Gość: nina IP: 213.25.194.* 08.06.04, 15:51 znacie taki hotel? proszę o informacje jeśli byliście w nim, bo zdjęcia w katalogach nie są zbyt udane, a chodzi mi o opinię bezpośrednio od osób, które tam były. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: R Re: REGENCY CLUB 3*(SHARM) IP: 212.122.247.* 08.06.04, 23:04 Ten hotel jest jedynie w ofercie Alfy Star. Dokladnych cen teraz nie znam. Ale jesli nie wiekszej roznicy cenowej to wybierzz np Diwan - dalej od miasta ale doskonale 3 gwiadzki. Jadac do Regency ( bardzo blisko Sharm, dzielnica Hadaba) nie nastawiaj sie na luksusy. Owsze: pokoje czyste, prysznic, Tv, klima, lodowka. w ogole nie nastawiaj sie na to, ze przypomni Ci to jakikolwiek inny hotel Z drugiej strony atmosfera moze zwazyc na wszystko. Gdybys tam byla jednak,bo akurat nie przekladasz wielkiej wagi do luksusow a forse wolisz wydac na co innego i slusznie to porozmawiaj z Ihebem ( dyrektor), Hani-m (wice), Ashraf - szef kuchni, oraz Ashrafem ksiegowym - account, oraz w recepcji ( choc juz sie zmienila pewnie) - powiedz, ze jestes w jakis tam sposob od "R.Tunezja" .......... i juz :-) w Diwanie zreszta tez. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: REGENCY CLUB 3*(SHARM) IP: 213.25.194.* 09.06.04, 14:06 chodzi Ci o El Diwan, bo on ma 4* w Alfie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Re: REGENCY CLUB 3*(SHARM) IP: 212.122.247.* 09.06.04, 15:13 Tak ! chodzi o El Diwanie. On jest 3 gwiazdkowy, ale z trudem moze byc 4 ( choc leciutkie naciaganie to by bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: REGENCY CLUB 3*(SHARM) IP: 213.25.194.* 09.06.04, 15:28 czy możesz mi jeszcze powiedzieć jak z odgłosami z lotniska, bo jest położony 5 min jazdy od niego. I co z basenem czy jest głęboki czy tyko jakiś brodzik do 1/2 metra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trine Re: REGENCY CLUB 3*(SHARM) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 19:16 Generalnie z tego co wiem od znajomych to gorszego hotelu w Sharm nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Do Niny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.122.247.* 10.06.04, 22:29 Oczywiscie Trinie chodzi o Regency. Da sie przezyc ale to prawda. Co do Diwanu to owszem jest blisko lotniska ale takich odglosow nie. sa przy niektorych typach samolotow. Ale NIE MA najmniejszych problemow. Tuz naprzeciwko Diwanu ( ok 80m-100m) jest hotel Gardenia i tam dopiero slychac bo TUZ TUZ TUZ nad tym hotelem przebiega JEDYNY w Sharmie korytarz powietrzny. Czego nie slychac w Diwanie. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makavity Re: REGENCY CLUB 3*(SHARM) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 14:29 hello! jesli chodzi ci o ten Regency www.selectours.com.pl/egipt/hotele/sharm/regency-gallery.html to mogę służyć informacją. Pierwsze wrażenie (pokoje) nie było najlepsze - łazienki nie są najciekawsze. Wyposazenie dosc podniszczone, lustra w w niektórych pokojach w opłakanym stanie itp. Jednak po spędzeniu tam tygodnia mogę rzec ze nie jest tak źle. To po prostu tani hotelik klasy turystycznej, nie ma co spodziewać się luksusów. Nie jest prawdą ze śmierdzi jak ktoś kiedys pisał - z wyjątkiem momentów rozpoylania srodków owadobójczych ;) Plusem jest (dla mnie) kameralność i ładny basenik (szczególnie w nocnym oswietleniu). Dobre połozenie - blisko do Old Market w Sharm, taksówki pod nosem. Tuż za hotelem, słynne Delfinarium. Żarcie może być, choc były wpadki - kolacja od 18 - jak ktos sie spoznił to jadł resztki. Zresztą mysle ze urokiem wczasow jest takze posilanie sie w knajpach a nie tylko w hotelu. Animacji nie ma zadnej (przynajmniej w kwietniu nie było). W hotelu ruscy i polacy. Plaza na ktora dowożą to porażka - nie ma raf - bylismy tam tylko raz a potem "na dziko" chodzilismy na plazę hotelu Royal Paradise Resort (jesli masz troiche wiecej kasy to polecam wlasnie ten hotel - ma rozmach i urokliwą plazę pomostem z rafami). Ogólnie: wspominam dość dobrze, choć z z luksusowymi resortami (np. Reef Oasis) w żadnym razie nie może się równać ;) El Divan... byłem w odwiedzinach - hotel sporo ładniejszy od Regency, lepiej utrzymany, czystrze pokoje, plaza na skarks bay tez bardzo ok (blisko jest rafa). Minusem jest połozenie na uboczu - trudno nawet złapać taksówkę. Odpowiedz Link Zgłoś