marzena5555 05.09.05, 18:10 Witam wszystkich. Planujemy w przyszłym roku zrobić średnie wesele na 120 osób. Pomóżcie mi bo niewiem jakie są koszty i gdzie mogę wszystko załatwiać. Wielkie dzięki za wszelką pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzena698 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 05.09.05, 18:13 Zależy gdzie mieszkasz...(?) Odpowiedz Link Zgłoś
giwera123 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 05.09.05, 18:53 Ja oraganizuję wesele na 100 osób.Impreza jest 22.10.Załatwiać salę,foto itd. zaczęliśmy rok wcześniej.Zaliczka za salę wyniosła 3000 reszta to groszowe sprawy tak np. foto 100zł, kamerzysta również tyle,zespól 200.Pewnie ma to znaczenie gdzie miszkasz, ja organizuję wszystko w Sosnowcu.Przy 100 osobach płacimy za salę 10 000 i nie interesuje nas nic, mamy w cenie nawet tort i ciasta także kupujemy wyłącznie alkohole i owoce.Z dotychczasowych obliczeń wyszło nam, że każdy z nas (płacimy wszystko na pól)zamknie się w 10 000. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena5555 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 05.09.05, 20:15 Tzn. wydaliście 10000 zł czy 20000zł?? Odpowiedz Link Zgłoś
martusia811 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 06.09.05, 15:46 U mnie wesele będzie kosztowało ok 20 000 rodzice robią wspólnie i maja na to przeznaczone po 10 000. Odpowiedz Link Zgłoś
agata781 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 05.09.05, 19:19 Zachodnia wielkopolska_OK.130 zł. na osobę w reustauracji,jeśli bierzesz organizatorkę przyjęcia to 65 zł. od osoby plus ciasto i wodka.i za salę 300-400 zł.Zespół 500-1500zł,kamerzysta 500zł.i fotograf 500-1000zł. Odpowiedz Link Zgłoś
monintka Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 05.09.05, 19:43 My robimy wesele 19.08.2006 jednodniowe na około 110 osób w restauracji. Od osoby płacimy 100zł,orkiestra 1800zl, kamerzysta 1000, fotograf 900zl, wodka (to jakies 130 butelek x 18,00zl),ciasto+tort+paczki dla gości to jakieś 1500zl, trzeba też liczyć "co łaska" dla księdza (my dajemy 400zl), samochód ok.400zl. Nasza sala bedzie udekorowana, ale czasem trzeba dekorować samemu albo zlecić to dekoratorce (osobiście nie polecam). Balony i inne dodatki można kupić na giełdzie kwiatowej (100balonów to jakieś 17zł). Także zaproszenia kupisz tam taniej. O weselu trzeba myśleć jakiś rok wcześniej-zależy od terminu(nasz sierpień był bardzo oblegany). Pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lena.k1 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 12.09.05, 16:12 Rany, mam ślub tydzień później niż Ty i jestem w szoku że masz już wszystko tak świetnie wyliczone i rozplanowane! Co do wydatków to też byłam bardzo ciekawa jak to mniej więcej wygląda ale widzę że jak by nie patrzeć, to średnio te 20 000 trzeba liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka2501 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 05.09.05, 19:44 Nasze wesele odbyło sie 20 sierpnia tego roku. Impreza odbyła się w restauracji za miastem i płciliśmy 100 zł od osoby. W cenie tej był tort weselny, wszystkie ciasta i pozostałe torty oraz woda mineralna bez ograniczeń oraz pare kartonów soków. Cena niska bo w zeszłym roku wpłaciliśmy zaliczkę. Teraz płacilibyśmy 120 zł. Impreza była na 80 osób więc płaciliśmy 8000 + 500 za poprawiny niezależnie od ilości osób. Jedzonko super, obsługa również. Sala klimatyzowana. Jednym słowem jestem bardzo zadowolona a co najważniejsze zadowoleni byli goście. Razem cała organizacja wesela (ubranie moje, męża, kamerzysta, zespół, kościół, USC, zdjęcia, samochód, kwiaty itp.) ok. 16000. Warto było. Życzę Wam powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcik1980 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 06.09.05, 00:25 Wg naszych obliczen powinnismy sie zmiescić w granicach 14 000 Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 05.09.05, 21:40 ceny w wawie i okolicach: Sala - głównie symbolicznie. jedzaonko i napoje - od 130pln za gościa foto - ok. 1200 kamera - ok. 1200 DJ - od 1200 (w zasadzie każdy dobry) do 2000 (jak ktoś od Pawelca - nie dowiesz się kto do dnia wesela) lub 4000 (jak Pawelec) kapela - od 2500 w zwyż dekoracja sali i kościoła - muszę podpytać znajomych więcej nie wiem, to nie piszę buźka, Ardian Odpowiedz Link Zgłoś
magdaliena1 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 06.09.05, 08:55 Ceny Warszawa i okolice: od 140 do 190 złotych za osobę, najczęściej bez alkoholu i tortu, często bez napojów, obsługi kelnerskiej, pokrowców na krzesła i wielu wielu innych rzeczy, o których nie pomyślisz wcześniej żeby się zapytać, a które później niebotycznie windują cenę. Ja jestem załamana - na moje 80 osób wydamy fortunę Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 06.09.05, 09:00 My chyba mamy ok. 150 zł za osobe z obsluga ale i tak doznalam szoku, bo myslalam ze bedzie mniej dodam ze osób bedzie ok. 50, wiec cala impreza juz ze wszystkim wyjdzie ok. 20 000! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-a2 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 06.09.05, 10:19 to zalezy gdzie robisz wesele, ja mam w przyszłym roku w okolicach Poznania i mam nadzieję zmieścić sie ze wszystkim w cenie ok 20-25 tys. Moje koleżanki w tym roku za wesela zapłaciły: w okolicach Lublina ok 30 tys, a pod Warszawą - 40 tys (ale wesele było z rozmachem) Podaje oczywiscie orientacyjny koszt za wszytko: wesele, stroje, kwiaty, orkiestry, torty, opłaty, samochody, itp, itd Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 06.09.05, 20:38 W życiu nie wydałabym tyle kasy na wesele. Lepiej sobie coś kupić do domu albo pojechać na super wycieczkę. Wesele nie jest takie ważne, ważne jest udane życie. Tyle już było pięknych wesel, a po paru latach łzy i rozwód. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 06.09.05, 20:44 Nasze wesele nie bedzie z rozmachem, ale niestety najdrozsze z tego wszystkiego jest menu dla gosci. reszta juz tansza. Wesela nie robimy, a i tak wydamy ok. 20 000. Wiem ze to b.duzo ale jakos tak bez przyjecia smutno, a poniewaz nie mamy wlasnego ogrodu, to musimy wynajac czyjs. Odpowiedz Link Zgłoś
loorien Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 06.09.05, 21:28 około 20 000 bez ubrań państwa młodych - wesele na 70 osób licze wszystkie koszta łącznie z hotelem gosci i transportem Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Co ma piernik do kanalizacji? 07.09.05, 00:30 kol.3 napisała: > Lepiej sobie coś kupić do domu albo pojechać na super wycieczkę. Jednemu pasuje upamiętnić ślub tak, innym siak. W obu przypadkach zamierzony efekt jest ten sam - wspólne przeżycie czegoś fajnego w związku ze ślubem. Ja osobiście wolę, by to coś fajnego polegało na wyprawieniu super imprezy, ale co kto lubi. > Wesele nie jest takie ważne, ważne jest udane > życie. Tyle już było pięknych wesel, a po paru latach łzy i rozwód. No i dobrze... to znaczy niedobrze... no i zgoda, tylko że to o niczym nie świadczy, jako że zdarzają się rozwody po cichym ślubie i udane małżeństwa po hucznym weseliszczu. Gdyby małżeństwa, które urządzają wesele, rozpadały się dużo częściej niż te, które po skromnym ślubie i obiedzie dla bliskiej rodziny jechały na superwycieczkę, to co innego, ale nic nie wiem, żeby tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu20 Re: Co ma piernik do kanalizacji? 07.09.05, 09:46 Na wesele wydalismy ok 27 tys. na 80 os. ze wszystkim: fotografem, zaproszeniami itd. Byla to impreza mojego zycia. Jak wczoraj ogladalam pierwszy raz film, to az sie dziwilam ze tak fajnie bylo naprawde, a nie dlatego ze ja bylam panna mloda i mi sie wydawalo przez zacmienie weselne Nie zaluje ani grosza. I nie zaluje ze z rodziny zaprosilam tylko tych ktorych naprawdee lubie i utrzymuje kontakt, pomijajac osoby prawie mi obce, ktore niby wypadalo zaprosic, a zamiast nich wielu przyjaciol i znajomych. A na podroze mamy jeszcze cale zycie. PS. Przy obliczaniu kosztow jedni o tym mysla, inni nie, ale my ze zdziwieniem stwierdzilismy ze po weselu zostaje masa super prezentow i kupa kasy, tak ze rzeczywisty koszt wesela jest smieszny. A jak placa rodzice, to w ogole zloty interes )) Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Co ma piernik do kanalizacji? 07.09.05, 09:53 My postanowilismy placic sami a i tak z 10 000 to bedziemy musieli pozyczyc od rodzicow, a to co dostaniemy na slubie to potem oddamy, wiec wyjdziemy na tym na minusie. I robimy dosc skromne przyjecie bez muzykow. Ale chce zeby nasze rodziny swietowaly nasz slub chociaz w taki sposob A w podrózy bylismy przedslubnej w maju br w Tunezji wiec teraz nie mamy juz takiej potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
justus007 Re: tunezja? 07.09.05, 10:02 w tunezji?? a dokładniej? bo ja te z w podróż do tunezji i też przedslubnej Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: tunezja? 07.09.05, 10:05 noo pierwszy raz pojechalismy za granice bo super promocja sie nam trafila i bylo super! Bylismy w Monastirze w hotelu Thalassa Monastirz Oasis Tours. Tak wiec zrobilismy sobie podróz przedslubna teraz zbieramy na slub. Na podroz poslubna nam nie starczy wiec moze pojedziemy choc na kilka dni gdzies w Polsce! tez bedzei super Odpowiedz Link Zgłoś
justus007 Re: tunezja? 07.09.05, 10:08 my wybieramy sie do souse (chyba tak się pisze) nie moge się już doczekać bo nie byłam nigdy w takim egzotycznym miejscu. generalnie polecasz? a ile trzeba mieć ze sobą pieniędzy na parę na tygodniowy pobyt (śniadania i obiadokolacje w cenie wycieczki) Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: tunezja? 07.09.05, 10:15 W Sousse tez bylismy Duze miasteczko my na dwa tygodnie z takimi samymi posilkami zabralismy na dwie osoby 700$ i w zuplnosci nam starczylo. Wiec wam wystarczy tego polowa. Ceny sa dosyc niskie - pod warunkiem ze nikt was nie naciagnie i nie oszuka a oszukuja na kazdym kroku wiec nastawcie sie zwlasza na bazarze. W Sousse jest na samym rogu mediny supermarket z pamiatkami wiec najpierw idzcie tam i zapoznajcie sie z cenamiW ogole souse to duze calkiem miasto, ale polecam tez podroz do Monastiru - ok. 7 przystanków metrem W ogole polecam samodzielne zwiedzanie miast, gdyz w Tunezji jest bezpiecznie i sa tanie pociagi Aha, i zanim gdzies usiadziecie w restauracji, zobaczcie czy jest menu i pytajcie sie czy ceny w menu sa aktualne. I odwiedzcie muzeum (nie pamietam nazwy) ktore miesci sie na medinie w Sousse - super. W razie pytan chetnie odpowiem. buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
justus007 Re: tunezja? 07.09.05, 10:52 dzięki za wskazówki a napis zmi jeszcze czy to prawda że zaczysto to w tunezji nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
polciaaa Re: Co ma piernik do kanalizacji? 07.09.05, 10:14 My będziemy mieli wesele w Wielkopolsce, koszt to: 110zł/os. plus 15zł/os. za poprawiny. Zespół ok. 1600, fotograf ok. 2000, wiem, że to dużo, ale odrazu robi piekny duży album. Tort i inne ciasta, napoje oraz alkohol - we własnym zakresie. Wszystko na ok. 100 osób. Może zmieścimy się w 20 tysiakach. Bez mojej sukienki Odpowiedz Link Zgłoś
lulu20 Re: Co ma piernik do kanalizacji? 07.09.05, 10:33 nie wyjdziecie na minusie jesli wesele bedzie udane, bo wspomnienia sa . A jezeli chodzi o finansowa strone, to moze sie pozytywnie zaskoczycie, jak my! Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lulu20 Re: Co ma piernik do kanalizacji? 07.09.05, 10:34 o, sorki, to bylo do Twitti Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Co ma piernik do kanalizacji? 07.09.05, 10:49 Ja tez sie specjalnie tym nie martwie ze wydamy kupe kasy(a nawet ich nie mamy) Najwazniejsze zeby wszystko sie udalo i zeby bylo super. W koncu wspomnienia najwazniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
lulu20 Re: Co ma piernik do kanalizacji? 07.09.05, 11:09 no wlasnie mi zjadlo ze wsspomnienia sa BEZCENNE. Odpowiedz Link Zgłoś
szkodziak Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 12.09.05, 16:34 u nas bylo 130 osób i wyszło coś ok. 25 tys zl, na Lubelszczyznie Odpowiedz Link Zgłoś