Dodaj do ulubionych

Co pasuje kobiecie po przejściach ???

24.06.06, 02:03
Sama nie wiem jak to ująć, ale mam za sobą związek małżeński, który trwał 1,5
roku a przestał istnieć z powodu śmierci męża.
Teraz po kilku (5 latach) znów borę ślub tym razem to Kościelny -konkordatowy
(wcześniej tylko cywilny )i tak na prawdę pierwszy raz w życiu stanę przed
ołtarzem.
Doradźcie proszę w co mi wypada się ubrać a w co nie ? Jaka suknia (kolor)co
na głowę (mam długie włosy).
Wiem, że czasy się zmieniają, ale pewnych żeczy nie usunę z przeszłości
chociaż mam 30 lat i nie mam dzieci to chyba nie wszystko pasuje mi założyć do
kościoła ?
Zależy mi na sukni ecri - jak uważacie pasuje ?
Obserwuj wątek
    • keksi Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 24.06.06, 07:22
      Jasne!powinnas zalozyc to, w czym dobrze sie czujesz, to w koncu Twoj pierwszy
      slub w kosciele. powodzenia!
      • bacha1979 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 24.06.06, 07:28
        lady , Kochanie czy Ty aby nie przesadzasz???
        30 lat to nie wiek starczy, raz a dwa to już co do koloru ecru nie miałabym
        najmniejszych wątpliwości.ubieraj i niczym sie nie przejmuj.
        PS. Czy to Ty kiedyś założyłaś wątek- "będzie brzuszek"??smile
        • lady_wawa Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 24.06.06, 12:23
          Tak bacha dobrze pamiętasz, ale niestety sad
          Bardzo się cieszyliśmy to była moja pierwsza... i się nie udało.
        • monika605 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 26.06.06, 12:27
          Co pasuje? Pasuje to w czym Ci dobrze smile Najlepiej nie przejmować się tym, co
          wypada a co nie, bo zawsze znajdą się "życzliwi inaczej", a z opinią takich nie
          ma sensu liczyć się.
    • bogui Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 24.06.06, 08:50
      Tym bardziej ze względu na Twoje smutne przejścia nie powinnaś sobie teraz
      odmawiać radości. Bądź w tym dniu najpiękniejsza i nie stawiaj sobie sama
      jakichś barier typu "to nie wypada". Twój pierwszy mąż napewno chciałby Cię
      widzieć szczęśliwą i piękną, a nie umartwiającą się bez potrzeby. Nie popełnisz
      żadnego nietatku wybierając suknię jaką naprawdę chcesz!
      Wszystkiego dobrego.
      P.S.Pochwal się jak już wybierzesz suknię!
    • czarna_waw Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 24.06.06, 11:19
      Ciesz sie z tej chwili i zaloz to co ci sie naprawde podoba. To twoj dzien!!!
    • mrowka05052007 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 24.06.06, 12:35
      Przyłaczam się do wcześniejszych wypowiedzi.
      Kolor ecru - jak najbardziej - nie widzę w tym nic nietaktownego wink)
      Głowa - hmmm - myślę, że welon też niebyłby żle widziany, ale jeżeli źle byś
      się czuła to proponuję jakieś ładnie wpięte kwiaty
      Zyczę wszystkiego najlepszego!

P.S. - 30 lat to nie tak dużo - sama w dniu ślubu będę miała dokładnie 29!
    • emiliawo Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 24.06.06, 13:13
      Ecru - jak najbardziej. Zrezygnowałabym z welonu, wg mnie to jest symbol
      niewinności, przy drugim ślubie nie powinno się go zakładać, ale kwiaty we
      włosy lub kapelusz. Pewnie mnie zaraz połowa dziewczyn zjedzie, ale śmieszy
      mnie, gdy panny młode z brzuszkiem ciągną za sobą kilometrowy welon, po prostu
      niepokalane poczęcie wink
      Pozdrawiam
      • annawoj Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 24.06.06, 16:36
        emiliawo,chyba nie doczytalas do konca wszystkich poprzednich wypowiedzi.
        Poza tym uwazam, ze kolor ecru bedzie na miejscu i obowiazkowo musisz sie
        cieszyc tym dniem-w koncu to rozpoczecie nowej drogi zycia, na pewno bardzo
        szczesliwejsmile)Moze rzeczywiscie symbolicznie zrezygnowalabym z welonu.Ale poza
        tym-to przeciez pierwszy Twoj slub koscielny i po nim wesele.
    • aleksandracypr1 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 24.06.06, 19:55
      suknia ecri-jak najbardziej, ja w dniu swego ślubu będe miała 31 lat i wcale nie
      czuje się gorsza, aha-też będe miała suknie koloru ecri
      pozdrawiam
    • veevaa Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 24.06.06, 21:08
      Pasuje ci wg mnie wszystko, w czym bedzie ci ladnie i do twarzy. Nie zaluj sobie.
      • a.bc Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 24.06.06, 21:18
        Moim zdaniem biała suknia jak najbardziej natomiast co do welonu to chyba
        raczej nie
        Prędzej jakis stroik we włosach, którym byś rzucała na weselusmile
        A co bys powiedziała na kapelusz? Wyglądało by to dostojnie
        • a.bc Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 24.06.06, 21:30
          Tylko błagam ni epotraktuj tego dosłowniesmile

slub.interia.pl/gal/galeria?photoId=244540&tytulGal=&adu=&galId=4865&nr=119

slub.interia.pl/gal/galeria?photoId=144177&tytulGal=&adu=&galId=4865&nr=150

tu jest cos takiego niby welon niby kapturek narzutka
          slub.interia.pl/gal/galeria?photoId=142464&tytulGal=&adu=&galId=4865&nr=160

a ta jest najlepszasmile
          slub.interia.pl/gal/galeria?photoId=144175&tytulGal=&adu=&galId=4865&nr=151
          • a.bc Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 24.06.06, 21:32
            i ta smile
            slub.interia.pl/gal/galeria?photoId=206718&tytulGal=&adu=&galId=4865&nr=143
    • trusia29 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 25.06.06, 14:17
      Tak naprawdę, to nie powinnas patrzec co się innym podba tylko co ty chesz
      założyć. Jedyne, czego bym sobie odmówiła bedąc wdowa to welon. Brałam mój
      drugi slub 20 maja (byłam rozwiedziona), mialam slubna suknie ecru,
      fason "rybka" a we włosach kwiat. Większości się podobałao, jedynie moja
      teściowa stwierdzila, że powinnam być "w kostiumiku, bo tak lepiej wypada"
      Tyle, ze ja mam w nosie, co mówią inni - byłam szczęśliwa i zadowolona ze
      swojego wyglądu, a ty chyba najwazniejsze.
    • nionczka Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 25.06.06, 16:47
      Psuje Ci wszystko!
    • mariszka72 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 25.06.06, 17:12
      A 39-letnia rozwódka Nicole Kidman dziś wzięła ślub kościelny w sukni koloru
      kości słoniowej i z pięknym długim welonem z woalką... Co chcę powiedzieć? NIE
      MA ŻADNYCH REGUŁ! Załóż to, co chcesz, bo to TWÓJ dzień i powinnaś go przeżyć
      tak jak chcesz, a nie jak "wypada", czy według jakichś tam "reguł". Chcesz biel
      i welon - załóż! Chcesz ecru i kwiatki we włosach - załóż! Ważne jest to, w
      czym TY się będziesz czuła najlepiej i w czym będziesz podobać się SOBIE (i
      ewentualnie Narzeczonemu wink) najbardziej.
    • kiwigirl Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 26.06.06, 10:02
      ja uważam ze ślub to ślub i szczególnie teraz wypada włożyć to co ładne. i tyle,
      nie przejmowac się. już chyba minęły czasy kiedy biel i welon zarezerwowane były
      dla panny młodej - dziewicy smile teraz mało która nią w dniu śłubu jest, a nawey
      panny z brzuszkami występuja "na czysto" czyli w bieli i z welonem smile)

traktuj ten dzień jak jeden jedyny i szczególny. nie przejmuj ise opiniami
      innych. jełsi chcesz ecru - pasuje jak najbardziej, jeśłi chcesz biel - wybierz
      biel. chcesz welon - czemu nie?? przevież teraz on juz tylko jest postrzegany
      jako dodatek dekoracyjny a nie jako symbol. chcesz mieć we włosach kwiaty-
      prosze bardzo.

ciesz sie tym dniem, ubierz w to w czym chciałabyś wystapić i ne zastanawiaj sie
      czy wypada (no chyba ze chcesz w białym bikini do kościoła iść smile )
      • pipistrelle Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 26.06.06, 10:28
        tu chyba nie chodzi o to, ze masz korzystac z tej niepowtarzalnej okazji i
        zalozyc cukierkowata ksiezniczkowa suknie etc. Czasamia kobiety czuja sie
        dojrzale i najzwyczajniej nieswojo czuja sie w tym co jest przeznaczone dla
        dziewczyun ktore marza o welonie bieli i welonie ciagnacym sie przez caly
        kosciol. Jesli lepiej czulabys sie w stonowanej kreacji, to uwazam ze swietnie,
        bo faktycznie masz za soba bagaz doswiadczen i chyba nie mozna cie porownywac
        do statystycznej 30 stki- singla!Moim zdaniem piekna prost suknie ecru plus
        kwiaty we wlosach, wtedy kobieta chyba najpiekniej wyglada i jest to stonowana
        elegancja. Koronki i swiecidelka bym sobie darowala.
    • maya28 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 26.06.06, 11:16
      Może za dużo czasu spędziłam poza granicami polski, po prostu nie rozumiem,
      skąd uwagi,ze welon jest niestosowny? Jeżeli mielibyśmy być tak dosłowni, to
      tylko dziewice powinny go zakładać. Byłam na wielu ślubach tzw drugich i panny
      młode wyglądały jak panny młode. To początek waszego nowego życia, radosna
      uroczystosc i nie powinnas sie ograniczac. Załóż to, w czym będziesz pięknie
      wyglądać.
    • pantarejka Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 26.06.06, 11:27
      Popatrz na zdjęcia Nicole Kidman z jej ślubu i przestań się przejmować.
      Wszystkiego dobrego smile
      • agnieszka5661 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 26.06.06, 13:22
        mnie się akurat Nicole nie podoba... ble...

myślę, że możesz założyć co sobie tylko zażyczysz, powodzenia!!
    • kami315 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 26.06.06, 14:27
      Lady pasuje Ci założyć piękną suknię, welon, wyglądać wspaniale i bawić się
      świetnie. Nie ma nic nieodpowiedniego dla panny młodej, która po raz pierwszy
      bierze ślub kościelny. Sama będę 30-letnią panną młodą z 5-letnim stażem
      jakbymałżeńskim w sukni ecru i welonie. I zamierzam wyglądać odpowiednio smile))
    • monika1238 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 26.06.06, 16:25
      A ja na swój pierwszy ślub idę w komplecie koloru starego złota z brązowymi
      akcentami i nie zamierzam brać welonu. Niektórym się to baaardzo niepodoba ale
      co mnie to obchodzi?Będę elegancka i ładnie leży i tyle. Idź w tym w czym
      chcesz wystąpić, bo dla Twojego Pana Młodego najważniejsze jest szczęście w
      Twoich oczach a nie opinia innych!
      • lady_wawa Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 26.06.06, 17:09
        Dziewczyny Wy potraficie człowieka podbudować, naprawdę jesteście wspaniałe smile
        Ja naprawdę to zawsze marzyłam aby mieć ten ślub kościelny i wyglądać jak
        prawdziwa panna młoda ! Teraz jak mam tę możliwość to mam opory smile
        Właściwie już chyba podjełam decyzję i będzie to normalna suknia ślubna o
        kolorze ecru smileJak się radziłam koleżanek to właśnie tak mówiły jak Wy, że
        właściwie wszystko mogę bo to co przeżyłam teraz już niema znaczenia,cyt.,,
        wszystko zaczynasz od nowa to jest Twój pierwszy ślub kościelny możesz welon bo
        ta i tamta to miały itd... " Narzeczonego siostra czyli świadkowa też mi tak
        powiedziała,że to symbol panny młodej w ślubie kościelnym i każda go ma i w
        dzisiejszych czasach to niema to nic wspólnego z czystością '' ale nie wiem czy
        ?? Jeśli mnie ktoś namówi na ten welon to bym chciała, żeby to było tylko coś
        takiego przyponającego welon albo taki mały o skromnych rozmiarach podpinany pod
        koka, ale nie wiem ?
        • nionczka Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 26.06.06, 18:27
          I bardzo dobrze, ze nabralas ochoty na stroj typowo slubny. Jesli nie
          zdecydujesz sie na welon, niech to bedzie z przyczyn estetycznych a nie zadnych
          innych. Wybierz cos w czym bedziesz czula sie dobrze, ale nie miej zadnych
          oporow w stylu czy mi wypada. Zastanów sie czy Ci sie podoba, czy Ci pasuje,
          czy Ci wygodnie, czy Ci ladnie, etc.
          • aniatko Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 26.06.06, 19:53
            Wyglądaj po prostu pięknie, ubierz to co sprawi Ci, że poczujesz się po prostu
            panną młodą i nie patrz na boki. To Twój dzień i Twoje święto smile A jak masz
            ochotę na welon to czemu nie? A jak już coś wybierzesz to się pochwal smile
        • maya28 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 26.06.06, 20:01
          Lady, ciesz się pełnym sercem tym okresem. Niczego sobie nie żałuj. Jestem
          przekonana, ze wszyscy bliscy chca abyś była przede wszystkim szczęśliwa tego
          dnia i była właśnie prawdziwa panną młodą smile A co powiesz na welon długi
          jednowarstwowy? Jak szaleć to szaleć smile))
          • czarna_waw Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 26.06.06, 22:35
            no, a jak juz cos wybierzesz to sie pochwal
      • tadaam Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 27.06.06, 09:22
        też nie będę miała welonu i przyszła teściowa miała największy problem BO CZYM
        JA BEDE NA OCZEPINACH RZUCAC.... ale jakby to powiedziec... to mój slub smile
    • mam6lat Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 26.06.06, 23:34
      jasne jestes młodziutka,
      nierozwiedzona,
      jasna suknia jak najbardziej będzie stosowna
      na głowę zgrabny kapelusik lub biżuteryjną spinka
      a może kwiat we wlosach lub włosy naturaklnie rozpuszcone lub prosto upięte, a
      kwiat jako naszyjnik
    • magdam26 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 27.06.06, 11:02
      co innego wdowa a co innego rozwiedziona.
      Wdowa "moze" więcej wink
      • trusia29 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 29.06.06, 10:37
        a mnie się wydaje, ze tyle samosmile)) suknia moze być i biala, ale welon moim
        zdaniem w naszej kulturze (a przecież o tym mowa) zarezerwowany jest dla panien
    • rycerzowa Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 27.06.06, 11:48
      W dzisiejszych czasach nosi się co chce, niemniej pewne zasady istnieją.
      Welon i biel (również jej odmiana - ecru) to symbole dziewictwa.
      Jeśli można "poudawać" to się udaje - i wszystko się udaje.
      Ale w przypadku wdowieństwa udawać już nie można.
      Z drugiej strony młodość ma swoje prawa.

Byłam na ślubie młodej wdowy. Dziewczyna miała prześliczną błękitną suknię,
      rozpuszczone ciemne długie włosy, a w nich kwiaty. Wygladała uroczo, wręcz
      "niewinnie".

Jeśli zależy ci na ecru, to doradzałabym ciemniejsżą odmianę; kolor szampański,
      starego złota, czy jak to się nazywa. Będziesz wtedy ubrana zgodnie z zasadami
      ( czyli nie na biało). A i tak będziesz czuła się jak "prawdziwa" panna młoda,
      bo to czesto wybierany przez nie kolor. We włosach kwiaty lub zgrabny kapelusik.
      Wszystkiego najlepszego!
      • wirtualna_marta Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 27.06.06, 15:28
        W błękicie ? Nie widziałam panny młodej ubranej w błękicie ! hmmm, może i to
        ładnie , ale ja bym się chyba tak nie ubrała smileW stanach często się tak
        ubierają druchny, ale panny młodej to nie widziałam smileZ drugiej strony to
        Ty chyba jesteś tylko po cywinym więc według naszej wiary katolickiej a w takiej
        zamierzasz chyba brać ślub to cywilny się nie liczy dla kościoła -możesz się
        ubrać jak chcesz, oczywiście to jest moje zdanie smile
      • maya28 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 27.06.06, 15:43
        Zastanawiam się po co jest te oznaczanie osób "po przejściach" i komu to ma
        służyć? Najbardziej mnie ubawiło "udawanie dziewictwa", które w przypadku
        wdowieństwa juz nie może miec miejsca. A na koniec najlepiej kapelusik na
        głowę. Jedynie osoby już w starszym wieku ( ok. 60-tki) widzialam jak ida do
        ślubu w kapeluszach. Nie dajmy sie zwariować. Jak będzie wyglądac młoda
        dziewczyna, ktora idąc do ślubu założy kapelusz do normalnej sukni? ( Bo należy
        oczywiście oddzielić tzw stylizacje slubne - insza inszość) CZasami odnosze
        wrażenie, ze te "zasady" ustalają stare dewoty. Mnie osobiscie to śmieszy. Ślub
        to radosna chwila, zaczynanie życia od nowa a nie umartwianie sie nad czesto
        nieudana przeszłościa. A te "zasady kodu ubraniowego, chyba maja pomagac
        niewtajemniczonym ocenić Pannę Młodą. Szkoda ze nie ma zadnych zasad
        ubraniowych odnośnie Panów Młodych, czy moze ja tylko nie slyszałam? Moze maja
        inne kolory musznika??? Paranoja
        • wirtualna_marta Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 27.06.06, 16:09
          Częsciowo się zgadzam z Tobą jesli chodzi o panów to napewno smile
          Facet czy stary czy młody, czy rozwodnik czy wdowiec to po ubraniu nie dojdziesz
          a u kobiet istnieje określenie w stereotypie biel-czystość czy tp.to dlaczego
          jesteśmy dyskryminowane ???
          Najlepiej na zachodzie tam się ubierają w co chcą i nawet światu się chwalą i
          nie mają w tym oporów, że taka 39 letnia Nicole (rozwódka+2 dzieci) założyła 1.5
          metrwy welon i cała w bieli smile) To taka wdowa przy niej to ,,cienkim pikuś'' z
          całym szacunkiem lady_wawa smile
          • wirtualna_marta Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 27.06.06, 16:14
            Jeszcze jedno maya28 to co Ty proponujesz jak ma się według Ciebie ubrać ?
            Biało czy nie ? Co ma włożyć na głowę ? Bo ja już sama nie wiedziałabym na jej
            miejscu czytając takie posty smile)
            Pozdrawiam smile

/
            • maya28 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 27.06.06, 16:58
              Ubrałabym sie tak, jak bym miała ochote. My wcześniej planowaliśmy ślub cywilny
              tylko i miałam tyle dyskusji a propos właściwego stroju ( najlepiej garsonka z
              kapeluszem usłyszałam) ze miałam dosyć całego slubu. Dopiero tu na forum
              dowiedziałam sie, ze można inaczej. A teraz w ogóle bierzemy ślub koscielny,
              ale suknia zostala ta, co byla planowana do cywilnego w ogrodzie.
              Lady pisała, ze zawze chciała mieć normalny ślub i wyglądac jak prawdziwa Panna
              Młoda i moim zdaniem tak powinna sie ubrać. A dewotkami sie nie przejmować.
              Jakoś dziwnie mężczyźni nie przywiązują do tego wagi, tylko panie to komentują
              wyrażając swoją dezaprobate. Czasami mam wrażenie, ze zazdroszczą młodym tego
              dnia, ich szczęścia i miłości.
              • wirtualna_marta Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 27.06.06, 17:04
                Teraz to się zgadzam z Tobą w 100% smile))
                To prawda i ktoś nawet kiedyś powiedział, że kobieta często się ubiera dla
                kobiet a nie dla ogółu i mężczyzn smile
          • maya28 dzieci Nicole 27.06.06, 17:00
            a apropos dzieci Nicole, to są adoptowane dzieci, więc chyba ma się to nijak do
            jej tzw. czystości.
            • wirtualna_marta Re: dzieci Nicole 27.06.06, 17:08
              Tego nie wiedziałam, że adoptowane, ale wczoraj byłam na forum dotyczących jej
              zdjęć i ludzie tyle pisali na ten temat, że szok !
              Ale ja osobiście nie brałam w tym udziału smile
              Bynajmniej rozwódką jest smile
        • agniesia.g kapelusz ,a dlaczego nie ? 28.06.06, 16:40
          bylam na slubie u kolezanki - miala 26 lat w dniu slubu - ladna sukienke i
          kapelusik i wygladala uroczo smile
      • aska90 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 28.06.06, 16:04
        > W dzisiejszych czasach nosi się co chce, niemniej pewne zasady istnieją.
        > Welon i biel (również jej odmiana - ecru) to symbole dziewictwa.
        Oj, to nie wiem, czy choć dwie panny młode na sto biorących slub kościelny
        poszłoby do ołtarza w białych sukniach.
    • lady_wawa Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 28.06.06, 15:26
      Nadal nie jestem przekonana do pewnych zeczy ?
      Zliczę chyba Wasze głosy kto za białą sukienką -kto nie, i td.
      • twitti Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 28.06.06, 15:29
        ja glosuje na ecrismile choc wlasciwie biala tez moze byc, ale nie typu
        ksiezniczkowatej lecz waska prosta, z kwiatem we wlosach - bez welonu..
        klasycznie i prostosmile bez zadnych balowych dodatkowsmile
      • maya28 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 28.06.06, 15:29
        hahaha, nie przjmuj tym się tak. Ciesz się życiem i tym ślubem, a nie umartwiaj
        co jakieś ciocie powiedza smile
        • elizabeth28 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 01.07.06, 06:53
          Ja popieram !
          Kościelny się bierze raz w zyciu, więc sobie nie załuj niczego smile
      • vanilla4 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 01.07.06, 22:47
        Załóż suknię w takim kolorze w jakim Ci do twarzy. Nie przejmuj się
        konwenansami. Nie każdy dobrze wygląda w ecru - jeśli lepiej jest Ci w bieli -
        idź w białej. Według mnie to podstawowy wyznacznik. Mam 32 lata i mialam zamiar
        iść w bieli, ale okazało się na przymiarkach, że lepiej wyglądam w ecru -
        niestety tylko z tego względu wybrałam ten kolor, ale z welonu nie zrezygnowałam
        smile) Miałam w nosie co powiedzą kumochy!
    • jolkaaaaa Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 01.07.06, 19:24
      Ja bym wybrala ecry wydaje mi sie ze w cieplejszym kolorze sie lepiej wyglada
      ale to juz zalezy od typuurody jesli ci ladnie w bieli to wybierz biel. Moja
      kuzyka miala biala sukienke a jestbladynka o jasnej karnacji i mimimo makijarzu
      w bieli wygladala blado i chorowicie.
      • czarna_waw Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 01.07.06, 19:35
        sprawdz, w ktorym kolorze ci lepiej: bialym czy ecru i zdecyduj. Wielu osobom
        nie jest najlepiej w bialym.
        I nie przejmuj sie, ze bialy to nie wypada. Ja np. wczesniej nie mialam
        pojecia, ze welon to oznaka czystosci i tylko dla panien - dopiero na forum sie
        dowiedzialam o tym.
        Chcesz biala sukienke z welonem to ja popieram - ubierz sie tak jak chcesz i w
        to w czym czujesz sie dobrze.
        • elizabeth28 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 03.07.06, 22:30
          Jestem za smile
          • elizabeth28 Re: Co pasuje kobiecie po przejściach ??? 09.07.06, 22:05
            Zobacz lady ile tu dziewic na forum smile
            Szukałam tago wątku z pół godziny big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka