Dodaj do ulubionych

buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe?

06.07.05, 22:14
Lepsze w szpic, czy z okrągłym noskiem? Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • morphea1 Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 06.07.05, 22:34
      tylko okrągłe!
      smile
      Niestety- nigdzie ich nie ma- jedyne sensowne w Łodzi kosztują 350 zł. No, ale
      skórka cielęcasmile
      • fioletowa1 Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 06.07.05, 22:41
        A ja mam ze ściętym noskiem, okrągłe jakoś mi nie przypasowały.
    • mariankaa Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 06.07.05, 22:43
      Co kto woli. Myślę, że dużo zależy od sukni i jej charakteru. Ale wydaje mi się
      również, że szpiczaste buty wyszły już z mody... Dla mnie takie okrągle noski
      są o wiele bardziej kobiece i subtelne. Do mojej deliatnej i dziewczęcej
      sukienki nie pasowałyby "czuby".
      • morphea1 Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 06.07.05, 22:45
        a masz już jakies? Jeśli tak PLIZ podaj choć firmę! smile Bo ja szukam i jestem
        zrozpaczona- a pierwsze mierzenie sukni za tydzien!
        • marcys1 Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 07.07.05, 08:17
          ja jestes z warszawy i nosisz 38-39 odezwij sie na maila: phaser@poczta.fm ,
          moze uda sie Ci pomoc
    • simonkapl Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 07.07.05, 08:23
      Ja mialam piekne buciki hiszpanskie, szpic oczywiscie.Swietnie wspolgraly z
      suknia.
    • viinga Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 07.07.05, 08:26
      Ja miałam okrągłe ecru z firmy ryłko- polecam bardzo wygodne. teraz uzywam ich
      czsem do jasnych rzeczy, wyglądaja bardzo dziewczęco
    • monjan Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 07.07.05, 10:12
      zdecydowanie szpic!!! o wiele ładniej "wyglądaja" spod sukni!!
      ja miałam szpic z zakryta pietą i paseczkiem wokół kostki, 7cm.
      okragłe pasują tylko do romantycznych sukien, koronek, albo lat 20-tych
      do reszty szpic albo scięte!
      pooglądajacie w gazetach zdjęcia ze ślubu słynnych par!
      pozdrawiam
    • solitoad Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 07.07.05, 10:25
      Teraz w modzie są okrągłe, ale szpic jest bardziej ekstrawagancki.Ja mam szpic-
      2 pary-do Kościoła takie na wieeelkiej szpili i do przebrania w trakcie imprezy
      na niższym obcasie.
    • markizza Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 07.07.05, 10:27
      mam dokladnie takie:
      www.marketon.pl/bialebuty/pictures/0000300/0034253.jpg
      --
      tylko tobie wierzyc chce ciebie slyszec musze - jak to zrobic skoro swiat stale
      Cie zaglusza?
      • jasti1978 Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 07.07.05, 19:02
        bardzo ładne, gdzie kupiłaś??? Jestem z Warszawy. Ja mam buty w szpic też na
        małym obcasiku ale chciałam okrągłe do przebrania na wesele, bo nie mam ani
        jednej pary w szpic na codzień i obawiam się, że nie wytrzymałabym w nich całej
        nocy.
      • jasti1978 Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 07.07.05, 19:18
        znalazłam te buty na stronie bialebuty.com.pl i jest w opisie, że
        sąbiałe a a zdjęciu kremowe. Masz już je w domu? Jakie są faktycznie? I czy
        wygodne? Potrzebuję ecru...
        • markizza Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 12.07.05, 15:03
          widzialam biale i kremowe - ja mam biale. Sa wygodne, ale dla pewnosci
          chodzilam w nich po domu jeszczesmile
          • mariankaa Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 12.07.05, 15:12
            Ja kupiłam buty z Gino Rossi. Kosztowały mnie prawie 300 zł, ale bardzo mi się
            podobają i wybrałam takie, które będę mogła włożyć jeszcze wiele razy. Poza tym
            mam sktromną i gładką sukienkę, do której nie pasują koraliki, koronki i tafta
            na butkach.
    • misia_pysia79 szpic czy okrągłe 12.07.05, 15:11
      Moim zdaniem buty w szpic lepiej pasują do sukien wąskich: w literę A, cygaro
      oraz rybek. Natomiast buty okrągłe: balerinki pasują lepiej do sukni typu
      księżniczka, czy jak kto woli: beza.
      To jest moja subiektywna opinia.

Mnie się nie podobają ani w szpic, ani okrągłe, ale "z braku laku" kupiłam w
      szpic. Inaczej to tylko iść boso ;D bo wybór butów jest moim zdaniem marny.
      • dakota77 Re: szpic czy okrągłe 12.07.05, 15:14
        Wszystko zalezy od charakteru sukni. Tez uważam, że do sukni o dośc wąskiej
        spódnicy bardziej pasują buty w szpic. Do tego sądzę, że szpic wcale nie musi
        oznaczać ogromnych i niemodnych już czubow- zawsze przecież można to jakoś
        wypośrodkować.
        • viinga Re: szpic czy okrągłe 13.07.05, 07:55
          Ja do slubu koscielnego miałam szeroką spodnice i okrągłe buciki, a do slubu
          cywilnego i na poprawiny miałam suknie lejącą i buty w szpic. było ok.
    • marzena5 Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 12.07.05, 15:14
      a ja mam ze szpicem idalnie pasują do mojej sukienki mam szeroką spudnice i jak
      ide widac tylko czybki butów naprawde ładnie to wygląda... :0 a okragłe
      bllleeee
    • amalita Dyskusja akademicka... 12.07.05, 16:16
      Zawsze mnie smieszy, jak ktos pisze, ze cos jest bleesmile) To jest dyskusja o
      wyzszosci Bozegonarodzenia nad Wielkanoca...smile
      Do jednej sukni pasuje szpic, do drugiej okragle, a do trzeciej kwadratowe.
      Zaraz moda sie zmieni i beda trojkatne. Litosci!!! A prawda jest taka, ze chyba
      wybieramy i kupujemy to, co nam sie podoba. Ja osobiscie wybralabym okragle. I
      to nie tylko dlatego, ze sa lagodniejsze i bardziej romantyczne, ale dlatego,
      ze zdrowsze dla stopy.
    • catalina1 Re: buty do sukni ślubnej - szpic czy okrągłe? 12.07.05, 22:23
      Sporo zależy też od rozmiaru nogi smile Moim zdaniem na małej nodze lepiej
      optycznie wyglądają buty w szpic, ja sama mam rozmiar 35,5 i buty z okrągłym
      noskiem powoduja, że całość wygląda dziecinnie smile W efekcie kupiłam buty w
      szpic (Ryłko)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka