Dodaj do ulubionych

Różnica wzrostu

IP: *.aster.pl 06.05.05, 11:45
Kieruje prośbę do par z dużą różnicą wzrostu około 40cm. Jak sobie z tym
radzicie??????????? Czy znacie jakieś sposoby żeby zmniejszyć różnicę
wzrostu???????????? Z góry dziękuje za podpowiedzi i dobre rady
P.s.
Nam to nie przeszkadza (różnica wzrostu 40 cm) chcę poprostu w miarę
możliwości optycznie ją zmniejszyć :o)
Obserwuj wątek
    • Gość: Lama69 Re: Różnica wzrostu IP: *.aster.pl 06.05.05, 12:07
    • Gość: mikolka Re: Różnica wzrostu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:15
      mój tata zawsze radzi obciąć główkę albo nóżkęsmile a tak na poważnie, to
      wszystkie szerokie rzeczy optycznie skaracają, wąskie wydłużają, najlepsza dla
      Ciebie byłaby suknia typu "wąska rurka" albo ze spódnicą w kształcie A,
      drapowania raczej odpadają, lepsza jest też suknia jednoczęściowa niż
      gorset+spódnica(cięcie w pasie skraca), welon i włosy maksymalnie wysoko,
      obcasy jakie tylko dasz radęsmile to chyba tyle, panie od sukien ślubnych potrafią
      czesto dobrze doradzić fason.
      • rozalia29 Re: Różnica wzrostu 06.05.05, 12:18
        A kto jest wyższy?
      • Gość: Lama69 Re: Różnica wzrostu IP: *.aster.pl 06.05.05, 12:21
        Dokładnie kupiłam suknię taką ja radzisz "A". Zastanawiam sie czy welon długi,
        średni (do połowy łydki/do kolan)czy krótki? Suknia jest z trenem i dlatego
        myślę o średnim - co o tym myślicie????????
        Dzięki
        • Gość: Lama69 Ja jestem niższa :o) IP: *.aster.pl 06.05.05, 12:23
          Ja mam 162 cm wzrostu a mój przyszły mąż ma 203 cm wzrostu
          • Gość: nina Re: Ja jestem niższa :o) IP: *.crowley.pl 06.05.05, 12:32
            Lama, welon oczywiście długi z grzebieniem i upięty od góry, żeby jak się
            będzie patrzeć na Ciebie, nad głową była taka mgiełka z niego, nie wiem czy
            precyzyjnie to określiłam. I fryzurka lekko wystająca z nad głowy, podniesiona.
            Dodatkowo wydłuzają też kwiaty, bukiet długi, wąski, taki np.z którego zwisa
            trawka, albo np. są długie łodyżki, na pewno nie kulka z kwiatów. A z tymi
            obcasami to bym nie przesadzała, przecież trzeba sie wytańczyc i jak na codzień
            nie chodzisz w "obcasach" to i na slub nie ma co przesadzać.
            • Gość: Lama69 Obcas :o) IP: *.aster.pl 06.05.05, 12:39
              • Gość: Lama69 Re: Obcas :o) IP: *.aster.pl 06.05.05, 12:44
                Obcas ma 9 cm dokładnie taki, jaki noszę codziennie i wiem, że jeszcze wyższy
                odpada - bo nie dam rady tańczyć.
                Ojjjjjjjjjjj dziewczyny bardzo wam dziękuje, że odpowiadacie na moje pytanie te
                wskazówki są dla mnie b.cenne
                Pozdrawiam

• rozalia29 Re: Obcas :o) 06.05.05, 12:56
                  A cz Ty przypadkiem nie prezentowałaś swojej sukni w którymś wątku?
                  • Gość: Lama69 Re: Obcas :o) IP: *.aster.pl 06.05.05, 12:58
                    Tak :o)
                    Kupiłam sukienkę firmy Lilea, model: kolekcja perla p3537.
                    lilea.com/moda_slubna
    • Gość: Lama69 Re: Różnica wzrostu IP: *.aster.pl 06.05.05, 12:57
      Proszę o podanie różnicy wzrostu miedzy Wami :o) czy jest podobna o naszej :o)
      • Gość: Marzenia Re: Różnica wzrostu IP: *.devs.futuro.pl 06.05.05, 13:01
        Prawie taka sama jak u Was-38cm różnicy, ja jestem niższa. Poza tym nie umiem
        chodzić na obcasach, więc 6cm to będzie absolutne maksimum, wolałabym nawt 3-
        4cm obcas smile
        • Gość: Lama69 Re: Różnica wzrostu IP: *.aster.pl 06.05.05, 13:04
          OOOOOO jak miło możesz mi opisać swoją suknię jaki bedziesz miała welon itp
          • Gość: Marzenia Re: Różnica wzrostu IP: *.devs.futuro.pl 06.05.05, 15:21
            Moja suknia będzie biała,jednoczęściowa, materiał to coś jakby tiul (nie znam
            sięna tym), a na to koronka, z której jest też krótki tren. Leciutka jak
            piórko smile Nie chcę się męczyć w ciężkich atłasowych sukniach. Welon długość do
            ramion. A i na suknie bolerko, bo nie chcę rękawiczek. Pozdrawiam malutkie
            panny młode smile
          • Gość: Marzenia Re: Różnica wzrostu IP: *.devs.futuro.pl 06.05.05, 15:22
            Suknia będzie na kształt litery A.
        • rozalia29 Re: Różnica wzrostu 06.05.05, 13:07
          Z tego co pamiętam Twoja suknienka jest bardzo ładna, a rady o wyższym obcasie
          i wysoko upiętych włosach są słuszne. Nie da się bardzo zatuszować różnicy
          wzrostu ale też w Waszym przypadku nie jest ona aż tak ogromna. Myślę,że
          będziecie wyglądać fajnie. Pzdr.
          • Gość: Lama69 Re: Różnica wzrostu IP: *.aster.pl 06.05.05, 13:21
            Kochana jesteś :o) dziękuję
    • minerwamcg Re: Różnica wzrostu 06.05.05, 14:54
      Noo, u nas jest podobny problem: 160 ja i 193 on. Buty na wysokich obcasach
      owszem mam, chciałam nawet kupić jeszcze wyższe, ale mój najmilszy stanowczo
      nie życzył sobie panny młodej ze skręconą kostką smile)) Zastosowaliśmy natomiast
      następujące sztuczki:
      - garnitur z kamizelką (skraca sylwetkę)
      - nie całkiem biała sukienka (całkiem białe poszerza), prosta i długa do ziemi
      - uczesanie do "wysokiej szyi"
      - pan młody z grzywką, ja z odsłoniętym czołem (grzywka skraca twarz)
      • Gość: Lama69 Re: Różnica wzrostu IP: *.aster.pl 06.05.05, 16:04
        a jaka masz suknię?
      • Gość: Lama69 Re: Różnica wzrostu - do minerwamcg IP: *.aster.pl 06.05.05, 16:05
        Możesz mi opisać suknię ?????????????
        • Gość: Marzenia Re: Różnica wzrostu - do minerwamcg IP: *.devs.futuro.pl 06.05.05, 17:10
          Moja suknia będzie biała,jednoczęściowa, materiał to coś jakby tiul (nie znam
          się na tym), a na to koronka, z której jest też krótki tren. Leciutka jak
          piórko smile Nie chcę się męczyć w ciężkich atłasowych sukniach. Welon długość do
          ramion. A i na suknie bolerko, bo nie chcę rękawiczek. Kształt- literka A
        • minerwamcg Re: Różnica wzrostu - do minerwamcg 09.05.05, 14:47
          Już się robi. Do cywilnego miałam coś pomiędzy suknią a garsonką, ecru, z
          materiału tłoczonego w duże kwiaty. Spódnica była długa, wąska i zupełnie
          prosta, z rozcięciem z tyłu, żeby sie wygodnie chodziło. Góra - długie, wąskie
          rękawy, stójka, rozpinana (rozpięta pod szyją dość głeboko, pod spodem jedwabny
          top).
          Do kościelnego będę miała suknię z satyny, też ecru, skrojoną w kształcie
          litery A, na niewielkiej halce, broń Boże bez obręczy, z dekoltem w finezyjnie
          wyciety szpic, bez rękawów. Na to koronkowy kubraczek z wąskimi rękawami 3/4,
          długość do bioder.
      • Gość: Ali Re: Różnica wzrostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 20:36
        Mamy taka sama roznice wzrostu - 160 i 193 smile. Pozdrawiam! smile
    • sympatyczna7 Re: Różnica wzrostu 06.05.05, 20:55
      A u mnie 154 i 188 smile)) Buziaki!
      • Gość: Lama69 Re: Różnica wzrostu IP: *.aster.pl 06.05.05, 23:19
        Bardzo się cieszę że odpowiadacie :o)i dziękuję
        Pozdrawiam
        • asiakostecka Re: Różnica wzrostu 15.05.05, 23:34
          a u nas 165 i 201 smile
      • Gość: wysoka Re: Różnica wzrostu IP: *.toya.net.pl 07.05.05, 14:13
        Ja mam odwrotnie : mój narzeczony 168 a ja 184 wink
        • graid Re: Różnica wzrostu 16.05.05, 08:35
          u mnie tez podobnie ja 166, narzeczony 160
      • amoniaaa Re: Różnica wzrostu 09.05.05, 15:02
        a u nas ja 156 cm a mój mężulek 186 cm <lol> nic a nic nam to nie przeszkadza...
        • hiacynta7 Re: Różnica wzrostu 10.05.05, 16:22
          a ja mam 182cm a mój przyszły mąż...... 172!!!

ha ha ha ha ha i mam ubaw, jak czytam Wasze posty wink))
          Żartuję.

Bawcie się super, najwazniejsze jest kochanie i zgodność charakterów smile)
          Fajnego slubu i wszystkiego naj-
          • Gość: An Re: Różnica wzrostu IP: *.arcor-ip.net 10.05.05, 17:15
            A ja mam 160 moj kochany ma 188 i wcale sie tym nie przejmujesmile Bede miala
            skroma sukienke z zorzety z dodatkami, wlosy rozpuszczone i z boku podpiete.
            Chodze zawsze na wysokich obcasach ale nie mam co ppresadzac i zaloze takie 7cm.
            i tyle. Wcale nie mam zamiaru na ten dzien optycznie sie podwyzszac.
            • Gość: Lama69 Re: Różnica wzrostu IP: *.aster.pl 10.05.05, 18:11
              Ojjjjjjjjjjjjjjjjjjj nadal Was perzebijamy :o)
              • kasia191273 Re: Różnica wzrostu 10.05.05, 18:57
                ja 160, on 198- rekord?
                • Gość: Lama69 :o) :o) IP: *.aster.pl 10.05.05, 22:22
                  To chyba żart :o) przeczytaj moj pierwszy list ja mam 162 cm wzrostu a mój
                  przyszły 203 cm. Różnica = 41 cm :o) :o) :o) :o)
                  • Gość: Zaba Re: :o) :o) IP: *.crowley.pl 11.05.05, 11:12
                    Oj dziewczyny a po co ukrywac różnicę, w końcu małe jest piękne!
                    Kobita musi być mała, drobna, a mężczyzna wysoki jak dąb!
                    Nie ma co ukrywac moim zdaniem to piękne jak taki drab stoi przy ołtarzu ze
                    swoją kruszynką smile
                    ja: 153 cm on: 184 cm
                    • elwirka26 Re: :o) :o) 11.05.05, 13:13
                      jeżeli jesteś szczupła, to róznica wzrostu nie będzie tak zauważalna. Gorzej
                      jest gdy Pan Młody jest wysoki i szczupły, a Pani Młoda niska i pulchniutka ( a
                      do tego założy sukienkę typu bombka) Wtedy, kiedy radem idą przez kościół
                      wydaje się ona jeszcze grubsza niż jest w rzeczywistościsad
                      • Gość: Lama69 Re: :o) :o) IP: *.aster.pl 11.05.05, 19:12
                        Ja noszę rozmiar 34 a mój przyszły jest szczupły :o)
                        Naprawdę małe jest śliczne :o)
                        Zgadzam się z Zabą
                        • lama69 Re: :o) :o) 26.05.05, 00:19
                          A jak upiąć tren???????
                          1. na guzik na wierzchu?
                          Czy
                          2. z fałdą podspód?????????/

Co radzicie jak jest lepiej????????
                        • orinoko82 Re: :o) :o) 04.06.05, 13:49
                          E tam.. ja mam 156 i nie bawię sie w jednoczęściową suknię w kształcie A.
                          Mam gorset i spódnicę, lekko drapowana (w tych miejscach materiałowe róże).
                          I sukienka jest prześliczna i czuję się w niej dobrze..

Ale czytam i nie wierzę.. macie tak wielkie różnice wzrostu i Wam to nie
                          przeszkadza?? Mój ma 176 i jak dla mnie jest za wysoki..
                          Szkoda,ze nie ma 170 sad((

Ja się dziwnie czuję.. taka mała.. będe miala obcas 6,5-7 żeby trochę się
                          podwyższyc hehe
                          • kasia191273 Re: :o) :o) 04.06.05, 14:07
                            a w czym ma niby przeszkadzac???????????????????????????????????
                            • kocikk Re: :o) :o) 04.06.05, 14:38
                              A co powiecie na roznice w druga stronę? Ja mam 180 cm, moj Ukochany 173 wink
                              • hiacynta7 Re: :o) :o) 05.06.05, 23:36
                                hejo, a ja już pisalam w tej kwestii smile))
                                mam 182 a luby 172!
                                Pozdrawiamy serdecznie!

PS: moja suknia jest mocno dopasowana o linii syreny, z kilku wychodzacych spod
                                siebie warstw materiałów o róznej fakturze i optycznie tnie mnie na 4 kawałki ;-
                                ))) No i do tego balerinki.
                                a jak u Ciebie kocikku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka