Dodaj do ulubionych

Prosze o adresy kart internetowych o Swidniku

IP: *.008.popsite.net 09.11.01, 09:44
Obserwuj wątek
    • lucy_z Re: Prosze o adresy kart internetowych o Swidniku 10.11.01, 18:55

Witaj Magdo:)
      Czy chodzi Ci o strony o Świdniku? Jeżeli tak to: www.swidnik.pl
      Innych nie znam. Tam znajdziesz sporo informacji. A skąd piszesz?
      Pozdrawiam:))))))))
      • Gość: Ronja Re: Prosze o adresy kart internetowych o Swidniku IP: 212.244.252.* 12.11.01, 08:39
        no, wreszcie się ktoś na tym forum odezwał, a ja codziennie tu zaglądam i mam
        nadzieję...
        Pozdrawiam,
        • lucy_z Re: Prosze o adresy kart internetowych o Swidniku 12.11.01, 12:11
          Gość portalu: Ronja napisał(a):

> no, wreszcie się ktoś na tym forum odezwał, a ja codziennie tu zaglądam i mam
          > nadzieję...
          > Pozdrawiam,

O! Witaj Ronja:) Ja tu zaglądam tylko. Masz rację. Wszyscy młodzi, po
          ukończeniu szkół lub studiów uciekają już nie tylko ze Świdnika ale z
          lubelskiego. Albo za granicę, albo do Warszawy.

A wiesz, że ciekawej rzeczy się dowiedziałam, że Świdnik w porównaniu do tego
          typu miast w Polsce , ma najwięcej ludzi z wyższym wykształceniem. Nic to jednak
          niestety nie daje Świdnikowi. Pozdrawiam Cię:))))) Nie zaglądasz do Lublina? Ja
          czasami tak ale głównie bywam na innym forum, w innym mieście:))))
          • ronja Re: Prosze o adresy kart internetowych o Swidniku 12.11.01, 14:02
            Sama pamiętam jak kobieta od biologii mówiła, że na Akademii Medycznej w
            Lublinie się śmiali, że tyle od nas osób zdaje tam egzaminy, że niedługi
            utworzą w Świdniku filię AM...
            Gdy ja studiowałam, autobusy Świdnik-Lublin były pełne studentów.
            Na forum lubelskim bywam często i obowiązkowo!
            Gdzie mieszkasz w Świdniku i czy tu uczysz się/uczyłaś w liceum?
            Pozdrawiam,
            Ronja
            • lucy_z Re: Prosze o adresy kart internetowych o Swidniku 13.11.01, 08:55
              ronja napisał(a):

Gdzie mieszkasz w Świdniku i czy tu uczysz się/uczyłaś w liceum?
              > Pozdrawiam,
              > Ronja

Witaj Ronju! Ja w Świdniku mieszkam na Kosynierów:) Nie, ja nie chodzę do
              liceum i nie chodziłam. Jestem ciut ;) starsza przypuszczam , raczej jestem pewna
              od Ciebie:) Ale problemy szkoły są mi bliskie bo mam tu jedną osóbkę, która
              aktualnie chodzi do tej szkółki;) Ja swego czasu przyjechałam do Świdnika z
              bardzo dużego miasta. Wszyscy się dziwili, a mnie się Świdnik spodobał za spokój,
              bezpieczeństwo itd.Można było mieszkać w Lublinie ale ja nie chciałam. Już się
              przyzwyczaiłam chociaż baaaardzo tęsknię za swoim miastem gdzie się wychowałam i
              spędziłam sporo czasu. Czy Ty teraz jesteś w Warszawie????? Widzę, że też
              tęsknisz? Pozdrawiam Cię i do zobaczenia może na forum lubelskim:)))))))))))

Jakbyś coś chciała się dowiedzieć o liceum to pytaj:)
              • Gość: Ronja Re: Prosze o adresy kart internetowych o Swidniku IP: 212.244.252.* 13.11.01, 11:51
                E, po co mi wiadomości o moim liceum, skończyłąm je i tyle, nie wspominam tych
                lat lepiej od podstawówki w Świdniku, a do studiów w Lublinie się nie umywają!
                Bo wszystko zależy od towarzystwa, w którym się przebywa!
                A z jakiego dużego miasta przybyłaś? I chcesz tam kiedyś na stałe wrócić?
                Bo ja faktycznie pracuję w Wwie , ale marzę o tym, żeby wrócić do Lublina i
                znów zamieszkać w Świdniku.
                Mieszkałam kiedyś na Kosynierów, teraz na Brzezinach, tych przy Racławickiej.
                Pozdrawiam,
                Ronja

PS Bałam się, że jesteś jakąś nauczycielką, której nie lubiłam!:)
                • lucy_z Re: Prosze o adresy kart internetowych o Swidniku 14.11.01, 10:21
                  Gość portalu: Ronja napisał(a):

S Bałam się, że jesteś jakąś nauczycielką, której nie lubiłam!:)

Witam Cię! Nie, nie jestem nauczycielką, ha, ha;)
                  Wszyscy mają jakiś uraz gdzieś ze szkoły. Szkoła to jest temat rzeka.....
                  Może jej nie będę wspominać. Ronju! Twój powrót na lubelszczyznę to jest mało
                  realny. Tutaj pracy nie ma i w tej chwili, przy takiej recesji w kraju to jedynie
                  w większych miastach jest jakaś szansa na pracę. To jest smutne ale prawdziwe.
                  Znam sporo osób, które wyjechały do Warszawy i zostały. Tam sobie układają życie.
                  Czy często przyjeżdżasz do domu?????? Jest to wprawdzie niedaleko ale dojazd też
                  kosztuje. Pozdrawiam Cię i trzymaj się, nie poddawaj się nostalgii:)))))))
                  Ps. Wczoraj było słonecznie i zimno a dzisiaj pochmurno i też zimno.
                  • Gość: Ronja Re: Prosze o adresy kart internetowych o Swidniku IP: 212.244.252.* 14.11.01, 10:41
                    Dojazd z Wwy kosztuje, ale ja nie potrafie bez Lublina wytrzymać... Przyjeżdżam
                    więc prawie co tydzień! I mam wciąż wielką pewną siebie nadzieję, że przyjadę
                    do Lublina na stałe... Nie wyobrażam sobie wychowywania dzieci w Wwie...:(
                    Niby nie ma tam pracy, ale ja będę konkurencyjna z moim doświadczeniem (wciąż
                    co jakiś czas odzywają się do mnie agencje doradztwa personalnego, w których
                    złożyłam papiery po studiach). Moi znajomi zostali tu i pracują. Jeśli czegoś
                    bardzo się chce, to się to osiąga, no nie, Lucy?
                    A Ty pracujesz w Lublinie lub Świdniku, czy nie?
                    Pozdrawiam,
                    Ronja
    • Gość: Magda Adres Glosu Swidnika IP: *.008.popsite.net 22.11.01, 08:54
      Znalazlam adres Glosu swidnika, ale redakcja nie uzupelnia wydan internetowych.

www.glos.sonic.com.pl/

• Gość: Magda Adres Kafejki Internetowej IP: *.008.popsite.net 22.11.01, 08:57
      www.sonic.com.pl/
    • Gość: Magda Adres WSK PZL-Swidnik IP: *.008.popsite.net 22.11.01, 08:59
      www.pzl.swidnik.pl/wersja_angielska/wsk_ang.htm
    • Gość: Magda Adres Aeriklubu Swidnickiego IP: *.008.popsite.net 22.11.01, 09:02
      www.aeroklub.sonic.com.pl/
    • Gość: Magda Swidnik Gmina IP: *.008.popsite.net 22.11.01, 09:06
      www.rootsweb.com/~pollubel/pswid/swid4q1.html
    • Gość: Magda Avia Swidnik - Klub sportowy IP: *.008.popsite.net 22.11.01, 09:08
      www.rootsweb.com/~pollubel/pswid/swid4q1.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka