Dodaj do ulubionych

kto lepszy?

04.02.07, 16:51
Hej! Które zdjęcia najbardziej Wam się podobają? Mam wybór wśród tych trzech
fotografów i chyba wybiorę Tworków. Ułozycie w kolejności, którą Wy byście
wybrały?
To moja kolejność:
1. www.tworekfotograficy.com
2. www.bw.dj.pl
3. www.kalina-studio.com
I co sądzicie o tych fotografach?
Pozdrawiam i baaaardzo proszę o opinie!
Z góry ogromnie dziekuję!
Obserwuj wątek
    • foto_slubik Re: kto lepszy? 04.02.07, 16:56
      Tworek najbardziej kiczowaty moim zdaniem. Trudny, bardzo trudny wybor pomiedzy
      Kaliną a BW. W tym wypadku wyjątkowo kierowałbym się cenami, zakresem oferty itd.
      pozdrawiam
    • siog Re: kto lepszy? 04.02.07, 17:07
      kalina-studio.

tworek-kicz
      bw- obciete rece,twarze i upodobania do "krzywych /przewroconych" zdjec brrrr
      • foto_slubik Re: kto lepszy? 04.02.07, 17:14
        tak, tak - siog wie co mówi, bo ona jest Irlandką, jest doskonale obeznana w
        trendach nowoczesnej, zachodniej fotografii ślubnej - przede wszystkim
        irlandzkiej. Jej głos to jak wyrocznia. Innych już nie musisz słuchać.
        • siog Re: kto lepszy? 04.02.07, 17:17
          no cos ty! przeciez jak moga! jestes jeszcze ty, wszystkowiedzacy!
          p.s. odwal sie ode mniesmile
          • foto_slubik Re: kto lepszy? 04.02.07, 17:23
            Nie jestem wszystkowiedzący, wypowiadam się tylko w tej dziedzinie, na której
            się znam. Nie mam pojęcia o sukienkach, kwiatkach, fioletowych druhnach i całej
            innej masy spraw po prostu nie znam. Nie jestem też weterynarzem. Ale znam się
            na fotografii i zabieram głos w tematach z tej dziedziny. A ty pleciesz bzdury
            wszędzie, gdzie się pojawisz, czy mądrze, czy glupio - nie ważne to dla Ciebie -
            byle coś napisać. I kto tu udaje wszechwiedzącego? A o fotografii masz pojęcie
            zupełnie liche, żenujące wprost... a porad udzielasz.
            • mayagaramond Re: kto lepszy? 04.02.07, 18:31
              foto_slubik napisała:

> Nie mam pojęcia o sukienkach, kwiatkach, fioletowych druhnach i całej
              > innej masy spraw po prostu nie znam.

Ale jak Ci ktos jakias kiecke pokaze, to chyba wiesz czy ci sie podoba czy nie?

No wiec siog stwierdzila, ze sie jej ten zdjecia nie podobaja. A mnie sie
              wlasnie te "poucinane" twarze podobaja. To zreszta jet juz dosc stary trend,
              kilka lat temu modelkom w magazynach mody brakowalo 1/3 glowy...W ogole uwazam,
              ze jest malo ujec z bliska, twarze, oczy, rece itp.
              • foto_slubik Re: kto lepszy? 04.02.07, 18:35
                >
                > Ale jak Ci ktos jakias kiecke pokaze, to chyba wiesz czy ci sie podoba czy nie?
                >

"Podoba się/nie podoba się" a wiedzieć co jest dobrze zrobione, porządne,
                solidne a co jest badziewiem z odpustu to dwie zupełnie inne sprawy. Michał
                Wiśniewski i kwiatki z gabki na druciku też się niektorym podobają, ale to nie
                znaczy , że to jest dobre, warte uwagi. Rubik również, ale nie ten od kostki
                oczywiscie. smile
                • mayagaramond Re: kto lepszy? 04.02.07, 20:08
                  foto_slubik napisała:

>
                  > "Podoba się/nie podoba się" a wiedzieć co jest dobrze zrobione, porządne,
                  > solidne a co jest badziewiem z odpustu to dwie zupełnie inne sprawy.

Czyli obrazy Picassa so zrobione mniej porzadnie, bo nie wiadomo gdzie glowa
                  gdzie d...

Jeden lubi fotografie czarno-biala inny glamour. Moze i Helmut Newton jest
                  genialny, ale mi wiekszosc jego zdjec sie nie podoba. Wole Pascala Baetensa.
                  • mam6lat Re: kto lepszy? 06.02.07, 16:39
                    ufff odetchnęłam: foto-ślubik znalazł NOWY OBIEKT
                    • siog Re: kto lepszy? 06.02.07, 16:46
                      smile))
    • sierpniowa_julka Re: kto lepszy? 04.02.07, 20:44
      alicjo - najlepiej zrobisz odwiedzając tych fotografów. To co jest
      zaprezentowane na stronach internetowych, nie zawsze pokrywa się z tym, co
      fotografowie mają w albumach. A przynajmniej nie oddaje całości... My
      zdecydowaliśmy się na Towrków - bo byli mili, bo ich zdjęcia nas urzekły i cena
      nie zwaliła całkowicie z nóg. Spotkaliśmy się jeszcze z jednymi fotografami
      niezwykle na tym forum zachwalanymi - zdjęcia pokazane nam przez nich w pracowni
      znacznie odbiegały poziomem od zdjęć ze strony www (oczywiście ten poziom
      zaniżały). Do tego mieliśmy wrażenie, że byliśmy dla nich jedynie kasą - od
      progu była mowa jedynie o zaliczce. Brrr! - to było potwornie żenujące!
      I pamiętaj - zdjęcia mają się podobać Tobie i Twojemu narzeczonemu.
      Forumowiczkom niekoniecznie. Bo to Ty będziesz je przez resztę życia miała w
      albumie... smile Bo czy zrezygnujesz ze swego wyboru tylko dlatego, że ktoś Ci
      zarzuci kiczowatość? A czym tak w ogóle jest kicz w sztuce??? Czymś złym??? To
      czy pop-art był złym trendem ze względu na swą kiczowatość??? hmmm....
      • alicja_nie_prohibicja Re: kto lepszy? 05.02.07, 10:35
        tak, zdaję sobie sprawę, że to nam mają się podobać te zdjęcia. ale jestem
        ciekawa Waszych opinii, poniewaz mnie się wszystkie podobają smile.

proszę o dlasze noty smile

pozdrawiam
        • 56angels Re: kto lepszy? 27.02.07, 12:35
          moim zdaniem żeby dac odpowiedz na to pytanie trzeba by bylo skorzystac z uslug
          tych 3 fotografow i wtedy mozna udzielic tej odpowiedzi, a nie tylko oceniac
          zdjecia ze stron www.
          • 56angels Re: kto lepszy? 27.02.07, 13:05
            Jeżeli ktoś jest zainteresowany Tworkami, tak jak kiedyś ja myślałam że mają
            fajne zdjęcia po tym co widziałam na stronce, to jednak link ze wszystkimi
            zdjęciami, jakie zrobili i oddali Parze mnie zaskoczył!
            Oto on:
            www.tbilczyn.republika.pl/Tworek%20Fotograficy%20-%20Plener/index.html
            sami oceńcie, czy chcecie mieć takie zdjęcia? takie same jak na stronce, jak
            wszystkie inne Pary przed Wami, żadnych nowych pomysłów, tylko wciąż to samo,
            poza tym tylko kilka nadaje się z nich do albumu... no comments!
            • sierpniowa_julka Re: kto lepszy? 27.02.07, 13:18
              angels, a jak trafiłaś na tę stronkę? dziwne, że jest tam tyle zdjęć i wiele
              takiej sobie jakości, bo oni oddają tylko najlepsze (w stylu tych, które
              określiłaś jako nadające się do albumu)? Wiem, bo moi znajomi mieli u nich
              sesję... Słabych zdjęć w ogóle nie prezentują - nawet Młodym.
              Co zaś się tyczy powtarzalności ujęć, to masz absolutną rację - jest to
              zauważalne, kiedy przegląda się ich albumy... Jednak wraz z narzeczonym - tak
              jak nasi znajomi - postanowiliśmy ich zatrudnić. Mamy swoje pomysły na zdjęcia,
              a oni wydają się na te pomysły otwarci. smile Mam więc nadzieję, że będzie dobrze.
              I na zakończenie jeszcze tak ogólnie: portfolio w internecie to za mało, by
              wybrać fotografa. Trzeba się umówić na spotkanie i przejrzeć wszystkie możliwe
              albumy. My początkowo nastawieni byliśmy na inną pracownię - ogromnie tutaj
              zachwalaną - jednak ich zdjęcia w albumach nas potwornie rozczarowały...
              • 56angels Re: kto lepszy? 27.02.07, 13:21
                moja kolezanka wyslala mi tę stronkę, ale jak macie swoje pomysły, to na pewno
                będziecie mieli fajne zdjęcia. A z ciekawosci u jakiego fotografa byliscie co
                Was rozczarował?
                • sierpniowa_julka Re: kto lepszy? 27.02.07, 13:25
                  angels, wysłałam odpowiedź na gazetowego
              • sierpniowa_julka Re: kto lepszy? 27.02.07, 13:21
                to się powtórzyłam z wypowiedzią tongue_out
                • 56angels Re: kto lepszy? 27.02.07, 14:29
                  juz odebralam. dzięki
              • marta.pio Re: kto lepszy? 04.04.07, 10:36
                my też wybraliśmy Tworków - wczoraj byliśmy na spotkaniu i od razu sie
                zdecydowaliśmy. Co do powtarzalności ujęć to przecież pary same wybierają
                plener, miejsca jakie im się podobają i dlatego te zdjęcia mogą być powtarzalne.
                Jeżeli 10 par upiera się np. na Starówkę albo Wilanów to wiadomo, że część ujęć
                będzie podobna.
                Nam się zdjęcia Tworków bardzo podobają zarówno na stronie jak i w albumie (w
                albumie są jeszcze piękniejsze bo dobrze dobrany papier dodaje im uroku). Myślę,
                że będziemy mieli super zdjęcia czego i Wam życzę.smile
    • lola9936 Re: kto lepszy? 04.04.07, 11:23
      dla mnie zdjecia nr 1 to fotobern. niestety nie mieli juz wolnego terminu, ale
      zdjecia sa przepiekne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka