18.06.06, 16:38
Wkleiłam ten wątek do forum "na luzie" ale tam został on niepoważnie
potraktowany, dlatego wklejam tu i mam nadzieję, że mi pomożecie:
Czy łykając pigułki antykoncepcyjne i nosząc soczewki kontaktowe można się
bez przeszkód opalać w solarium.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marti_ka82 Re: solarium 18.06.06, 18:52
      ja nosze soczewki i nie przeszkadzaja one w opalaniu na solarium smile przeciez i
      tak powinno się korzystać z okularków by sobie nie szkodzic smile no i soczewki
      nie wysychaja przecież wciagu paru minut smile a co do tabletek znam wiele
      dziewcyzn które je zazywają i chodzą na solarium i nic się nie dzieje smile więc
      spokojnie możesz iść smile jeśli oczywiście chceszsmile
      • agnrek Re: solarium 18.06.06, 19:13
        Przy środkach antykoncepcyjnych opalasz się zawsze na własne ryzyko. Osttanio
        rozmawiałam z ginekologiem, a potem jeszcze z kosmetyczką - mają mnóstwo
        pacjentek i klientek z plamami przebarwieniowymi po słońcu, a tego nie da się
        łatwo wywabić.
        Jednej się robią, innej nie, zawsze ryzyko jest.
        Najczęściej po solarium czy słońcu robią się nam małe brązowe kropki - jest to
        nazywane grzybicą jakąś tam, typową reakcją na słońce.
        • fantazja_huany Re: solarium 18.06.06, 19:19
          a ja zycze szczescia dla kobiet co sie w soczewkach opalaja...przy mnie
          dziewczyne odwiezli na pogotowie, poniewaz prawie sie jej przykleily....Nigdy
          nie powinno sie opalac, zawsze zdejmuj dla wlasnego bezpieczensta...mnie
          okulistka zakazala, to jest niebezpieczne dla zdrowia i oczu!! nie patrz na
          innych patrz na swoje bezpieczenstwo
    • aldialdi Re: solarium 18.06.06, 19:18
      Co do soczewek - mozna, mi one nigy nie przeszkadały.
      Co do tabletek - to chyba zależy od organizmu, mi tez nigdy nie wadziły ale moja
      kumpelka niestety nie mogła korzystać z solarium. Niestety co organizm to inne
      przecwskazania.
      • miaau Re: solarium 18.06.06, 19:48
        biore tabetki juz od 7 lat (z 6cio miesieczna przerwa) wiele razy opalalam sie
        na solarium i nie mam zadnych przebarwien..
        natomiast moja (juz smile ) szwagierka nigdy zadnych hormonow nie brala i od
        dwoch lat walczy z przebarwieniami skory.. wiec mysle, ze rola tabletek
        antykoncepcyjnych jest tu przeceniana..
        • indygo191 Re: solarium 18.06.06, 20:26
          myśle, ze to zalezy od osoby. ja dostałam plam na plecach po opalaniu w
          solarium i jednoczenym braniu pigułek. najlepsze, że opalłam sie przez dłuższy
          czas, a plam dostałam tego poranka kiedy szykowałam się na ślub, na którym
          była swiadkiem. miałam duży dekolt na plecah i plamy. mama "farbowała" je
          samoopalaczemsmilezawsze lepiej uważać.
    • paolka25 Re: solarium 18.06.06, 21:58
      Ja nosze soczewki i regularnie korzystam z solarium nie mając żadnych
      problemów. Oczywiście opalam sie zawsze w "okularkach". Co do tabletek, to w
      okresie, w którym je zażywałam również korzystałam z solarium i nie zauważyłam
      żadnych skutków ubocznych. Według mnie nie ma żadnych przeszkód by połączyć te
      dwie rzeczy. Pozdrawiamsmile
    • agnie_cha1 Re: solarium 19.06.06, 17:41
      dziewczyny serdeczne dzięki za wszystkie uwagi i porady. chyba najlepiej bedzie
      jezeli sama zapytam najpierw mojego okulistę i ginekologa i zobaczę co oni mi
      powiedzą. Pozdrawiam gorąco
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka