vessper 06.07.05, 22:14 Lepsze w szpic, czy z okrągłym noskiem? Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morphea1 Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 06.07.05, 22:34 tylko okrągłe! Niestety- nigdzie ich nie ma- jedyne sensowne w Łodzi kosztują 350 zł. No, ale skórka cielęca Odpowiedz Link Zgłoś
fioletowa1 Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 06.07.05, 22:41 A ja mam ze ściętym noskiem, okrągłe jakoś mi nie przypasowały. Odpowiedz Link Zgłoś
mariankaa Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 06.07.05, 22:43 Co kto woli. Myślę, że dużo zależy od sukni i jej charakteru. Ale wydaje mi się również, że szpiczaste buty wyszły już z mody... Dla mnie takie okrągle noski są o wiele bardziej kobiece i subtelne. Do mojej deliatnej i dziewczęcej sukienki nie pasowałyby "czuby". Odpowiedz Link Zgłoś
morphea1 Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 06.07.05, 22:45 a masz już jakies? Jeśli tak PLIZ podaj choć firmę! Bo ja szukam i jestem zrozpaczona- a pierwsze mierzenie sukni za tydzien! Odpowiedz Link Zgłoś
marcys1 Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 07.07.05, 08:17 ja jestes z warszawy i nosisz 38-39 odezwij sie na maila: phaser@poczta.fm , moze uda sie Ci pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 07.07.05, 08:23 Ja mialam piekne buciki hiszpanskie, szpic oczywiscie.Swietnie wspolgraly z suknia. Odpowiedz Link Zgłoś
viinga Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 07.07.05, 08:26 Ja miałam okrągłe ecru z firmy ryłko- polecam bardzo wygodne. teraz uzywam ich czsem do jasnych rzeczy, wyglądaja bardzo dziewczęco Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 07.07.05, 10:12 zdecydowanie szpic!!! o wiele ładniej "wyglądaja" spod sukni!! ja miałam szpic z zakryta pietą i paseczkiem wokół kostki, 7cm. okragłe pasują tylko do romantycznych sukien, koronek, albo lat 20-tych do reszty szpic albo scięte! pooglądajacie w gazetach zdjęcia ze ślubu słynnych par! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
solitoad Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 07.07.05, 10:25 Teraz w modzie są okrągłe, ale szpic jest bardziej ekstrawagancki.Ja mam szpic- 2 pary-do Kościoła takie na wieeelkiej szpili i do przebrania w trakcie imprezy na niższym obcasie. Odpowiedz Link Zgłoś
markizza Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 07.07.05, 10:27 mam dokladnie takie: www.marketon.pl/bialebuty/pictures/0000300/0034253.jpg -- tylko tobie wierzyc chce ciebie slyszec musze - jak to zrobic skoro swiat stale Cie zaglusza? Odpowiedz Link Zgłoś
jasti1978 Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 07.07.05, 19:02 bardzo ładne, gdzie kupiłaś??? Jestem z Warszawy. Ja mam buty w szpic też na małym obcasiku ale chciałam okrągłe do przebrania na wesele, bo nie mam ani jednej pary w szpic na codzień i obawiam się, że nie wytrzymałabym w nich całej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
jasti1978 Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 07.07.05, 19:18 znalazłam te buty na stronie bialebuty.com.pl i jest w opisie, że sąbiałe a a zdjęciu kremowe. Masz już je w domu? Jakie są faktycznie? I czy wygodne? Potrzebuję ecru... Odpowiedz Link Zgłoś
markizza Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 12.07.05, 15:03 widzialam biale i kremowe - ja mam biale. Sa wygodne, ale dla pewnosci chodzilam w nich po domu jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
mariankaa Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 12.07.05, 15:12 Ja kupiłam buty z Gino Rossi. Kosztowały mnie prawie 300 zł, ale bardzo mi się podobają i wybrałam takie, które będę mogła włożyć jeszcze wiele razy. Poza tym mam sktromną i gładką sukienkę, do której nie pasują koraliki, koronki i tafta na butkach. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_pysia79 szpic czy okrągłe 12.07.05, 15:11 Moim zdaniem buty w szpic lepiej pasują do sukien wąskich: w literę A, cygaro oraz rybek. Natomiast buty okrągłe: balerinki pasują lepiej do sukni typu księżniczka, czy jak kto woli: beza. To jest moja subiektywna opinia. Mnie się nie podobają ani w szpic, ani okrągłe, ale "z braku laku" kupiłam w szpic. Inaczej to tylko iść boso ;D bo wybór butów jest moim zdaniem marny. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: szpic czy okrągłe 12.07.05, 15:14 Wszystko zalezy od charakteru sukni. Tez uważam, że do sukni o dośc wąskiej spódnicy bardziej pasują buty w szpic. Do tego sądzę, że szpic wcale nie musi oznaczać ogromnych i niemodnych już czubow- zawsze przecież można to jakoś wypośrodkować. Odpowiedz Link Zgłoś
viinga Re: szpic czy okrągłe 13.07.05, 07:55 Ja do slubu koscielnego miałam szeroką spodnice i okrągłe buciki, a do slubu cywilnego i na poprawiny miałam suknie lejącą i buty w szpic. było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena5 Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 12.07.05, 15:14 a ja mam ze szpicem idalnie pasują do mojej sukienki mam szeroką spudnice i jak ide widac tylko czybki butów naprawde ładnie to wygląda... :0 a okragłe bllleeee Odpowiedz Link Zgłoś
amalita Dyskusja akademicka... 12.07.05, 16:16 Zawsze mnie smieszy, jak ktos pisze, ze cos jest blee) To jest dyskusja o wyzszosci Bozegonarodzenia nad Wielkanoca... Do jednej sukni pasuje szpic, do drugiej okragle, a do trzeciej kwadratowe. Zaraz moda sie zmieni i beda trojkatne. Litosci!!! A prawda jest taka, ze chyba wybieramy i kupujemy to, co nam sie podoba. Ja osobiscie wybralabym okragle. I to nie tylko dlatego, ze sa lagodniejsze i bardziej romantyczne, ale dlatego, ze zdrowsze dla stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 12.07.05, 22:23 Sporo zależy też od rozmiaru nogi Moim zdaniem na małej nodze lepiej optycznie wyglądają buty w szpic, ja sama mam rozmiar 35,5 i buty z okrągłym noskiem powoduja, że całość wygląda dziecinnie W efekcie kupiłam buty w szpic (Ryłko) Odpowiedz Link Zgłoś