Dodaj do ulubionych

Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych kier...

23.03.11, 17:10
Już widzę jak tam bezpiecznie...
A w razie czego ubezpieczenie obejmuje sprowadzenie zwłok do kraju?
Obserwuj wątek
    • pssz Destynacja? Cóż to za wyraz? 23.03.11, 19:01
      Polkich słów nie znacie?
    • czarnadota Re: Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych ki 23.03.11, 19:36
      My w tym roku tez rezygnujemy z Egiptu. Bylismy juz na rejsie po Nilu rok temu, teraz planowalismy 2 tygodniowy wypad plus Kair samolotem z jakims lokalnym biurem lub indywidualnie. Ale w swietle wydarzen w Egipcie a teraz w Libii uwazam, ze to nie pora na ten kierunek. Urlop - to dla mnie czas odpoczynku i zamierzam go spedzic bezstresowo a nie w obawie, ze jak wyjde z hotelu to ktos mnie napadnie i obrabuje albo dostane nozem w plecy. Na urlopie chce sie czuc wyluzowana i bezpieczna. Dlatego w tym roku raczej Meksyk albo Dominikana - piramidy musza poczekac... az sytuacja w regionie sie ustabilizuje
      • sanvean7 Re: Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych ki 23.03.11, 20:42
        czarnadota napisała:
        > My w tym roku tez rezygnujemy z Egiptu.
        > (...) a nie w obawie, ze jak wyjde z hotelu to ktos mnie napadnie i obrabuje
        > albo dostane nozem w plecy. Na urlopie chce sie czuc wyluzowa
        > na i bezpieczna. Dlatego w tym roku raczej Meksyk

Śmiem twierdzić, że to właśnie w Meksyku raczej należy się bać czy ktoś Cię napadnie, obrabuje czy wsadzi nóż w plecy. W Egipcie takie zdarzenia są marginesem, w Meksyku dniem codziennym :)
      • sllepyhead Re: Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych ki 23.03.11, 23:42
        uwazaj w meksyku - nie jest tak bezpiecznie poza hotelem - a w hotelu uwazaj co jesz :) poza tym jest ok!
    • aqua_frigida Re: Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych ki 23.03.11, 20:13
      gronostaj8 napisał:

> Już widzę jak tam bezpiecznie...
      > A w razie czego ubezpieczenie obejmuje sprowadzenie zwłok do kraju?

Jeśli wykupisz dodatkowe ubezpieczenie, to i zwłoki sprowadzą do kraju. ;)
      Zreszta pomijając sprawę sprowadzenia zwłok, to ja nie rozumiem jak można wyjeżdżać gdzieś, mając li tylko podstawowe obowiązkowe ubezpieczenie, w cenie skierowania...
      W razie nieszczęśliwego bardziej skomplikowanego urazu np. złamania kończyny, podstawowe ubezpieczenie zawarte w pakiecie nie wystarcza. Koszty leczenia są niesamowite .

Jeśli chodzi o artykuł, to ja myślę, ze w okresie wakacyjnym wyjazdy się unormują.
    • mirafas Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych kier... 23.03.11, 23:29
      Nie byłem w Egipcie. Odstraszała mnie konieczność siedzenia w "złotych klatkach" a wyjazdy tylko w konwojach. Jak się sytuacja unormuje, nadejdzie demokracja, pokój, porządek i względny dobrobyt to może będzie można wreszcie wyjeżdżać na samodzielne wypady samochodem i zwiedzać zabytki w swoim tempie, a nie na czas. I wtedy pojadę do Egiptu.
      • cairo7 Re: Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych ki 23.03.11, 23:50
        Drogi Mirafasie-ja nie wrozka,ale myślę,że nigdy nie zobaczysz Egiptu:).A koledzy Sanvean7 i Sllepyhead mają rację co do Meksyku,a na Dominikanie w nocy wróże podobne atrakcje...no tam może bardziej uśpić dryniem i okraść...ale bardziej brutalnych nie wykluczam.Taki ten swiat:)
      • sllepyhead Re: Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych ki 23.03.11, 23:53
        ktos chyba wprowadzil cie w blad. w egipcie bylo spokojnie i mozna bylo samemu zwiedzac -finansowo - oplacalo sie lepiej jechac z wycieczka.
      • dana_n Re: Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych ki 24.03.11, 01:12
        mirafas napisał:

> Nie byłem w Egipcie. Odstraszała mnie konieczność siedzenia w "złotych klatkach
        > " a wyjazdy tylko w konwojach. Jak się sytuacja unormuje, nadejdzie demokracja,
        > pokój, porządek i względny dobrobyt to może będzie można wreszcie wyjeżdżać na
        > samodzielne wypady samochodem i zwiedzać zabytki w swoim tempie, a nie na czas
        > . I wtedy pojadę do Egiptu.

Widać czas się dla ciebie zatrzymał....W Egipcie naprawdę przez ostatnie lata było bezpiecznie...na wycieczki w konwojach jeździło się parę lat temu...a demokracja, pokój, porządek...no cóż..myślę,że jednak niewiele wiedziałeś... i niewiele w dalszym ciągu wiesz o tym kraju.Tam te słowa maja zupełnie inny wymiar...zupełnie inne znaczenie.Życzę powodzenia...ale nie sądzę, żebyś szybko miał tam pojechać, skoro przegapiłeś najlepszy czas...
        • cairo7 Re: Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych ki 24.03.11, 01:30
          Dano-wybacz...ale mylisz pojecia-pokój,porzadek ,demokracja....toż on w zyciu tu nie przyleci.Wiem co masz na myśli..tak to były dla turystów piekne dni..a co bedzie teraz nie wie nikt.Te same dylematy mamy na Kubie..warto lecieć teraz póki :porządek i demokracja",ale można chodzic napitym w nocy p[o miescie i nikt ci nic nie zrobi...czyli bezpiecznie.Ja osobiscie stawiam Kube na nr.1 na Karaibach....sam "dymilem"i zyje,a w innych krajach tego regionu by mi łeb obcieli:)
          • doral2 Re: Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych ki 24.03.11, 07:27
            w egipcie byłam w styczniu, kiedy akurat w tunezjii były zamieszki.
            a teraz wybieram się na koniec sierpnia.
            nie jedźcie, ceny spadną, będę miała wakacje za pół ceny :)
            • amat1 Re: Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych ki 24.03.11, 08:06
              Cairo daj spokój. Siedzisz w Hurghadzie, nogi w ciepłej wodzie moczysz, szklaneczki opróżniasz, a tu zła robotę robisz. Pisz że STRACH, ROZBOJE, KRADZIEŻE, GWAŁTY. no może to ostatnie nie. Zbyt dużo będzie chętnych. Ceny spadną, a my znowu do Egiptu.
              • kkk Re: Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych ki 24.03.11, 08:37
                Bardziej się boje przejść noca przez centrum własnego miasta niż jezchać do Egiptu :D ;) nie popadajmy w paranoje !
                A czy ceny spadły?? hhmm, nie zauważyłam tego ;)
                Jade do Taby w maju i juz się ciesze :)
                • gezon Re: Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych ki 24.03.11, 09:31
                  My lecimy w maju do Hurghady i też się cieszymy:)
                  • colin1974 Re: Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych ki 24.03.11, 10:55
                    My też nie mamy zamiaru zamieniać kierunku na inny i jeśli nic się nie wydarzy w czerwcu npo raz kolejny lecimy do Hurghady i mam nadzieje że hotele będą obłożone w 30-50 % bo straszki wybiorą Turcje ,Grecje i inne kierunki i będą się zabijać o miejsca na plaży.
                    • janan2 Re: Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych ki 24.03.11, 11:57
                      colin1974 napisał:
                      bo straszki wybiorą Turcje ,Grecje i inne kierunki i będą się za
                      > bijać o miejsca na plaży.

Wszystko możliwe.No bo jest istotny problem, już tutaj podnoszony.Jeśli ktoś lubi być internowany wyłącznie w hotelu lub kuchnia i tenże hotel działają na pół gwizdka,no to kiepski wybór.Można w morze na nurki,ale nie każdy to lubi,podobnie jak skwierczenie na plaży czy przy basenie.Ostatecznie każdy i tak wybierze indywidualnie,no bo jeden sobie ceni wypas a inny całkiem odmienna formę z lądowymi atrakcjami.
                      • colin1974 Re: Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych ki 24.03.11, 13:09
                        Zgadzam się z Toba w 100 % ,my lubimy latem leniuchować by zimą trochę pozwiedzać.
    • awojtas39 Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych kier... 24.03.11, 19:09
      W tym roku polecam wyjazdy do Chorwacji,Czarnogóry Turcji lub Hiszpanii
      są to rejony dość bezpieczne.
    • jacekzwawy Krym 25.03.11, 00:20
      Ja od 8 lat jeżdżę na Krym i jestem bardzo zadowolony. Miły pensjonat, niskie ceny w restauracjach, wspaniała przyroda, mili ludzie, Słowianie z którymi można się bez problemu dogadać.
      Mają też polskojęzyczną stronkę teodozja.net/
      • strefacienia1 Re: Krym 25.03.11, 09:50
        No nie wiem? Po zamachach na Kaukazie, na Elbrusie nie byłabym taka pewna bezpieczeństwa. Terrorysci zapewne chcą zakłócić przygotowania do olimpiady w Soczi. Zabili turystów. Ogólnie rzecz biorąc wszędzie robi sie niesympatycznie. Strajki , demonstracje , zamieszki również w Europie. Przyjdzie wakacje spędzić w kraju.
    • kriss.1 Re: Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych ki 25.03.11, 09:22
      Z reguły wszelkie niepokoje społeczne, czy wojny domowe powodują wyłączenie odpowiedzialności ubezpieczyciela, radzę sprawdzić w OWU ubezpieczenia.
    • spec24 Re: Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych ki 25.03.11, 13:47
      rezygnacja z najbardziej popularnych kierunków turystycznych może otworzy Turystów na nowe, równie ciekawe kierunki. Warto zwiedzać i poznawać nowe, szczególnie, że promocje na tanie bilety lotnicze dotyczą wielu ciekawych destynacji!
      -----
      sky4fly.net
      • zachodniopomorskie fajnie by bylo jakby al kaida 25.03.11, 15:42
        skoncentrowala sie na Egipcie, ale byloby wesolo ogladac jak runelo z 300 hoteli..oczywiscie przez tv ahahahaha
        • tpige1 Re: fajnie by bylo jakby al kaida 25.03.11, 17:57
          No właśnie al kaida to takie pojeby jak ty!!!!
        • cairo7 Re: fajnie by bylo jakby al kaida 25.03.11, 18:02
          Podaje pierwszy z brzegu po wrzuceniu w wyszukiwarke....ze takie czub..y chodza po ziemi:)
          forum.gazeta.pl/forum/w,195,98812318,98812318,_zachodniopomorskie_czyli_chamstwo_na_tym_forum.html
    • mirafas Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych kier... 28.03.11, 14:13
      Fakt, demokracja i nawet względny dobrobyt to zbędne luksusy, odpuszczam sobie. Wystarczy mi bezpieczeństwo, nie tylko w strzeżonych kurortach...
      • colin1974 Re: Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych ki 28.03.11, 19:56
        I prawidłowo będzie większa przestrzeń i nie będzie kolejek w restauracji.
        • awojtas39 Re: Tunezja i Egipt. Zrezygnujemy z ulubionych ki 29.03.11, 22:04

W związku z napiętą sytuacją w rejonie Bliskiego Wschodu należy raczej
          zrezygnować z wyjazdów w ten rejon.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka