Gość: kasia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:55 Miałam to szczęście być na Cabo da Roca o zachodzie słońca i warto to zobaczyć. Wtedy człowiek chce byc sam na sam z naturą, czuje się mały i wielki zarazem. POLECAM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hitchhikker Re: Cabo da Roca: Na Wielkim Cyplu IP: *.multimo.gtsenergis.pl 25.12.07, 11:13 dojechalem tam autostopem ! zahaczajac jeszcze o gibraltar. W takich miejsach jak gibraltar czy cabo da roca chce sie zyc.... wciaz jestem dumny z siebie... wzialem plecak i zwiedzilem najpienkniejsze miejsca europy. p.s tez bylem o zachodzie slonca:P powrotny autobus byl chyba kilka minut po 21 ;] tamtego czasu oczywiscie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: Cabo da Roca: 1999 IP: *.zwm.osi.pl 29.12.07, 16:12 A Ameryki nie spostrzegliście ? Notata z 1999 r. "... I do Cabo da Roca, czyli najdalej wysuniętego na zachód kawałka Europy. Droga niezbyt dobra, miejscami zupełnie zniszczona, trzeba jechać 20. Jakieś dziwne korki w różnych kierunkach, wreszcie dojeżdżamy. Latarnia morska. Dużo ludzi i to mimo późnej pory. Strome stumetrowe urwisko, pod nim pieniące się fale Atlantyku, za horyzontem Ameryka..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c# Re: Cabo da Roca: 1999 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 19:08 Jak ktoś się dobrze wychyli, to i Amerykę zobaczy ;-) Mnie urzekły tam kwitnące w maju rośliny wczepione w skałę. Magiczne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Cabo da Roca: 1999 IP: *.zwm.osi.pl 29.12.07, 22:22 Ja byłem we wrześniu, a w następnych latach zaliczyłem przyl. Fisterre (E), Finisterre (F), Cap Griz-Nez i Cap Griz-Blanc (F - z tego ostatniego widać Białe-Skały-Albionu). Innych przylądków nie pamiętam za wszystkimi bardzo tęsknię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c# W takim razie polecam Maderę :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 07:57 Tam ci przylądków dostatek. W jeden dzień Ponta do Pargo, trochę klimatem podobny do Cabo da Roca. Stamtąd Amerykę już prawie-prawie widać, po chwili Porto Moniz, Faial, a w końcu całe mnóstwo przylądków na Ponta de Sao Laurenco, gdzie można tęsknie wypatrywać starego kontynentu na horyzoncie. A roślinki, dyskretnie podwędzone z Cabo da Roca, w Polsce mają się świetnie. Są to rzeczywiście sukulenty, o takie: www.plantzafrica.com/plantcd/carpobed.htm Pochodzą z pd. Afryki. Powtarzam, miejsce magiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: W takim razie polecam Maderę :-) IP: *.ists.pl 19.01.08, 23:41 hehe to widze ze nie tylko ja podwedzilam sukulenty z Cabo da Roca :))) robia wrazenie, to prawda rosna tam wszedzie !! Chcialam miec w domu w Krakowie choc maly zywy kawalek Portugalii ...Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: W takim razie polecam Maderę :-) IP: *.ists.pl 19.01.08, 23:43 uhmmm marze zeby poleciec na Madere czy Madeire (roznie w zaleznosci od zrodla) ....:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Cabo da Roca: Na Wielkim Cyplu IP: *.ists.pl 19.01.08, 23:37 Bylam na Cabo da Roca 2 razy. Jest to dla mnie miejsce magiczne, urzekajace...dla mnie najpiękniejsze na świecie ! jest tam tak niesamowicie....wtedy nie chcialam z tamtad wracac, ale wiem ze musze tam jeszcze pojechac, a moze zamieszkac w okolicach, kto wie...(choc od przyjaciela Portugalczyka wiem ze ziemia w okolicach Sintry jest baaardzo droga) bylam tam akurat 2 razy podczas zachodu slonca, przywiozlam 1000 zdjec i jeszcze wiecej cudownych wspomnien..faktycznie to miejsce jest przepiekne o zachodzie slonca.. jest magiczne, choc nie wiem czy nie jest i takie w innych porach dnia..p.s. pisze sie Luis de Camoes, poeta (pisalam prace licencjacka o Portugalii) pozdrawiam wszystkich oczrowanych Portugalia !:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Cabo da Roca: Na Wielkim Cyplu IP: *.ists.pl 19.01.08, 23:50 nasza-klasa.pl/profile/5872464/gallery/12 cabo da roca o zachodzie slonca :)) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MartaCabo Cabo da Roca: Na Wielkim Cyplu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 10:53 cabo da Roca to miejsce magiczne, miejsce, ktore odmienilo moje zycie...tak, tak troche patetycznie, ale ....prosze zobaczyc fakty i kontrasty... w styczniu 2007 krecilam tam reklamowke w roli zleceniodawcy, dzis ciesze sie pieknem w kamieniu (polszlachetnym) zamknietym ;-) www.martacabo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MALVA Cabo da Roca: Na Wielkim Cyplu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 00:47 Tak, bylo pieknie. Majestatycznie, nieziemsko, cudownie... Wrazenia nie do opisania slowami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stp. Cabo da Roca: Na Wielkim Cyplu IP: *.rad.vectranet.pl 18.05.08, 19:03 Byłem tam 17 maja tego roku(wczoraj), cudowne doznania i niezwykłe widoki okolicy.Kolejny wspaniały element uroczej Portugalii. Odpowiedz Link Zgłoś