Gość: Magda IP: *.008.popsite.net 09.11.01, 09:44 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucy_z Re: Prosze o adresy kart internetowych o Swidniku 10.11.01, 18:55 Witaj Magdo:) Czy chodzi Ci o strony o Świdniku? Jeżeli tak to: www.swidnik.pl Innych nie znam. Tam znajdziesz sporo informacji. A skąd piszesz? Pozdrawiam:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Prosze o adresy kart internetowych o Swidniku IP: 212.244.252.* 12.11.01, 08:39 no, wreszcie się ktoś na tym forum odezwał, a ja codziennie tu zaglądam i mam nadzieję... Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Prosze o adresy kart internetowych o Swidniku 12.11.01, 12:11 Gość portalu: Ronja napisał(a): > no, wreszcie się ktoś na tym forum odezwał, a ja codziennie tu zaglądam i mam > nadzieję... > Pozdrawiam, O! Witaj Ronja:) Ja tu zaglądam tylko. Masz rację. Wszyscy młodzi, po ukończeniu szkół lub studiów uciekają już nie tylko ze Świdnika ale z lubelskiego. Albo za granicę, albo do Warszawy. A wiesz, że ciekawej rzeczy się dowiedziałam, że Świdnik w porównaniu do tego typu miast w Polsce , ma najwięcej ludzi z wyższym wykształceniem. Nic to jednak niestety nie daje Świdnikowi. Pozdrawiam Cię:))))) Nie zaglądasz do Lublina? Ja czasami tak ale głównie bywam na innym forum, w innym mieście:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Prosze o adresy kart internetowych o Swidniku 12.11.01, 14:02 Sama pamiętam jak kobieta od biologii mówiła, że na Akademii Medycznej w Lublinie się śmiali, że tyle od nas osób zdaje tam egzaminy, że niedługi utworzą w Świdniku filię AM... Gdy ja studiowałam, autobusy Świdnik-Lublin były pełne studentów. Na forum lubelskim bywam często i obowiązkowo! Gdzie mieszkasz w Świdniku i czy tu uczysz się/uczyłaś w liceum? Pozdrawiam, Ronja Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Prosze o adresy kart internetowych o Swidniku 13.11.01, 08:55 ronja napisał(a): Gdzie mieszkasz w Świdniku i czy tu uczysz się/uczyłaś w liceum? > Pozdrawiam, > Ronja Witaj Ronju! Ja w Świdniku mieszkam na Kosynierów:) Nie, ja nie chodzę do liceum i nie chodziłam. Jestem ciut ;) starsza przypuszczam , raczej jestem pewna od Ciebie:) Ale problemy szkoły są mi bliskie bo mam tu jedną osóbkę, która aktualnie chodzi do tej szkółki;) Ja swego czasu przyjechałam do Świdnika z bardzo dużego miasta. Wszyscy się dziwili, a mnie się Świdnik spodobał za spokój, bezpieczeństwo itd.Można było mieszkać w Lublinie ale ja nie chciałam. Już się przyzwyczaiłam chociaż baaaardzo tęsknię za swoim miastem gdzie się wychowałam i spędziłam sporo czasu. Czy Ty teraz jesteś w Warszawie????? Widzę, że też tęsknisz? Pozdrawiam Cię i do zobaczenia może na forum lubelskim:))))))))))) Jakbyś coś chciała się dowiedzieć o liceum to pytaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Prosze o adresy kart internetowych o Swidniku IP: 212.244.252.* 13.11.01, 11:51 E, po co mi wiadomości o moim liceum, skończyłąm je i tyle, nie wspominam tych lat lepiej od podstawówki w Świdniku, a do studiów w Lublinie się nie umywają! Bo wszystko zależy od towarzystwa, w którym się przebywa! A z jakiego dużego miasta przybyłaś? I chcesz tam kiedyś na stałe wrócić? Bo ja faktycznie pracuję w Wwie , ale marzę o tym, żeby wrócić do Lublina i znów zamieszkać w Świdniku. Mieszkałam kiedyś na Kosynierów, teraz na Brzezinach, tych przy Racławickiej. Pozdrawiam, Ronja PS Bałam się, że jesteś jakąś nauczycielką, której nie lubiłam!:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Prosze o adresy kart internetowych o Swidniku 14.11.01, 10:21 Gość portalu: Ronja napisał(a): S Bałam się, że jesteś jakąś nauczycielką, której nie lubiłam!:) Witam Cię! Nie, nie jestem nauczycielką, ha, ha;) Wszyscy mają jakiś uraz gdzieś ze szkoły. Szkoła to jest temat rzeka..... Może jej nie będę wspominać. Ronju! Twój powrót na lubelszczyznę to jest mało realny. Tutaj pracy nie ma i w tej chwili, przy takiej recesji w kraju to jedynie w większych miastach jest jakaś szansa na pracę. To jest smutne ale prawdziwe. Znam sporo osób, które wyjechały do Warszawy i zostały. Tam sobie układają życie. Czy często przyjeżdżasz do domu?????? Jest to wprawdzie niedaleko ale dojazd też kosztuje. Pozdrawiam Cię i trzymaj się, nie poddawaj się nostalgii:))))))) Ps. Wczoraj było słonecznie i zimno a dzisiaj pochmurno i też zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Prosze o adresy kart internetowych o Swidniku IP: 212.244.252.* 14.11.01, 10:41 Dojazd z Wwy kosztuje, ale ja nie potrafie bez Lublina wytrzymać... Przyjeżdżam więc prawie co tydzień! I mam wciąż wielką pewną siebie nadzieję, że przyjadę do Lublina na stałe... Nie wyobrażam sobie wychowywania dzieci w Wwie...:( Niby nie ma tam pracy, ale ja będę konkurencyjna z moim doświadczeniem (wciąż co jakiś czas odzywają się do mnie agencje doradztwa personalnego, w których złożyłam papiery po studiach). Moi znajomi zostali tu i pracują. Jeśli czegoś bardzo się chce, to się to osiąga, no nie, Lucy? A Ty pracujesz w Lublinie lub Świdniku, czy nie? Pozdrawiam, Ronja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Adres Glosu Swidnika IP: *.008.popsite.net 22.11.01, 08:54 Znalazlam adres Glosu swidnika, ale redakcja nie uzupelnia wydan internetowych. www.glos.sonic.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Adres Kafejki Internetowej IP: *.008.popsite.net 22.11.01, 08:57 www.sonic.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Adres WSK PZL-Swidnik IP: *.008.popsite.net 22.11.01, 08:59 www.pzl.swidnik.pl/wersja_angielska/wsk_ang.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Adres Aeriklubu Swidnickiego IP: *.008.popsite.net 22.11.01, 09:02 www.aeroklub.sonic.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Swidnik Gmina IP: *.008.popsite.net 22.11.01, 09:06 www.rootsweb.com/~pollubel/pswid/swid4q1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Avia Swidnik - Klub sportowy IP: *.008.popsite.net 22.11.01, 09:08 www.rootsweb.com/~pollubel/pswid/swid4q1.html Odpowiedz Link Zgłoś