02.02.11, 21:16
hej dziewczyny,

oto moja suknia:
www.mlodaimoda.pl/suknie-slubne/san-patrick-kolekcja-2011/suknia-slubna-san-patrick-calais.html
pomysł na kwiaty:
1.bp.blogspot.com/_Z5pSwK6-p50/RvkjS2TuFWI/AAAAAAAAAEc/pQqzPXRAOSI/s1600-h/004_primary0.jpg
pomysł na buty:www.dune.co.uk/catalogue/style.asp?f=1&txtKeywords=WEDDING&vm=1&dac=1&y=S11LSA86OCO0034&pc=86

pomysł na włosy: www.shutterstock.com/pic-58919869/stock-photo-young-beauty-with-flowers-in-her-long-hair-and-perfect-natural-looking-makeup.html
tyle że kwiatek naturalny jak w bukiecie a włosy trochę podkręcone na koncach a przedziałek z bokusmile))! nie mogę cholera wygooglać odpowiedniego zdjęcia...

no i teraz pytanie... co na ramiona do kościoła?
nic bym nie zakładała bo to zepsuje efekt ale wydaje mi się że wypada coś zarzucić..
szal? bolerko? no idea... dzięki z góry za rady!
Obserwuj wątek
    • maddalena81 Re: dodatki? 02.02.11, 23:14
      Suknia ladna i romantyczna smile Kwiat wybralas piekne i pasujace do sukni - razem beda tworzyc piekna calosc. Co do butow to same w sobie sa ladne, nie jestem na 100% przekonana, czy pasuja, ale .... moze sie myle (jakos nie potrafie wskazc lepsej aleterntywy.... to malo konstruktywna krytyka...)
      Z watku wrześniowej_panny wrzucam ci takie zdjecia, o cos takiego chodzi w sprawie fryzury?Tekst linka
      Tekst linka
      • stworzenje Re: dodatki? 02.02.11, 23:24
        bukiet super, na ramiona: a może zamów sobie takie szersze ramiączka może z jakiegoś muślinu tiulu, przymarszczone zakrywające, szersze i odpinane. Widziałam pannę która dokładnie takie coś miała. Kiecka ala księżniczka,więc te "ramiączka"-ala szal były z takiego tiulu jak dół. Fajnie wyglądało, kiecka nie była taka goła tylko dokończona.Rozchodziły się na boki, czyli z przoedu około piersi dopięte i tak nieco skosem zakrywając ramiona szły do tyłu i tam na plecach mocowane. Kurcze nie dysponuję póki co jej fotką z kościoła.Bo bym Ci pokazała.
        • jagodowa_panienka Re: dodatki? 13.02.11, 20:11
          Sama wybrałam identyczną sukienkę więc jestem bardzo ciekawa Twojego wątku smile
    • stworzenje na ramiona 02.02.11, 23:32
      O o o: takie to coś było:

https://img375.imageshack.us/img375/3805/justinalexander8477.jpg

na weselu to odpięła i przypięła ramiączka takie paski po prostu ponad 1cm dla wygody.
      • myniek1 Re: na ramiona 02.02.11, 23:49
        świetny pomysł z tym okryciem ramion.
      • chat_chat Re: na ramiona 03.02.11, 20:41
        to bardzo fajny pomysł; pomyślę o tym, ale jak tu zdobyć tiul idealnie w odcieniu sukni... nie chcę jej oszpecić.. muszę się rozejrzeć, dzięki
        • stworzenje Re: na ramiona 03.02.11, 21:09
          chat_chat napisała:

> to bardzo fajny pomysł; pomyślę o tym, ale jak tu zdobyć tiul idealnie w odcien
          > iu sukni... nie chcę jej oszpecić.. muszę się rozejrzeć, dzięki

a w tym salonie co zamawiasz, tkanin nie mają? Albo właśnie postaracj się o kawałek kiecki i pojeździj po sklepach. Skąd jesteś? Bo w Wawie znam parę hurtowni z takimi tkaninami.
          • phidyle Re: na ramiona 03.02.11, 22:36
            Sliczna suknia i bukiet...takie kwiaty to piwonie, tak? Czy one nie sa troche za duze do wlosow?
            • chat_chat Re: na ramiona 04.02.11, 21:37
              tak piwonie.. no własnie może znajdę jakiś egzemplarz z małą "główką" smile
              takiego efektu nie chcę:www.hibiscusflorals.com/full-size-images/pink-real-touch-peony-hair-flower-accessory-454/index.html

bardziej w takich proporcjach:www.hibiscusflorals.com/full-size-images/green-real-touch-cymbidium-orchid-hair-flower-clip-211/index.html
              (oczywiście z peonią)
              ale też myślałam o materiałowym małym kwiatku w kolorze sukni:
              www.mydress4less.com/product.php?productid=67093&cat=401&page=1
              weddingunderway.com/wedding-hairstyles-favorite-hair-and-makeup-spring-2011-bridal.html
              • kobieta.z.pasja Re: na ramiona 13.02.11, 20:56
                Poszukaj w sieci sklepu Sally Gardens. Sprzedają też na allegro (nick Achija). Widzę, że mają jakieś piwonie/peonie. Sama kupiłam u nich bordowe róże do włosów. Pięknie i solidnie wykonane. Mimo, iż nie są żywe to naprawdę ładnie prezentują się we włosach.
    • japanstyle85 Re: dodatki? 16.02.11, 15:14
      Witam smile ja rwnież wybrałam właśnie tą suknię smile kwitay-sliczne,buty również,a co do wlosów ja wybrłam bardzo lekkiego koczka. Jeśli chodzi o bolerko to ja nie będę kupowac-w trakcie przymiarki zdecydowąłysmy,że spokojnie w kościele mogę zakryc ramiona welonem (wybralam ten długi). Napisz jak u Ciebie i kiedy masz ślub? Pozdarwiam smile
      • chat_chat Re: dodatki? 16.02.11, 20:03
        hej fajnie ze wybralas również tę suknięsmile) codziennie ją oglądam w necie i nadal strasznie mi się podoba i mam nadzieję, że obie bedziemy się dobrze prezentowaćwink Ślub mamy 2/07/11. Ja nie chcialam z założenia welonu, po prostu rozpuszczone dlugie wlosy z malą ozdobą. Nawet nie mierzyłam welonu. Ale nie że mi się nie pododba. Po prostu taki pomysł na stylizacjęsmile U Ciebie będzie dzięki temu rozwiązany problem zakrycia ramion. Ja mam z tym kłopot. Mam wrażenie że czegokolwiek bym nie założyła to ta suknia przez to straci... sad((
        • japanstyle85 Re: dodatki? 16.02.11, 21:48
          Dokładnie-ona jest tak delikatna i zwiewna,że naprawdę łatwo popsuc ten efekt. A co do pomysłów wyżej-będzie ciężko z dobraniem idealnego odcienia...no ale na pewno coś wymyśliszsmile Ja jak założyłam welon,to dopiero wtedy byłam pewna na 100% ze to ta kiecucha,chciaż ogóle nie brałam pod uwagę długiego welunu. Nasz ślub jest w sierpniu tego roku. Teraz jak już prawie wsyztsko jest załatwione to zaczynam przezywac jaka będzie pogoda big_grin pozdrowionka!!
    • kbong-0 Re: dodatki? 09.03.11, 18:40
      hej dziewczyny mnie rownież urzekla calais san patricka smile mam slub w pazdzierniku czy ktoras z Was ma zamiar ją sprzedawac po swoim weselu?
      • chat_chat Re: dodatki? 11.03.11, 21:20
        hej ja na pewnosmile
        • kbong Re: dodatki? 15.03.11, 20:32
          wlasnie sie zastanawiam czy jej nie odkupic szkoda mi kupic nowa zeby ja zalozyc na 10 godz. a kiedy bylaby ew. na sprzedaz? no i jaki rozmiar?smile
      • japanstyle85 Re: dodatki? 16.03.11, 17:46
        Witam!
        Mam nadziję,że dostałaś moja odpowiedź na Twojego maila?Odpisałam wczoraj wieczorem...
        • kbong-0 Re: dodatki? 16.03.11, 18:51
          ech właśnie coś mi ta poczta szwankuje może podam drugiego maila: zielona.monika@wp.pl jeśli mogłabyś jeszcze raz wysłać smile
    • kolibereventmanager Re: dodatki? 16.03.11, 10:45
      A dlaczego zakładasz, że musisz mieć coś na ramiona w kościele. Teraz wiele księży już nie zwraca na to uwagi. Ponadto jeśli masz długie włosy to one będą delikatnie przykrywać ramiona, a kwiat w nich upięty odciągnie uwagę od ramion.

Mam jednak zastrzeżenie co do butów, moja znajoma miała takie, bo są piękne, ale mało wygodne przy tańcu, nawet świetnie dopasowane. Po czasie zaczynają wypadać i staje się to denerwujące. Polecam zamówić satynowe buciki do tańca, są niesamowicie wygodne i pięknie się prezentują.

Pozdrawiam i powodzenia
      www.event-manager.pl

• mornien Re: dodatki? 26.03.11, 18:27
      Suknia śliczna. Czy możecie napisać ile zapłaciłyście za nią w salonie? Moje wesele w pażdzierniku. Może któraś z Was ma akurat ok. 173cm i chciałaby odsprzedać suknię? smile Miałabym niebywałe szczęście.
      • jagodowa_panienka Re: dodatki? 09.04.11, 11:40
        Sukienka w salonie kosztuje ok 4 tys zł (chyba 3900 ale już nie pamiętam dokładnie smile) Ja niestety jestem niższa (167) więc chyba opcja sprzedaży odpada.
        Dziewczyny macie może pomysły na bukiet i fryzurkę do tej sukni?
        • chat_chat Re: dodatki? 13.04.11, 22:05
          hej, myślę o bladoróżowych piwoniach + rozpuszczone włosy z kwiatkiem, welonu braksmile
      • kola214 Re: dodatki? 13.04.11, 16:41
        Hmm... Ja mam 173 cm wzrostu, sukienkę Calais z krakowskiej Madonny i ślub w sierpniu, rozmiar 32
        • kola214 Re: dodatki? 14.06.11, 21:23
          rozmiar 34, a nie 32, co ja bredzę.
    • papermache Re: dodatki? 15.04.11, 22:05
      Może na ramiona własnie tak tradycyjnie - bolerko?
    • chat_chat Re: dodatki? 07.06.11, 20:18
      hej dziewczyny, jestem po pierwszej przymiarce mojej Calaissmile jestem zadowolona. Dobrałyśmy "kółeczko" na ramiona do kościoła czyli takie rękawkismile mam fajne wygodne buty odkryte (z Nine Westwink, które super pasują i rozmiar sukni jest akurat. Jedyna moja wątpliwość to fakt, że dekolt w calais jest strasznie płytki no ale już jest jak jest. moje upragnione piwonie to jednak majowe kwiaty więc w lipcu ich już raczej nie będziesmile Będę więc miała delikatny i nieduży bukiet z bladoróżowej eustomy 4.bp.blogspot.com/_bFIfKw15aB4/TMQJh2yauAI/AAAAAAAAA2M/PjZ0R8gzwO4/s1600/eustoma.jpg
      a dla świadkowej z białych;
      • elka2712 Re: dodatki? 10.06.11, 23:28
        do calais jest dostępny welon ozdobiony takimi samymi płatkami jak na sukni. Tworzą piękną całość i można delikatnie osłonić ramiona
    • kola214 Re: dodatki? 14.06.11, 21:28
      a zastanawiałaś się już nad bielizną? ten dekolt mnie właśnie niepokoi.. ja myślałam o tym lamujer.pl/index.php/product/show/id/570 lub gorsetem tiffany, ale na gorset może być za ciepło, a stanik mnie nie przekonuje - za ładny to on nie jest
      • jagodowa_panienka Re: dodatki? 15.06.11, 21:19
        chat_chat a masz może zdjęcia z przymiarki?
        Napisz coś również o tym okryciu na ramiona, czy dobrałaś je w salonie z tego samego materiału?
        Ja niestety wciąż czekam na moją sukienkę (jeszcze pewnie ze 2 tygodnie) ale już nie mogę się doczekać.
        I koniecznie wklej zdjęcie butów. Buty również kupiłam, nie do końca jestem zadowolona ale szukam na max 5 cm obcasie.

Co do bielizny to ja polecam Porcelain Panache
        https://body.sklep.pl/data/gfx/pictures/large/5/7/175_1.jpg
        Wytrzymuje nawet przy moim 60G smile
        • chat_chat Re: dodatki? 15.06.11, 21:54
          hej dziewczyny,
          mam foty - poniżej załączam; dajcie znać czy ok się wyświetlają;
          no więc to "bolerko" albo jak mówią w salonie "kółeczko" smile nie jest szczytem moich estetycznych marzen, ale wydaje mi się, że do tej sukni nie znajdę nic lepszego, delikatniejszego...
          żadne szale i grube "bolerka" - takie małe, sztywne żakieciki by tu nie dały rady moim zdaniem;

z bolerkiem:
          imageshack.us/photo/my-images/830/dsc00467f.jpg/
          nie mam zdjęcia pleców ale ono zakrywa całą przestrzen pleców i lekko zachodzi na sukienkę, bo taka "szpara" byłaby nieładnasmile

bez bolerka:
          imageshack.us/photo/my-images/90/dsc00465og.jpg/
          co do bielizny to ja nie zakładam biustonosza pod nią! nie ma bata; nic tam nie zmieszczę - mam spory biust C/D i pani w salonie próbowała tam włożyć na początku takie wkładki (poduszeczki) ale było beznadziejnie; zostaje mi kupić tylko fajne gacietongue_out

buty mam z Nine West; są super - idealny kolor do Calais i bardzo wygodne; szukałam fajnych butów długo, ale byłam ograniczona postanowieniem, że mają być zakryte, ale olśniło mnie pewnego dnia, że ja jednak nie chcę krytych i pończoch, które w lipcowym upale i tańcu będą spływać po nogach itp. i kupiłam odkryte, mam słabe zdjęcie niestety.

imageshack.us/photo/my-images/27/ninewestx.jpg/
          Te "brylanty" nie są takie ciemne jak się wydają na zdjęciu, są normalne, kryształowe, przeplatane jasną tasiemką
          Zawsze zresztą byłam zdania, że do kreacji z odkrytymi ramionami nie powinno się zakładać rajstop, ale to tylko takie moje skrzywienie estetyczne, których mam sporosmile
          • lvivianka Re: dodatki? 15.06.11, 22:00
            chat_chat jest slicznie, jestem zachwycona smile
            • chat_chat Re: dodatki? 15.06.11, 22:06
              oj dziękuję bardzo! to miłesmile jeszcze się tylko opalić trochę muszętongue_out bo bladziocha na maksa ze mnie
              lvivianka napisała:

> chat_chat jest slicznie, jestem zachwycona smile
              • ni-ut Re: dodatki? 15.06.11, 22:25
                Ta suknia jest przepiękna, sama się nad nią zastanawiałam, lecz wybrałam inna, mam nadzieję, że nie będę żałowała, bo widzę, że na Tobie leży wspaniale
          • chat_chat Re: dodatki? 15.06.11, 22:47
            acha no i jeszcze nie napisałam, że do tej sukni dobrałyśmy w salonie tasiemkę z kryształkami w passmile zobaczylam w lutym w Madonnie, że taką taśmę do Calais dokładają i spodobał mi się ten pomysł; ta suknia zyskuje sporo dzięki temu i optycznie wysmukla talię bo kryształki są skumulowane na środkusmile; na rzecz taśmy zrezygnuję z mocnej bizuterii; tylko w ucho jakiś fajny kolczyk wiszący wsadzęsmile żeby nie bylo za dużo świecidełek;
            • greencurry Re: dodatki? 18.06.11, 23:39
              Witajcie.
              Ja również zdecydowałam się na Calais, jestem nią zauroczona. Chat_chat wyglądasz pięknie w swoim egzemplarzu wink Mogłabyś mi zdradzić, gdzie kupiłaś ten pas z cyrkoniami? Odwiedziłam chyba wszystkie salony na Jana Pawła i nigdzie nie mieli takich pasków, jedynie w Madonnie, gdzie wyszywany jest kryształkami Svarowskiego i kosztuje małą fortunę uncertain
              • chat_chat Re: dodatki? 19.06.11, 11:22
                hej green, pas kupilam tam gdzie suknie czyli w Mloda i Moda na Grochowie. wiem ze w madonnie te pasy byly po 450 zl masakra jakas. tu troche ponegocjowalam przy kupnie sukienki i ten pas mam w cenie. ale nie swarovski. zajrzyj do nich, mieli kilka do wyboru
                • greencurry Re: dodatki? 19.06.11, 14:29
                  chat_chat - a masz już kupione kolczyki? Bo pomyślałam dokładnie tak jak Ty, żadnej innej biżuterii poza kolczykami. Tylko z tego względu, że wokół buzi będą jedyną ozdobą to muszą być dość spore i jednocześnie lekkie w wyrazie, niestety nigdzie nie mogę znaleźć odpowiednich sad Chat - masz chyba bardzo mały rozmiar tej sukni, prawda? Bo wydajesz się szczuplutka wink
                  • jagodowa_panienka Re: dodatki? 19.06.11, 22:09
                    To ja pokazuje stylizację która będzie chyba podobna do twojej:
                    madchickenblog.com/duluth-wedding-photographer-anna-and-eric/
                    No właśnie co z biżu? Ja dostałam kolczyki w Kruka z taką wiszącą perełką i chyba je założę. Na szyję nie zamierzam już nic zakładać, ewentualnie delikatną bransoletkę chociaż co do niej też nie jestem przekonana. Wydaje mi się że im mniej tym lepie.
                    Chat_chat Twój ślub już niebawem i mam nadzieję że podzielisz się zdjęciami i wrażeniami smile
                    • chat_chat Re: dodatki? 20.06.11, 21:27
                      hej jagodowa, wielkie dzięki, ta stylizacja jest bardzo w moim stylu!!! ale trafiłaś; pójdę tylko w kolczyki chyba, ale jakieś ładne, wiszące; rozglądam się; ta dziewczyna w Twoim linku ma bardzo ładne; lubię bransoletki więc myslałam o delikatnej z kryształków ale też wyznaję zasadę mniej znaczy więcej więc się wahamwink
          • kola214 Re: dodatki? 16.06.11, 08:40
            Wyglądasz pięknie. Ta suknia ma w sobie coś niezwykłego - rzeczywiście pas jeszcze dodatkowo podkreśla talię. Też pomyślę nad wersją bez staniczka, a jak się czujesz? bez wrażenia, że zaraz się coś zsunie? smile
            Z Twoimi piwoniami całość będzie wyglądała rewelacyjnie smile Mnie florystka doradziła białe storczyki, cos w ten deseń:
            https://4.bp.blogspot.com/-htHRAGivWiI/TXU17ajj5UI/AAAAAAAAAV4/zIEt6SiSQgA/s1600/bia%25C5%2582y.jpeg

http://www.google.com/imgres?imgurl=http://slubnybukiet.files.wordpress.com/2010/07/bukiet-ze-storczykow-phalaenopsis.jpg&imgrefurl=http://slubnybukiet.wordpress.com/2010/07/01/bukiet-ze-storczykow-phalaenopsis/&usg=__T22BM37C_ManvcGUdkON8SJsA3A=&h=650&w=650&sz=67&hl=pl&start=118&zoom=1&tbnid=0JJXMCtbpA8J9M:&tbnh=148&tbnw=148&eishockKT5TfDbO8jqOYX99K4E&prev=/search%3Fq%3Dstorczyk%2Bbukiet%26hl%3Dpl%26client%3Dsafari%26rls%3Den%26biw%3D1280%26bih%3D680%26tbm%3Disch&itbs=1&iact=hc&vpx=844&vpy=296&dur=281&hovh=225&hovw=225&tx=129&ty=87&page=6&ndsp=18&ved=1t:429,r:10,s:118&biw=1280&bih=680

nawet mi się spodobało
            • kola214 Re: dodatki? 16.06.11, 08:42
              te moje storczyki są bardziej minimalistyczne:
              https://slubnybukiet.files.wordpress.com/2010/07/bukiet-ze-storczykow-phalaenopsis.jpg
              • chat_chat Re: dodatki? 16.06.11, 22:49
                hej Kola, śliczny bukiet; tak jak pisałam wcześniej chyba muszę zarzucić pomysl piwonii bo one się już powoli konczą i panie w kwiaciarni kręcą nosem; alternatywnie będzie eustoma lub goździk; ale muszą być bladoróżowe, bo ten kolor będzie też w świeżych kwiatach na stołach na weselu i chcę utrzymać akcentsmile Szczerze mówiąc to ta moja suknia cały czas mi się bardzo podoba; bylam ciekawa swojej reakcji po kilku miesiącach, zwłaszcza że w oko wpadały mi ostatnio różne inne na Jana Pawła II... Ale ona mi się cały czas bardzo podoba i wybrałabym ją jeszcze raz. zobaczymy tylko jak się sprawdzi. w pasie trzyma się bardzo mocno co mnie cieszy, bo nie będzie spadać; na biuście - powiem szczerze że nie czuję żeby mi ten biust coś trzymało a ta suknia tak tylko na nim leży i to jest trochę dziwne uczucie...
                • niebieska.oktawia Re: dodatki? 19.06.11, 15:52
                  zjedzcie mnie, ale ta sukienka jest paskudna (tzn Ty w niej brzydko wygladasz). przyszla panna mloda jest szczupla, niska, delikatna a ta suknia ja przytlacza. dol wyglada nieproporcjonalnie do gory. cos mi nie gra. nie oklamujcie jej, ze cudownie.. bo nie jest cudownie i nie pisze tego zlosliwie. jesli mozesz poszukac czegos innego, koniecznie to zrob. tragedia.
                  • niebieska.oktawia Re: dodatki? 19.06.11, 16:05
                    juz wiem co mi nie gra. jestes za niska. modelka przerasta cie o glowe (sadzac po zdjeciu). wygladasz krasnalowato, jakbys suknia była "przyduza".
                    • jagodowa_panienka Re: dodatki? 19.06.11, 18:06
                      A mi się podoba i wcale jej ta sukienka nie przytłacza. Jest pięknie i delikatnie.
                      Modelka to modelka żadna z nas nie będzie wyglądać tak jak w katalogu na litość Boską!
                      • iness_86 Re: dodatki? 19.06.11, 18:28
                        ale z Ciebie wstrętny troll niebieska smile Ty to pewnie jesteś taka śliczna, wysoka, nieskazitelna jak te modelki smile I w ogóle wszystko masz naj naj. Chat wygląda ładnie, może po prostu Tobie się nie podoba, ale chyba nie jesteś wyrocznią...
                        • niebieska.oktawia Re: dodatki? 19.06.11, 18:40
                          kolejna gwiazda @iness.
                          nie mozesz dziewczynko pojac jeden rzeczy, ze nie chodzi o bycie modelka, bycie NAJ. chodzi o to, ze nie kazdy model sukienki pasuje, prawda? nie jestem wyrocznia, ale ta cała "chat", wkleja zdjecia, zeby zapewne (bo przeciez nie po to zeby posluchac slodkiego pier.lenia) otrzymac w miare rzetelne opinie. rozumiem, ze organizowanie wesela zepsulo wasze i tak nieliczne szare komorki, ale troche obiektywizmu. sukienka jest sliczna na wysokie modelce. a nie małej autore watku.

p.s. argument: "na pewno jestes lepsza" - daruj sobie smile jakies kompleksy masz?
                      • niebieska.oktawia Re: dodatki? 19.06.11, 18:31
                        jagodowa panienko, oddychaj gleboko a na pewno ci sie polepszy. juz?
                        kto mowi o wygladaniu tak jak w katalogu? zdjecie moze byc podpowiedzia: w takiej sukience dobrze bedzie wygladac osoba wysoka a nie niska. a tutaj, ta spodnica (wiecie o co chodzi, odciecie od gorestu) podchodzi pod same piersi. taka naciagnieta. jak w przedszkolu sie naciagala rajstopy najwyzej jak sie da. taka zabawa.
                • kola214 Re: dodatki? 27.06.11, 17:25
                  smile to będziemy mieć dodatkowe dawkę adrenaliny smile
    • jagodowa_panienka Re: dodatki? 01.07.11, 15:04
      chat_chat
      Wysłałam do Ciebie wiadomość na skrzynkę. Jutro Twój wielki dzień więc pewnie przygotowania trwają ale będę trzymała kciuki smile
      • chat_chat Re: dodatki? 01.07.11, 15:54
        hej odpisałam Ci! przygotowania idą pełną parą; Jedynie pogoda nas załamuje...
    • chat_chat Re: dodatki? 04.07.11, 00:18
      hej, my już posmile wszystko się super udało mimo słabej pogody. Dziewczyny od Calais, napiszę jedno: sukienka zrobiła furorę. Naprawdę, goście nie mogli się jej nachwalić, że taka lekka, że oryginalna, że dziewczęca, że piękny tren itp itd.
      Naprawdę, nieskromnie mówiąc, czułam że wyglądam w niej spoko, że jest w moim stylu i nie jestem "przebrana", co daje duży komfort psychiczny w tym nerwowym dniu. Jestem pewna że będziecie lśniły w swoich egzemplarzach.
      PS. W sukience da się tańczyć, bardzo łatwo się ją podwiązuje, ale warto to wcześniej świadkowej na spokojnie pokazać. Trzymała się fenomenalnie. Mimo iż jest bardzo płytka w dekolcie to nic nie drgnęło, nie zsunęło się, nie wyszłosmile itp. Teraz muszę ją oddać do prania choć uważam że jej stan i tak jest zadziwiajaco niezły jak na kilka godzin intensywnego tancasmile pozdrawiam
      • jagodowa_panienka Re: dodatki? 04.07.11, 17:52
        Ogromne i szczere Gratulacje!!
        Czekamy na zdjęcia smile
        • myszka_33 Re: dodatki? 27.07.11, 23:54
          Cześć dziewczyny, czy któraś z Was posiada może tą suknię na sprzedaż w rozmiarze 40 na 170cm+obcas?
          • chat_chat Re: dodatki? 28.07.11, 08:41
            hej, niestety nie, mam w innym rozmiarzesad
            • myszka_33 Re: dodatki? 28.07.11, 09:04
              A mogłabym prosić Cię o podanie wymiarów tej sukni, którą posiadasz lub swoich wymiarów(gdzieś tu się pojawiło, że to 38) i informację, czy może jest opcja jakiejś jej przeróbki? Z góry wielkie dzięki!
              • chat_chat Re: dodatki? 28.07.11, 14:14
                hej, sprawdzę dziś w domu dokładnie na metce, wydaje mi się że to europejskie 36; mam 168 wzrostu a but miałam ok 7 cm, ale tez go zmierzęwink wyślę Ci na priva gazetowego moje zdjęcia ze ślubu to sobie zobaczysz jak ja w niej wyglądam,jaka postura, jaka długosc itp. Musiałabyś podpytać w salonach ślubnych czy Ci ją dopasują. Moja sukienka była np. poszerzana w biuście o 1 cm
                • myszka_33 Re: dodatki? 28.07.11, 15:06
                  Dziękuję Ci bardzo ale jeśli to jest jednak nasze 36 to chyba nie ma sensu, jeden rozmiar powiększyć to jeszcze jakość wygląda ale przy 2-ch to już się robi wielka wiązana przerwa na plecach i niestety widać, ze suknia jest za mała. Pozdrawiam!
                  • chat_chat Re: dodatki? 29.07.11, 10:14
                    hej, to jednak Europejskie 36 sad pozdrawiam
                    • duszekfranklin calais 29.08.11, 12:18
                      Witaj
                      Czy posiadasz jeszcze suknie Calais? (interesuje mnie rozmiar 34/36)
                      moj mail duszekfranklin@wp.pl
                      • jagodowa_panienka Re: calais 29.08.11, 12:54
                        Nie wiem jak suknie innych dziewczyn ale moja raczej nie nadaje się do odsprzedaży. Taki urok materiału z którego jest zrobiona - mnóstwo płatków odpadło na weselu podczas tańców, w kilku miejscach są rozdarcia i dziury w innych wygląda tak jak wyprane rajstopy - czyli zaciągnięcia pojedynczych nitek.

Sukienka jest świetna, super układa się w tańcu gdy te płatki unoszą się i fruwają, gościom bardzo się podobała, jednak po intensywnym weselu nie nadają się do odsprzedaży (chyba że rzeczywiście suknia służyła jedynie do ślubu). Ja swoją będę oddawała do pralni i zobaczymy co da się uratować, co naprawić i wtedy ewentualnie zastanowię się nad sprzedażą.
                        Napisz jaki masz wzrost.
                      • darunia007 Re: calais 17.03.12, 20:32
                        Jestem rowniez zainteresowana sukienka calais san patrick, jezeli ktoras z Was posiada taka na 172cm to please o szczegolowe wymiary na mail. dzieki - SUKIENKA CUD MIOD -
                • jagodowa_panienka Re: dodatki? 28.07.11, 19:08
                  Chat_chat czy ja również mogę prosić o zdjęcia?
                  Ja jestem już po pierwszych przymiarkach i jak narazie szukam butów.
                  Suknia do odbioru za tydzień. Jestem ciekawa twojej stylizacji smile

• yarisa1 Re: dodatki? 14.03.12, 10:47
                    Witam, Czy ktoś ma jeszcze do sprzedania suknię San patrick calais? Jeśli tak to proszę o kontakt na maila yarisa1@o2.pl
      • yarisa1 Re: dodatki? 14.03.12, 14:01
        posiada Pani może do sprzedania sukienkę ślubną San PAtrick Calais?
        • agnieszkam_2012 Re: dodatki? 15.03.12, 15:21
          Cześć Dziewczyny! smile
          Ja również pójdę w tej sukni do ołtarza smile) już się nie mogę doczekać... Ślub mam 25 sierpnia 2012. Gdyby ktoś potem chciał odkupić suknię to proszę o info smile Mój wzrost to 164 cm + buty pewnie około 7cm obcas (jeszcze ich nie mamsmile, rozmiar sukni 32/34 (standardowo mam rozmiar 36/38).
          Czekam na Wasze dalsze propozycje dot. dodatków do tej sukni smile)
          POZDRAWIAM
    • nowy_login123 Re: dodatki? 18.03.12, 18:23
      Super zestawienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka