Dodaj do ulubionych

wybielanie zębów-co najlepsze?

04.08.05, 11:14
Może to wcale nie takie głupie pytanie, wiadomo, że trochę wydatków jest
przed ślubemsmile więc nie chcę kupywać w ciemno, a zastanawiam się nad paskami
blendamed albo żelem colgate, co jest efektywniejsze? Paski sa krótkie i
wybielaja od "4 do 4", ale są mniej inwazyjne niż żel. Cos stosowałyście?
Obserwuj wątek
    • salsa11 Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 04.08.05, 11:17
      polecam blend- a - med, sa najlepsze z tego co testowałam
      • pablos11 Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 04.08.05, 11:20
        Ja polecam Simple White Colgate ale zapytaj się dentysty wcześniej
        • salsa11 Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 04.08.05, 11:24
          osobiście uważam, że najlepiej jest robić to u dentysty, ale to kosztuje 800
          zł, także sporo, ale skonsultować się zawsze można, prawda? smile Ja od zawsze
          marzę o bialutkich zębach, ale to zbyt duży wydatek - są ważniejsze ...
          • elld Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 04.08.05, 11:40
            ja mam dość białe zęby, więc po Colgate nie było zmiany, dentysta powiedział
            mi, że w przypatku tych sklepowych produktów zmianę widać tylko na "żółtych
            zębach";

wybielanie u dentysty jest drogie i niszczy szkliwo, ale ja chyba ten raz się
            zdecyduję ..
        • agne1 Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 04.08.05, 11:59
          a jak mocno wybiela colgate??
    • agne1 Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 04.08.05, 11:56
      a czy te kosmetyki ze sklepów nie niszcza szkliwa??
      • annajustyna Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 04.08.05, 12:00
        Moja dentystka powiedziala, ze nie, ale musza byc to produkty z apteki, zadne
        tam srodki z katalogow typu "sniozna biel w 2 minuty". Dobrze jest tez
        zastosowac mocniejsza dawka elmex zelu (nie raz w tygodniu, tylko co drugi
        dzien np).
        • agne1 Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 04.08.05, 12:05
          z apteki to zanczy - blenda med? czy jeszcze coś innego??
          • elld Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 04.08.05, 14:35
            są pasty (np. Rembrant) kupuje je się u denstystów lub w aptece, one mocniej
            wybielają niż te sklepowe
            • majasia Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 04.08.05, 22:40
              A ja, jako dentystka, polecam wybielanie w gabinecie, bo jest
              najbezpieczniejsze i pewne. Żadna pasta ogólniedostępna nie da takich efektów w
              tak krótkim czasie. A poza tym wybielanie nie jest aż tak groźne dla szkliwa.
              Szczególnie wtedy, gdy stosuje sie pasty z fluorem. Elmex żel nie ma żadnych
              właściwości wybielających. Pozdrawiam.
              • agne1 Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 05.08.05, 08:50
                majasia - napisał m ci maila na prv. Bardzo proszę o odpowiedz na maila - twoja
                rada bedzie bardzo cenna
                • apple13 Blend-a-med 05.08.05, 12:56
                  Stosowałam paski wybielające Blend-a-med i mogę powiedzieć, że u mnie się
                  sprawdziły! Stosowałam je 2 tygodnie a efekt utrzymywał się </> rok czasu.

Właśnie kupiłam kolejną partię wink)
              • annajustyna Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 08.08.05, 15:45
                A kto napisal, ze ma? Ma fantastyczne wlasciwosci ochronne dla szkliwa.
                Oczywiscie, ze najlepiek´j u profesjonalisty, ale CENA!!! (Ps. moja dentystka
                zrobila mi to w zeszlym roku za darmo, ale wczsniej zaplacilam ok. 1000EUR za
                koronki, wiec zasluzylamsmile))).
    • agne1 Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 05.08.05, 13:31
      a te paseczki blenda med nie niszczą szkliwa - nie pojawiły się dolegliwości
      związane z bólem?? mi odsłaniają sie trochę szyjki i dlatego się boje
      • apple13 Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 08.08.05, 08:40
        Wydaje mi się, że nie niszczą szkliwa. Niedawno byłam na kontroli u dentystki i
        nie zauważyła ona żadnych uszerbków w szkliwie...
        Co do bólu - gdy rok temu stosowałam paski praktycznie nic nie odczuwałam. Tym
        razem jest troszkę inaczej - "czuję zęby", mam lekką nadwrażliwość. Ale powodem
        tego może być fakt, że niecały tydzień temu miałam piaskowanie zębów, które jak
        dla mnie było bardzo nieprzyjemne - do tej pory mam obolałe dziąsła. Po prostu
        powinnam odczekać zanim zabrałam się za wybielanie; nie wszystko naraz, nie??
        No, ale już za późno, hehe

Pozdr.
    • felkaa Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 05.08.05, 14:40
      A co jak się ma plomby na przednich zębach? Proszę poradźcie!

F.
      • majasia Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 08.08.05, 13:11
        Jak ma się "plomby" w wybielanych zębach, to trzeba je wymienić po 2 tygodniach
        od zakończenia wybielania.
        • annajustyna Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 08.08.05, 15:47
          ???? Pierwszy raz slysze! Po prostu plomby sie nie wybiela i bedzie wentualny
          kontrast. Po co wybielac dobre plomby??? Chyba, ze od razu licowki...
          • majasia Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 08.08.05, 21:31
            Chyba troszeczkę nie rozumiem poprzedniego listu. Plomby nie ulegają
            wybieleniu. Dlatego należy je wymienić po zabiegu. No bo ma to byc zabieg
            poprawiajacy wygląd estetyczny, a nie zaburzający go. Więc rozumiem,że jeśli
            ktoś zdecydował się na wybielanie, to z wszelkimi konsekwencjami swojej decyzji.
            • annajustyna Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 09.08.05, 08:29
              Oczywiscie, ze plomby i koronki nie ulegakja wybieleniu, ale chyba lepiej juz w
              ogole nie wybielic zebow niz ruszac plomby i powiekszac ubytki. A jesli zeby
              byly za zolte/szare/bezowe przed zalozeniem plomb, to idealnie byloby od razu
              pómyslec o wybieleniu przed zalozeniem stalego wypelnienia. A nie napisalas:
              aby uzyskac idealny efekt kosmetyczny, tylko trzeba wymienic. Chyba faktycznie
              nadajemy na innych falach, skoro zrozumialas, ze ja uzywam elmexu w zelu w celu
              wybielaniasmile))). Pozdrawiam serdecznie, ide dzisiaj kupic jakis "rozjasniacz"
              do zebow, w koncu slub za niecale 4 tygodniesmile)).
              • majasia Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 09.08.05, 16:36
                Widocznie zrozumiałam tak jak odczytałam. A poza tym nie każdy w momencie
                zakładania "plomby" myśli o wybielaniu. Ale skończmy już ten temat. Wszystkim
                Wam życzę promiennego uśmiechu w tym ważnym dniu. Pozdrawiam.
              • mariankaa Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 09.08.05, 22:11
                A ile kosztują paski Blendamed??
                • annajustyna Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 10.08.05, 08:24
                  Zaszalalam i fundnelam sobie caly zestaw za 20 EUR z foremkami, aktywatorem,
                  zelem etc. Kuracja 3 tygodnie. I dziewczyny: to jest cos obrzydliwego!!!! Nie
                  polecam, odlewy do koronek to przy tym pikus... Zachcialo mi sie byc
                  pieknasmile)). Pozdrawiam serdecznie! Nie dajcie sie zwariowac jak ja!!!
    • omn3 Re: wybielanie zębów-co najlepsze? 10.08.05, 08:29
      Ja mialam wybielone zeby w gabinecie,efekt niesamowity---zeby sa biale i efekt
      jak narazie utrzymuje sie(11 miesiecy od wybielania).To nie bylo wybielanie
      nakladkowe ale wybielanie urzadzeniem(maszyna) na jednej wyzycie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka