Dodaj do ulubionych

WESELE WESELE WESELE - jakie koszty??

05.09.05, 18:10
Witam wszystkich. Planujemy w przyszłym roku zrobić średnie wesele na 120
osób. Pomóżcie mi bo niewiem jakie są koszty i gdzie mogę wszystko załatwiać.
Wielkie dzięki za wszelką pomoc.
Obserwuj wątek
    • marzena698 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 05.09.05, 18:13
      Zależy gdzie mieszkasz...(?)
    • giwera123 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 05.09.05, 18:53
      Ja oraganizuję wesele na 100 osób.Impreza jest 22.10.Załatwiać salę,foto itd.
      zaczęliśmy rok wcześniej.Zaliczka za salę wyniosła 3000 reszta to groszowe
      sprawy tak np. foto 100zł, kamerzysta również tyle,zespól 200.Pewnie ma to
      znaczenie gdzie miszkasz, ja organizuję wszystko w Sosnowcu.Przy 100 osobach
      płacimy za salę 10 000 i nie interesuje nas nic, mamy w cenie nawet tort i
      ciasta także kupujemy wyłącznie alkohole i owoce.Z dotychczasowych obliczeń
      wyszło nam, że każdy z nas (płacimy wszystko na pól)zamknie się w 10 000.
      • marzena5555 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 05.09.05, 20:15
        Tzn. wydaliście 10000 zł czy 20000zł??
        • giwera123 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 06.09.05, 15:44
          20000
      • martusia811 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 06.09.05, 15:46
        U mnie wesele będzie kosztowało ok 20 000 rodzice robią wspólnie i maja na to
        przeznaczone po 10 000.
    • agata781 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 05.09.05, 19:19
      Zachodnia wielkopolska_OK.130 zł. na osobę w reustauracji,jeśli bierzesz
      organizatorkę przyjęcia to 65 zł. od osoby plus ciasto i wodka.i za salę 300-400
      zł.Zespół 500-1500zł,kamerzysta 500zł.i fotograf 500-1000zł.
    • monintka Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 05.09.05, 19:43
      My robimy wesele 19.08.2006 jednodniowe na około 110 osób w restauracji. Od
      osoby płacimy 100zł,orkiestra 1800zl, kamerzysta 1000, fotograf 900zl, wodka (to
      jakies 130 butelek x 18,00zl),ciasto+tort+paczki dla gości to jakieś 1500zl,
      trzeba też liczyć "co łaska" dla księdza (my dajemy 400zl), samochód ok.400zl.
      Nasza sala bedzie udekorowana, ale czasem trzeba dekorować samemu albo zlecić to
      dekoratorce (osobiście nie polecam). Balony i inne dodatki można kupić na
      giełdzie kwiatowej (100balonów to jakieś 17zł). Także zaproszenia kupisz tam
      taniej.
      O weselu trzeba myśleć jakiś rok wcześniej-zależy od terminu(nasz sierpień był
      bardzo oblegany). Pozdrawiam i powodzenia
      • lena.k1 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 12.09.05, 16:12
        Rany, mam ślub tydzień później niż Ty i jestem w szoku że masz już wszystko tak
        świetnie wyliczone i rozplanowane!
        Co do wydatków to też byłam bardzo ciekawa jak to mniej więcej wygląda ale
        widzę że jak by nie patrzeć, to średnio te 20 000 trzeba liczyć.
    • hanka2501 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 05.09.05, 19:44
      Nasze wesele odbyło sie 20 sierpnia tego roku. Impreza odbyła się w restauracji
      za miastem i płciliśmy 100 zł od osoby. W cenie tej był tort weselny, wszystkie
      ciasta i pozostałe torty oraz woda mineralna bez ograniczeń oraz pare kartonów
      soków. Cena niska bo w zeszłym roku wpłaciliśmy zaliczkę. Teraz płacilibyśmy
      120 zł. Impreza była na 80 osób więc płaciliśmy 8000 + 500 za poprawiny
      niezależnie od ilości osób. Jedzonko super, obsługa również. Sala
      klimatyzowana. Jednym słowem jestem bardzo zadowolona a co najważniejsze
      zadowoleni byli goście. Razem cała organizacja wesela (ubranie moje, męża,
      kamerzysta, zespół, kościół, USC, zdjęcia, samochód, kwiaty itp.) ok. 16000.
      Warto było. Życzę Wam powodzenia.
      • dorcik1980 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 06.09.05, 00:25
        Wg naszych obliczen powinnismy sie zmiescić w granicach 14 000
    • adrian4u Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 05.09.05, 21:40
      ceny w wawie i okolicach:
      Sala - głównie symbolicznie.
      jedzaonko i napoje - od 130pln za gościa
      foto - ok. 1200
      kamera - ok. 1200
      DJ - od 1200 (w zasadzie każdy dobry) do 2000 (jak ktoś od Pawelca - nie
      dowiesz się kto do dnia wesela) lub 4000 (jak Pawelec)
      kapela - od 2500 w zwyż

dekoracja sali i kościoła - muszę podpytać znajomych

więcej nie wiem, to nie piszęwink

buźka,

Ardian
      • magdaliena1 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 06.09.05, 08:55
        Ceny Warszawa i okolice: od 140 do 190 złotych za osobę, najczęściej bez
        alkoholu i tortu, często bez napojów, obsługi kelnerskiej, pokrowców na krzesła
        i wielu wielu innych rzeczy, o których nie pomyślisz wcześniej żeby się zapytać,
        a które później niebotycznie windują cenę.
        Ja jestem załamana - na moje 80 osób wydamy fortunęsad
        • twitti Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 06.09.05, 09:00
          My chyba mamy ok. 150 zł za osobe z obsluga smile ale i tak doznalam szoku, bo
          myslalam ze bedzie mniejsmile dodam ze osób bedzie ok. 50, wiec cala impreza juz
          ze wszystkim wyjdzie ok. 20 000!
    • magdalena-a2 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 06.09.05, 10:19
      to zalezy gdzie robisz wesele, ja mam w przyszłym roku w okolicach Poznania i
      mam nadzieję zmieścić sie ze wszystkim w cenie ok 20-25 tys. Moje koleżanki w
      tym roku za wesela zapłaciły: w okolicach Lublina ok 30 tys, a pod Warszawą -
      40 tys (ale wesele było z rozmachem) Podaje oczywiscie orientacyjny koszt za
      wszytko: wesele, stroje, kwiaty, orkiestry, torty, opłaty, samochody, itp, itd
    • kol.3 Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 06.09.05, 20:38
      W życiu nie wydałabym tyle kasy na wesele. Lepiej sobie coś kupić do domu albo
      pojechać na super wycieczkę. Wesele nie jest takie ważne, ważne jest udane
      życie. Tyle już było pięknych wesel, a po paru latach łzy i rozwód.
      • twitti Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 06.09.05, 20:44
        Nasze wesele nie bedzie z rozmachem, ale niestety najdrozsze z tego wszystkiego
        jest menu dla gosci. reszta juz tansza. Wesela nie robimy, a i tak wydamy ok.
        20 000. Wiem ze to b.duzo ale jakos tak bez przyjecia smutno, a poniewaz nie
        mamy wlasnego ogrodu, to musimy wynajac czyjs.
        • loorien Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 06.09.05, 21:28
          około 20 000 bez ubrań państwa młodych - wesele na 70 osób licze wszystkie
          koszta łącznie z hotelem gosci i transportem
      • a_weasley Co ma piernik do kanalizacji? 07.09.05, 00:30
        kol.3 napisała:

> Lepiej sobie coś kupić do domu albo pojechać na super wycieczkę.

Jednemu pasuje upamiętnić ślub tak, innym siak. W obu przypadkach zamierzony
        efekt jest ten sam - wspólne przeżycie czegoś fajnego w związku ze ślubem. Ja
        osobiście wolę, by to coś fajnego polegało na wyprawieniu super imprezy, ale co
        kto lubi.

> Wesele nie jest takie ważne, ważne jest udane
        > życie. Tyle już było pięknych wesel, a po paru latach łzy i rozwód.

No i dobrze... to znaczy niedobrze... no i zgoda, tylko że to o niczym nie
        świadczy, jako że zdarzają się rozwody po cichym ślubie i udane małżeństwa po
        hucznym weseliszczu. Gdyby małżeństwa, które urządzają wesele, rozpadały się
        dużo częściej niż te, które po skromnym ślubie i obiedzie dla bliskiej rodziny
        jechały na superwycieczkę, to co innego, ale nic nie wiem, żeby tak było.
        • lulu20 Re: Co ma piernik do kanalizacji? 07.09.05, 09:46
          Na wesele wydalismy ok 27 tys. na 80 os. ze wszystkim: fotografem,
          zaproszeniami itd. Byla to impreza mojego zycia. Jak wczoraj ogladalam pierwszy
          raz film, to az sie dziwilam ze tak fajnie bylo naprawde, a nie dlatego ze ja
          bylam panna mloda i mi sie wydawalo przez zacmienie weselne wink
          Nie zaluje ani grosza. I nie zaluje ze z rodziny zaprosilam tylko tych ktorych
          naprawdee lubie i utrzymuje kontakt, pomijajac osoby prawie mi obce, ktore niby
          wypadalo zaprosic, a zamiast nich wielu przyjaciol i znajomych.
          A na podroze mamy jeszcze cale zycie.

PS. Przy obliczaniu kosztow jedni o tym mysla, inni nie, ale my ze zdziwieniem
          stwierdzilismy ze po weselu zostaje masa super prezentow i kupa kasy, tak ze
          rzeczywisty koszt wesela jest smieszny. A jak placa rodzice, to w ogole zloty
          interes wink))
          • twitti Re: Co ma piernik do kanalizacji? 07.09.05, 09:53
            My postanowilismy placic sami a i tak z 10 000 to bedziemy musieli pozyczyc od
            rodzicow, a to co dostaniemy na slubie to potem oddamy, wiec wyjdziemy na tym
            na minusie. I robimy dosc skromne przyjecie bez muzykow. Ale chce zeby nasze
            rodziny swietowaly nasz slub chociaz w taki sposobsmile
            A w podrózy bylismy przedslubnej w maju br w Tunezjismile wiec teraz nie mamy juz
            takiej potrzebysmile
            • justus007 Re: tunezja? 07.09.05, 10:02
              w tunezji?? a dokładniej? bo ja te z w podróż do tunezji i też przedslubnej wink
              • twitti Re: tunezja? 07.09.05, 10:05
                noosmile pierwszy raz pojechalismy za granice bo super promocja sie nam trafilasmile
                i bylo super! Bylismy w Monastirze w hotelu Thalassa Monastirsmilez Oasis Tours.
                Tak wiec zrobilismy sobie podróz przedslubnasmile teraz zbieramy na slub. Na
                podroz poslubna nam nie starczy wiec moze pojedziemy choc na kilka dni gdzies w
                Polsce! tez bedzei supersmile
                • justus007 Re: tunezja? 07.09.05, 10:08
                  my wybieramy sie do souse (chyba tak się pisze) nie moge się już doczekać bo
                  nie byłam nigdy w takim egzotycznym miejscu. generalnie polecasz? a ile trzeba
                  mieć ze sobą pieniędzy na parę na tygodniowy pobyt (śniadania i obiadokolacje w
                  cenie wycieczki)
                  • twitti Re: tunezja? 07.09.05, 10:15
                    W Sousse tez bylismysmile Duze miasteczkosmile my na dwa tygodnie z takimi samymi
                    posilkami zabralismy na dwie osoby 700$ i w zuplnosci nam starczylo. Wiec wam
                    wystarczy tego polowa. Ceny sa dosyc niskie - pod warunkiem ze nikt was nie
                    naciagnie i nie oszukawink a oszukuja na kazdym krokusmile wiec nastawcie sie
                    zwlasza na bazarze. W Sousse jest na samym rogu mediny supermarket z pamiatkami
                    wiec najpierw idzcie tam i zapoznajcie sie z cenamismileW ogole souse to duze
                    calkiem miasto, ale polecam tez podroz do Monastiru - ok. 7 przystanków metremsmile
                    W ogole polecam samodzielne zwiedzanie miast, gdyz w Tunezji jest bezpiecznie i
                    sa tanie pociagismile Aha, i zanim gdzies usiadziecie w restauracji, zobaczcie czy
                    jest menu i pytajcie sie czy ceny w menu sa aktualne.
                    I odwiedzcie muzeum (nie pamietam nazwy) ktore miesci sie na medinie w Sousse -
                    super.
                    W razie pytan chetnie odpowiem.
                    buziaki
                    • justus007 Re: tunezja? 07.09.05, 10:52
                      dzięki za wskazówki smile a napis zmi jeszcze czy to prawda że zaczysto to w
                      tunezji nie jest
            • polciaaa Re: Co ma piernik do kanalizacji? 07.09.05, 10:14
              My będziemy mieli wesele w Wielkopolsce, koszt to: 110zł/os. plus 15zł/os. za
              poprawiny. Zespół ok. 1600, fotograf ok. 2000, wiem, że to dużo, ale odrazu
              robi piekny duży album. Tort i inne ciasta, napoje oraz alkohol - we własnym
              zakresie. Wszystko na ok. 100 osób. Może zmieścimy się w 20 tysiakach. Bez
              mojej sukienki smile
            • lulu20 Re: Co ma piernik do kanalizacji? 07.09.05, 10:33
              nie wyjdziecie na minusie jesli wesele bedzie udane, bo wspomnienia sa .
              A jezeli chodzi o finansowa strone, to moze sie pozytywnie zaskoczycie, jak my!
              Powodzenia
              • lulu20 Re: Co ma piernik do kanalizacji? 07.09.05, 10:34
                o, sorki, to bylo do Twitti
                • twitti Re: Co ma piernik do kanalizacji? 07.09.05, 10:49
                  Ja tez sie specjalnie tym nie martwie ze wydamy kupe kasy(a nawet ich nie
                  mamy) smile Najwazniejsze zeby wszystko sie udalo i zeby bylo super. W koncu
                  wspomnienia najwazniejsze!
                  • lulu20 Re: Co ma piernik do kanalizacji? 07.09.05, 11:09
                    no wlasnie mi zjadlo ze wsspomnienia sa BEZCENNE. smile
    • szkodziak Re: WESELE WESELE WESELE - jakie koszty?? 12.09.05, 16:34
      u nas bylo 130 osób i wyszło coś ok. 25 tys zl, na Lubelszczyznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka