Dodaj do ulubionych

Oferty First na lato 2012 - kiedy ?

20.09.11, 10:51
Witam
Pytanie może dla niektórych śmieszne, ale poproszę o info kiedy tak mniej więcej pojawiają sie oferty "First" na lato ? - chodzi mi o lato 2012 oczywiście :)
Obserwuj wątek
    • padalec39 Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 20.09.11, 13:25
      Niekiedy są już w listopadzie ale wcale nie znaczy to że są najlepsze cenowo.
      • marilla43 Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 20.09.11, 15:10
        W tamtym roku z Triady były już we wrześniu :-) Nam udało się wykupić wczasy na zakynthos w hotelu Commodore z ALL za 2006 pl. Później ten hotel kosztowal 3100 pl. :-(
        • dlidia Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 20.09.11, 17:05
          Potwierdzam, pod koniec września kupiliśmy z Triady - 4* 2tyg.All na Kretę za 1850zł od osoby.I nikt później tej oferty nie przebił, ale czy w tym roku wystartuje też z taką ofertą - trudno przewidzieć?
          • des4 Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 22.09.11, 18:01
            nie trzeba się spieszyć, bez problemu można kupować oferty first do marca/kwietnia, a i potem zdarzają się promocje jeszcze tańsze od firstów
            • doral2 Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 22.09.11, 18:17
              niekoniecznie.
              tegoroczne lato, a właściwie jego brak, spowodowało znaczną zwyżkę cen wycieczek i lasty były dużo droższe od firstów.
              średnio 600 zł od osoby.
              • des4 Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 23.09.11, 08:06
                tegoroczne wypadki polityczne spowodowały, że w Egipcie i Tunezji oferty kupowane w maju-czerwcu-lipcu były dużo tańsze niż firsty kupowane przed rewolucją
    • zozolica Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 22.09.11, 12:54
      Już biuro Sun Fun "wypuściło" pierwsze oferty na lato 2012:)
    • anetka_polka Re: Sun&Fun już:) 22.09.11, 17:05
      jak wyżej, też się zasadzam na Egipt tym razem:)
      Pozdrawiam,
      A.
      • native-hd Re: Sun&Fun już:) 22.09.11, 20:24
        Dzieki wszystkim za info :)
        Tak mi pasowało w tym roku w Egiptowie że nie moge doczekać się rozpoczęcia grzebania w firstach :) planuje coś juz wykupić jeszcze w tym roku :D
        • aqua_frigida Re: Sun&Fun już:) 22.09.11, 20:52
          Na stronie Triady, pojawiły sie juz oferty na lato 2012.
          Ja chyba bym z takim wyprzedzeniem juz nie kupila wycieczki z żadnego biura. No, może z Itaki, bo ma wysoka gwarancje teraz.
          Mam dość ostatniego miesiaca i "kibicowania" Triadzie, po zakupie w końcówce czerwca oferty z prapremiery, po ostatnich doniesieniach prasowych na temat kłopotów finansowych TRIADY...
    • ferdynand_007 Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 22.09.11, 20:54
      Ja się czaję na 2013 rok. Dobre oferty na 2012 już zeszły.
      • kiepabyk Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 23.09.11, 08:46
        Sprawdzam Egipt z sun fan i nie wydaje mi się żeby cena była zaporowa np wylot 10 lipiec hotel Grand Plaza Club Resort 5* w Sharm pobyt 14 dniowy 2885 od osoby-do tego gwarancja niezmienności ceny i jakies gadżety
        • lennox.1 Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 23.09.11, 11:21
          Ja pewnie coś koło listopada zacznę szukać :)
          Jak zawsze zresztą :)
          • flyr Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 23.09.11, 12:01
            TUI family 21 pażdziernik , a regularna oferta miesiąc później
            • lennox.1 Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 23.09.11, 12:12
              Zastanawiam się tylko jak obecny (kosmiczny) kurs EUR i $ będzie miał wpływ na ceny :(
              • flyr Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 23.09.11, 12:20
                pewnie bedzie miał . Jak dzisiaj zerknąłem na ceny hoteli w Makadi z TUI na październik to mi włosy deba staneły . W zeszłym roku byłem i w październiku i lipcu i te październikowe były o niebo niższe . Ale to w TUI inne BP mnie nie interesuja więc nie wiem jak tam .
                • b-b1 Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 26.09.11, 08:53
                  flyr napisał:

> pewnie bedzie miał . Jak dzisiaj zerknąłem na ceny hoteli w Makadi z TUI na paź
                  > dziernik to mi włosy deba staneły . W zeszłym roku byłem i w październiku i lip
                  > cu i te październikowe były o niebo niższe . Ale to w TUI inne BP mnie nie inte
                  > resuja więc nie wiem jak tam .

Flyr-nie strasz :D Ja chcę z TUI do Iberotela . W tym roku go przebukowałam na tureckiego, ale w przyszłym muszę lecieć! Mam nadzieję, na niewielkie podwyżki...
                  • flyr Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 26.09.11, 09:18
                    nie strasze . Sam jestem przerażony . Koniec maja , poczatek czerwca chce jechać do Iberotel Makadi Beach ale nie sądze aby mnie było stać wiec padnie pewnie na Iberotel Makadi Oasis bo tańszy acz kolwiek teraz tez cena około 3 tys za os na tydzień więc duzo . Byłem w tym hotelu w 2007 i rewelacja . Chetnie tam wrócę .
                    • b-b1 Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 26.09.11, 09:53
                      flyr napisał:

> nie strasze . Sam jestem przerażony . Koniec maja , poczatek czerwca chce jecha
                      > ć do Iberotel Makadi Beach ale nie sądze aby mnie było stać wiec padnie pewnie
                      > na Iberotel Makadi Oasis bo tańszy acz kolwiek teraz tez cena około 3 tys za os
                      > na tydzień więc duzo . Byłem w tym hotelu w 2007 i rewelacja . Chetnie tam wró
                      > cę .

U mnie tylko Makadi Beach wchodzi w grę(bo Oasis jak pamiętam nie przy samym morzu) -tak nakręciłeś mnie na ten hotel, że żaden inny:D. -ale się nie martw nie spotkamy się, bo obstawiam drugą połowę czerwca:D
                      Kocham TUI, ale dzieciowe zniżki u nich dośc marne..chyba już zacznę odkładać-co by szoku nie przezyć :D
                      • flyr Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 26.09.11, 11:17
                        owszem Oasis nie przy plaży ale spacerkiem do niej to 3 minuty . Faktycznie Beach piekny i warto tylko ta cena . Ja polece wtedy kiedy będzie taniej wiec nie wykluczone ze jednak sie spotkamy a dziecie zostawiam z dziadkami . Troche odpoczynku kazdemu sie nalezy .
                        • b-b1 Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 26.09.11, 12:13
                          flyr napisał:

> owszem Oasis nie przy plaży ale spacerkiem do niej to 3 minuty . Faktycznie Bea
                          > ch piekny i warto tylko ta cena . Ja polece wtedy kiedy będzie taniej wiec nie
                          > wykluczone ze jednak sie spotkamy a dziecie zostawiam z dziadkami . Troche odpo
                          > czynku kazdemu sie nalezy .

U nas na opak-to jedyne dwa tygodnie, kiedy rodzina całodobowo w komplecie-więc przychówek pierwszy się pakuje:D
                          ...i właśnie dlatego wchodzi się później w etap sezonowych cen- bo rok szkolny....czyli nie da rady szukać taniej w innym terminie(tego samego hotelu).
                          ...a podobno Egipt taaaaki tani:D
                        • janan2 Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 28.09.11, 17:17
                          @ flyr.

Co Cię tak spięło z tymi cenami czy kursem?Rozsądni dawno przed tym się zabezpieczyli lub nie zwracają uwagi na gry spekulacyjne.Poczekaj z first do grudnia i z kursem też.Wtedy bedzie obrona Częstochowy państwa jako takiego przed grą spekulacyjną wartością walut.A przy okazji załapiesz first taniej.Nie ma się czym podniecać.No chyba,że na kredyt!Ale nie sądze,przynajmniej w twoim przypadku,choć walory trzeba umieć liczyć.
    • lennox.1 Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 25.09.11, 15:25
      No ja teraz sobie sprawdziłem ile kosztują wczasy w Hurgadzie w h5* i jestem lekko w szoku.
      Jeśli kurs EUR i $ się utrzyma to będzie "piękna katastrofa" dla portfela.
    • kapiko123 Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 25.09.11, 16:03
      Lato 2012 już jest na portalu lecnawakacje.pl , oferta Triady ,Sun&Fun, Oasis , 7Islands za chwile następni .
      • anit64 Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 25.09.11, 18:42
        W Oasis rok temu nasz euro-oseł i nie tylko on zresztą wykupił pobyt first minute w Albatros Palace na wrzesień tego roku a jak się to skończyło to chyba większość forumowiczów wie
    • magdula43 Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 26.09.11, 12:02
      każdy urlop spędza tak jak lubi, wakacje są po to by spędzać je z dziećmi (przynajmniej ja tak uważam), a widzę że dzieciaki już mamy już za 590 zł w 5* hotelu w Hurgadzie. Gdybym miała spędzić urlop bez dzieci wybrałabym inne miesiące niż te najbardziej oblegane;)
    • vinii5 Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 26.09.11, 13:31
      Gdzieniegdzie first minute na przyszły rok już są. Ale nie wiem za bardzo jak obecne oferty mają się do późniejszych cen
    • kamyczek05 Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 28.09.11, 16:37
      Pewnie pod koniec roku... A nie masz wrażenia, że oferty first minute wcale nie są tansze od last minute. Ja od kilku lat bazuję na takich ofertach (głownie w alfie bo tam tanio) i wakacje średnio kosztują mnie 1300-1500 zł
      • lennox.1 Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 28.09.11, 21:26
        kamyczek05 napisała:

> Pewnie pod koniec roku... A nie masz wrażenia, że oferty first minute wcale nie
        > są tansze od last minute. Ja od kilku lat bazuję na takich ofertach (głownie w
        > alfie bo tam tanio) i wakacje średnio kosztują mnie 1300-1500 zł

A w których hotelach i w jakich miejscach ? :)
    • reniadom Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 17.10.11, 13:52
      ja już wykupiłam wczasy na lato z sun fun promocje mięli do 15 października lecę 29.06.2012 r. do Sunrise Mamlouk 5* cena 3200 osoba dziecko 1490 na 590 już się nie załapałam nie było tyle miejsc w samolocie zostały tylko 3 a ja potrzebowałam 5. Moze ktoś leci ze mną napiszcie
      • szopat Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 19.10.11, 13:57
        wiesz, ale mam wrażenie , że 3200 to całkiem sporo jak na first.
        • reniadom Re: Oferty First na lato 2012 - kiedy ? 19.10.11, 14:14
          ale są jeszcze droższe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka