Dodaj do ulubionych

stanik silikonowy????

28.05.07, 14:24
mam problem, moze ktos moze mi pomoc lub doradzić. Moja sukienka ma wyciecie
na plecach i nie moge miec stanika pod spodem, niedawno kupilam taki
silikonowy, wlasnie wczoraj go wyprobowywalam i jestem rozczarowano poniewaz
nie zdal egzaminu, podczas pochylania odklejal sie, nie wiem co mam zrobic
nie moge sobie pozwolic na taki dyskomfort i martwienie sie czy oby mi nie
odkleil sie. Pomóżcie prosze co mozna wykombinowac zamiast takiego stanika
silikonowego?? mam mały biust A i nie moge nie miec nic bo wygladam za płasko:
(
Obserwuj wątek
    • sandstorm86 Re: stanik silikonowy???? 28.05.07, 14:28
      nie dało by się wszyć miseczek do Twojej sukni?
    • nantu Re: stanik silikonowy???? 28.05.07, 14:29
      moja kolezanka miala suknie z odkrytymi plecami i miala do niej biustonosz,
      ktorego ramiaczka byly krzyzowane jakos na dole i potem zapinane sprzodu jakos
      na wysokosci miedzy biustem a brzuchem, ja niestety nie widzialam tego i nie
      wiem jak wyglada, znam tylko z opowiadan
      • sandstorm86 Re: stanik silikonowy???? 28.05.07, 14:33
        znalazłam coś takiego :
        allegro.pl/item199276374_super_gleboko_odkryte_plecy_70c_.html
        allegro.pl/item199929858_super_gleboko_odkryte_plecy_70c_.html
        • nantu Re: stanik silikonowy???? 28.05.07, 14:40
          o dokladnie o to mi chodzilowink
        • agika1983 Re: stanik silikonowy???? 28.05.07, 14:42
          takich z silikonowymi ramiaczkami tez nie moge miec poniewaz jest bez ramiaczek
          sukienka i nie podoba mi sie jak wystaja te szelki, moze rzeczywiście wszyje
          miseczki- nie wiem dlaczego nie zproponowano mi tego w salonie, tylko
          powiedzieli zebym przyszla na przymiarke ze stanikiem, a nie wiecie kiedy mozna
          dołożyc taki wszywane miseczki jak jest juz wszystko gotowe to tez??
          • sandstorm86 Re: stanik silikonowy???? 28.05.07, 14:45
            Nie mam pojęcia. Chociaż wydaje mi się, że nie powinno być problemu. Ja gdy
            przymierzałam suknie to pytałam co ze stanikiem, czy wszywają czy trzeba kupić.
            Panie mówiły, że z wszywaniem niema kłopotu, często też polecał jakieś sklepy ze
            specjalnym biustonoszami gdzie dobierano je do sukni.
            A co do tych z allegro to może można odpiąć ramiączka.
            • nantu Re: stanik silikonowy???? 28.05.07, 14:58
              wlasnie ta moja kolezanka tez miala gorset bez zadnych ramiaczek, wiec musza byc
              takie niustonosze bez tych szeleczek na ramionach, zapinane tylko tym
              krzyzowaeym dlugim zapieciem, popytaj w sklepach lub poszukaj w necie
    • ishka82 Re: stanik silikonowy???? 28.05.07, 18:13
      Ja będę miała wszywane takie miseczki w sukienkę. Nie bardzo mogłam znaleźć
      odpowiedni stanik i powiedziano mi, że najlepiej będzie wszyć. Ładnie to
      wygląda, jest wygodne i nie trzeba się martwić, że gdzieś kawałek stanika
      wystaje.Przynajmniej tak zachwalała pani szyjąca suknie.Moja suknia jest już
      właściwie gotowa a miseczki dopiero będą wszywane.
    • periwinkle Re: stanik silikonowy???? 28.05.07, 18:24
      Jesli Twoja sukienka jest wiazana na szyi to szelki takiego stanika mozna
      zamiast na ramionach zalozyc na szyje.
    • grisly bra tape - H & M 28.05.07, 18:25
      hej, polecam bra tape, ja kupilam w H&M, nie chce skłamać ale kosztuje coś koło
      20 zł (?) 6 sztuk, czyli na 3 razy smile bo one są jednorazowe. Ja mam taki stanik
      silikonowy, ale też nie za pewnie się w nim czuję, a lubię bluzki na
      cieniutkich ramiączkach, albo wiązane na szyję. Jak ubrałam ten stanik, to się
      bałam, że mi dołem bluzki wyleci, albo coś równie obciachowego smile). Bra tape to
      cieniuka taśma w kształcie miseczki, przyklejasz ją i już, jest ładnie
      zrobiona - beżowa z taką jakby aplikacą wytłoczoną ala koronka.
      pozdrawiam

P.S. jak się ja zrywa to nie boli tongue_out
    • zosiaczek25 Re: stanik silikonowy???? 28.05.07, 19:54
      Sama nigdy takiego stanika nie uzywalam. Ogladalam za to ostatnio w tv test
      takich stanikow. I wypadly bardzo zle. Nie tylko sie odklejaly i zsuwaly, ale
      dziewczyny tez pocily sie w nich jak myszy i wygladalo to obrzydliwie. Do tego
      kobiety, ktore testowaly te staniki, twierdzily, ze one pieka i swedza. Nie
      wiem, co innego Ci poradzic do Twojej sukni, ale na pewno odradzam taki stanik.
      • agika1983 Re: stanik silikonowy???? 29.05.07, 09:32
        Niestety moja sukienka nie jest wiązana na szyi wiec kolejny stanik odpadasad
        ale po przeczytaniu waszych wypowiedzi dochodze do wniosku ze najlepiej bedzie
        jak wszyje miseczki w sukienke,chyba ze natrafie w sklepach na cos
        odpowiedniego,nie zostało mi jednak duzo czasu...
        • blada_gaska Re: stanik silikonowy???? 29.05.07, 09:48
          Słuchaj, a może Ty źle zakładasz ten silikonowy stanik? Ja (mam miseczkę B)
          czuję się w takim staniku rewelacyjnie. Nic mi nigdy nie odpadło, nawet jak się
          spociłam. Kupiłam sobie pierwszy przed panieńskim, przetańczyłam w nim całą
          noc. Ponieważ do ślubu również miałam sukienkę z odkrytymi plecami, kupiłam
          jeszcze jeden przed ślubem - żeby mieć zapasowy - na wszelki. Ale okazało się,
          że sie nie przydał. Ja kupiłam taki US bra - wyglada jak kocie oczy. No i
          rozmiar o jeden za duzy. Tylko przy zakładaniu trzeba troche dłuzej potrzymac
          zeby sie dobrze przykleil. No i jeszcze nigdy nie udalo mi sie go od razu
          przymocowac, za kazdym razem trzeba troche poodklejac i podciagnac do gory.
          Acha i jeszcze - nie mozna miec pobalsamowanej skory przed załozeniem bo sie
          zeslizgnie.
          • memphis90 Re: stanik silikonowy???? 29.05.07, 17:01
            Ja mam stanik silikonowy i podczas pierwszych założeń spisywał się rewelacyjnie-
            nic nie spadało, nic się nie ssuwało, nic nie piekło. W miarę noszenia klej
            trochę się zużył (moze nie należało go myć? Ale to byłoby trochę
            niehigieniczne.), więc pora zainwestować w nowy. Rzeczywiscie, dobrze jest wziać
            o rozmiar większy.
      • piera16 Re: stanik silikonowy???? 03.06.07, 13:54
        Moja koleżanka miała wszywane miseczki w suknie wyglądało to ekstra jakby miała
        staniczek nie wiele z tym problemu da się wszysć w gotową suknie, to chyba
        będzie najbezpieczniejsze
    • ferara Re: stanik silikonowy???? 29.05.07, 09:51
      szkoda, że nie pasuje ci silikonowy. Trochę się dziwię bo ja zakupiłam taki na
      allegro i jestem bardzo zadowolona. Trzymał sie doskonale i nie odklejał tak
      jak Tobie. Moze źle przykleiłaś?
      • sandstorm86 Re: stanik silikonowy???? 29.05.07, 09:57
        Ja też kupiłam, nawet dwa, silikonowe staniki. Są super ale jeśli się bardzo
        spoce to się ześlizgują. Nie wiem od czego to zależy. Zakładam chyba dobrze smile
        Oprócz tego trzymają się świetnie.
        • agika1983 Re: stanik silikonowy???? 29.05.07, 10:03
          Może rzeczywisci popełniłam jakis bład przy zakładaniu, sama nie wiem, musze
          jeszcze raz go wypróbować. Ja tez kupiłam na allegro a moze nie udał mi sie
          poprostu modelsad
          • blada_gaska Re: stanik silikonowy???? 29.05.07, 10:06
            Ja mam ten:
            www.allegro.pl/item198209460_amerykanski_biustonosz_silikonowy_unbra_roz_b.html
    • fania25 Re: stanik silikonowy???? 29.05.07, 10:32
      mam stanik silikonowy i absolutnie nie narzekam. musiałaś kupić tańszą podróbkę
      z chin. nie jest prawdą, że swędzi i piecze. wystarczy po każdym użyciu myć
      miseczkę ciepłą wodą i przed każdym użyciem umyć piersi. pocą się wtedy tak
      normalnie, bez skutków ubocznych. stabilnie trzymają biust, a mam trójkę.
      naprawdę polecam. może spróbuj kupić dobry. niestety facet od którego ja kupiłam
      na allegro już nie wystawia.
    • suziliu Re: stanik silikonowy???? 29.05.07, 10:53
      Polecam angielski sklep interetowy Figleaves - bardzo szeroki wybór rozmiarów,
      typów stanikow itp. Wysyłaja bez problemu do polski, macie 30 dni na ewentualny
      zwrot/wymiane - bez żadnego kłopotu. Kupowalam już tam, także szczerze polecam

Tu staniki "bez pleców"
      tinylink.com/?xlNZV1EJAA

Tu staniki bez ramiączek - ogromny wybór
      tinylink.com/?CDJYBcACKg

Są nawet takie cuda jak ten stanik Wonderbra
      www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=WA-7802&mci=&size=&colour=&image=r472946-p452855-style

• memphis90 Re: stanik silikonowy???? 29.05.07, 17:11
        A masz może przelicznik rozmiarów? Bo nie wiem, jak mam rozumieć np. 32 albo 44.
        • filoruska Re: stanik silikonowy???? 03.06.07, 02:17
          30=65
          32=70
          34=75
          36=80
          38=85
          • suziliu Re: stanik silikonowy???? 03.06.07, 09:15
            A tu link do tabeli rozmiarów która odpowiada angielskim firmom. Pamiętać
            należy, aby przy stanikach bez ramiączek mocno zaniżać swój obwód dół. Bo
            tylko na tym obwodzie stanik sie trzyma.

www.bellissima.com.pl/strona.php?site=przymierzalnia&PHPSESSID=3cb18194840102e72b9d957f7fdb9d30

Dodatkowo, pamietać trzeba że tabelkę sprawdza się wybiearjąc obwód stanika
            który chce się nabyc, nie swój obwód rzeczywisty i tak np. mam 75 pod, ale
            wybieram obwód 70, w biuscie powiedzmy mam 92 - i z tego wychodzi stanik 70E

W razie potrzeby odsyłam na Forum Lobby Biusciastych do watku dopasowywania
            rozmiarów - wszystkie nnie tylko biuściaste dziewczyny
      • agika1983 Re: stanik silikonowy???? 29.05.07, 17:50
        znalazłam w sklepie satnik samonośny, przyklejany na tej samej zasadzie jak
        silikonowy ale na zewnatrz ma tkanie, mam nadzieje, ze bedzie sie lepiej
        spisywał bo jesli nie to zostaje tylko wszycie miseczek
        • grisly Re: stanik silikonowy???? 29.05.07, 17:59
          agika1983 napisała:

> znalazłam w sklepie satnik samonośny, przyklejany na tej samej zasadzie jak
          > silikonowy ale na zewnatrz ma tkanie, mam nadzieje, ze bedzie sie lepiej
          > spisywał bo jesli nie to zostaje tylko wszycie miseczek

brzmi troche jak bra tape
          jak sie nazywa to Twoje?
          • agika1983 Re: stanik silikonowy???? 29.05.07, 19:47
            własnie tak bra tape
            • arlets1 Re: stanik silikonowy???? 03.06.07, 13:29
              mam taki biustonosz ze sklepu firmowegi i z allegro i szczerze powiedziawszy (
              acenię sobie jakość) uwazam ze lepiej jest dopłacić niz wydawac na coś duzo
              bardziej gorszego - te z allegro sa mieksze tzn. chodzi o to ze wykonane z
              gorszego silikonu natomiast te firmowe sa rewelacyjne, sprawdziły sie! róznica
              w cenie jest znaczna ale polecam z czystym sumieniem
              tych z allegro nawet nie chce mi sie zakladac i wiem ze ni załoze! i wazna
              uwaga nalezy kupic rozmiar wiekszy od swojej miseczki czyli jak ma sie B to
              kupujemy C.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka