Gość: x IP: *.nplay.net.pl 07.03.09, 10:08 Gdzie dysponują dobrym sprzętem,gdzie odradzacie? będę bardzo wdzięczna za info.,w poniedziałek muszę poddać się badaniu:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lublinianka Re: mammografia IP: *.nplay.net.pl 07.03.09, 19:00 www.profilaktykaraka.coi.waw.pl/cokpiersi/ Tu można obejrzeć sobie wyniki słynnego audytu dotyczącego mammografów. I na podstawie przyznanych punktów wybrać sobie miejsce robienia mammografii. Na pewno tego audytu nie zaliczył mammograf w Szpitalu Klinicznym na Staszica. Kiedyś robiłam mammografię w Fundacji Wczesnego Wykrywania Raka na Spokojnej i zdjęcie trzeba było powtarzać, więc nie polecam. A ostatnio robię badania w Instytucie Medycyny Wsi. Dobre opinie słyszałam też o Lux-Medzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinianka Re: mammografia IP: *.nplay.net.pl 07.03.09, 19:02 Tutaj lepszy link:) tiny.pl/bcnq Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.be Re: mammografia 08.03.09, 11:05 Moja mama zawsze robi na Jaczewskiego na Onkologii,tam ma swoja pelna dokumentacje i stare zdjecia.Ale wiem,ze zawsze sie zapisuje na konkretny termin i mozesz miec klopoty z badaniem tak z marszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kia Re: mammografia IP: 94.232.154.* 08.03.09, 17:23 Najnowszy,cyfrowy,i podobno najdokladniejszy mammograf jest w Top Medicalu na Zana,tylko badanie niestety kosmicznie drogie 250 złotych..... Odpowiedz Link Zgłoś
annjen Re: mammografia 09.03.09, 16:01 w top medicalu teraz robią za darmo kobietom w przedziale 50-60 lat, które nie robiły bezpłatnej mammografii przez ostatnie dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: mammografia IP: *.nplay.net.pl 09.03.09, 17:54 szkoda,że tylko w tym przedziale wiekowym za darmo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxv Re: mammografia IP: 212.182.127.* 14.11.09, 00:36 nie tylko w Top-Medicalu tylko w szędzie w ramach NFZ, chyba że jakaś przychodnia nie ma takiej umowy ale nie wiem czy nie jest tak że każda przychodnia która posiada mammograf robi te badania dla kobiet 50-69 lat raz na dwa lata, program obejmuje również leczenie, nie tylko samo zdjęcie, Luxmed również wykonuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxv Re: mammografia IP: 212.182.127.* 14.11.09, 00:38 Luxmedzie 75 zł prywatne badanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: mammografia IP: *.nplay.net.pl 08.03.09, 22:24 Dziękuję wszystkim serdecznie:)jesteście wspaniali,że chcieliście podzielić się swoją wiedzą na ten temat. Dzięki raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
panizi Re: mammografia 28.01.10, 16:18 W Top Medicalu wcale nie mają nie wiadomo jakiego sprzętu, trudno mi powiedzieć czemu tyle każą sobie życzą. Ja robię w Luxmedzie prywatnie (80zł), moja mama na NFZ, podoba mi się, że jak się kończy okres 2 lat zawsze ktoś od nich do niej zadzwoni, żeby zaprosić na badanie. Mama zawsze się trochę droczy ale zawsze idzie. Niestety badać się musimy. Odpowiedz Link Zgłoś
skarabeusz_p Re: mammografia 29.01.10, 16:48 byłam na tym badaniu w luxmedzie, dokładnie opisali mi zdjęcia i przysłali do domu i do tego jakaś miła Pani zadzwoniła i sama mi zaproponowała żeby skorzystać bezpłatnie. w ogóle obsługa super i ciepło w gabinecie byłam zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
latoroslanka Re: mammografia 05.03.10, 13:59 jestem przed 30-tka i chciałabym wykonać sobie takie badanie mammografii tylko zastanawiam się czy nie lepsze byłoby usg piersi..czy możecie mi coś doradzić?? Odpowiedz Link Zgłoś
ula_pat Re: mammografia 28.04.10, 13:49 moja mama wykonywała to badanie na Radziwiłłowskiej w Luxmedzie i jest zadowolona z jakości badania także polecamy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzastaw Re: mammografia 20.05.10, 09:53 moja mama wykonywała mammografię w Luxmedzie na Radziwiłłowskiej na NFZ, maja tam podobno nowy mammograf i dokładnie opisują zdjęcia, polecam Odpowiedz Link Zgłoś