majeczka34 18.08.05, 11:40 czy orientujecie sie ile kosztuje szal z satyny na ramiona? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karol_ka66 Re: szal 18.08.05, 11:45 też podłączam się pod to pytanko. A poza tym moze znacie jakiś materiał, przezroczysty, który nadawałby się na szal, ale byłby stosunkowo miękki , ładnie sie układał (nie koronki) Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka34 Re: szal 18.08.05, 11:54 jeśli chcesz cos przezroczystego to napewno znajdziesz w każdym sklepie z materiałami. nie znam nazwy ale znajdziesz jak tylko do takiego zajzysz Odpowiedz Link Zgłoś
zzolwik Re: szal 19.08.05, 08:40 ten material to może być szyfon, a jeśli coś sztywniejszego to organza Odpowiedz Link Zgłoś
misia_pysia79 Re: szal 18.08.05, 12:41 Miekki materaił na szal to woal albo muślin. Organdyna jest sztywna i się błyszczy. Talkie materaiły można bez problemu kupic w zwykłym sklepie, satynę też. Na szal wystarczy materaił 60-100 cm szerkości i 140-160 cm długości. Odpowiedz Link Zgłoś
greta18 Re: szal 18.08.05, 13:49 Misiu, napisłam do Ciebie maila (tego drugiego, nie gazetowego), nie wiem, czy go odczytałaś.... G. Odpowiedz Link Zgłoś
mariankaa Re: szal 18.08.05, 13:52 Sprawdzałam ostatnio w komisie na Długiej w Krakowie. Kupienie 200 zl a wypożyczenie 100. Znacznie taniej jest taki szal samemu sobie zafundować! Kupic materiał i dać do podszycia pierwszej z brzegu krawcowej bo pasa materiału nie da się źle uszyć Odpowiedz Link Zgłoś
ktozajalzyzyrafe Re: szal 18.08.05, 18:45 ja mam z organtyny (czy organdyny) i jestem bardzo zadowolona - pieknie sie uklada i do kosciola jest w sam raz, w razie czego moge przeslac zdjecie Odpowiedz Link Zgłoś
emiliag Re: szal 19.08.05, 08:24 wczoraj widziałam szale z organdyny w różnych kolorach po 28 zł (Lublin) Odpowiedz Link Zgłoś
panna_aneczka Re: szal 19.08.05, 09:14 A ja zamówiłam szal w salonie, gdzie kupowałam suknię (Cymbelline). Mimo że wzór był bez szalu, to stwierdziłam, że w kościele chciałabym mieć przykryte ramiona (sukienka jest na cienkich ramiączkach). Suknia przyszła z szalem uszytym z identycznego materiału, na dodatek z takim samym wykończeniem jak góra sukienki. Nie dopłaciłaąm ani złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś