Dodaj do ulubionych

rękawiczki

IP: *.c151.petrotel.pl 28.02.05, 09:53
Sukienka już wybrana, jest jeszcze jeden problem. Nie wiem co zrobić z
ekawiczkami. Nie podobają mi się te z 1 palcem, a że ślubuję w czerwcu, to
w "normalnych" będzie za gorąco. A Wy? Zakładacie rękawiczki? Bo właściwie to
chyba zbędny element stroju?
Obserwuj wątek
    • Gość: lalka Re: rękawiczki IP: *.chello.pl 28.02.05, 09:59
      no właśnie, niby zbędny, a jednak chyba ładny. Ja też sie zastanawiam, wydatek
      to nie duży przy całym tym kotle slubnym -bo od 20 zł do 40 w prawie każdym
      sklepie w Warszawie.A moze na wieczór ja załozyć? Nie wiem, ja mam ślub w maju,
      więc może byc ciepło za dnia.
    • mea8 Re: rękawiczki 28.02.05, 09:59
      Ja ślub brałam w lipcu i rękawiczki miałam takie normalne z palcami. Długości
      3/4. Nie było z gorąco. pamietaj tylko żeby ściągnąć przed zakładaniem obrączek.
      • riele Re: rękawiczki 28.02.05, 10:04
        Sama ma ślub w lipcu i tez sie zastanawiałam nad tym czy nie będzie mi za
        goraco w rękawiczkach. Ale przyznam, że dodają elegancji do całości stroju.
        P.S. Nie ma problemu ze ściągnięciem rękawiczki do zakładania obrączki?
        • minerwamcg Możesz wypróbować taki patent 28.02.05, 11:50
          często stosowany przy rękawiczkach za łokieć. Mianowicie rękawiczka na
          przegubie ma zamaskowane ale spore rozcięcie, którego nie widać, a przez które
          w odpowiedniej chwili można wysunąć rękę. Widziałam to i w salonach ślubnych, i
          na dziewczynach w kosciele.
    • minerwamcg Re: rękawiczki 28.02.05, 10:32
      No właśnie, ja tez się waham. Do sukienki pasują mi tak sobie, a z drugiej
      strony macie zupełną rację, że z nimi kreacja wygląda bardziej elegancko.
      Jeżeli już się zdecyduję, to albo będa z tej samej koronki, co góra sukni, albo
      z gładkiego, białego jedwabiu jak dół. Nie wiem, czy nawet białe jedwabne nie
      byłyby lepsze, do koronkowych rękawiczek mam uraz jeszcze od pierwszej
      komunii smile Wiem na pewno, że do sukni z długim rękawem rękawiczki powinny być
      krótkie. Co zresztą i dobrze, bo długich nie lubię.
      • czarownicafruzia Re: rękawiczki 28.02.05, 10:37
        zależy co się komu podoba, mi rękawiczki ślubne nie podobają się, absolutnie
        nie wyobrażam sobie siebie w czym takim, ja szukam jakiejś fajnej
        ozdoby,bransolety na rekę
        ale właśnie zalezy co kto lubi
        • minerwamcg Re: rękawiczki 28.02.05, 10:50
          Hm, to może i ja się odważę i zlekceważę rękawiczki?.. Strasznie nie mam na nie
          ochoty. Albo jeszcze inaczej - rękawiczki kupię, na wypadek, gdyby faktycznie
          przy sukni wyglądały jakoś olśniewająco dobrze, a czy je włożyć czy nie,
          zastanowię się w ostatniej chwili. Jak ich nie użyję, to najwyżej komuś dam.
          Albo ufarbuję na jakiś pasujący do innej sukienki kolor smile
          • Gość: mea8 Re: rękawiczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 11:39
            Dodaję że problemów ze ściąganiem przy obrączkach nie ma. Rekawiczki miałam
            gładkie atłasowe, długie. I zaczęłam je delikatnie ściągac przed przysięga
            małżeńską i oddałam świadkowej. Ona w tym czasie powyciągała paluchysmile) i po
            wszystkim oddała w nienagannym stanie.
          • Gość: xxx Re: rękawiczki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.05, 20:06
            a gdzie ufarbujesz? (ja bym chciała "przekolorować" sukienkę...
    • Gość: zonik A po co Ci rękawiczki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 13:14
      Przecież to chyba nie jest obowiązek, a Ty tak się tym martwisz, mi osobiście
      się wcale nie podobają, choć to zależy od sukienki i dodatków dobranych do
      niej, zastanów się poważnie, dla mnie rękawiczki to mówiąc szczerze i
      delikatnie - przeżytek.
      • ulakoszula Re: A po co Ci rękawiczki? 28.02.05, 15:32
        Można kupic rękawiczki - rękawki, bez zakładania na palce.
      • minerwamcg Re: A po co Ci rękawiczki? 28.02.05, 15:56
        Widzisz, dla Ciebie może i przeżytek. Dla mnie akurat nie, uważam, że do
        eleganckiego stroju mogą być doskonałym wykończeniem. Kiedyś zresztą w ogóle
        były wyznacznikiem elegancji i prawdziwa dama w największy upał nie pojawiała
        się w mieście bez pończoch, rękawiczek i kapelusza. Ok, te czasy minęły - ale
        jesli np. suknia krojem i stylistyką nawiązuje właśnie do "tych czasów" (a w
        modzie ślubnej często się to zdarza)? Wtedy bez rękawiczek można wyglądać wręcz
        goło.
        • Gość: zonik Re: A po co Ci rękawiczki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:23
          Jeżeli byś dokładnie przeczytała to, co napisałam to zrozumiałabyś. Kobieto
          właśnie to napisałam, ŻE TO ZALEŻY OD STYLU SUKNI I DODATKÓW
    • chipsi Re: rękawiczki 28.02.05, 18:10
      Jeżeli sukienka nawiązuje stylem do rękawiczek wtedy razem wyglądaj bardzo elegancko. natomiast do sukienek nowoczesnych (ale nie tylko) bardzo pasują różne branzolety zaróno na przegubie dłoni jak i na przedramieniu, duże i bogate lub małe, skromne. Widziałam też parę razy pannę młodą z "branzoletką" z żywych kwiatów, takich samych jak we włosach, bomba!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka