dora124 10.07.06, 22:12 zastanawiamy sie nad zorganizowaniem wesele w ktoryms z hoteli w Warszawie.znalazlam sporo na temat hotelu lord.niestety niewiele na temat innych. czy mozecie podzielic sie Waszymi opiniami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala_kasia1 Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 10.07.06, 22:33 Pracowałam kiedyś w Sobieskim i pamiętam że wesela tam często były "drętwe".Były one organizowane w restauracji, która ma przeszklone ściany więc troszkę bez atmosfery, a na dodatek całe wesele jest obserwowane przez pozostałych gości hotelowych i pracowników. Toaleta też jest wspólna dla gości weselnych jak i hotelowych i pracowników hotelu. Parkiet jest niezbyt duży. Ja swoje wesele organizuję w Marriocie na Okęciu. Co prawda dojazd niezbyt przyjemny przez przebudowę terminalu, ale hotel ma naprawdę fajną ofertę weselną. Wesela są w sali balowej która znajduje się na piętrze. Sala ma przesuwane ściany, dzięki czemu można dopasować jej wielkość do liczby gości. Mają różne menu, które można modyfikować. Sala oświetlona jest halogenami z regulacją intensywności światła. Tydzień przed weselem mamy próbować potraw weselnych i wybierać smak tortu. W prezencie od hotelu jest szampan na powitanie gości, 3 pokoje 2 osobowe, apartament dla nowożeńców, tort i bilety lotnicze w podróż poślubną( na wybranych kierunkach europejscich). A co do hotelu Marriott w centrum Warszawy to widziałam ich salę bankietową i niezbyt mi się podobała-zdecydowanie lepsze wrażenie robi ta na Okęciu. Ale pewnie dlatego że ten hotel ma dopiero 2 lata i wszystko nowe, niezniszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
dora124 Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 10.07.06, 22:48 dzieki za odp!dopiero dzisiaj dostalam oferte z tych trzech hoteli.co prawda jeszcze nie przejrzalam ale na pierwszy rzut oka, Marriott na okeciu wydaje sie najbardziej konkurencyjny chociazby ze wzgledu na dodatki w postaci biletow/pok. a ile placisz za osobe?czy wiesz jak tam jest z alk., tj. czy placisz tzw."korkowe"? Odpowiedz Link Zgłoś
casiapaw Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 10.07.06, 23:31 ja tez bede miala wesele w Marriocie na Okeciu. dzis podpisalismy umowe to w moim mniemaniu najladniejsza sala jaka widzielismy, a obejrzelismy ok. 20 różnych sal. sąbardzo elastyvzni - menu ustalasie samemu (oczywiscie mogą doradzic), ustawienie stołów też samemu. dzieci mają znaczne zniżki (do lat 6 - za darno). alez tego co wiem caly czerwiec, sierpien i 2 soboty lipca i maja 2007 maja juz zajete. Odpowiedz Link Zgłoś
casiapaw Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 10.07.06, 23:37 i jeszcze: korkowego jako takiego nie mają, ale trzeba wykupić pakiety z napojami. cena takiego pakietu to: 50 zl/os bezalkoholowe + 35 zl/oa. - alkohole (ten nie jest obowiazkowy. mozesz miec alkohol we wlasnym zakresie - wtedy nie ma korkowego, ale jak sami mówią, cena pakietu bezalkoholowego rekompensuje im brak korkowego ) my płacimy 150 zl/os za menu + te pakiety, czyli razem 240 zl/os aha - jedzenie moze byc serwowane do stołow lub w bufetach. My mamy opcję 3 gorące posilki podawane do stołow,reszta w bufetach. Jesli wybiera sie opcję-wszystko podawane przez kelnerow i stojace na stolach, to xcena wzrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
dora124 Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 11.07.06, 10:57 wybiore sie w takim razie zobaczyc ta sale. Odpowiedz Link Zgłoś
dora124 Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 11.07.06, 17:14 czy moglabym poprosic o Wasze manu? jeszcze jedno pytanie.ile wynosi mniej wiecej jedna porcja na osobe? dopiero zaczynam poszukiwania i jak otrzymalam menu to od razu nasunelo mi sie to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_37 korzystajcie z uslug agencji hotelarskich 12.07.06, 17:03 Witam serdecznie ja zazwyczaj przed wyjazdem korzystam z uslug agencji. Moge to polecic jako jedynna metode by ominac co niektóre chałupy ktore mają czelność nazywac sie hotelami. Takie agencje unoszą sie na powierzchni jedynie dzięki stałym klientom, więc mają w swej ofercie możliwie najlepsze hotele. Najlepiej do nich zadzwonić, wtedy można dowiedzieć sie jaki hotel jest najlepszy w okolicy do której sie wybieramy. Zreszta musze przyznać ze Ja pytam praktycznie o wszystko haha. Polecam -Discount City Hotels- z kilku powodow. Mają w swojej ofercie chyba najwiecej hoteli i nie tylko w Wielkiej Brytani lecz na calym świecie( w Polsce również. Pozatym pewnego razu miałem dośc przykrą niespodziankę. Hotel zawiódł ( pewnie ktoś zapłacił więcej za mój pokój ) i zostalem na ulicy z żoną i córeczką. Zadzwoniłem wzburzony do tej agencji ... po 5 minutach oddzwonili do mnie z nowym Hotelem dla Nas. Więc potrafią zadbac o klienta w przeciwienstwie do niektórych hoteli... Jeszcze co zabawne, jest tam osoba która mowi także po polsku ha Zapomnialbym, co ciekawe maja wlasne kontrakty z hotelami wiec mozna u nich zabukowac taniej pokoj. Podaje strone gdyby była taka potrzeba www.discountcityhotels.net a telefon to +44 20 8680 3001 Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
aggravka Marriott/ Holiday Inn 12.07.06, 10:57 witaj, mialam przyjemnosc uczestniczyc w uroczystosciach slubnych w tych dwoch hotelach: bylam na prawde zadowolona w obu przypadkach, tzn. od strony gosci wszytsko bylo tak jak lubie: pieczolowicie odbrane i wysokiej klasy posilki w stosownej ilosci (wolę to niz full poslednich potraw ktorych i tak nikt nie ruszy), zabawa tez byla niczego: jedno znich to bylo wesele polsko- greckie i byly dwa zespoly wiec wogole odlot, drugie choc kameralne -na 40 osob, z wyczuciem poprowadzone przez zespol wypadlo takze bardzo dobrze dla mnie rewelacja! mnie niestety nie stac, mam nadzieje jednak ze bedzie ok i u nas (5 maja- czemuś tak daleko?) Odpowiedz Link Zgłoś
maya28 Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 11.07.06, 10:03 Byłam na weselu w jednym i w drugim. Powiem Ci tak, z dwojga zlego chyba bym wolala Sobieski, bo w Marriott potrafi być organizowanych kilka wesel i goście sie mieszają. Wyjście na tzw swieze powietrze jest wrecz niemożliwe. Sobieski - jest tylko jedno wesele, ale w holu hotelowym goście weselni stoją np. pomiędzy walizami przyjezdnych gości w szortach. Na zewnatrz tez nie bardzo jest jak wyjść bo jest sie na rondzie.. Pozytywny aspekt to jedzenie, które zwłaszcza w Sobieski jest wyśmienite. Ale jak dla mnie to za mało, zeby zdecydować sie na wesele w takim miejscu. Po prostu ani jedno ani drugie nie ma klimatu. A już wesele w hotelu na lotnisku - jak kto woli. Jeżeli zależy Ci koniecznie na weselu w hotelu w Wawie to lepiej popatrz na oferte Bristolu, ewentualnie Sharaton. Odpowiedz Link Zgłoś
dora124 Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 11.07.06, 11:01 Generalnie na poczatku mialam ochote na wesele poza Warszawa, gdzies gdzie jest ogrodek itd. natomiast moj narzeczony jest Belgiem i sporo gosci bedzie przyjezdnych.Pomyslelismy, ze rozsadnie byloby miec przyjecie w hotelu w ktorym moglibysmy wynegocjowac tez lepsze stawki na pokoje hotelowe. poza tym, goscie przyjada tylko na weekend, wiec byloby dobrze gdyby byli blisko centrum pod katem komunikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
maya28 Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 11.07.06, 11:47 To pomyśl o Bristolu. Dla mnie te wesela w Sobieskim i Marriocie były "nowobogackie". Odpowiedz Link Zgłoś
magda-wesele Sheraton 11.07.06, 11:51 Ja miałam wesele w Sheratonie w czerwcu tego roku - jestem zachwycona - wysoki poziom - wszystko dopięte na ostatni guzik - polecam serdecznie. Sala Balowa 500m2 piekne przystrojenie stołów, kwiaty, przepyszne jedzenie, wspaniały tort - poprostu cudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dora124 Re: Sheraton 11.07.06, 12:32 a czy mozesz powiedziec ile placisz za wesele?wyslalam tam zapytanie o oferte. zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
dora124 Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 11.07.06, 12:02 a orientujecie sie jakie sa ceny w Sheratonie czy Bristolu? Moze sie myle, ale przynajmniej Bristol wydaje sie byc bardzo drogi a niekoniecznie chcialaby placic 300zl od osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
bettywaw Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 11.07.06, 14:51 Jeżeli moge Tobie pomóc, to polecam Hotel Mazurkas w Ożarowie Maz. Miałam wesele w czerwcu tego roku i jestem zachwycona. Wszystko dopięte było na ostatni guzik, sala w sobie jest tak piękna, ze nie trzeba jej dodatkowo dekorować, wystarczy, że bedą pokrowce na krzesłach i kwiaty na stołach.Jedzonko pyszne, obsługa super. Poza tym hotel robi młodej parze rózne niespodzianki. Dodatkowo z sali masz wyjście na mały ogródek. Hotel oferuje dla gości weselnych pokoje w atrakcyjnych cenach. Jakbym robiła jeszcze raz wesele to tylko tam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dora124 Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 11.07.06, 15:11 o hotelu mazurkas slyszalam duzo i tez bardzo pozytywne opinie. musialabym jednak organizowac transport zarowno na wesele i z wesela dla gosci ktorzy zatrzymaja sie w Warszawie. na wesele to nie problem ale z wesela to juz troche wiecej problemow.nie kazdy przeciez bedzie mial ochote zakonczyc impreze o tej samej godzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_kasia1 Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 11.07.06, 14:19 W Sobieski często organizowane były 2 wesela naraz(1 w restauracji, drugie w sąsiednim barze). W Marriocie na Okęciu nie ma takiej możliwości, bo jest tylko jedna sala balowa. Poza tym jest ona na piętrze i ma oddzielną łazienkę, więc nikt obcy (np. goście z bagażami) nie będą się kręcić na twoim weselu. Goście weselni mają też obniżoną cenę za pokój jakby chcieli zostać na noc( o ile dobrze pamiętam to 170 zł + Vat). Na sali nie wolno palić, ale przed salą będą ustawione kanapy i ławy oraz popielniczki jakby ktoś chciał zapalić. Menu można zmieniać, my za namową pani która się naszym weselem zajmowała(już nie pracuje) zrezygnowaliśmy z kilku potraw( co obniżyło nam cenę za osoę o kilkanaście złotych). Ponadto dostaliśmy rabat ze względu na sporą liczbę gości(ok.140 osób). Plusem jest też to że to gdzie będzie parkiet do tańczenia, jak będą ustawione stoły zależy od ciebie, a nie od hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
dora124 Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 11.07.06, 15:29 wiesz, jedyna rzecz, ktorej sie obawiam to faktycznie bliskosc lotniska. juz nie chodzi o sama impreze, bo tu akurat muzyka zaglusza wiele. aczkolwiek, dla kogos kto ma tam pokoj, meczace moze sie okazac halas z zewnatrz. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_kasia1 Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 11.07.06, 15:55 Ja jakoś nie odczułam żadnego hałasu, mimo iż byłam w tym hotelu kilka razy, a raz ponad godzinę. Myślę że jest to kwestia odpowiedniego wyciszenia ścian hotelu. Najlepiej jak sama odwiedzisz ten hotel, najlepiej wcześniej przedzwonić to odpowiednia osoba cię oprowadzi, otworzy salę balową, pokaże pokoje dla gości, dla nowożeńców. Do spraw wesel są 2 osoby, bardzo miłe, a takie spotkanie do niczego nie zobowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
casiapaw Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 11.07.06, 17:26 chyba zatrujesz! wewnątrz hotelu nie slychac absolutnie zadnych dzwieków dochodzących z lotniska. moge to stwierdzic z calą stanowczoscią bo sprawdzilam empirycznie i w sali balowej i pokojach. takze to akurat nie jest zadnym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha111 Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 11.07.06, 11:21 Jan III Sobieski (byłam u koleżanki na weselu) - jeżeli chodzi o wesele, to szóstka z plusem za jedzenie, jego podanie i wszystko, co z nim związane. Wystrój sali oceniam na 3-, bo użyli do dekoracji żywe tulipany i bluszcz, po jakimś czasie wszystko opadło i wyglądało tragicznie - może można ustalić też jakie chcecie przystrojenia?? Sala ciemna - to dla fotografa problem,. Drętwo nie było bo byli baaardzo rozrywkowi ludzie i fajny grał zespół. Ogólnie to sama restauracja nie jest najpiękniejsza, ale jedzenie i to, jak jest ono podane rekompensuje wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-wesele Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 11.07.06, 12:47 wysłałam Ci na e-maila gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
mala_kasia1 Moje menu 11.07.06, 17:25 Moje menu jest takie: Dania zimne na stołach Szynka podkomorzego z puszystym chrzanem Pasztet domowego wyrobu z grzybami i świeżym rozmarynem Wędzona pierś kurczaka z sosem żurawinowym i skórką pomarańczową Kaczka faszerowana morelą i orzeszkami pistacjowymi Pieczone polędwiczki wieprzowe, marynowane w świeżych ziołach Łosoś marynowany w trawie cytrynowej z dodatkiem białego wina i świeżych ziół Carpaccio z wędzonego tuńczyka, podawane z sosem z limonek i świeżą kolendrą Koreczki śledziowe nadziewane śliwką kalifornijską *** Sałatki Sałatka jarzynowa przygotowywana z jabłkiem i lekkim sosem majonezowym Sałatka grzybowa aromatyzowana świeżymi ziołami i oliwą z oliwek Sałatka z świeżych warzyw z serem feta, oliwkami i pachnącym, świeżym oregano Wybór świeżego pieczywa z masłem ziołowym *** Dania podawane przez kelnerów Cielęcina z pieczarkami w sosie z białego wina z szałwią Pieczona kaczka marynowana w miodzie, podawana z pieczonym jabłkiem, kopytkami i sosem z pomarańczy Gruszka gotowana w czerwonym winie, nadziewana bakaliami i podawana z sosem śliwkowym,przyprawiona rozmarynem Żurek z białą kiełbasą A co do porcji, to dania zimne na stołacj nie są liczone "na osobę" tylko płaci się za 8 godzin, czyli dana sałatka czy też mięsko musi być przez 8 godzin przyjęcia weselnego, np. jak goście zjedzą po godzinie, to kelnerzy muszą donieść. Odpowiedz Link Zgłoś
dora124 Re: Moje menu 11.07.06, 17:36 bardzo smaczne!jeszcze jedno. w jakiej cenie zamkneliscie sie za osobe? Odpowiedz Link Zgłoś
mala_kasia1 Re: Moje menu 11.07.06, 17:45 Jeśli będzie przynajmniej 135 gości to cena za to menu wyniesie 160 zł/osobę. Dodatkowo musimy wykupić napoje od hotelu za 50 zł od odoby. Więc 210 zł od odoby. Alkohol kupujemy sami gdyż hotel proponował nam niezbyt fajną wódkę (Eristoffa lub Wyborową) a my woleliśmy Finlandię. Wino które proponuje hotel jest ok(Frontera białe czerwone). Nasze menu wstępnie kosztowało 175 zł od osoby, ale zrezygnoiwaliśmy z sałatki śledziowej i śledzi korzennych (pani która zajmuje się naszym weselem nam to doradziła). Cena została obniżona o 15 zł od osoby, ale pod warunkiem 135 gości (jak będzie mniej to płacimy chyba170 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
dora124 Re: Moje menu 11.07.06, 21:49 dzieki! kiedy odbedzie sie Twoje przyjecie? z checia wyslucham jak wszystko sie udalo. no i oczywiscie POWODZENIA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mala_kasia1 Re: Moje menu 11.07.06, 22:37 Mój ślub odbędzie się 19 sierpnia. Na pewno opowiem jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
casiapaw Re: Moje menu 12.07.06, 23:06 my bedziemy tam miec wesele dopiero w maju 2007... a cena za osobe to 240 zl, ale to juz za wszystko. za samo jedzenie płacimy 150 zl/os + pakiet z napojami 50 zl + alkohole 40 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
dora124 Re: Moje menu 12.07.06, 23:12 a ktorego dnia w maju? ja tez sie zastanawiam nad majem. Odpowiedz Link Zgłoś
casiapaw Re: Moje menu 12.07.06, 23:20 19 maja ale jesli naprawden myslisz o tym hotelu, to radze si epospieszyc, bo caly czerwiec jest juz zajety, a ostatnio powiedzieli nam ze jakies dwie pary juz sie zastanawiaja nad majem: 26 i 12. Odpowiedz Link Zgłoś
dora124 Re: Moje menu 12.07.06, 23:28 dzieki. wlasnie sie interesuje 26maja. Dopiero zaczelam rozgladac sie za miejscem na przyjecie wiec ciezko tak zdecydowac sie w przeciagu tygodnia. Chetnie tez zobaczylabym ta sale przygotowana juz na impreze ale na to juz trzeba czekac do sierpnia a tak przy okazji, to mam nadzieje ze do nastepnego roku, dojazd na lotnisko, a tym samym do hotelu bedzie juz troche przyjemniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
casiapaw Re: Moje menu 13.07.06, 15:42 jesli chcesz zobaczyc sale przygotowana do wesela to mozesz tam pojechac w każdą sobotę wczesnym popoludniem. oni maja teraz wesela co tydzien! my wlasnie tak pojechalismy i pokazali nam sale bez zadnych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
dora124 Re: Moje menu 13.07.06, 16:58 wlasnie sie umowilam! a tak przy okazji, czy ogladalas sale w Hotelu Polonia? dzisiaj uslyszalam, ze to tez sala warta zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
angelsy Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 13.07.06, 16:46 bylam w lordzie na weselu i bylo super. bylo to w sali chyba witrazowej i naprawde wszystko swietnie sie udalo. dobre jedzenie, ladny wystroj Odpowiedz Link Zgłoś
dora124 Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 13.07.06, 16:58 dzieki. tez mam zamiar sie wybrac i zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
tga Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 14.07.06, 15:19 zajrzyj na maila gazetowego... Odpowiedz Link Zgłoś
dora124 Re: hotel Sobieski/Marriott-prosze o Wasza opinie 14.07.06, 21:17 dzieki. odpisalam na m.gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś