dagi.ww 22.04.09, 00:17 Mnie interesuje cena za tort na ok.90-100 osób??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niebawem_zona Re: Ile płacicie za tort? 22.04.09, 09:28 w Wołominie pod warszawą 80 zł za kilogram. Tort liczy się po 100 gram na gościa, czyli na 100 osób 10 kilogramów tortu. Ja z wrodzoną sobie zapobiegliwością zamówiłam z kilogramowym zapasem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Ile płacicie za tort? 22.04.09, 09:50 Ja zamawiam od Bliklego(robią każdy wzór) i tam jest około 70 zł za kilo a liczy się tak, że 1kg na 10 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
niebawem_zona Re: Ile płacicie za tort? 22.04.09, 13:27 Jeżeli chodzi o Wołomin, mówiłam o cukierni Wiśniewskich i wobec powyższych faktów muszę dopisać, że zdzierają troszkę Odpowiedz Link Zgłoś
galgo Re: Ile płacicie za tort? 22.04.09, 13:58 Warszawa juz naprawde oszalala! My placilismy na Slasku 30zl/kg. Moge Wam tylko powiedziec, ze tort byl atrakcja wieczoru! Odpowiedz Link Zgłoś
zielone_jablko Re: Ile płacicie za tort? 22.04.09, 14:56 a gdzie na Śląsku takie tanie torty robią ?? Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: Ile płacicie za tort? 22.04.09, 17:55 Kujawy wcale nie lepsze od Warszawy. U nas paskudny tort, nie na swiezych skladnikach, tylko jajkach w proszku i innych podobnych z cukierni Sowa - tez 70 zl za kilogram. Porazka. Jesli jest ktos z Ostrody, to moge polecic torty z tortweselny.pl - zamowilam czekoladowy i inne kombinacje smakowe na probe. Najlepsza byla: bialy biszkopt z kawowym kremem i bialy biszkopt z cytrynowym kremem. Palce lizac i na swiezych skladnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
dagi.ww Re: galgo!!! 22.04.09, 21:30 No właśnie, gdzie zamawialiście tort w takiej cenie??? Bo ja właśnie ze Śląska jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
agusia3107 cena tortu 22.04.09, 21:42 We Wroclawiu płacimy 54zł/kg, ale my, jakby tu powiedzieć, napisać, otrzymamy go w prezęcie. Ogolnie tort liczy się 100g na osobę, przy 130 osobach, potrzeba ok 14kg. Ten kilogram zawsze lepiej w zapasie mieć. Rodzaj tortu - ROyal www.piekarnia-biskupin.pl/szukaj.php?szukaj=royal&lang=pl&submit=Szukaj Odpowiedz Link Zgłoś
bejbi30 do dagi.ww 24.04.09, 10:30 najlepsze torty sa w katowicach, w cukierni ania: www.tortyweselne.pl/ nie sa tanie, ale warto!! Odpowiedz Link Zgłoś
galgo Re: galgo!!! 24.04.09, 15:00 Na Jurze Krakowsko-Czestochowskiej, pod Zawierciem. Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: Ile płacicie za tort? 22.04.09, 23:41 Dzięki za inspirację. Makowo-kawowy brzmi nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Ile płacicie za tort? 23.04.09, 10:36 inka323f napisała: > Dzięki za inspirację. Makowo-kawowy brzmi nieźle. > Jak dla mnie taka kombinacja smaków brzmi obrzydliwie. A poza tym nie zamawiaj nic z makiem! Będziesz go miała między zębami, goście zresztą też. I jak to będzie wyglądało? Nie daj Boże jeszcze ktoś Ci zrobi zdjęcie Odpowiedz Link Zgłoś
niebawem_zona Re: Ile płacicie za tort? 23.04.09, 15:12 co racja to racja A właśnie co do smaku. My chcemy czekoladowy z dodatkiem wiśni, w cukierni jednak odradzają nam mówiąc, że najbezpieczniejszy jest śmietanowo-owocowy, jak to jest z tym bezpieczeństwem?? Odpowiedz Link Zgłoś
dagi.ww Re: Ile płacicie za tort? 23.04.09, 16:55 Ja wiem, może chodzi o połączenie wiśni z alkoholem, które niby jest mieszanką wybuchową, ale tak naprawdę ile tych wiśni w tym torcie będzie... Chociaż ja jestem zwolenniczką tradycyjnych tortów śmietankowych, właśnie z dodatkiem owoców, bo nie są takie mdłe... Kawowo-makowy brzmi przerażająco... Ale to naprawdę kwestia gustu... Odpowiedz Link Zgłoś
malutka1909 Re: Ile płacicie za tort? 23.04.09, 17:02 chodzi bardziej chyba o trafienie w gusta gosci, tort smietankowy z owocami jest bardziej "neutralnym smakiem" wiec byc moze bedzie smakowal wiekszosci osób na weselu Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: Ile płacicie za tort? 23.04.09, 20:01 Ja też chciałam czekoladowy, ale zamówiliśmy próbkę - sam tort bardzo smaczny, ale "ciężki". Pomyśl, że goście jedli pół nocy i jeszcze ciężkim tortem mają dopchać. Dlatego z bólem serca, ale też i z myślą o trawieniu gości będę miała śmietanowy albo właśnie makowy. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaq Re: Ile płacicie za tort? 23.04.09, 17:07 Ja osobiście kocham czekoladę w każdej postaci, a mój najulubienszy tort, który zamawiam na każda okazję to czekoladowy z wiśniami Ale na weselu mieliśmy tort śmietankowy z owocami właśnie, jako taki "neutralny" - po prostu słodki, oczywiście świeży, więc był smaczny, ale bez ekstrawagancji i raczej nie było niebezpieczeństwa, że komuś nie posmakuje. To trochę tak jak np ze szpinakiem czy serami pleśniowymi - albo się je bardzo lubi albo nienawidzi, raczej rzadko się zdarzają opcje pośrednie. Dlatego na danie główne raczej nie podaje się szpinaku czy sosu z jakiegoś "śmierdzicuha" bo połowa gości pewnie by nie tknęła. Podobnie z tortem - znam wiele osób, które nie znosza smaku kawy, więc np tort kawowy nie jest "bezpieczny" choć osobiście mogłabym go pewnie połknąć w całości Odpowiedz Link Zgłoś
agusia3107 Re: Ile płacicie za tort? 23.04.09, 18:42 Śmietanowy na wesele? szczerze odradzam, szczegolnie jesli chodzi o pore letnią. Śmietana jest mało trwała, tort nie dosc, ze moze sie popsuc(skwasić), to jeszcze popłynąć. Ale owocowy(truskawkowy, malinowy, marakuja z brzoskwinią) na bazie bitej śmietany juz prędzej. Wtedy ta nasa jest trwalsza. Proponuje takze tiramisu, czekoladowy, węgierski, cappuccino, catalana(waniliowo-czekoladowy). Akurat mam szczescie, ze pracuje w cukierni i moge poradzić sie doswiadczonych ludzi, ktorzy znaja sie na rzeczy. Ale wszystko kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: Ile płacicie za tort? 23.04.09, 20:04 agusia3107 napisała: > Śmietanowy na wesele? szczerze odradzam, szczegolnie jesli chodzi o pore letnią > . > Śmietana jest mało trwała, tort nie dosc, ze moze sie popsuc(skwasić), to > jeszcze popłynąć. Ale owocowy(truskawkowy, malinowy, marakuja z brzoskwinią) na > bazie bitej śmietany juz prędzej. Wtedy ta nasa jest trwalsza. Proponuje takze > tiramisu, czekoladowy, węgierski, cappuccino, catalana(waniliowo-czekoladowy). > Akurat mam szczescie, ze pracuje w cukierni i moge poradzić sie doswiadczonych > ludzi, ktorzy znaja sie na rzeczy. Ale wszystko kwestia gustu. A jaka jest różnica między śmietanowym a na bazie śmietany? Tort siedzi w lodówce i nic mu nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: Ile płacicie za tort? 23.04.09, 19:59 emily_valentine napisała: > Jak dla mnie taka kombinacja smaków brzmi obrzydliwie. > A poza tym nie zamawiaj nic z makiem! Będziesz go miała między > zębami, goście zresztą też. I jak to będzie wyglądało? Nie daj Boże > jeszcze ktoś Ci zrobi zdjęcie Kombinacja smaków rzecz gustu, a jak mi ktoś zdjęcie zrobi, to przynajmniej będzie śmiesznie Odpowiedz Link Zgłoś
carolina80 Re: Ile płacicie za tort? 24.04.09, 11:29 Zamawiacie torty z bita śmietaną czy marcepanowe? Marcepanowe są przepiękne, niestety niezbyt smaczne Wszyscy mi radzą jednak bitą śmietanę. Dziewczyny z Mazur! Podobno Cukiernia Piecki robi pyszne torty - oglądałam katalog i faktycznie wygląda to nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: Ile płacicie za tort? 24.04.09, 12:31 carolina80 napisała: > Zamawiacie torty z bita śmietaną czy marcepanowe? Marcepanowe są > przepiękne, niestety niezbyt smaczne Wszyscy mi radzą jednak bitą > śmietanę. Marcepanowe nie sa smaczne? Chyba mylisz marcepanowe z masa cukrowa, ktora jest obrzydliwa. Marcepan jest pyszny (choc to tez kwestia indywidualnego smaku). Nic innego jak utarte z cukrem migdaly na mase marcepanowa. Bez zadnych sztucznych dodatkow. Blog: EmigrantkaUK Odpowiedz Link Zgłoś
linka.k Re: Ile płacicie za tort? 29.04.09, 17:18 Jednak marcepan jest dość ryzykowny, bo naprawdę nie wiele osób go lubi, albo choć toleruje. A w końcu tort powinien zjeść każdy... Tylko czemu o północy? Wtedy jest dość innych atrakcji. My planujemy jakieś 2-3h po obiedzie, jak wszyscy będą mieli ochotę na coś słodkiego, a nie jak już goście będą przejedzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzka Re: Ile płacicie za tort? 17.05.09, 20:45 NO DZIEWCZYNY JA PROPONUJE NA WESELE COŚ SUPER... TORT KTÓRY JAK WJEDZIE POWALI WSZYSTKICH NA KOLANA FIRMA JEST Z BYDGOSZCZY. OSOBIŚCIE SPRAWDZIŁAM SMAK PYSZNY. KREMY NA SAMYM MASEŁKU MNIAM MNIAM, NO A WYKONANIE NIEMA SOBIE RÓWNYCH....POZA TYM TO ZROBIĄ TORT JAKI TYLKO SOBIE CZŁOWIEK WYMARZY. JA DLA MĘŻA ZAMÓWILAM RYBKE CUUUUDNA... MAM NADZIEJE,ŻE WKRÓDCE BEDZIE NA STRONCE!!!! PODAJE NAMIARY JAKBYŚCIE CHCIAŁY www.rzemieslniczaawangarda.pl/ POZDROWIONKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
foczkaka tort - śląsk 29.04.09, 19:14 moj tort zamawiała mama wiec nie jestem pewna co do ceny, ale na pewno nie było to więcej niż 50 zł za kg. Zamawiałysmy u Kobzika w Gliwicach Łabędach. Wizualnie tort był zupełnie zwyczajny bo szczerze mówiąc jakoś szczególnie mnie jego wygląd nie zajmował, ale był naprawdę pyszny. Polecam torty i ciasta z tej cukierni - sa świerze i pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
oczko_w_glowie Re: tort - śląsk 18.05.09, 18:42 Hej! ja też zamawiałam u Kobzika i naprawdę rewelacja! Cena też konkurencyjna , bo 30zł za kg! Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
foczkaka Re: tort - śląsk 19.05.09, 16:05 tak mi sie własnie wydawalo ze było mniej niz 50 Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_waw 37 zł Marki k. Warszawy 19.05.09, 15:53 37 zł za kg, 10 dkg na osobę - z bitej śmietany - pyszny Odpowiedz Link Zgłoś