marita_ie 10.06.08, 20:20 jak wiadomo mozna spodziewac sie upałów, wiec napiszcie jesli ktoras ma lub misla wesele na koniec lipca - co podac gosciom???jakie mięsa, jakie wedliny??a na ochlode lody??piwo????a co na goraco?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala220 Re: Menu na koniec lipca 10.06.08, 21:56 ja mam 26 lipca.. mysle ze duzo zalezy od tego czy sala w ktorej robicie przyjecie ma klimatyzacje (zdarzaja sie bez). jesli ma- to nie ma problemu, wszystko podaje sie normalnie.. a jesli nie? no coz... mysle ze tez normalnie, przeciez kazde lody sie rozpuszcza.. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Menu na koniec lipca 11.06.08, 15:07 Upały, nie upały, i tak gorace dania trzeba podać. Przykład dań goracych serwowanych przez kelnerów. Zimne przystawki stały na stole, nie mam ich spisu. Rosół lub zupa krem z brokułów Pierś drobiowa z ananasem lub udko faszerowane Ziemniaki opiekane bukiet warzyw, bukiet surówek Mus truskawkowy ♦ Cielęcina w sosie pieczarkowym Kluseczki francuskie Bukiet warzyw gotowanych ♦ Tort z lampką szampana i likierem ♦ Żur staropolski z kiełbasą lub barszcz czerwony z pasztecikiem Odpowiedz Link Zgłoś
anka7961 Re: Menu na koniec lipca 11.06.08, 16:27 wszystko zależy od tego, czy masz wesele w sali klimatyzowanej, czy nie. Ja mam wesele 19.07 i będzie ono odbywało się w ogrodzie pod namiotem, więc pan z cateringu stanowczo odradził mi: wszelkiego rodzaju półmisków mięs i wędlin, zero majonezu w sałatkach itp... Jeśli chcesz mogę Ci podesłać na prv moje menu. może coś Ci się z niego przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Menu na koniec lipca 11.06.08, 16:39 wesele w namiocie, lubisz ryzyko. Za nic nie zrobiłabym wielogodzinnej imprezy typu wesele w nieklimatyzowanej sali. Odpowiedz Link Zgłoś
anka7961 Re: Menu na koniec lipca 11.06.08, 16:43 tak, teraz i ja się tego obawiam. Ale rok temu nie zastanawiałam się nad praktycznymi aspektami namiotu :p dopiero teraz do mnie dochodzi że na powietrzu mogą zdarzyć się różne rzeczy, ale jest już za późno na zmianę decyzji... Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Menu na koniec lipca 11.06.08, 21:12 jest ryzyko - jest przyjemność Odpowiedz Link Zgłoś
zawszesylwiaaa Re: Menu na koniec lipca 11.06.08, 21:40 a mi sie podoba w ogrodzziepowodzenia suuper Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower111 Re: Menu na koniec lipca 11.06.08, 21:45 No risk, no fun Ty się lepiej martw żeby deszczu nie było i żeby nie było za zimno. Z upałem sobie poradzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
k.mat Re: Menu na koniec lipca 12.06.08, 12:24 ja miałam wesele 28 lipca. Sala klimatyzowana więc nie byłoproblemu. Dodam, że było umiarkowanie ciepło (do fryzjera jechałam w długich dzinsach i sweterku a jestem raczej zimnolubna) i całą noc padało. Także z pogodą nic nie wiadomo. My mieliśmy bufet z gorącymi daniami i bufet z deserami a przystawki na stołach, w tym sałatki z majonezem. Hotel, w którym było przyjęcie nie byłby w stanie pozwolić sobie na jakiekolwiek wpadki zatem mieliśmy pewność, że jeśli ustalamy z nimi menu to jest to sprawdzone, że nic się nie stanie. Hitami były lody serwowane przez cukiernika w stacji lodowej w godz 21-24 oraz żurek z jajkiem i kiełbasą. Odpowiedz Link Zgłoś
marita_ie Re: do anka79 prosze o menu 13.06.08, 01:15 dziekuje.kompletnie nie wiem co mam tym gosciom dac Odpowiedz Link Zgłoś