strzygula 14.05.07, 02:21 Dziewczyny pomozcie, mam plamy na ramionach i na twarzy po zaskorniakach no i chcialabym sie ich pozbyc do slubu. macie jakies sprawdzone sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.bc Re: plamy po zaskorniakach 14.05.07, 05:07 kwasy owocowe- ale pod warunkiem wykonania ich u dyplomowanego lekarza dermatologa- kosmetologa( efekt po 3-4 miesiącach) ALbo jest taki zabieg mikroabrazja ( dogłębny piling)- to też trzeba zrobic u kosmetyczki chociaż ostatnio kremy do tego zabiegu można kupic i robic w domu Cena zalezy od firmy 0d 50 do 300zł Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: plamy po zaskorniakach 14.05.07, 08:02 a ja proponuje isc do dermatologa i poprosic o kuracje antybiotykowa i masc zluszczajaca. ja mialam kiedys summamed i differin i bardzo mi to pomoglo. ale antybotyk dobiera sie indywidualnie 5 miesiecy to az za duzo ale lepiej isc wczesniej a potem tylko pielegnowac twarz na co dzien proponuje glinke argiletz w pascie (apteka) i mozna co jakis czas algi - zweza ci sie pory i bedzie mniej takich problemow w przyszlsoci Odpowiedz Link Zgłoś
elemelek27 Re: plamy po zaskorniakach 14.05.07, 08:07 Hej, ja też niestety mam ten sam problem. Wybieram się z tym do kosmetyczki - mojej ulubionej i sprawdzonej. Zobaczymy co powie. Faktycznie, nieładnie to wygląda i ciężko się tego pozbyć. Ale chyba musi być jakaś rada...mam nadzieję. I polecałabym jakiś profesjonalny zabieg, w domu raczej nie poradzimy sobie z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Re: plamy po zaskorniakach 14.05.07, 08:25 można spróbować umyć się NIZORALem (tak, tak szamponem przeciwłupieżowym), umyć się tak jak żelem pod prysznic. w niektórych, delikatnych dolegliwościach skórnych pomaga i nie ma ewentualnych efektów ubocznych Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: plamy po zaskorniakach 14.05.07, 08:28 Ja zmieniłam tabletki anty i właśnie zrobiły mi się przebarwienia na nosie... Przyczyna inna, ale czytałam ostatnio opisy kremów i są raczej uniwersalne. Ja używam filtra 50 na twarz i kremu wybielającego na plamy, kupiłam z Iwostinu, bo nie chciałam przepłacać - Solecrin ok. 28 zł, a rozjaśniający ok. 32 zł. Kuracja ma trwać 8 tygodni. Na kwasy nie mogę się zdecydować w lecie, bo z racji zawodu często muszę być na słońcu, właśnie dzisiaj w ten upał będę.. Czapka z daszkiem, zakryte ramiona i gruba warstwa kremu.. Odpowiedz Link Zgłoś