Dodaj do ulubionych

SEA GULL W OPCJI ALL

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 09:34
Witajcie! Wróciłam z Hurghady wczoraj. Jak zwykle zadowolono bo lubię tam
jeździć. Cieplutko i cudownie leniwie. Hotel ciekawy, w centrum miasta, ale
nie bierzcie w nim opcji all inclusive. To nieporozumienie. Tylko wyznaczone
bary i kiepska obsługa. leją napoje nawet piwo w malutkie plastikowe kubki.
Ciepłe i 3/4 kubka to piana. tylko określone godziny. Generalnie fujj, jak
nie all inclusiv, natomiast ci co płacili za napoje mieli super. Konkluzja
moja, lepiej wziąć HB i korzystać z knajpek na ulicy, tania jest naprzeciwko
bella vista z super obsługą. Exim jak zwykle pomieszał z wylotami, ale co
tam. Z wycieczek korzystałam za pośrednictwem Ani, no coż dużo taniej.
Pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: *.lodz.pdi.net 19.05.04, 08:15
      Właśnie jadę do sea gulla 12 czerwca i wykupiłam opcję all inclusive. Powiedz
      czy na prawdę jest tak tragicznie?
      Napisz jezeli możesz co dają w ramach tego pakietu.
      pozdrawiam aga
      • Gość: fanka Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 08:25
        dla mnie było fatalnie, bo zawsze korzystam z opcji all i takiej jeszcze nie
        widziałam. Posiłki są ok 3 razy dziennie. Niestety codziennie jest to samo.
        Czasami jakieś lekkie modyfikacje. Dorośli ok ale moje dzieci mieli już dosyć.
        all działa tylko w jednym barze przy drzwiach wyjściowych na baseny na terenie
        hotelu, w barze przy basenie, i z jednej strony baru na plaży. w innych barach
        już się płaci.Napoje dają w szklaneczkach, bądź plastikowych małych kubkach.
        Czyli dostajesz pianę zamiast piwa. mam wrażenie że gorzej traktują tych z all
        jak tych bez. No bo tamci płacą i dają napiwki. Tak samo przy posiłkach, napoje
        w małych szklankach.
        • Gość: aga Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: *.lodz.pdi.net 19.05.04, 09:06
          Napisz jakie rodzaje napoi alkoholwych i bezalkoholwych podają.

aga
      • Gość: milkacream Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.04, 09:58
        Hej. Ja do sea gulla lecę 9.06. więc chyba sie spotkamy. Nie mam opcji all, bo
        z doświadczenia wiem, że HB wzupełności wystarcza. Przecież jest upał i jeść
        się za bardzo nie chce. A przynajmniej można skorzystać z lokarnych knajpek, co
        jest bardzo przyjemne, bo poznaje sie mieszkańców i dużo ciekawych rzeczy można
        się od nich dowiedzieć. Do zobaczenia w takim razie w hotelu:)
    • Gość: Ewa Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: 213.195.159.* 19.05.04, 08:45
      Lecę do SEA GULL 30 CZERWCA opcja ALL
      nie rozumiem w których barach jest opcja ALL
      czy możesz napisać.
      Troche sie przestraszyłam Twojej opini.
      Czy pomiedzy posiłkami są przekąski ( ciasta, lody , kanapki)

Ewa
      • Gość: fanka Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 08:51
        nie ma chyba potrzeby jeść jeszcze przekąsek bo są trzy posiłki, ale kanapki i
        jakieś ciasto jest wystawione w barze koło basenu. Lody też koło basenu,
        natomiast za gałkowe w recepcji trzeba płacić. moze masz numer gg?
        • Gość: Ewa Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: 213.195.159.* 19.05.04, 09:02
          Nie mam numeru gg.
          Dziekuję za inf. napisz mi tylko jeszcze czy w restauracji w wieży
          jest opcja ALL .
          Czy potrzeba brać reczniki, czy te plażowe sa do przyjęcia

Ewa
          • Gość: fanka Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 09:32
            w restauracji na wieży nie ma opcji all. trzeba nawet zapłacić za wstęp do
            nocnego klubu, chyba 10$. Ręczniki są do przyjęcia , nie musisz brać z polski.
            Jeśki chodzi o napoje to jest cola, fanta, sprite, piwo, i ich lokalne napoje,
            wino, wódka, koniak i whisky. Niestety do tych lokalnych trzeba mieć zdrowie,
            mnie nie smakowąły zupełnie. w Egipcie nie ma tradycji produkcji alkoholi
            dlatego do najlepszych nie należą.
        • Gość: aga Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: *.lodz.pdi.net 19.05.04, 09:03
          Powiedz jakie rodzaje napoi alkoholowych i baz alkoholwych podają?
          Czy możesz je zabrać na plażę?
    • Gość: aga Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: *.lodz.pdi.net 19.05.04, 10:26
      Sory, że Cię męcze ale powiedz jeszcze jak się nazywa to biuro "Ani", gdzie
      jest, z jakich wycieczek korzystać i ile mniej więcej kosztują-jadę pierwszy
      raz do Egiptu.
      Wielkie dzięki aga
      • Gość: fanka Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 10:39
        możesz się pytać Ania to polka mieszkająca tam od 3 lat. Ma egipskiego męża,
        który jest współwłaścicielem centrum nurkowego. jest bardzo miła i uczciwa.
        numer telefonu do niej to +20106148037, a jak dzwonisz do niej z egiptu to omiń
        to +2, będzie taniej. dzwonisz umawiasz się ona do Ciebie przychodzi.wtedy
        omowicie ceny. Bedzie dużo taniej niż u polskich rezydentów, przeważnie o
        połowę.moje gg to 5228773
    • plums Re: SEA GULL W OPCJI ALL 24.05.04, 19:52
      Najciekawsze jest to, że opcja ALL w Sea Gull nie jest opisana na stronie
      Eximu... Wysłałem do nich maila, ale jak dotąd bez odpowiedzi... zadzwonieł
      więc dziś do mojego biura, żeby "zaatakowała" Exim...
      • Gość: aga Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: *.lodz.pdi.net 25.05.04, 07:49
        Napisz co się dowiedziałaś?
    • Gość: !plum! Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: *.lowicz.mediaclub.pl 05.06.04, 17:51
      Jestem po telefonicznej rozmowie z Eximem... Pani Ala obiecała mi na wtorek
      opis pełnego zakresu ALL w Sea Gull (brakuje tego opisu na stronie internetowej
      Eximu). Ciekawe co z tego wyjdzie...
      • Gość: Ewa Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: 213.195.159.* 07.06.04, 09:48
        Proszę o inf. na temat opisu ALL w Sea Gull
        jadę 30.06 - dwa tygodnie, jak będziesz miał czas
        to napisz co oferują w tej opcji

Ewa
        • Gość: !Plum! Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: *.lowicz.mediaclub.pl 07.06.04, 22:28
          Pamietam Ewo, że jedziesz 30 czerwca - przecież lecimy razem... ;) A poważnie:
          jak bedę więcej widział od mojej Lenki to napiszę... A ostatnio kilka nowych
          informacji o Sea Gull pojawiło się na forum PC_Maniacka
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8590003&v=2&s=0
          Pozdrówka i do zobaczenia za trzy tygodnie...
          • Gość: !Plum! Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: *.lowicz.mediaclub.pl 09.06.04, 22:51
            No i niestety jeszcze nic nie wiadomo... Podobno Exim nie otrzymał jeszcze
            odpowiedzi od właścicieli hotelu (chodzi o opis wersji ALL w sea Gull)... Ale
            oczywiście nie odpuszczam... Kolejne info po długim weekendzie... PA!!
            • tytus.de.zoo Re: SEA GULL W OPCJI ALL 10.06.04, 12:21
              Podobno zwiększyli wielkość kubeczków do napojów w wersji all. Mnie to cieszy,
              też zawsze biorę opcję full i za każdym razem dokładnie sprawdzam ilość
              posiłków, które zjadam. Chodzi mi o to, żeby dobrze wypaść w przeliczniku
              ilość/cena. Podliczam zawsze koszt wyjazdu i koszt żywności, którą zjadłem i
              staram się wypaść na korzyść. Jeśli pod koniec wyjazdu okazuje się, że zjadłem
              mnie niż zapłaciłem to nie ruszam się z baru i jem, aż wyjdę na swoje.
              • Gość: miki Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 21:28
                to będziesz zadowolony ujedzenia jest mnóstwo
              • Gość: askas Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: *.idea.pl 15.06.04, 23:14
                TYTYS ;-))))))))))))) !!!
              • Gość: ewlin Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: 213.195.159.* 16.06.04, 08:11
                Tytus, bardzo podoba mi sie Twoja wypowiedź jestem tego samego zdania
                kiedy jedziesz do tego Hotelu
                • tytus.de.zoo Re: SEA GULL W OPCJI ALL 22.06.04, 20:48
                  właśnie wróciłem.
                  Tym razem zrobiłem inaczej. na początku pobytu podzieliłem koszt wyjazdu przez
                  ilość dni. Wyszło mi ile kosztuje dzienny pobyt. Każdego dnia starałem się
                  zjeść za więcej od dzienego kosztu pobytu.
                  Na początku pobyty sprawdziłem wszystkie ceny na bazarze i wiedziałem ile np.
                  kosztuje jajecznica. W internecie sprawdziłem stawkę roboczogodziny w egipcie i
                  ile czasu potrzeba na wytworzenie jednej jajecznicy, kotleta itp.
                  • Gość: Ewelin Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: 213.195.159.* 23.06.04, 08:59
                    Witam , proszę napisz w których barach i restauracjach jest ALL
                    czy między posiłkami można coś zjeść na gorąco, ciasta, owoce
                    napoje, kawa.
                    Czy wejście na dyskotekę jest bezpłatne i czy jest tam ALL.

• pipipipi Re: SEA GULL W OPCJI ALL 16.06.04, 15:17
      A nie lepiej tutaj wkleić swoją relację?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8590003
      • Gość: !Plum! Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: *.lowicz.mediaclub.pl 16.06.04, 21:15
        pipipi>>> Pewnie lepiej, ale był taki okres, w którym na forum PC-M mało kto
        zaglądał... ;) Teraz powrócił jego ling na czołówkę - zapewne będzie więc
        lepiej...
    • przemoa Re: SEA GULL W OPCJI ALL 22.06.04, 21:14
      Tytusie i inni czy Wy jedziecie do Egiptu najesc sie i napic???
      Skoro tak rozbieracie opcje ALL to czy nie szkoda Waszych pieniedzy???
      Ja bylem w hotelu 3* z opcja HB i uwazam ze to jak jak na Egipt jest FUUUUUUL, bo wiecej zjesc sie nie da choc jestem z natury glodomorem.Whisky kupionej w samolocie starczylo nam na 1 tydzien. Drugi kupowalismy egipskiego JASIA po 50 = ok 30PLN.
    • Gość: !plum! Re: SEA GULL W OPCJI ALL IP: *.lowicz.mediaclub.pl 28.06.04, 21:48
      Ha! Wylot już w środę... Dziś Exim przesunął godzinę wylotu z 9.15 na 8.30. W
      sumie taka zmiana może być... ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka