Dodaj do ulubionych

Marsa Alam i wiza

03.12.10, 15:17
wiele razy pojawiał się wątek dot wizy lub pieczątki synay only jeśli ktoś udaje się do Sharm, jak to jest jeśli chodzi o Marsa Alam czy trzeba na lotnisku kupować wize, będę wybierać się do Luksoru , Asuan i jakieś nurki nic więcej. Zgory dziękuję za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Marsa Alam i wiza 03.12.10, 15:21
      A mapę masz? Marsa jest na Synaju?
      • flyr Re: Marsa Alam i wiza 03.12.10, 15:25
        dobre !
      • egiptosek Re: Marsa Alam i wiza 03.12.10, 15:28

• miriam_73 Re: Marsa Alam i wiza 03.12.10, 15:43
          Egiptosku, a Tobie ręce nie opadłyby gdybyś po raz pięćtysiecysiedemsettrzydzestyszósty widział tego typu pytanie...??? O działającej na forum wyszukiwarce z litości nie wspomnę, bo przecież na ten temat, łopatologicznie, już chyba wszystko zostało powiedziane.
          • mivo71 Re: Marsa Alam i wiza 03.12.10, 15:51
            Dlatego zapytałam czy jest podobnie, a nawet przemknęło mi przez myśl żeby dodać, iż wiem że to nie synaj, ale żeby w piątkowe popołudnie od razu dostawać piany? I to kto? Miriam no cóż osoba z której rad wiele razy korzystałam przy poprzednich 4 pobytach w Egipcie - PRZYKRE! W Marsa jeszcze nie byłam ale Dam radę i bez takich uprzejmości SERDECZNIE POZDRAWIAM
            • egiptosek Re: Marsa Alam i wiza 03.12.10, 16:13

• ferdynand_007 Re: Marsa Alam i wiza 03.12.10, 16:39
      Poproś aby ci wbili pieczątkę marsa only. Jak nie będą takowej mieć to kup wizę normalnie.
      • mivo71 Re: Marsa Alam i wiza 03.12.10, 18:49
        Ja sie nie wściekam tylko uprzejmie pytam i dziękuję nie rozumiem też dlaczego przepisy wizowo-celne mam wnioskowac z mapy ale nie jestem ekspertem. Co do komentarza Ferdynanda to no comments. Zaryzykuje zadanie jeszcze 1 pytania gdyż nie znalazłam tego w poprzednich wątkach dot Marsa Alam, czy biorąc pod uwagę ze w Sharm mozna spokojnie przemieszczać sie busikami z tubylcami czy tu tez mozna spokojnie wybrać się np. do Port Ghalib. Taki rodzaj komunikacji mi odpowiadal w Sharm a spodziewam się że konkurencja między takimi firmami jest mniejsza. No chyba że znów się mylę. Pozdrawiam nieustająco i bez cienia złośliwości :))
        • kasia_p45 Re: Marsa Alam i wiza 03.12.10, 20:57
          W całej afrykańskiej części kupujesz wize... więc w Marsa Alam tez.
          Jedynie na Synaju (części azjatyckeij Egiptu ) możesz wizy nie kupić.
          Tylko wziąć Sinai only...Ale do np. Kairu juz z taka wizą nie pojedziesz...
        • darrek4.pl Re: Marsa Alam i wiza 03.12.10, 22:39
          mivo71 napisała:

> Ja sie nie wściekam tylko uprzejmie pytam i dziękuję nie rozumiem też dlaczego
          > przepisy wizowo-celne mam wnioskowac z mapy ale nie jestem ekspertem. Co do kom
          > entarza Ferdynanda to no comments. Zaryzykuje zadanie jeszcze 1 pytania gdyż ni
          > e znalazłam tego w poprzednich wątkach dot Marsa Alam, czy biorąc pod uwagę ze
          > w Sharm mozna spokojnie przemieszczać sie busikami z tubylcami czy tu tez mozn
          > a spokojnie wybrać się np. do Port Ghalib. Taki rodzaj komunikacji mi odpowiada
          > l w Sharm a spodziewam się że konkurencja między takimi firmami jest mniejsza.
          > No chyba że znów się mylę. Pozdrawiam nieustająco i bez cienia złośliwości :))

Mylisz się....bez cienia złośliwości.
          • deoand Re: Marsa Alam i wiza 03.12.10, 23:32
            Wiza jest konieczna w Marsa co oczywiste tylko pamiętaj , że wiza kosztuje 15 $ a nie 18 $ jak sugerują biura podrózy .
            Bez wizy nie wypuszczą ciebie z lotniska .

ale dlaczego akurat na Synaj nie potrzeba wizy - to chyba jakos tak po wojnie egipsko izraelskiej ale kto to wymyslił pewno Zachód / czytaj Izrael ? / aby Egipt pozbawic pieniędzy bo turystów jest jednak duzo !
            • mivo71 Re: Marsa Alam i wiza 04.12.10, 15:27
              Teraz juz wszystko jasne i dziekuje za pomoc Miłego weekendu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka