Dodaj do ulubionych

Tunezja to syf

24.10.06, 11:16
Tunezja to syf. Bylem jakis czas temu i moja noga wiecej ww tym bagnie nie postanie. Ludzie chytrzy -
kombinuja zeby oszukac niewiernego na chocby pare moniakow. Obsluga w hotelu leniwa,
nieprofesjonalna, ludzie niezyczliwi, wrogo nastawieni, bezczelni , niekompetentni. Istna komuna
arabska. Nie mysla o przyszlosci , nie mysla o tym , ze co roku bedzie przyjezdzac coraz mniej ludzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: jojo Re: Tunezja to syf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 11:41
      Tez tak uwazam !!! To istne dzikusowo !!!
      • Gość: D Re: Tunezja to syf IP: *.poczta-polska.pl 24.10.06, 11:58
        Trzeba było jechać na Lazurowe Wybrzeże, tam doświadczysz luksusów.
        Prawdopodobnie jesteście "czarterflajersami" co to myślą, że jak zapłacą 1500
        zeta za 2 tygodnie za dwie osoby to wam jeszcze czerwony dywan na lotnisku
        położą!!!
        Człowieku jeżeli gdzieś się wybierasz, to się dowiedz czegoś o miejscu
        docelowym.
        Poza tym jak dla mnie bomba im mniej takich jak wy za granicą tym lepiej dla
        reszty...
        • ynke Re: Tunezja to syf 21.11.06, 21:42
          Gościu D ! Tunezja za 1500zł, to pewnie marna 3-ka. Tunezja bywa też za ok.3000
          zł i wówczas kontrast jest powalający. Dlatego rozumię osoby które są
          zdegustowane otoczeniem hoteli. Tam jest faktycznie wielki syf!. Zasada
          Islamu : dbaj o czystość i jak pobrudziłeś to posprzątaj, sęk w tym że oni nie
          posprzątają - bo to nie oni!!.
          • Gość: budva Re: Tunezja to syf IP: *.aster.pl 22.11.06, 13:29
            Zaraz pana jeden z forum zmiesza z błotem. Tam może być tylko pięknie , a jak
            jest brudno to jedyny argument , że w Polsce też są brudne miejsca .Tylko czy w
            hotelach i wokół nich , oraz w miejscach polecanych do zwiedzania , tak jak w
            Tunezji.
            • Gość: Wanda Re: do budva IP: *.net81.citysat.com.pl 22.11.06, 14:42
              Jak zwykle nnie masz racji pisząc ze Tunezja to syf . Napisz ,ze syf jest tu i
              tam i w tym i tym hotelu . Nie wiem czy byłaś w hotelach Hanibal Palace ,
              Marhaba , Marabut itd. mozna tam jesc z podłogi . Napweno są hotele o niższmy
              standardzie - TAK JAK W KAZDYM KRAJU NA ŚWIECIE. W Polcse tez śą hotela w
              przysłowiowym Pcimiu i Wąchocku i co , czy ma to oznaczać ,że Polska to syf.To
              samo dotyczy zwiedzania . Nie widziałem SYFU w Kartaginie , muzeum Bardo ,
              świetym miejscu KAIRUAN ITD , za to widzialem niezly syfek niedaleko Pałacu
              Kultury / żuliki pija jabolki , a obok załatwiaja swoje potrzeby
              fizjologiczne/.Reasumując , kazdy moze mieć swoje zdanie , ale uogólnienie ,że
              Tunezja to syf mozna porównac do stwierdzenia ,że wsztscy Polacy są brzydalami
              bo budva jest brzydka/i/. Pozdrawiam Sas
              • Gość: Julian Re: do budva IP: *.icpnet.pl 22.11.06, 20:55
                Zgadzam się z Tobą. Nie można tego tak nazywać, jeżeli się nie było
                przynajmniej w kilku krajach na świecie. Tego typu określenia padają z ust
                ludzi, którzy nie znają realiów danego kraju a w swoim środowisku również nie
                przestrzegają czystości. Pracuję w dużym zakładzie (biurowcu) wśród wielu
                młodych ludzi. Tego typu stiwerdzenia pochodzą przede wszystkim od ludzi o
                małej wiedzy. Pozdrawiam
        • Gość: Beata Re: Tunezja to syf IP: *.gmk.net.pl 25.01.07, 10:11
          Zgadzam się! Byłam już w Tunezji i teraz wylatuję poraz drugi 7 czerwaca.
          Zapłaciłeś na pewno 1200zł i wymagasz cudów! Dla mnie najważniejsz jest plaża,
          a Tunezja posiada piękne, piaszczyste plaże. Obsługa. ludzie to dla mnie
          małoważne, większy syf widziałam w Egipcie! Pozdrawiam!
          • Gość: mortadela Re:do Beaty IP: *.acn.waw.pl 25.01.07, 21:44
            Po pisowni widać jakie tłumoki odwiedzają prześliczną Tunezję.
    • Gość: mała-anula Re: Tunezja to syf IP: *.uwgda.gov.pl 24.10.06, 12:04
      A kazał Ci tam ktoś jechać? Niepodoba ci się - Twoja sprawa, ale nazywanie
      tunezyjczyków ludźmi niezyczliwymi, wrogo nastawionymi , niekompetentnymi - to
      spore nadużycie. Ciekawa jestem jak siebie określasz - życzliwy i otwarty? nie
      sądze. Zostań chłopie w domu a plaże se w telewizji poogladaj. I ludzi nie
      obrażaj.
    • Gość: Michał Re: Tunezja to syf IP: *.opgk.krakow.pl 24.10.06, 12:33
      Człowieku, najpierw przeczytaj o sobie artykuł w ostatnim Newsweeku a potem
      wypowiadaj się o innych narodowościach.
    • Gość: gosc Re: Tunezja to syf IP: *.hcm.com.pl 24.10.06, 13:03
      poczytaj jak okresliles Tych biednych Tunezyjczykow .a moze i na pewno to ty
      jestes taki sam o nie o niebo gorszy /wydarzyl sie/ szybki wytrysk /i zobacz na
      siebie co wyszlo .
    • Gość: A-s Re: Tunezja to syf IP: *.pke.pl 24.10.06, 13:17
      Szybki wytrysk da się wyleczyć, ale na wyprostowane zwoje na mózgu nie ma
      lekarstwa.
      • Gość: katarzyna Re: Tunezja to syf IP: *.sti.net.pl 24.10.06, 13:24
        Polacy uwielbiaja obrzucac sie blotem to nasza narodowa domena,na wszystkicz
        forach moc agresji do drugiej osoby.Jezeli ktos gdzies byl i nie podobalo mu
        sie rowniez moze o tym napisac kazdy ma prawo do swojej opini ja rowniez ale po
        tym wszystkim co tu czytam raczej o swoim wyjezdzie nie napisze bo zaraz
        znajdzie sie 100 przemadrzalych ktorym sie cos nie spodoba.>jestescie zalosni.
        • Gość: r1 Re: Tunezja to syf IP: *.hcm.com.pl 24.10.06, 13:48
        • Gość: r1 Re: Tunezja to syf IP: *.hcm.com.pl 24.10.06, 13:49
          napisz.napisz.napisz nie bedziemy obrzucac blotem
          • Gość: katarzyna Re: Tunezja to syf do r1 IP: *.sti.net.pl 24.10.06, 13:54
            po co podejmujesz temat jak nie masz nic do powiedzenia?
            • Gość: r1 Re: Tunezja to syf do r1 IP: *.hcm.com.pl 25.10.06, 11:48
              Pani Katarzyno . o Tunezji to moge opowiadac duzo i o tym jest to forum a nie o
              filozofi zycia imentalnosci naszej nacji
    • szybki_wytrysk Re: Tunezja to syf 24.10.06, 14:33
      Noe jestem , jak tu sugerowano turystą który chce za pare zlotych miec czerwony dywan. Chce tylko aby
      za pieniadze ktore wydalem, a bylo ich niemalo ( wykupilem hotel pieciogwiazdkowy), mial standard ,
      ktory zapewniaja inne kraje - to wszystko.
      Swoja opinie oparlem na wieloletnich podrozach - bylem prawie na calym swiecie. Powtarzam jeszcze raz
      : Tunezyjczycy w branzy turystycznej to banda smierdieli, oszystow, wydrwigroszy, niekompetentnych
      gnojkow. Obsluga w hotelu leniwa, sklepowe i sklepikarze w panstwowych sklepach opryskliwi......
      Itd: W zyciu tam nie pojade.
      • Gość: Sas Re: do szybki _wytrysk IP: *.net81.citysat.com.pl 24.10.06, 18:17
        Cz hotel 5 -co gwiazdkowy ktory Wykupiłas w Tunezji był w cenie hotelu 5
        gwiazdek na Lazurowym Wybrzeżu, Hawajach , Copacabana ,itd ? Leniwi i
        niekompetentni to znaczy co -nie nadskakiwaki KRÓLEWNIE na kazdym kroku i
        zamiast w pokoju hotelowym zameldowali w namiocie? A moze Ty nie Byłas w
        TUNEZJI ponieważ tam państwowych sklepów praktycznie nie ma .A ,że w zyciu tam
        nie pojedziesz -to fajnie jednej malkontentki na szlaku mniej. Sas
        • Gość: Gość Re: do szybki _wytrysk IP: *.chello.pl 24.10.06, 19:12
          Byłam w październiku w Tunezji w Hammamecie.Wyjazd był na szybko, last minut,
          nieplanowamy, za śmieszne pieniądze. Hotel 4*. Przeżyłam szok ale pozytywny.
          Czysto, wygodnie i miło.Worek leków pozostał nietknięty. Do tego czasu
          skreślałam Tunezję z planów podróży kierując się podobnymi do powyższej
          opiniami.Po powrocie stwierdziłam, ze już nigdzie po świecie nie będe się tułać,
          bo znalazłam moje miejsce na relaks i wypoczynek właśnie w Tunezji. Nie ukrywam,
          że przed przyjęciem oferty sprawdziłam na tut.forum i forum "Wakacje" opinie o
          hotelu. A i teraz z ciekawością tu zaglądam.
      • Gość: D Re: Tunezja to syf IP: *.orange.pl 24.10.06, 21:14
        Jeżeli byłeś "prawie" na całym świecie to dziwię się że nic nie wiesz na temat
        kultury arabskiej, chyba że, dla Ciebie cały świat to wycieczka do "rajchu" i z
        powrotem.
      • zazaka Re: Tunezja to syf 12.11.06, 01:59
        Gdybyś był "prawie na całym świecie", to nie wypisywałbyś podobnych bzdur!!!
        Tunezja to najbardziej europejski kraj w północnej Afryce. Byłeś w innych,
        Egipcie, Libii, Sudanie...??? Najpierw zobacz "prawie cały świat", a dopiero
        potem ogłaszaj swoje opinie! Jeżeli Tunezja to "syf", zobacz na przykład
        Rumunię i Ukrainę (modny ostatnio Krym!)
        • Gość: rolf Re: Tunezja to syf IP: 80.244.139.* 12.11.06, 07:58
          masz racje z rumunia tam jest koszmarnie bylem tam 2 miesiace
        • Gość: gość Re: do zazaka IP: *.net81.citysat.com.pl 12.11.06, 13:53
          Wiesz z niego to chyba taki globtroter- bajkopisarz . Kupił tani atlas i
          udajie podróżnika bo klawiatura przyjmie wszystko .
          • Gość: mortadela do ukrywającego się sasia IP: *.aster.pl 13.11.06, 10:02
            Znowu się pojawiłeś i zaczynasz dokuczać osobom , którym nie podoba się
            Tunezja. Być możę np. Rumunie to też syf , Ale mi chodziło o syf turystyczny.
            Nie kupuję tanich atlasów . Do każdego wyjazdu długo przygotowywuję się i nie
            potrzeba mi nigdy takich rad niby ekspertów jak ty.
        • Gość: marek Re: Tunezja to syf do zazaka IP: *.sti.net.pl 13.11.06, 10:28
          Osobiscie Krym urzekl mnie bardziej niz Tunezja a ty jezeli gdzies cos
          slyszales anie widziales nie wypisuj bzdur,biorac pod uwage baze hotelowa Krym
          jest znacznie drozszy od Tunezji(****)
          • Gość: mortadela Re: Krym? IP: *.aster.pl 13.11.06, 10:40
            Jak jechałeś? Zaplanowałem sobie pociągami , ale trochę się obawiam.
            • Gość: marek Re: Krym?do mortadela IP: *.sti.net.pl 13.11.06, 11:00
              Najszybciej czarterem lot ok 2 godz,pociag:bezposredni z Warszawy a najlepiej z
              Lwowa lub Krakow-Odessa-Krym
              • Gość: mortadela Re: Krym?do mortadela IP: *.aster.pl 14.11.06, 11:55
                Dzieki
    • olusia2284 Re: Tunezja to syf 24.10.06, 19:23
      Wiedząc, że Tunezja jest krajem arabskim mogłeś się spodziewać, że czyściutko
      to tam nie jest. Oni mają całkiem inne pojęcie higieny niż my - i to pisze w
      każdym przewodniku, więc jak czytałeś??? We wszystkich katalogach pisze na
      przykład, że w Tunezji hotel 4* odpowiada 3* hotelowi w Europie, więc co tu się
      dziwić??? Co do obsługi hotelowej - ja akurat trafiłam na szybką i sprawną
      obsługe w hotelu, ludzie pomocni i życzliwi - oczywiście nie wszyscy, ale
      większość była ok. Niektórzy Tunezyjczycy myślą o przyszłości - studiują,
      pracują itp, więc nie gadaj, wszyscy są tacy sami, bo to nieprawda. Może Ty nie
      miałeś szczęscia i Cię okradziono, ale mi się tam akurat kradzież nie zdarzyła.
      Jak Ci się tam nie podobało to nie wracaj tam, ale nie wypowiadaj też takich
      złych opinii o Tunezyjczykach, bo mimo wszystko to normalni ludzie, którym też
      zależy na pracy - i z tymi co gadałam mówili, że gdyby nie turystyka to Tunezja
      już by umarła i że starają się jak mogą by dogodzić turystom. Pozdro
      panie "szybki wytrysk" :P
      • Gość: Ninka Re: Tunezja to syf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 22:21
        O mamo, ile w was agresji.. kazdy czlowiek ma prawo do wypowiedzenia sie, kazdy
        z nas zyje na innym poziomie, i ma wieksza lub mniejsza pensje, a co za tym
        idzie ( juz raz to an tym forum pisalam ), kazdy ma inne wymagania co do
        zakwaterowania, posilkow, zachowan innych itp.... no bo hcyba ktos kto jedzie do
        hotelu 2 gwiazdkkowego nie bedzie mial takich wymagan jak ktos kto jezdzi zawsze
        do 5 gwiazdkowych... owszem, nieladnie psiac o kims ze jest niekompetentny,
        brudny, zasyfialy itp. ale to jego opinia, on na was nie wsiadl nie zjechal za
        wasza opinie ze tunezja jest super... a wy jedziecie po nim jak po jakims
        wygnancu itp.. wymagacie aby nie obrazal tunezyjczykow, a sami nie ejstescie
        lepsi, bo wlasnego mieszacie z blotem, za to ze ma poprostu niemile wspomnienia
        zwiazane z tunezja. ja nie naleze do wymagajacych ludzi, i nie jezdze do 5
        gwaizdkowych hoteli, podobalo mi sie w tunezji, ale ze wzgledu na ich odmienne
        tradycje i kulture, ale rowniez draznil mnie brud na ulicach, a w zasadzie na
        kazdym kroku jak sie wyszlo z hotelu... rozni ludzie, rozne wrazenia, rozne
        odczucia. dlacezgo ma byc tak ze na tym forum tylko mwoi sie dobrze o tunezji...
        a moze ejst jeszcez kilak osob ktore maja takie wymagania jak "szybki wytrysk"..
        skoro nie pododba wam sie to co napsial to napiszcie ze sie nie zgadzacie z tym
        bo... wymiencie kilka powowdow, i juz, bo takie wypisywanie ze ma siedziec w
        domu i plaze ogladac w tv itp to raeczj rowniez dobrze nie swiadczy o waszej
        kulturze.. jak kogos smieszy czyjas wypowiedz to pomincie ja, bo czasem sami
        mozecie sie osmieszyc tym co wypisujecie, bo niby bronicie tunezyjczykow przed
        oszcezrstwami innych bo nie wypada nikogo obrzucac blotem, a w nastepnych
        zdaniach sami juz obrzucacie innych..wtedy najczesciej wychodzi kto na jakim
        poziomie jest..
    • Gość: mała-anula Re: Tunezja to syf IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.06, 22:39
      Obrzucamy błotem??? Bez przesady. Koleś głupoty na forum wygaduje, obraża
      ciężko pracujących mieszkańców Tunezji a ktoś go jeszcze broni.Dziwie się
      takiej postawie. A bronić Go tylko dlatego że jest naszym rodakiem - uważam za
      dziecinne. Tunezja jest pasjonująca, ludzie ciekawi i bardzo ciężko pracują. I
      uszanuj to.
      • Gość: Ninka Re: Tunezja to syf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 23:56
        A cyz ja w ktorym momencie napsialm ze nie szanuje ich?? napsialm ze pisanie o
        kims ze jest niekompetentny, syfiasty itp nie ejst na meijscu... ale pisanie
        rowniez do niego ze lepeij niech sie nei rusza z domu i siedzi przez tv oglada
        plaze bo ejst taki i owaki, tez nie siwadcyz dobrze o was..
    • Gość: Ada Re: Tunezja to syf IP: *.devs.futuro.pl 25.10.06, 10:44
      Bardzo współczuję szybkiemu_wytryskowi, bo nie wiem w jakiej był Tunezji. Ja
      jeżdżę tam ze względów osobistych co trzy miesiące i jakoś nie udało mi się
      zarejestrować tak wielu przykrych doznań. Wręcz odwrotnie. To prawda, że
      czystość szczególnie na ulicach nie jest mocną stroną arabskiej kultury, ale za
      to od żadnego Tunezyjczyka nie poczułam przykrego zapachu potu,jak to się często
      zdarza w polskich autobusach czy tramwajach zwłaszcza latem. Nie spotkałam tam
      ,,bezczelnego czy wrogo nastawionego" tubylca. Tu znów wracam do kultury
      arabskiej: Tunezyjczycy to muzułmanie i goście dla nich są świętością. Oni mają
      świadomość, że żyją z turystów i do głowy by im nie przyszło by odnosić się
      wrogo do obcokrajowców. Europejczykowi z zimnego kraju może przeszkadzać pewnego
      rodzaju narzucanie się w kontaktach bezpośrednich, ale na bazarach to po prostu
      styl pracy handlujących. Arabowie mają swoisty spokój wewnętrzny i nie gnają
      nerwowo do przodu jak ludzie kultury Zachodu. Posądzanie ich jednak o lenistwo
      jest krzywdzące. Znam wielu Tunezyjczyków, którzy pracują od świtu do późnej
      nocy i pracę uważają za najwyższą wartość. Prawdą jest, że nie brakuje tam
      kombinatorów i cwaniaków, ale tych także u nas jest pod dostatkiem. Nie wiem kto
      Tobie szanowny wytrysku nacisnął na odcisk, ale to już Twoja sprawa. Każdy ma
      prawo do własnych opinii, a ja mam nadzieję, że tych, którzy jeszcze nie byli w
      Tunezji nie zniechęcą podobne głosy. Za każdym razem, gdy mówię, że jestem z
      Polski spotykam się w Tunezji z wyrazami sympatii. Z taką życzliwością z
      pewnością nie spotkam się w Niemczach czy Austrii, ale sami sobie na takie
      traktowanie zasłużyliśmy. Pozdrawiam
      • karolcia_24 do ADY 25.10.06, 12:49
        Ada odezwij sie do mnie na maila gazetowego...szybciutko jesli mozesz:)))
        • Gość: Ada Re: do ADY IP: *.devs.futuro.pl 26.10.06, 09:39
          Karoluciu, w czym mogę Tobie służyć? Pozdrawiam
          • Gość: Ada Do Karolci IP: *.devs.futuro.pl 26.10.06, 09:47
            Wstyd mi się przyznać, ale nie jestem oblatana w obsłudze forum i nie mam
            pojęcia w jaki sposób odpisać na Twojego gazetowego maila i nie wiem czy mam
            uprawnienia. Daj mi wskazówkę, a nie będzie problemu. Pozdrawiam
      • Gość: nigrra Do Ady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 18:25
        Ada skoro jezdzisz tak czasto do Tunezji to zapewne wiele o tym kraju wiesz.Mam pytanko czy moglybysmy sie zkontaktowac mailowo?Mam kilka pytan.
        • ada062 Do Niggry 30.10.06, 09:26
          Witaj, jeśli zdołam chętnie odpowiem na Twoje pytania. Pozdrawiam. Mój adres to
          ada062@gazeta.pl
    • Gość: mortadela Re: Tunezja to syf IP: *.aster.pl 30.10.06, 23:45
      Tunezja zawiodła mnie całkowicie, na forum 99% to achy i ochy , a okazało się ,
      że to totalny turystyczny niewypał. Nie wszystkim podoba się złodziejstwo w
      hotelach , brudne plaże , natrętne arabusy itd.
      • ada062 Re: Tunezja to syf 31.10.06, 08:54
        Oczywiście masz prawo do własnego zdania, ale jadąc do arabskiego państwa
        powinieneś być przygotowany na to, że oni mają trochę inne podejście do
        czystości niż Europejczycy. Arabowie przede wszystkim dbają o higienę osobistą
        (tam nie ma takich zapachów jak u nas latem w tramwajach i autobusach), ale
        ulice, otoczenie ich domów to zupełnie inna bajka. Podobnie jest w Turcji. W
        pełni rozumiem niesmak człowieka, który jedzie do Tunezji wprost z
        wypieszczonego europejskiego ogródka na tamtejsze, zaśmiecone ulice. Ja mojego
        Tunezyjczyka oduczyłam rzucania papierów na chodnik, bo on oczywiście uważał, że
        to żaden problem:-) Czystość z ulic przenosi się na plaże, bo to też miejsce
        publiczne. Arabskie narzucanie się też przeszkadza wielu turystom z
        europejskich, zimnych krajów. Ale to też element ich mentalności. Dla obsługi
        sklepów to normalny sposób handlowania. My też nie jesteśmy przyzwyczajeni to
        takich bezpośrednich kontaktów, nie lubimy gdy ktoś dotyka nasze dzieci, a tam
        jak na ulicy maluch zacznie histeryzować, to obcy mężczyźni podchodzą i
        zaczynają go głaskać i pocieszać. Oczywiście bałagan na ulicach mi przeszkadza,
        ale akceptując ich mentalność jestem w stanie to zrozumieć. Do ich
        bezpośredniości się przyzwyczaiłam i mi nie przeszkadza. Co do kradzieży w
        hotelach to nie kradnie obsługa, a inni goście hotelowi i to potwierdza wiele
        osób z tego forum. Dla mnie Tunezja jest pięknym krajem i bardzo lubię jej
        mieszkańców, choć bardziej podoba mi się Turcja. Jeśli Mortadelo źle się tam
        czujesz to polecam kraje skandynawskie, najlepiej Finlandię: czysto, nikt Cię
        nie zaczepi i broń Boże nie dotknie i nawet nie poczęstuje herbatą, tylko trochę
        zimno:-) Pozdrawiam
      • Gość: Sas Re: do mortadela IP: *.net81.citysat.com.pl 31.10.06, 09:17
        Nie można generalizować . Nas nikt nie okradł i nie próbował oszukać . Plaże
        gdzie brudne tam brudne gdzie powinny być czyste tam są czyste - zresztą jak
        wszędzie.Co do natręctwa - Twój zarzut to całkowita pomyłka - nie znasz i nie
        chcesz poznać innych kultur- Siedź w domu. Co do turystycznego niewypału -nie
        wiem czy Byłas w El Jem , Kartaginie , Tunisie , Kairuanie , Matmacie i
        wreszcie na Saharze - czy te i wiele innych nie wymienionych ciekawostek
        turystycznych to -Twoim zdaniem TURYSTYCZNE NIEWYPAŁY . Sas
        • mareks111 Re: do mortadela 31.10.06, 09:51
          Że mozna trafić na nienormalne warunki-to się zdarza.Miałem taki przypadek w
          Turcji na 7+7.Ale nie uogólniam,może się zdarzyć.Jeżeli chodzi o Tunezję byłem
          dwa razy.Za pierwszym razem zaliczyłem wszystkie wycieczki.Teraz jeżdzę tylko
          na wypoczynek i to do tego samego hotelu gdzie z obsługi,jedzeniai warunków
          jestem bardziej zadowolony niz np.Egiptu gdzie też byłem.Jednym słowem:WSZYSTKO
          SIĘ ZDARZYĆ MOŻE.
        • Gość: mortadela Re: do mortadela IP: *.aster.pl 31.10.06, 16:25
          Byłem wszędzie , często sam poruszałem się po Tunezji , nie zachwyciła
          mnie.Ostrzegam tych , którzy trochę świata widzieli, to stracony czas i
          pieniądze.Niech jeżdzi tam turystyczny plankton , któremu można wszystko
          wmówić , wszystko sprzedać itp.
          • Gość: mareks111 Re: do mortadela IP: 80.48.52.* 31.10.06, 18:05
            Ty obieżyświat nie obrażaj ludzi bo uznaja że masz w głowie mortadelę zamiast
            mógu.
          • Gość: Sas Re: do mortadela IP: *.net81.citysat.com.pl 31.10.06, 18:34
            Wykręcasz sie od odpowiedzi na pytanie , czy niektóre wymienione przeze mnie
            turystyczne atrakcje Tunezji to dla takiego globtrotra jak Ty MIC
            SZCZEGÓLNEGO .O czyjeś pieniądze i czas sie nie bój . Bój sie o swoja kaskę i
            swój czas. Moze opowiesz o Swoich dokonaniach . Tylko uwazaj ,żeby wtedy Ciebie
            ktoś nie nazwał PLANKTONEM ,bo jak narazie to piszesz ogólnikami . Żadnych
            konkretów. Sas
            • Gość: mortadela Re: do mortadela IP: *.aster.pl 01.11.06, 17:06
              Dodałbym kiłę.
              • Gość: sAS Re: do mortadela IP: *.net81.citysat.com.pl 01.11.06, 17:38
                Trzeba było tak od razu. To złapałeś i to cie boli . Chyba nie od PLANKTONU .
                Sas
                • Gość: mortadela Re: do mortadela IP: *.aster.pl 01.11.06, 20:16
                  W Tunezji od twojej żony.
                  • Gość: Sas Re: do mortadela IP: *.net81.citysat.com.pl 01.11.06, 20:31
                    Widzę ,ze ty i twoje argumenty sa na poziomie rynsztoka. Chciałbym ci
                    powiedziec ,że jesteś takim CHAKIEMGLOBTROTERKIEM , który chwaląc sie że zlapal
                    syfa , oskarża o to boguducha winna kobietę. Jak skończysz leczenie u
                    wenyrologa to proponuję psychiatrę . Sas
                    • Gość: mortadela Re: do mortadela IP: *.aster.pl 01.11.06, 20:37
                      Byłem u psychiatry, poważne leczenie po urazie psychicznym jakim było
                      skonfrontowanie opisów Tunezji z rzeczywistością.Co do reszty - wisi mi
                      to.Możesz mnie cmoknąć.
                      • Gość: Sas Re: do mortadela IP: *.net81.citysat.com.pl 01.11.06, 20:42
                        Uraz psychiczny , wstrząs - rozumiem , a może wielbłąd kopnął w główkę i
                        dlatego CI WISI . Co do cmokania to wydaje mi sie ,że lepsz mi sie trały. sAS
                        • Gość: mortadela Re: do mortadela IP: *.aster.pl 01.11.06, 20:45
                          Prąd mnie poraził, wielbład mnie kopnął , wisi mi , ale to nie zmienia
                          faktu ,że to po pobycie w ślicznej , pełnej uroku , egzotyki Tunezji.
                          • Gość: Sas Re: do mortadela IP: *.net81.citysat.com.pl 01.11.06, 21:45
                            Dlatego trzeba się leczyć bo objawy są bardzo niepokojące . Sas
                            • Gość: mortadela Re: do mortadela IP: *.aster.pl 01.11.06, 21:57
                              To podobno jest uleczalne , lekarz powiedział, że za 10 lat słowo Tunezja nie
                              będzie powodować żadnych objawów . Dziękuję za troskę.
                              • Gość: Sas Re: do mortadela IP: *.net81.citysat.com.pl 01.11.06, 22:07
                                Wydaje mi się że , diagnoza postawiona przez pana doktora nijak ma sie do
                                rzeczywistości - czytajac opinie większosci forowiczów . No ale może złapał
                                jelenia i teraz przez 10 lat będzie go leczył z Tunezji . I doił. Sas
                                • Gość: mortadela Re: do mortadela IP: *.aster.pl 01.11.06, 22:10
                                  Doił ? Człowieku , tobie po Tunezji to same świństwa w głowie.Będziesz kiedyś
                                  się tłumaczył jak poseł Bestry.
                                  • Gość: Sas Re: do mortadela IP: *.net81.citysat.com.pl 01.11.06, 22:15
                                    Myślałem że z ciebie bystrzacha a ty jestas martadela . Doił- znaczy ciągną
                                    kaske za kazdą wizytkę . A co to jest posel Bestry? . Sas
                                    • Gość: mortadela Re: do mortadela IP: *.aster.pl 01.11.06, 22:18
                                      Ty znowu o ciągnięciu.Dość tych świństw na forum turystycznym.
                                      • Gość: Sas Re: do mortadela IP: *.net81.citysat.com.pl 02.11.06, 10:28
                                        Wiesz z ciebie to niezły ZBOK .Z kazdego słówka potrafisz wyciągnać
                                        jednokierunkowe skojerzenia . No ale cóz moze doktor pomoże ? Proponuję
                                        równiez zacząć leczenie sklerozy , Świństw i wulgaryzmów na różnych wątkach
                                        tego forum TY MAŁY CZLOWIECZKU uzywasz najwiecej .Sas
                                        • Gość: mortadela Re: do mortadela IP: *.aster.pl 02.11.06, 11:36
                                          To znowu jestem mały? I na co choruję? Dobrze ,że po kontakcie z tobą
                                          tunezyjscy chłopcy wyleczli żylaki odbytu.
                                          • Gość: Sas Re: do forowiczów IP: *.net81.citysat.com.pl 02.11.06, 13:11
                                            A nie mówiłem że to , to -to zboczątko , a jakie wygadane , jaki zasób wiedzy
                                            i jaka entelegentna wierszówka . Dawno czegoś takiego na forum nie bylo . Ale
                                            czekamy pisz dalej - przerobiles chlopczyków , przerobiłes dziewczynki to
                                            prosimy o informacje na temat zoofili - w tym temacie tez zapewne świetnie
                                            poradzisz . Sas
                                            • Gość: Ninka to sie chlopcy robi nudne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 14:11
                                              ani to juz smieszne ani zabawne, wrecz zalosne... chcecie sie klociic to
                                              wybierzcie sobie inne miejsce, bo nie po to tu czlowiek wchodzi na to forum aby
                                              poczytac wasze wymiany zdan...
                                              • Gość: mortadela Re: to sie chlopcy robi nudne... IP: *.aster.pl 02.11.06, 14:28
                                                Ale nadal Tunezja , podkreślam ,że dla mnie , to nędza turystyczna.
                                                • Gość: Sas Re: do mortadela IP: *.net81.citysat.com.pl 02.11.06, 14:33
                                                  Skończyłaś mortadelo? Niezapomnij spuscic wody . Pa .Sas
                                                  • Gość: mortadela Re: do mortadela IP: *.aster.pl 02.11.06, 14:43
                                                    Dobrze , razem z sasem.
                                                  • Gość: sAS Re: do mortadela IP: *.net81.citysat.com.pl 02.11.06, 14:47
                                                    Komu dobrze temu dobrze . Sas
                                                  • Gość: mortadela Re: do mortadela IP: *.aster.pl 02.11.06, 14:49
                                                    Pisałem o zawartości.
                                                  • Gość: Sas Re: do mortadela IP: *.net81.citysat.com.pl 02.11.06, 16:54
                                                    Czego ? Bo chyba nie rozumu w twojej malutkiej główce. Sas
                                                  • Gość: mortadela Re: do mortadela IP: *.aster.pl 02.11.06, 18:41
                                                    Ha , ha , ha.
                                                  • Gość: Sas Re: do mortadela IP: *.net81.citysat.com.pl 02.11.06, 18:45
                                                    Zaśmiał sie koń i ..zdechł. Sas
                                                  • Gość: mortadela Re: do mortadela IP: *.aster.pl 02.11.06, 18:46
                                                    Hi , HI , HI.
                                                  • Gość: Sas Re: do mortadela IP: *.net81.citysat.com.pl 02.11.06, 18:52
                                                    Pan doktor lekarstw nie doniósł? Sas
    • kakauko Re: Tunezja to syf 03.11.06, 08:42
      Powtarzam - TUNEZJA TO SYF. JESLI JAKAS PIPA PISZE ZE BYLO FAJNIE BO ANIMATORZY BYLI FAJNI NIECH
      SPIE.. DO BURDELU DO AFRYKI. BZYKANIE TO NIE WSZYSTKO MOJE PANIE.
      • Gość: Ninka ile mozna, wrzuc na luz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:35
        Nudny jestes... a zarazem monotematyczny... ciagle ublizanie, ciagle
        wyzwiska..... znosilam twoje posty z wyzwiskami innych przez kilka dni, ale to
        juz trwa za dlugo, widac masz z tego niezly ubaw ze komus ublizysz.... zastanow
        sie nad swoim zachowaniem i tym co poprzez takie wypisywanie glupot prezentujesz..
        • Gość: mortadela Re: ile mozna, wrzuc na luz.. IP: *.aster.pl 03.11.06, 20:18
          Nineczko już jestem.Pozdrawiam serdecznie.Mortadela jest tylko jedna , z
          asterka . Zostaw tego sasa . On wykorzystuje pobyty w ślicznej Tunezji do
          niecnych celów .Wiem , że cały dzień tęsknił za mną , ale jestem wytrwały w
          swej niewinności .Nie oddam się pierwszemu lepszemu sasowi.
          • Gość: phi Re: ile mozna, wrzuc na luz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 23:36
            Jasne że jest syf.Tylko książe sas jest zachwycony,zwłaszcza obskurnym
            hotelem.Siedzi na tym forum od kilku miesięcy i sam już nie wierzy w to co
            pisze marnując swój czas który mógłby poświęcić rodzince.Polecam mu Brazylię
            skoro tak lubi hard cord.
            • Gość: mortadela Re: ile mozna, wrzuc na luz.. IP: *.aster.pl 05.11.06, 19:46
              A ja Meksyk.
              • Gość: mortadela Re: ile mozna, wrzuc na luz.. IP: *.aster.pl 07.11.06, 20:32
                Szybki wytrysku ,pokaż się znowu , oczywiście na forum.
                • szybki_wytrysk Re: ile mozna, wrzuc na luz.. 09.11.06, 11:46
                  Co je ????
                  Widze ze sporo tu milosnikow pchel i brudu. Zakrzyczeli nas co ?
                  • Gość: mortadela Re: ile mozna, wrzuc na luz.. IP: *.aster.pl 09.11.06, 19:47
                    Akurat z pchłami w Tunezji nie spotkałem się ,a nocowałem w różnych miejscach o
                    różnym standarcie.Zraziłem się do Tunezji od razu na lotnisku ,pobyt i
                    zwiedanie zawiodły mnie po tych achach nad tym krajem.Tanio to fakt , ale to
                    badziew turystyczny i takie pieniądze i tak są za duże.
    • mar815 Re: Tunezja to syf 09.11.06, 20:55
      niektore rzeczy sie zgadaja ale to caly klimat arabski nie podoba sie to jedzij
      do monaco, monte carlo tam na pewno nie ma syfu...heh ja tam sie zajebiscie
      bawilem a bzdury wysmiewalem...
      • Gość: mortadela Re: Tunezja to syf IP: *.aster.pl 09.11.06, 21:27
        Arabskie klimaty akurat w Tunezji zbyt mocno przesiąknięte są wpływami
        francuskimi .Zgadzam się , nie wszystko turystyczne złoto co mocno
        reklamowane ,dla mnie akurat słabiutka Tunezja.
    • Gość: mortadela Re: Tunezja to syf IP: *.aster.pl 17.11.06, 20:33
      "Sasiu do dzieła".
      • Gość: Sa Re: do mortadela IP: *.net81.citysat.com.pl 18.11.06, 11:31
        W odpowiedzi na Twoj post muszę przyznac , że jak zwykle Masz racje .
        Myslełem ,ze kiedy kupie nowy komputer to będe mógł wgrywac pliki z muzyka . a
        teraz okazuje sie ,że klawiatura nie jest zintegrowana z monitorem i moge tylko
        ogladac filmiki . Myślę ,że dobry programista poradzi sobie z ta
        dolegliwoscia , bo jak nie to bedę zmuszony komputer odstawic do servisu .
        Pamietaj - nie kupuj komputerow bez stacji dyskow . Pozdrawiam Sas
        • budva Re: 19.11.06, 22:07
          Potwierdzam , wiele się nasłuchałem jak tam wspaniale , wrażenia z pobytu -
          przereklamowana miernota . Czyli ogólnie więcej ucieszonych z pobytu , ale
          zdarza się niezadowolony.Z treści poprzednich postów wnioskuję , że zaraz będę
          ten najgorszy.
          • Gość: Sas Re: budva IP: *.net81.citysat.com.pl 19.11.06, 22:55
            Nie Traktuj wszystkiego tak na serio . Przeciez nawet w Warszawce ,jadac
            Marszalkowska Mozesz spodkac przechodnia , ktory czyta gazete . I to nie
            koniecznie z silnikiem 1600 cm3. Pozdrawiam i zapraszam do kiosku Sas
            • budva Re: budva 20.11.06, 10:52
              I z takimi ludżmi jak sas można spotkać się w Tunezji . Straszne , a zarazem
              śmieszne.
              • Gość: Sas Re: budva IP: *.net81.citysat.com.pl 20.11.06, 12:42
                To prawda ,nie mozna wszystkiego wrzucac do jednego worka . Musisz
                Pamietac ,że a Tumezji mozna plazowac i poczytac ksiazke . Ale zawsze Powinnas
                zawacać uwagą na elewacje hotelu . Jezeli kolor tej elewacji jest bialy to z
                pewnością jest 4-ro pietrowy. Taksowki parkuja niedaleko recepcji . Pozdrawiam
                Sas
                • Gość: mortadela Redo: budva IP: *.aster.pl 20.11.06, 12:47
                  Dodam potworne. Precz z siusiem i Tunezją. Niech zwycięży prawda.
                  • Gość: Sas Re: Redo: mortadela IP: *.net81.citysat.com.pl 20.11.06, 13:14
                    Wiesz droga mortadelko niechętnie ale musze sie z Toba zgodzic .Zawsze
                    człowiek bedac w Tunezji podziwia ten piekny kraj . nie przychodzi mu do
                    glowy ,ze tuz obok w sklepie mozna kupic pomarańcze .Wiesz zapewne ,że
                    pomarancze należące do gatunku fauny nie zawsze rosna na plantacjach . Jadąc
                    wycieczkowym autobusem mozna podziwiac gaje oliwne . wiesz to takie rosliny z
                    ktorych robi sie halwe . Pozdrawiam i życzę smacznego Sas
                    • Gość: mortadela Re: Redo: mortadela IP: *.aster.pl 20.11.06, 13:21
                      Tunezyjski chłam tylko dla siusiów podnieconych widokiem pomarańczy i gejów
                      naoliwionych.
                      • budva Re:PKP 20.11.06, 13:24
                        Piękne curfa piękne.
                        • Gość: Sas Re:PKP IP: *.net81.citysat.com.pl 20.11.06, 13:30
                          Tak to prawda ,że Tunezja lezy w Azji, ale pogoda nie zawsze jest tam
                          deszczowa. Sas
                      • Gość: Sas Re: Redo: mortadela IP: *.net81.citysat.com.pl 20.11.06, 13:28
                        Można to tak nazwac , ale jezeli blizej przyjżeć sie hotelowi to Dojdziesz do
                        wniosku ,ze windy powinny byc co najwyzesz 5-ci osobowe . Wieksz ilosc
                        osób ,ktora korzysta z tego środka transportu nie moze kupowac lokalnych gazet.
                        Saloniki prasowe to takie male sklepiki , ale biletów autobusowych nie
                        sprzedają . Musisz przejść na drugą srtonę ulicy. Pozdrawiam -uwazaj na
                        tramwaje Sas
                        • truskaweczka2006 Re: Tunezja to syf 20.11.06, 16:19
                          Matko, czytając niektóre posty mam wrażenie, że piszą je ograniczeni umysłowo
                          ludzie :/
                          • aisza_21 Re: Tunezja to syf 20.11.06, 17:13
                            Radze drogim niezadowolonym panom przed kolejną podróżą sięgnąć po chociażby
                            przewodnik by dowiedzieć się czegokolwiek o wybranym miejscu na wakacje:)
                            • Gość: Sas Re: do truskaweczka2006 i aisza_21 IP: *.net81.citysat.com.pl 20.11.06, 17:38
                              Macie oczywiście racje . Moje ostatnie posty ,ktore sa odpowiedziami na
                              zaczepki kretyna mortadeli i tego typu podobnych ludzików , ktorzy
                              niekoniecznie przebywają w zakladzie otwartym a ich półkule mózgowe są
                              gladziudkie jak lusterko.Od dłuzszego czasu pobijają dwa-trzy watki tymi samymi
                              chamskimi śpiewkami.Przeciez o tym ,że Tunezja to syf a Sas to kmiot pisali
                              wiele razy / zapewne czytajac z karteluszki/ i co z tego. Wychodza z zalozenia
                              jak kazdy debil ,ze to co powtórzone wiele razy jest prawdziwe.Natomiast co do
                              sedna sprawy / tematu przewodniego/ oprócz paru wyswiechtanych epitetow z
                              najwyższej półki najnizszego rynsztoka nie maja nic do powiedzenia. Sas
                              • aisza_21 Re: do truskaweczka2006 i aisza_21 20.11.06, 20:11
                                Zapewne muszą czuć się bardzo zawiedzeni, że wydawszy ponad 1000 zł pl po
                                tygodniowym pobycie w tunezyjskim kurorcie( tu dodam,że każdy kurort nie oddaje
                                w pełni lub wcale urody danego kraju) spędzonym na błąkanie się po miejscowym
                                deptaku lub nad basenem nie zaczerpnęli wiele z egzotyki Afryki płn....
                                Panowie, a może w przyszłe wakacje Leba?;)))
                                • budva Re: do truskaweczka2006 i aisza_21 21.11.06, 11:18
                                  A w którym przewodniku uprzedzają , o Tunezji brudem słynącej , przed pobytem w
                                  kraju nierobów , liczących na turystów , a raczej jedynie ich
                                  pieniądze.Tunezja , a dalej w diabły i nic naganianie nawiedzonego pana
                                  sasa .Chyba dla pana grzeczne i nie obrażam pana .
                                  • Gość: Sas Re: do bubva itd IP: *.net81.citysat.com.pl 21.11.06, 11:50
                                    W przewodnikach o Polsce tez nie pisza ,ze mozna w naszym pięknym kraju
                                    spodkac takie prostackie chamstwo jak Ty i Tobie podobnych . To ,że Tunezja
                                    jest śmierdząca i jest tam syf pisałes pare dni temu . Czyżby malutki móżdżek
                                    przestał pracowac? Bylem i opisuję co widzialem . Jak widziałem syf to o nim
                                    pisze jak zwiedzalem Tunis , Kartagine , El Jem , Monastir, Sosse, Kairuan i
                                    wiele innych ciekawych miejsc to tez staram wypowiadac sie obiektywnie . Moze
                                    dlatego ,ze mam w miare dobry wzrok i nie choruje na tynezyjska katarakte którą
                                    spowodował tunezyjski syf/ ten prawdziwy/. Co do obrazy to spoko . Obrazic moze
                                    mnie ewentualnie , ktoś spojrzeniem lub milczeniem , ale nigdy rynsztokową
                                    wierszówką. Nastepnym razem piszac post na tym forum tylko sie podpisz -
                                    będziemy wiedziec ,ze Tunezja to syf . Sas
                                    • budva Re: do bubva itd 21.11.06, 14:09
                                      Ja tak grzecznie , a pan ..... szkoda pisać .Proszę przeczytać dokładnie moje
                                      posty .To pan odpowiada w sposób mało delikatny.No cóż , kto z kim
                                      przestaje ...... , w Tunezji kultura , że hej.
                                      • Gość: Sas Re: do bubva itd IP: *.net81.citysat.com.pl 21.11.06, 14:30
                                        Masz swoisty sposob kulturalnej wypowiedzi , kiedy piszesz że Tunezja curfa
                                        jest taka i owaka a tynezyjczycy to nieroby. Pisz na temat albo wogóle. Ten
                                        watek nie ma nic wspólnego z curefskimi tynezyjskimi nierobami. Sas
                                  • budva Re: do truskaweczka2006 i aisza_21 21.11.06, 14:39
                                    Jest to dowód , że staram nie używać dosadnie brzydkich wyrazów , pozdrawiam
                                    życzę dużo zdrowia.
                                    • budva Re: do truskaweczka2006 i aisza_21 21.11.06, 14:41
                                      Do obcych używam formy pan , ale to chyba za trudne do zrozumienia.
                                      • Gość: Sas Re: do budva IP: *.net81.citysat.com.pl 21.11.06, 15:09
                                        Tak trudne do zrozumienia . Zwlaczsza jak piszesz kulturalnie prze małe p. Sas
                                      • truskaweczka2006 Re: Tunezja to syf 21.11.06, 20:50
                                        Według mnie Tunezja jest piękna i ma bogatą kulturę :P A jeżeli chodzi o syf to
                                        w Polsce też mamy brud i smród :/ Zresztą prawie w każdym kraju można znaleźć
                                        śmierdzące zaułki i nie tylko w Tunezji :P Należy też pamiętać że to inna
                                        kultura, która ma całkowicie inne niż my poczucie higieny , a arabowie to wcale
                                        nie brudasy i śmierdziele :P W Polsce także można spotkać dużo śmierdzieli i
                                        brudasów, szczególnie jadąc latem w autobusie czy tramwaju daje się to odczuć
                                        bardziej intensywnie :) i nie tylko potem ale także alkoholem :P Bynajmniej w
                                        Tunezji tak nie piją jak u nas i w środkach komunikacji bynajmniej nie śmierdzi
                                        piwskiem czy wódką, jak to u nas bywa :/
                                        • Gość: Julian Re: Tunezja to syf ale dla "szybko tryskającego" IP: *.icpnet.pl 22.11.06, 21:01
                                          Proponuję zamknąć ten temat. Proszę zwrócić uwagę na nicka "szybki wytrysk".
                                          Jak sama nazwa wskazuje, osoba ta ma małe IQ!!!
                                          • Gość: Sas Re: Tunezja to syf ale dla "szybko tryskającego" IP: *.net81.citysat.com.pl 22.11.06, 21:14
                                            Też proponuję zamknąć tego bezsensownego nicka . Co do autora - małe IO , maly
                                            człowieczek -poprostu WSZYSTKO MALE . Sas
                                            • Gość: mortadela Re: Tunezja to syf ale dla "szybko tryskającego" IP: *.aster.pl 23.11.06, 18:46
                                              Nic nie zmieniło się ,Tunezja to syf , a ludzie , którzy to piszą są
                                              odrażający , brudni , żli.
                                              • Gość: Sas Re: do mortadela IP: *.net81.citysat.com.pl 24.11.06, 10:38
                                                Stary zdezelowany patefon zaciąl sie . Sas
                                              • azaheca Re: Tunezja to syf ale dla "szybko tryskającego" 24.11.06, 14:24
                                                Gość portalu: mortadela napisał(a):

> Nic nie zmieniło się ,Tunezja to syf , a ludzie , którzy to piszą są
                                                > odrażający , brudni , żli.
                                                =========================
                                                i pożerają surowe podroby...;-) a fuuuj!
                                                • Gość: mottadela Re: Tunezja to syf IP: *.aster.pl 24.11.06, 15:49
                                                  No.
                                                  • azaheca Re: Tunezja to syf 24.11.06, 16:09
                                                    i bzykają swoje ograniczone,odrażające,złe siostry...
                                                  • Gość: mortadela Re: Tunezja to syf IP: *.aster.pl 24.11.06, 16:46
                                                    No oczywiście.
                                                  • fanka-kochanka Re: Tunezja to syf 24.11.06, 19:53
                                                    świetne kino,znawcy z was,gratulacje,gratulacje ;-)))))))))))))
                                                  • Gość: mortadela Re: Tunezja to syf IP: *.aster.pl 25.11.06, 18:01
                                                    Niestety nie jest to kino tunezyjskie.
    • Gość: bonzai Re: Tunezja to syf IP: *.aster.pl 26.11.06, 19:42
      J.w.
    • Gość: mortadela Re: Tunezja to syf IP: *.aster.pl 30.11.06, 19:39
      Przypominam .
      • Gość: mortadela Re: Tunezja to syf IP: *.aster.pl 03.12.06, 18:13
        I jeszcze raz.
    • Gość: EDA Re: Tunezja to syf IP: *.maszewo.net 04.12.06, 17:44
      NIE MIERZ WSZYSTKIEGO JEDNA MIARA SYF JAK W KAZDYM KRAJU CZY POLSKA TO NIE JEDEN
      WIELKI SYF A TEN BALAGAN NA ULICACH NIEKTORYCH W TUNEZJI TO NIE TAKA WIELKA
      TRAGEDIA A LUDZIE JAK LUDZIE JA NIE MIALAM TAKICH ODCZUC MOZE COS Z TOBA JEST
      NIE TAK ZASTANOW SIE
      • Gość: mortadela do EDY IP: *.aster.pl 05.12.06, 22:22
        Pisać dosadnie , czy pisać delikatnie o tym , że Tunezja nie podoba się
        wszystkim , to jakby wdepnąć w mrowisko . Chwalić , chwalić , chwalić .
    • Gość: mortadela Re: Tunezja to syf IP: *.acn.waw.pl 15.12.06, 22:45
      Dawno nie odświeżane.
    • Gość: gośc Re: Tunezja to syf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 19:32
      ty w du... byłeś a nie w tunezji
      • Gość: mortadela Re: Tunezja to syf IP: *.acn.waw.pl 02.01.07, 14:17
        Milutki jesteś .
    • celina4141 Re: Tunezja to syf 13.02.19, 13:51
      tak
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się