Dodaj do ulubionych

kiedy planujecie ciąże?

15.11.05, 12:22
oczywiście pytanie do panien młodych, które nie biorą ślubu w ciąży; ja biore
ślub w sierpniu, jesteśmy razem ponad 7 lat i w chcemy "zajść" w ciąże zaraz
po ślubie; planuję odstawić antykoncepcje na ok 3 miesiące przed ślubem i
mamy nadzieje, że uda nam się szybciutko po ślubie bo już bardzo chcemy mieć
dziecko. a jak u was?
Obserwuj wątek
    • lorna.doone Re: kiedy planujecie ciąże? 15.11.05, 12:25
      A ile masz lat?
      My mamy 27, jestesmy razem straaasznie dlugo, po slubie 3 mies ale caly czas
      odkladamy na pozniej...
    • twitti Re: kiedy planujecie ciąże? 15.11.05, 12:26
      Fajniesmile bardzo lubie dzieci. Ja mam dopiero 23 lata w tym roku jak sie uda
      bronie mgr-a. Dzieki chcialabym miec za kilka lat ale nie pozniej niz 27 latsmile
      ale czesto lapie sie na tym ze z checia patrze na dzieci...smilepozdrawiam
      • hillary23 Re: kiedy planujecie ciąże? 15.11.05, 12:29
        ja mam teraz 24, narzeczony 27, już jesteśmy po studiach, biorąc ślub będziemy
        mieć: 25 i 28, uważam, że to dobry wiek i cxas dla nas też ok, mamy swoje
        mieszkanie, prace i raczej nie najgorzej nam się wiedzie, wiadomo zawsze może
        być lepiej ale nie dajmy się zwariować; sądzę, że mamy warunki żeby dziecku
        było dobrze i nam z nim, nie będzie chyba zmartwień typu za co kupić pieluszki
        i leki; skoro oboje chcemy dzidziusia to chyba nie ma na co czekać
        • marcia19 Re: kiedy planujecie ciąże? 15.11.05, 12:34
          Ja mam 19 i jestem 2 miesiące po ślubie i od 2-óch miesięcy sratamy sie o
          dziecko!
        • twitti Re: kiedy planujecie ciąże? 15.11.05, 12:34
          Fajnie maciesmile my mieszkamy z mama nazeczonego i jeszcze pewnie dlugo tak
          bedzie... nie jest zle, tylko ze sa dwa pokoje - jeden my zajmujemy drugi jego
          mama. Jak dziecko jest male to jeszcze moze z nami mieszkac w pokoju, ale co
          pozniej?? kredytu nie dostaniemy bo zarabiamy na zlecenie.
        • ladnapanna mam taką samą sytuację.....:)) 15.11.05, 16:20
          mam dokładnie identyczną sytuacje do tej opisywanej przez ciebie, wiek,
          studia,praca,urządządzone duże mieszkanie, nawet teściową już wtedy na
          emeryturze oczekującą na wnuki, ale..........
          mi nie spieszy sie do pieluch....to na pewno cudowne uczucie mieć dziecko, ale
          to też wiele obowiązków, których jestem swiadoma - ja chce jeszcze trochę sie
          pobawić, poszaleć, dalej zwiedzać świat...na wszystko przyjdzie odpowiednia
          porasmile)
    • adzik27 Re: kiedy planujecie ciąże? 15.11.05, 12:34
      my tez chcemy jak najszybciej po slubie. Slub w lipcu abedziemy mieli po 28 lat
    • hillary23 Re: kiedy planujecie ciąże? 15.11.05, 12:36
      my mamy ślub w sierpniu więc jak się uda i wam i nam to będziemy w podobnym
      czasie miały dzieci, ciekawe czy się uda od razu, wiem, że to nie zawsze się
      tak łatwo udaje, no nic, zobaczymy!!! ja przez lata brałam pigułke ale gin
      twierdzi, że nie powinno być to probleme, ale wiadomo co organizm to inna
      historia, ale jesteśmy dobrej myśli
      • verhextekw Do twitti 15.11.05, 13:13
        twitti, milenium daje kredyty hipoteczne zatrudnionym na zlecenie. jak o jedyny
        bank oferuje kredyt dla każdej formy zatrudnienia. Wiem, bo ostatnio ślęczę nad
        rankingami kredytów i ofertami banków.
        • twitti Re: Do twitti 15.11.05, 13:24
          Dzieki za pomocsmile u nas sytuacja wyglada troche bardziej skomplikowaniesmile to
          mieszkanie nazeczonego jest jest jego a jego mama stara sie o wlasna kawalerke
          w tbsie. Tylko ze na razie przez kaczynskiego sa jakies wstzymanie budowy..wiec
          czekamysmile ale mam nadzieje ze w koncu sie udasmile bo w koncu fajnie jest mieszkac
          samemusmilepozdrawiam
        • ailija Re: Do verhextekw 15.11.05, 13:25
          Mała poprawka: Millenium OFERUJE kredyty hipoteczne zatrudnionym na kazdy
          rodzaj umowy. Niestety, w praktyce wygląda to zupelnie inaczej. Wszystko jest
          pieknie az do momentu ostatecznego podpisania umowy kredytowej (kiedy juz
          poniesiesz koszty z tym zwiazane), nagle okazuje sie, ze akurat Tobie Bank
          odmowil (powód: bo mial do tego prawo).
    • kolanus Re: kiedy planujecie ciąże? 15.11.05, 13:14
      cześć ja biorę ślub w czerwcu i też mam zamir strać sie o dziecko zaraz po to
      chyba najlepsze wyjście zwłaszcza gdy ma sie ponad 25 lat pa
    • aqa11 Re: kiedy planujecie ciąże? 15.11.05, 13:36
      Ja mam prawie 26. Ślub w czerwcu i tez zaraz po będziemy się starać o
      dzidziusia...
    • mija4walles Re: kiedy planujecie ciąże? 15.11.05, 13:58
      hillary23 napisała:

> oczywiście pytanie do panien młodych, które nie biorą ślubu w ciąży; ja biore
      > ślub w sierpniu, jesteśmy razem ponad 7 lat i w chcemy "zajść" w ciąże zaraz
      > po ślubie; planuję odstawić antykoncepcje na ok 3 miesiące przed ślubem i
      > mamy nadzieje, że uda nam się szybciutko po ślubie bo już bardzo chcemy mieć
      > dziecko. a jak u was?

my najpier zaplanowalismy dziecko ktore przyjdie naswiat w marcu a doopiero w
      sierpniu slub
      bez sensu leciec z brzuchem do oltarz a np w 5 miesiacu
      jak sie kogos kocha to bez znaczenia czy pozniej
    • lizbon Re: kiedy planujecie ciąże? 15.11.05, 14:19
      My tez bardzo chcemy dzidzi. Ja bede miec 29 a moj mąż 31.
      Planujemy po slubie który bedzie w czerwcu. Chociaż chciałabym byc wczesniej.
      A czeka mnie jeszcze zmiana pracy.
    • lamciad Re: kiedy planujecie ciąże? 15.11.05, 16:17
      my planujemy zaraz po ślubie(12 sierpnia 2006).Ja w przyszlym roku bede miala
      24,a narzeczony 25 lat.Jestesmy ze soba od 8 lat,wiec chyba do szczescia brak
      nam tylko dzidzusia.Ja moglabym jeszcze troche zaczekac,ale narzeczony
      naciska.Mamy wlasny kat,na razie pokoj z kuchnia,ale w przyszlym roku mamy
      zamiar kupic wieksze mieszkanko.Zarabiamy całkiem dobrze,więc chyba nie ma na
      co czekacsmile))
      Fajnie,ze bedzie nas wiecej.Musimy zagoscic w przyszlym roku na forum "ciąża i
      porod"wink)))
      pozdrawiam
      • hillary23 Re: kiedy planujecie ciąże? 15.11.05, 16:44
        ja to już nawet tam zaglądam, tak bardziej dla pozyskania informacji jak to
        wygląda, boje się porodu, zawsze bałam się lekrzy, przy pobieraniu krwi
        panikuję więc tak sobie tłumacze, że jak troche poczytam opowieści dziewczyn,
        które już to przeżyły to się uspokoje, raczej to mało prawdopodobne ale ciekawi
        mnie już ten tema; oglądam też wózeczki, mam jużnawet faworyta, troche to może
        dziwne i może troche mi odwala ale co ja poradze, lubie i już; czekam na slub i
        dzidziusia; narzeczony aż tak nie szaleje ale planuje jak to z synem będzie w
        identycznych bluzach grał w piłke; no zobaczymysmile.
    • lamciad Re: kiedy planujecie ciąże? 15.11.05, 17:07
      przyznam Ci się hillary23,że ja to nawet na tym forum "ciąża i porod" dawałam
      poradysmile)))Od zawsze lubiłam dzieci,od 12 roku zycia regularnie czytalam
      wszystkie gazety o tej tematyce.
      Troche mi przeszlo,jak urodzil sie moj siostrzeniec,bo widzialam jak ciezko
      jest mojej siostrze.Ale fakt,ze jej sie akurat nie poszczescilo:maly strasznie
      marudny,a na mezu sie zawiodla,bo nic a nic jej nie pomaga.
      Wiem za to jedno,im wczesniej tym lepiej.Nie ma co zwlekac,jezeli ma sie
      warunki to trzeba brac sie do robotysmile)Im dalej w las tym gorzej.No i z wiedza
      ksiazkowa nie przesadzac,poczytac pare rzeczy w ciazy,a potem w cholere
      wyrzucic i polegac na intuicji.
      pozdrawiam
      • hillary23 Re: kiedy planujecie ciąże? 15.11.05, 17:19
        chyba racja, ja to nawet pracowałam z dziećmi i wykształcenie mam troche w tym
        kierunku; mam też obraz jak to wygląda na żywo, kilka moich koleżanek ma
        dzieciątka, jedne lepiej inne gorzej sobie radzą; ja nie mam złudzeń, że życie
        z dzieckiem i sama ciąża to sam miód, ale miło miec nadzieje, że tak będzie i
        że mi się akurat uda; no zobaczymy. będe się starać i mąz napewno też, tu
        akurat jestem pewna, że moge na niego liczyć; sądze, że z takim nastawieniem to
        już mamy szanse na szczęśliwe życie, a reszte..... wiadomo, różnie bywa; no nic
        teraz planujemy ślub a potem do roboty...!!!
        • krewetka Re: kiedy planujecie ciąże? 15.11.05, 19:17
          my mamy slub 19.08.06 natomiast dziecko planujemy ok 3 lata po ślubie smile
          obecnie mamy po 23 latek
    • magnessmeg Re: kiedy planujecie ciąże? 15.11.05, 21:02
      my się pobieramy we wrześniu przyszłego roku. Ja będę mieć 23, mój przyszły mąż
      28. Chętnie bym i już teraz "zaciążyła", ale wiem,że na razie z różnych
      względów , głównie finansowych, powinnismy sie jeszcze powstrzymać. Jestem na
      IV roku studiów i pracuje na razie w formie stazu, ale w marcu prawdopodobnie
      zostanę tam już normalnie przyjęta. W mojej pracy nie będzie zadnych problemów
      z byciem w ciązy, nikt mnie przez to nie zwolni, ale mój narzeczony chciałby
      jeszcze troche poczekać. Więc rok, góra dwa lata po slubie planuję starania o
      dzidziusiasmile
    • aloska11 Re: kiedy planujecie ciąże? 15.11.05, 22:25
      My planujemy zaczac starania rok po slubie, gdyz chcemy sie soba jako maz i
      zona wczesniej nacieszyc.
    • v.a.n.i.l.l.a Re: kiedy planujecie ciąże? 15.11.05, 23:04
      My to od razu po ślubiesmile Instynkt macierzyński mi już się nakręcił na maxasmile
      więc ledwo przetrzymamsmile Mojemu narzeczonemu teżsmile aż sama jestem w szokusmileMoże
      to przes to, że naszym znajomym urodził się dzidziuś i często się z nimi
      widujemy i widzimy jacy są szczęśliwy i jakie wspaniałe jest wspólne
      opiekowanie się takim małym człowieczkiemsmile
      p.s ja juz nawet podglądam forum ciąża i poród ale to w tajemnicy żeby nikt nie
      pomyślał, że mi już totalnie odbiłosmile
      pozdrawiam gorącosmile
      • hillary23 Re: kiedy planujecie ciąże? 16.11.05, 12:12
        ja też podglądam, przyznałm się jednej koleżance ale ona twierdzi, że bardziej
        jestem gotowa na to niż mi odbiło, więc też to sobie tak tłumacze
    • gracuuja Re: kiedy planujecie ciąże? 16.11.05, 14:10
      Hej smile)

a ja bylam właśnie w zeszłym tyg u gin... i pani powiedziala... że jaksię
      bardzo chce zajść w okreslonym terminie w ciążę, to ona radzi właśnie bez tej
      przerwy 3 miesięcy... podobno nie ma żadnych badań (a bardziej wyników) które
      potwierdzałyby, ze dla płodu (jego rozwoju) jest potrzebna ta przerwa... a
      zaraz po antykoncepcji tabletkowej organizm jest "dobrze" nakręcony... a potem,
      zanim sie na nowo przystosuje do swojego starego cyklu to moze trwac i trwac...
      (zgadza się ze każdy org jest innysmile)

ale ja się nie mądrzę - to tylko opinia jednego gin... smile

my jesteśmy 5 miesięcy po ślubie...
      a plany mamy zaczac starac się o dzidziusia od pierwszej nocy spędzonej w
      naszym własnym mieszkanku... smile
      teraz się własnie za toakowym rozglądamy...
      pewnie to niestety potrwa trochę, ale ... plan mamy smile
      obydwoje mamy po 26 lat...

pozdr smile

i trzyamm kciuki za wszystkie starające się pary!!
      bo dzidziusie są SŁODKIE!!! smile
      • hillary23 Re: kiedy planujecie ciąże? 16.11.05, 14:29
        wiesz co, mnie też gin powiedział, że nie ma zagrożeniam anomaliami ale jest
        zagrożenie ciążą mnogą i to od dwóch czy trzech to słyszałam, wole więc nie
        ryzykowac, bo mimo, że chęć bycia rodzicami w nas duża to nie chce mojej
        kariery mamy zaczynac od twinsów. poczekam te 3 miechy i wtedy próbujemy.
        • gracuuja Re: kiedy planujecie ciąże? 17.11.05, 09:03
          smile
          no fakt, ja też o tym od niej słyszałam...
          ale "zagrożenie" ciążą mnogą jak to określiłaś... smile to różnica 1% więcej szans
          niż normalnie... tongue_out

znaczy w normalnym przypadku to podobno jakies 1,4% a zaraz po tabletkach
          podobno 2,7%.. smile))

ja się już przyzwyczaiłam do myśli o bliźniakach... bo mam... odrobinę większe
          prawdopodobieństwo, że mogę je mieć... w Rodzinie u mojej Mamy się takowe
          pojawiały... smile)

teraz przygotowywuje na to mojego mężusia... żeby w razie czego szoku nie
          doznał... tongue_out

kiedyś strasznie chciałam mieć właśnie bliźniaki... smile)
          ale teraz oczywiście ze względów ekonom wolałabym nie.. smile)

pozdr,
          G
        • miaau Re: kiedy planujecie ciąże? 17.11.05, 14:23
          tja, ale wez w planach pod uwage, ze po odstawieniu tabletek sporo dziewczyn ma
          problemy z okresem, szczegolnie po dlugim braniu.. oczywiscie zycze normalnego
          niezakloconego cyklu smile
    • magdalena-a2 Re: kiedy planujecie ciąże? 16.11.05, 15:57
      ja proponuje nie czekac 3 miesiecy tylko odstawic antykoncepcje tuż przed
      slubem - moja koleżanka tak zrobiła i zaszła w ciaze kilka dni po slubie, albo
      nawet w noc poslubna. Ciąża jest pojedyncza smile A drugi powówd jest taki, że po
      odtsawiniu pigułek moga sie pojawić na pare miesięcy (zanim sie wszystko na
      nowo ureguluje) problemy z cerą, wyprski, tłusta cera, rozregulowane, bolesne
      miesiaczki - oczywiscie wcale tak nie musi być, ale znam sporo takich
      przypadków.
    • agnieszkad321 Re: kiedy planujecie ciąże? 24.11.05, 20:34
      ja tez tak bede chciala, o ile bedzie nas stac na utrzymanie dzidziusia. tak ok 27 roku zycia. tylko jesli chodzi o tabletki, to o ile nie chcesz miec blizniakow to odstaw je wczesniej wink (tak ok pol roku przed slubem, ale to zalezy tez jak dlugo je bierzesz) pozdrawiam
      • adzi25 Re: kiedy planujecie ciąże? 24.11.05, 21:35
        My slub na pocz lipca-bedziemy miec wtedy po 25 latek..a dziecko..na pewno jak
        bedziemy miec warunki finansowe(bo chcemy zapewnic mu pewien poziom bez
        zebrania u rodzicow o pieluszki), poza tym ja osobiscie chcialabym skonczyc
        aplikacje(a jestem dopiero na 1 roku)bo potem z dzieckiem mysle ze ciezko.Wiec
        reasumujac moze tak za 3 latka od slubu...
        • clio_1 Re: kiedy planujecie ciąże? 24.11.05, 22:39
          My jestesmy 4 m-ce po slubie i to jest nasz 1 cykl staran. Trzymajcie kciuki.
          Ja mam 26 lat, mąż 27
          • raszefka Re: kiedy planujecie ciąże? 25.11.05, 08:38
            Trzymam kciuki!!!
            My po 27 lat, pół roku po ślubie i trafiony w pierwszym cyklu starań (5 tydzień)
    • anetina Re: kiedy planujecie ciąże? 25.11.05, 07:57
      to może i ja się dołączę
      ślub nasz w przyszłym roku
      Mały będzie miał wtedy 2 latka i 10 miesięcy

tylko że na ślubie my będziemy mieć już po 28 lat
      • marilou81 Re: kiedy planujecie ciąże? 25.11.05, 14:43
        My mamy ślub w lipcu, a o dzidzię zaczniemy się starać w czerwcu smile
        • misiaczek84 Re: kiedy planujecie ciąże? 25.11.05, 14:52
          Slub w lipcu - a starania chcemy zaczac zaraz po slubie smile
    • ra81 Re: kiedy planujecie ciąże? 25.11.05, 14:57
      u nas kwestia nie jest "kiedy", tylko "ile"... narzeczony chcialby druzyne
      pilkarska, ja chyba jestem w stanie wytrzymac najwyzej koszykarskawink w kazdym
      razie dziecom mowimy TAKsmile
      • misiaczek84 Re: kiedy planujecie ciąże? 25.11.05, 15:42
        ja uslyszalam to samo ha ha , moj K tez chcialby druzyne pilkarska big_grin Kocham
        dzieci ale taka druzyna to mimo wszystko za duzo smile

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka