13 to bylo 22, a potem bylo jeszcze cieplej, lepszej pogody nie moglam sobie wymarzyc smile
          ps. uwazajcie na Lune, to czarownica tongue_out
          • 1luna1 Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 18:22
            tomelanka napisała:

> ps. uwazajcie na Lune, to czarownica tongue_out

He, he, masz rację Tomelanko. Cały deszcz i ziąb zabrałam do siebie, abyś Ty i Dorothy miała wymarzona pogodę na ślub. Jestem teraz w Tatrach, brrr leje i zimno. Warto było, choć swoje "czary" okupiłam katarem.wink
            Buziaki i życzenia szczęścia na nowej drodze życia. smile Udanego miesiąca miodowego !!!
            Po powrocie odezwę się na priv.
      • asiu-la83 Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 09:04
        Gratulacje serdecznesmile Wielki plus, ze to wszystkiego podeszliscie na luzie i bez spinania posladkow, bo wlasnie o to chodzi big_grin
      • c2h5oh_i_ja Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 09:33
        Gratulacje smile

Po nas ksiądz też nie wychodził, ale my to ustalaliśmy przed ślubem. Powiedział nam, że ksiądz wychodzi przyprowadzić poganina (czyli dziecko przy chrzcie), a wierni już zawsze sami idą do ołtarza i że to tylko jakaś moda z tym wychodzeniem po parę młodą i nie powinno się tak robić. Nie wiem ile w tym prawdy, ale widziałam już wersję, że ksiądz wychodził i że młodzi sami wchodzili.
      • adynka Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 15:12
        Gratulacje smile Swietny opis smile Usmialam sie.
        Najwazniejsze ze wszystko poszlo po waszej mysli i ze jestescie zadowoleni smile
        Pozytywnie. Duzo szczescia zycze
        https://www.przewodnikmp.pl/img-250920100560.png
    • tomelanka Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 07:43
      po zakrapianym poltrze, który przeciagnal sie do 00:30, jeszcze narzeczona polozyla sie do lozka, nic nie musialam sprzatac, kazali mi isc spac od razu wink obudzilam sie o 5.59, pol godziny przed budzikiem, zwarta i gotowa wink na spokojnie wypilam herbatke, obejrzalam kartki od gosci, które dostałam na poltrze, wykapalam sie, i razem z mama pojechalysmy na 8.00 do fryzjera
      pani u fryzjera sie na mnie obrazila, bo zrobilam zamach na jej kreatywnosc i inwencje tworcza, a druga wywalila moje kwiatki do wlosów do smietnika wink
      potem obrazil sie na mnie ksiadz, do którego zadzwonilam, by zapytac, czy bedzie jakis ministrant czy nie ( w koncu moj tata wykopal go spod ziemi )
      kosmetyczka sie na mnie nie obrazila, wrecz przeciwnie, smialysmy sie tak, ze mnie musiala uspokajac, bo nie mogla malowac wink
      potem z mama odebralysmy kwiaty dla mnie i dla Tomasza z kwiaciarni, mama zapytala, czy wypisze jej kartki z zyczeniami, na co powiedzialam " no juz bez przesady ", potem do bankomatu i do domu, bo zaczlam panikowac ze na pewno nie zdaze wink
      w domu pol godziny malowalam mame, na co niewdzieczna stwierdzila ze ona sie nie czuje i musi sama, wiec go poszla zmywac-taka strata czasu..
      ubralam sie praktycznie na tzw "styk", mialysmy problem z zapieciem ponczoch
      luby oczywiscie sie spoznil, wiedzialam ze tak bedzie, ale to przez swiadkowa, fotograf jak przyjechal ze jest jeszcze ona w powijakach
      nie czulam jakos stresu specjalnie, tzn. mialam stres, ze nie zdaze sie ubrac tongue_out ale do momentu w którym wsiedlismy do samochodu by jechac na sale, pamietam jak przez mgłe, nie zauwazylam ze mlody i swiadek nie maja butonierki (do kosciola chyba mężu wink kaząłm założyc)
      na zdjeciach bylo fajnie, aczkolwiek, ubrudzilam sobie suknie, oczywiscie na samym biuscie, bo oparłam sie o drzewo, ale mąż i jego marynarka mnie uratowali wink fotograf sobie zartowal, reszta tez, bylo fajnie, ogolnie raczej nie zdazylismy zrobic duzo zdjec, ale mysle ze beda fajne
      • joanka-r Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 09:57
        tomelanko wstaw choć jedno na otarcie łez...opis fajny a fotek nie ma.
    • tomelanka Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 08:01
      gdy podjechalismy pod kosciol, goscie juz czekali na zewnatrz, poszlismy do zakrystii, podpisalismy dokumenty, z mszy niewiele pamietam, pamietam beznadziejne kazanie, Tomasz mówił przysiege, jakby byl na mnie obrazony, mowil ze to z tremy wink ja uwazalam, by sie nie pomylic smile obraczki bez problemu
      blizniaki spaly wiec obraczek nie niosly, mielismy na tacy, chłopcy obudzili sie jakos jeszcze na poczatku mszy, i jak zobaczyli meza to zaczeli wolac "Tomek! ja chce do wujka Tomka!", ale my tego nie slyszelismy, ktos nam powiedzial wink zostalismy obsypani ryzem i monetami, wyszla cala jednorazowka, ale dzieci pomagaly nam zbierac, poszlo szybciutko, ja zgarnialam z sukni wink najłatwiej wink
      zyczenia pamietam jak przez mgle
      bramy byly 3, dwie mile i jedna żal.pl wink
      w samochozie wypilismy 2 małpki jakiejs wódki, przypomniałam Tomaszowi zeby czasem mnie nie probowal podnosic, bo sie wywalimy big_grin, potem bylo powitanie przez rodziców, wszystko tak jak mialo byc
      mlody gdzies zginal przed pierwszym toastem, potem bylo juz super, choc o 21.30 mialam taki kryzys, ze najchetnie poszlabym do domu
      milo wspominam oczepiny, calkiem fajne konkursy, m.in podzial obowiazkow, wylosowalam koperte, ktos rzucil "zmywac gary bede ja", wyciagam kartke i dokladnie to bylo big_grin czary mary, hokus pokus
      ogolnie z goscmi tanczylismy jakos malo, wiecej ze soba lub w koleczku, ale do tanca z welonem przyszli chyba wszyscy! zebralismy do welonu kupe kasy, a swiadek w momencie, gdy skonczyla mu sie gotowka, wrzucil karte platnicza, a na nastepny kartke z pinem, i powiedzial, ze mozemy jednorazowo wyplacic ile chcemy, jestesmy tylko limitem karty ograniczeni, bylo to mile wink
      sporo osób pamietalo, by powiedziec pm ze przeslicznie wyglada, co rowniez bylo bardzo mile smile
      na poprawinach bawilam sie jeszcze lepiej, lekko sie wstawilam, na weselu nie, choc pilam wodke bez zapojki, bo latwiej nosic na pielgrzymke sam kielszek wink
      wiem ze gosciom podobalo sie to, ze chodzilismy i rozmawialismy z nimi, troche kosztem zabawy na parkiecie, a głownie wlasnego posilku, ale na pewno bylo warto smile
      WSZYSCY wpisali sie do ksiegi gosci, nawet moj chrzesniak narysowal wujka Tomka wink Tomasz sie wzruszyl, jak to zobaczyl wink to bylo tylko pare kropek i kresek, ale podpisalam, zeby bylo wiadomo wink
      na zakonczenie poprawin mamy pakowaly ciasto a swiadek, moj tesc, moja nowa siostra wink maz i ja pilismy wodke z obsluga, na co oni ucieszeni, ze pierwszy raz pija z para mloda i goscmi wink no przeciez nie bedziemy im zalowac smile przemili ludzie smile
      mały wtręt -tanczymy i nagle o jaaaa chodz szybko na dol!! kase dla orkiestry masz? hm no nie mam, w bankomacie limit polowa potrzebnej kwoty, a koperty w domu w innym miescie wink pomysl-wyplace zaraz przed polnoca i zaraz po. NO JAK TY SOBIE TO WYOBRAZASZ, o polnocy masz byc na oczepinach big_grin jeszcze a propos oczepin, przyznaje sie, ze oszukiwalam przy rzucaniu welonem wink moja kolezanka tak bardzo chciala juz te n welon zlapac, ze mialam polprzymkniete oczy by wiedziec, w która strone rzucac wink udalo sie smile
      to chyba na tyle, jak mi sie cos przypomni to dopisze

• tomelanka Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 08:11
        nie mam ani pol zdjecia jeszcze, nie wiem, kiedy cos dostane, widzialam pare fotek u Tomka kuzyna na aparcie, pokazywal mi te zblizenia na cycki tongue_out spac kladlismy sie jak bylo juz jasno, dlugo czekalismy na kierowce w trojke (ze swiadkiem), obsluga sprzatala, a my na dole-mąż spi na stole, swiadek na krzesle, a panna młoda na ladzie przy szatni tongue_out
        • elske Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 08:54
          Tomelanka, gratulacjesmile.
          Opis ślubu swietny, taki wesołytongue_out.
    • aneta-skarpeta Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 09:37
      gratulacje, super że jesteś tak zadowolona z przyjęcia i ...czekam na zdjeciasmile
    • zia86 Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 09:57
      Gratulacje!! smile
      Bardzo wesoła i na luzie relacja, fajnie, że większość rzeczy się udało a przynajmniej te najważniejsze. Kwiaty możesz reklamować w kwiaciarni. Czekamy niecierpliwie na zdjęcia. smile
      • sajolina Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 10:51
        Relacja boskasmile GRATULACJE!
        • ga_lapagos Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 11:42
          Oh lalala!
          I stalo sie! Nasza Tomelanka jest Pania Tomelanka!
          Moje wielkie gratulacje!

czekamy na jakas fotuchne!
          • monikapers Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 12:13
            Tomi, gratulacje, poniewaz wianek juz Ci odczepili, zapraszam do nas na forum dla przyszlych Mam smile
            Jestem b.ciekawa kiecki i sali, a co do kwiatow, tak wlasnie bywa najczesciej, dlatego lepiej polegac na sobie lub tez zrobic probe bukietu (Zia napewno chetnie skorzysta), to, co my widzimy na fotach, Panie florystki widza jakims cudem inaczej, nawet kolory... ale ta raczka z druktow to juz PRZEGIECIE.
            Tak czy inaczej gratulacje i dopisuj tu rozne uwagi w miare opadania emocji...
            Witaj w klubie ŻON smile
            • krapheika Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 12:33
              Graty Pani Tomelanko, fajny opisbig_grin na wlasnym weselu chyba troche mozna oszukiwac przy rzucaniuwink
            • erillzw Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 13:47
              Ale wiele zalezy od florystki. Ja mialam taki bukiet, ze wyglada lepiej niz na zdjeciu. Az zal mi bylo, ze tak krotko go mialam wink
    • erillzw Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 13:46
      Extra ze wszystko sie tak udalo big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • tomelanka Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 15:08
      dziekujemy wszystkim za zyczenia i gratulacje, fotek jeszcze nie mam wink teraz to nawet czasu nie mam, zeby cos wiecej napisac, probuje sie jakos ogarnac, poki co zrobilam sciezke do przejscia w pokoju wink
      • sylvcia_d Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 21:27
        Tomelanka, cóż mogę napisać - GRATULACJE!
        Wszystkiego dobrego!
        Czekam na foto - sądząc po streszczeniu zapowiada się interesująco wink
        • emily_valentine Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 21:49
          TOMI, OGROMNE GRATULACJE!!!!! kiss
          Pani żono, teraz czekam na wieści o upragnionych bliźniakach smile
    • niebieski_lisek Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 19:01
      Miło się czytało relację, była radosna, pewnie jak ty teraz smile Co do nieudanych kazań - byłam na ślubie, na którym ksiądz przyrównał miłość do biegunki ;p
      • marenka.w Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 19:16
        Serdeczne gratulacje Tomelanko smile
        Nawiązując do nieudanego kazania, miałam okazję być na wieleuuuu ślubach i podczas jednego z nich ksiądz w kazaniu stwierdził, że on właściwie woli odprawiać pogrzeby, niż śluby...Różnie można trafić smile
    • ewelinka_1986 Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 22:22
      fajnie, przyjemnie sie czytalo, na wesolo smile
      bardzo wazne jest zeby para zamiast siedziec przy swoim stoliku lub bawic sie (nawet z goscmi) chodzila do gosci, dosiadala sie, pogadala troche, to sie chwali
      na niewielu weselach bylam, ale o tym goscie mowia, o zachowaniu mlodych, a przeciez wiele gosci przyjezdza naprawde z daleka, warto troche porozmawiac
      gratuluje smile !!
      czekam z niecierpliwoscia na zdjecia
      • tomelanka Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 23:01
        dziekuje wszystkim, zapisy na fotki przyjmuje na priv, by nikogo nie pominac, ale od razu zaznaczam, ze fotki wysylam tym, co znam z wpisów na forum
        • anoussshka Re: Tomelanka-relacja ;) 13.09.10, 23:45
          Wysmialam niesmialo podanie o fotki smile
          Gratulacje jeszcze raz, ciesze sie, ze pogoda dopisala i [i]prawie w[/i]szystko sie udalo.
          Nie ma to jak luzne podejscie do sprawy.
          Pozdrawiam.
          • tomelanka Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 00:28
            nie mialo tak zabrzmiec tongue_out
            • anoussshka Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 01:15
              mialo byc 'wyslalam niesmialo' smile smile
        • zia86 Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 11:02
          Ja również się na fotki zapisuje. smile
        • afortunada Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 15:29
          to ja też poproszę fotki na gazetowego smile
        • ni24 Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 21:13
          gratulacjewinksmile i szczescia duzo powiem to samo co ty do mnie "heheh to juz po"smilesmile
          ps ja tez chetnie zobacze wiecej zdj bo jedno wlasnie ogladnelamwink
    • mariolkawalczywkisielu Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 00:30
      Pani Tomelanko - jeszcze raz najserdeczniejsze gratulacje! smile

Najważniejsze, że Pan T. się jednak nie obraziłbig_grin
      Poproszę o fotki słynnego dekoltu Pani Młodej.

-
      • aurelia.123 Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 09:12
        Ja tez Ci serdecznie gratuluje i b. sie ciesze, ze wszystko sie udalo i ze tak dobrze sie bawiliscie!

Poprosze o fotki na gazetowego, jesli mozna smile
        • milen-a7770 Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 09:33
          Gratuluję serdecznie smile

Fajny opis smile chętnie bym obejrzała fotki smile
          • asiu-la83 Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 09:37
            Moge ja tez zobaczyc fotki? smile
    • paskud_agg Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 09:32
      Ojej, to "już"? Ale ten czas leci! Wszystkiego najlepszego Tomi! smile
      • sajolina Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 10:33
        Ja też chętnie Wasze zdjęcia popodziwiamsmile

A tak odnośnie nieudanych kazań - byłam na ślubie, na którym ksiądz opowiedział w kazaniu potwornie przygnębiającą historię o tym jak udzielał niedawno ślubu takiej pięknej i kochającej się parze, a teraz żona umiera na guza mózgu, ale to cierpienie i ta śmierć to nieważne, ważne, ze ta ich miłość taka piękna była...Goście zamarli.
        • pina-colada Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 11:16
          Ja byłam ostatnio na takim, na którym kazanie było o tym, że teraz i tak wszyscy się rozwodzą.
    • ronalilly Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 11:04
      Gratulacje! Pani Tomelanka fajowo brzmi big_grin
      Odnośnie kazania - ostatnio byłam na ślubie, gdzie ksiądz ewidentnie na jakimś koksie jechał bo połowa przemowy o wódzie była tongue_out
      Dobrze, że wszystko się udało i jesteście zadowoleni. No i to picie z obsługą, ahhh big_grin
      Pozdrawiam smile
    • panimaciejowa Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 11:43
      Tomelanko, ja też chętnie obejrzę zdjęcia - śledziłam Twoje przygotowania i jestem bardzo ciekawa jak wyszłosmile
    • makuffka Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 13:45
      Gratuluję, fajna relacja- radosna. Dobrze, że udało Wam się tak na luzie podejść do tego dnia smile
      Jeśli mogę o zdjęcia się uśmiechnąć również na gazetowego, będę wdzięczna smile
      Gratuluję ogromnie raz jeszcze smile
    • roberta.redford Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 14:27
      gratulacje!
      mpge tez poprosic o zdjecia na gazetowego?
    • mariolkawalczywkisielu Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 16:31
      widziałam 1 zdjęcie (pt "Wychodzenie Z Kościoła") i, może dlatego, że zdjęcie z dalekatongue_out, wyglądaliście bardzo bardzo.
      Dekolt (i cała kiecka z wyjątkiem, ekhm, koła), garniak, bolerko, dłuuugi welon i ciemne włosy świetne.
      Świadkowa (?) fajnie zgrała się z Wami kolorystyczniesmile
      Bukiet absolutnie nie wygląda na rozwalający się, wręcz przeciwnie - kwitnąco
      Więcej nie widać, buu

-
      • erillzw Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 17:54
        ja tez porpsoze o fotki jakby co smile)
    • justynaaaa2 Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 18:43
      gratulacje i wszystkiego dobrego smile
      po opisie wnioskuję, że wesoło tam mieliście big_grin działo się jednym słowem wink
      i też będę wdzięczna za zdjęcia smile
      • lvivianka Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 19:50
        przeswietnie napisana relacja, bardzo wciaga smile serdecznie gratuluje swiezo upieczonym Malzonkom smile i tez dopisuje sie do prosby o zdjecia na priv smile
    • rockiemar Re: Tomelanka-relacja ;) 14.09.10, 20:29
      Tomelanko, gratulacje!!!

Ja tez poprosze o zdjecia smile
      • bursztynek22 Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 10:21
        Fantastyczna relacja smile Mogę prosić o zdjęcia?
        • mama_vinca Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 11:18
          Gratulacje!
          Ja tez z przyjemnascia ogladne foteczkismilesmilesmile
          • tomelanka Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 13:47
            o 14 wstawie na chwile, bo nie chce mi sie wysylac tongue_out lenistwo zwyciezylo tongue_out
    • tomelanka Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 13:57
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/VHRqvbYMppxnvGpeWB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/VBWYFlpckJtkQCvo5B.jpg
      • emily_valentine Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 14:01
        chwilo trwaj jak najdłużej wink
        • tomelanka Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 14:07
          widzisz czlowiek tu foty wrzuca, a zainteresowania zero tongue_out
          a ja specjalnie ten dekolt wyszukalam tongue_out
      • milen-a7770 Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 14:05
        Ślicznie wyglądaliście smile Dekolt super się prezentuje smile Bardzo ładnie wyglądałaś w sukni i jak patrzę na zdjęcia to jakoś uwierzyć nie mogę, że jesteś większych rozmiarów. Ale to widocznie kwestia dobrania sukni do figury.
        • bursztynek22 Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 14:06
          Jeszcze, jeszcze!!!!!
          • milen-a7770 Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 14:08
            Prosimy o jeszcze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smile
          • asiu-la83 Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 14:08
            Suknia swietnie dopasowana do twojej figurysmile I biust tez ladny big_grin Fajnie wygladaliscie, jeszcze raz wszystkiego najsmile
            • sylvcia_d Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 14:39
              Fajnie się prezentowaliście - sukienka faktycznie podkreślała Twoje atuty (pozazdrościć wink)
              Bukiet w moim typie - lubię różowy.
              Wyglądacie na wesołą parkę - stworzeni dla siebie! smile
      • zia86 Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 14:46
        A ja nie widzę zdjęć. sad
        • najta Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 20:15
          Moje gratulacje!!! Ależ fantastyczny opis big_grin Widać, że nie przejmujesz się głupotami tongue_out

Czy ja tez mogę prosić o fotki?
          • tomelanka Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 21:52
            zia, najta juz wysylam na privsmile
            • derenka Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 22:06
              ja tez chcę! smile
              • lvivianka Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 22:12
                Tomim, ja bylam w pracy i nie moglam obejrzec sad moge prosic na priva, plizzzz smile
                • tomelanka Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 22:38
                  poszly na priv chyba do wszystkich
                  ogolnie to chcialabym sie zwierzyc ze super podoba mi sie stan małżeński i bycie zona tongue_out
                  • mariolkawalczywkisielu Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 23:00
                    Pani T.!
                    Dzięki za zdjęcia, dekolt pierwsza klasabig_grin
                    Pan Tomasz piękny, Pani Tomelanka przystojnawink
                    Jeszcze raz - gratulacje!
                    (ps. czekam na info o kuchniwink )

-
                  • monikapers Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 23:34
                    Tomi, a do mnie nie dotarly sad
                    • anoussshka Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 23:51
                      ja tez nie widzialam... i nie dotarly.
                      Bardzo ladnie prosze smile
    • lvivianka Re: Tomelanka-relacja ;) 15.09.10, 22:55
      Tomi, wygladaliscie SUPER smile dekolt faktycznie robi wrazenie tongue_out nno i chyba spelnila sie Twoja wizja o splywaniu w bieli po schodkach Kosciola smile wszystko przepieknie i raz jeszcze widac, ze dluzsze przygotowania w oparciu o forum przynosza oczekiwany efekt smile
      a suknia na ogromny plus, zgrabniara z Ciebie smile nie wierze, ze masz 44 tongue_out
    • tomelanka Re: Tomelanka-relacja ;) 16.09.10, 08:33
      monika, anoussshka, pokazuje mi jakis blad na poczcie i nie chce wyslac
      poczekajcie do popoludnia prosze, zabiore sie za to, jak maz pojedzie do pracy
      • makuffka Re: Tomelanka-relacja ;) 16.09.10, 10:04
        bardzo wdzięcznie Tomelanko, gratuluję smile bardzo przyjemne zdjęcia, ślicznie wyglądaliście.
      • jogny Re: Tomelanka-relacja ;) 16.09.10, 10:44
        gratuluje Toamelankawink!! moge prosic rowniez o zdjeciawink?? pozdrawiam
      • anoussshka Re: Tomelanka-relacja ;) 16.09.10, 14:59
        ok, to ja czekam cierpliwie smile
        • tomelanka Re: Tomelanka-relacja ;) 16.09.10, 16:22
          nie wiem, dalej jest ten blad, udalo sie tylko do lili wysłac, do merdy w ogole nie chce tongue_out
          sprobuje jeszcze za jakis czas smile cierpliwosci smile
          • anoussshka Re: Tomelanka-relacja ;) 16.09.10, 17:43
            ja dostalam, dziekuje bardzo smile

Podobaja mi sie Wasze usmiechniete miny i to, ze jak widac jestescie popularni wsrod dzieci z rodziny smile Twoja bransoletka wyglada bardzo ladnie, welon tez. Szkoda, ze nie ma zadnych zdjec z sali, bo pisalas, ze bylas zadowolona. I jak juz pisalam wczesniej podoba mi sie 'zgranie' swiadkow, ktore wyglada na niewymuszone.
            • tomelanka Re: Tomelanka-relacja ;) 16.09.10, 18:06
              blizniaki sa swiadkowej i jednoczesnie nasi chrzesniacy, a dziewczynka to meza bratanica
              ten starszy chlopiec to kuzyna, nie mogl sie doczekac oczepin i kiedy w koncu tort bedzie mogl roznosic smile z sali mam pare, ale nie my na nich jestesmy
              • tomelanka Re: Tomelanka-relacja ;) 16.09.10, 18:12
                pokazuje blad serwera na poczcie, pamietam by wysłac monicepers, karenek, jogny
                o kims zapomnialam? komu komu poki siedze w domu?tongue_out
    • karenek Re: Tomelanka-relacja ;) 16.09.10, 10:12
      Tomelanka,
      wyślij mi tez na gazetowegowinksmile
    • lili-2008 Re: Tomelanka-relacja ;) 16.09.10, 11:08
      Tomelanko, jeszcze raz gratulacje i również proszę o zdjęciasmile
      • xxxtabxxx Re: Tomelanka-relacja ;) 16.09.10, 12:59
        Gratulacje i jeżeli można to fotki również chętnie zobaczę smile
        • monikapers Re: Tomelanka-relacja ;) 16.09.10, 16:22
          ja tez poprosze!
    • tomelanka Re: Tomelanka-relacja ;) 16.09.10, 18:20
      a tak w ogole to dziekuje za mile slowa
      macie, poczepiajcie sie

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/t7DP5yNNNiYlCYPNsB.jpg
      • kaja86 Re: Tomelanka-relacja ;) 16.09.10, 18:23
        Nie widzę dobrze, ale wydaje mi się, że masz ładny kolor wlosów, ale ja lubię takie jesienne wink
        • tomelanka Re: Tomelanka-relacja ;) 16.09.10, 18:27
          miał byc jasny braz ze zlotym refleksem, wyszedl buraczkowy, po dwoch tygodniach sie troche wymyl w kasztan wink ja uwielbiam rudosci wink
          • kaja86 Re: Tomelanka-relacja ;) 16.09.10, 18:30
            Ja też wink Wygląda na kasztan/mahoń więc myśle, że wszystko ok wink
      • monikapers Re: Tomelanka-relacja ;) 16.09.10, 20:43
        czy moge liczyc na zdjecie? link nie dziala....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka